Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 14
coteasca spune:
Buna ziua dragi mamici!
corinasmile, louisea, Alinutzaa, freedelia multumesc pt raspunsuri. Intr-adevar am uitat sa specific faptul ca seara nu am atat de mult laptic cat sa-l satur pe bebe si pt asta mi se trezeste de multe ori peste noapte. Am incercat sa-i dau lp cu cereale dar refuza, nu-i plac deloc. O colega de odiseea mi-a recomandat parmalat care se pare ca il accepta catusi-de-cat. Mai mergem o luna cu lapticul asta si apoi trecem pe cel de vaca, e mult mai economic, tinand cont ca parmalatul e 5.5lei pe 500ml.
Va pup dragi mamici
Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
"Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti"
(Facere I,26)
http://happyrooms.blogspot.com/
POZE
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coteasca Buna ziua dragi mamici! corinasmile, louisea, Alinutzaa, freedelia multumesc pt raspunsuri. Intr-adevar am uitat sa specific faptul ca seara nu am atat de mult laptic cat sa-l satur pe bebe si pt asta mi se trezeste de multe ori peste noapte. Am incercat sa-i dau lp cu cereale dar refuza, nu-i plac deloc. O colega de odiseea mi-a recomandat parmalat care se pare ca il accepta catusi-de-cat. Mai mergem o luna cu lapticul asta si apoi trecem pe cel de vaca, e mult mai economic, tinand cont ca parmalatul e 5.5lei pe 500ml. Va pup dragi mamici Corina, fericita mamica de Tudor Andrei "Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti" (Facere I,26) http://happyrooms.blogspot.com/ POZE |
1. bebeii alaptati se trezesc de multe ori noaptea, dar nu de foame.
2. de unde stii ca seara ai mai putin laptic? (sanii mei sunt mereu moi si mici, dar copilul are 11 kg. eu sunt cel mai bun exemplu ca marimea nu conteaza si nici fermitatea. si daca copilul a ajuns la marimea asta, fericit si cu multe treziri noaptea, inseamna ca ceva a gasit acolo, si inca suficient).
3. mai gandeste-te in privinta laptelui de vaca, are prea multe proteine si prea putin fier, risti o anemie servera pt copil, plus ca ii suprasoliciti rinichii. te rog, macar citeste inainte sa pui in practica. nu trebuie sa ma crezi pe mine, cauta surse mai credibile, sigur vei gasi - scris in cuvinte mai potrivite - de ce nu e bine sa dai copilului sub un an lapte de vaca.
4. e trist sa ai in vedere doar economia pe care o faci la banuti introducand laptele de vaca de acum. sa nu fie nevoie mai tarziu sa scoti bani - mai multi chiar - sa cumperi medicamente.
daca totusi banii sunt o problema (si cine n-are probleme in ziua de azi?), gandeste-te ca ai o sursa GRATUITA, mereu calduta si disponibila pt puiul tau. si unde mai pui, cea mai potrivita pentru bebic, din toate punctele de vedere. daca ti se pare ca e prea putin ce ai, bea mai multe lichide, mananca mai des supe, bea apa, ceaiuri de stimulare a lactatiei, ia tratament homeopat (ieftin, la indemana, fara efecte adverse - URTICA URENS 5CH - daca vrei iti dau mai multe detalii).
e pacat, zau, sa ai asa comoara la indemana si sa nu incerci s-o pastrezi. pentru binele copilului tau.
sanatate multa si tie si baietelului, sper sa iei o decizie inteleapta.
Traiesc in Orasul Alandala
freedelia spune:
Coteasca -- fata draga, cum sa ii dai copilului lapte parmalat??? Copiii pana intr-un an, in cazul nefericit in care nu pot fi alaptati, trebuie sa manance lapte special formulat pentru varsta lor -- prematuri, nou-nascuti, peste 4 sau 6 luni, etc
Fata mea si acum, la 10 luni, se trezeste noapte de 3-4 ori si nu sta niciodata mai mult de 3 ore fara sa suga. Si e bine, sanatoasa, are aproape 10 kile si nu a pus gura pe lapte de vaca (nici pe formula).
Nu stiu cine e colega extrem de prost informata de la odisee care ti-a dat acest sfat, dar intreaba-ti doctorul pediatru inainte de a ii da copilului tau parmalat sau alt lapte de vaca.
Iar seara, daca nu ai lapte destul (mi s-a intamplat si mie de multe ori), pune copilul la san non stop pana se satura, de la un san la altul, pentru ca sanii produc lapte in continuu.
Ia stimulatori de lactatie -- ceiauri, pastile, medicamente homeopate.
Iar daca nu merge si nu merge cu alaptatul, din orice motive reale sau imaginare, da-i copiliului formula, nu lapte integral!!! Parca se dadea gratuit in Romania daca nu isi permiteau parintii...
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Vivela spune:
cred ca e vorba despre www.parmalat.ro/index.php?include=content&page=Marci%20si%20produse&category_id=1&module_name=Produse&subcategory_id=1" target="_blank">lapte Parmalat prima crestere lapte, care contine:
Citat: |
Lista ingrediente Lapte integral ( 55%), ap#259;, lactoz#259;, fructoz#259;, fibre alimentare solubile (fructo-oligozaharuri), ulei de soia, ulei de pe#351;te, emulgator: lecitina de soia, saruri minerale: (calciu, fier, zinc, potasiu, iod), vitamine (C, E, PP, B1, B2, B6, A, Acid Folic, D3), taurin#259;, arome. |
da, si eu cred ca e preferabil cel praf formula decat cel de vaca.
louisea spune:
Cocoteasca si eu simt seara ca nu am asa mult lapte, si asistenta pediatra mi-a spus ca e normal.
Dar fetele au dreptate. Bebei se trezesc din 1100 motive, si de cele mai multe ori pt ca au nevoie de contact cu mami sau schimba faza de somn si de cele mai multe ori au nevoie de ajutor sa adoarma la loc.
La fel multe mame se grabesc sa diversifice bebeii in speranta ca vor dormi mai bine noaptea, dar de cele mai multe ori nu se schimba nimic sau dimpotriva (pt ca ei nu sunt pregatiti).
Daca esti sigura ca nu se satura poti sa suplimentezi, dar alapteaza intai si apoi dai LP. Poate ramai surprinsa si no sa vrea dupa pt ca e satul :))
Si nu-i da lapte de vaca!! Please.. E prea mic :((
Nu fa economie de bani la laptic praf, si mai ales ca tu eventual ai avea nevoie doar pt seara.
Intra eventual si aici http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=94 e forumul de alaptat
arturicii spune:
Hello
Sabina doarme in ergo pe...spatele meu. Asa am reusit sa trebaluiesc un pic.
Am intrat sa va spun ce mancam azi (insa iar a inceput o raceala asa ca mare mancare nu prevad la consum)
- banana
- ou si branzica (incerc o boccocini)
- legume la cuptor cu un pic de piept de pui
tuturor
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
coteasca spune:
Buna seara mamici.
Vivela, despre acel laptic este vorba, doar ca astazi am citi ca, contine taurina, din pacate i-am dat si copilului aseara sa bea. Asta e, greseala mea. Seara cand pun copilul sa suga imi dau seama ca nu se satura pt ca devine agitat, plange, nu mai inghite… si atunci realizez ca nu mai este laptic. Am luat tot felul de stimulente insa fara success. Acum, o data cu diversificarea am renuntat la ele.
Daca o sa gasesc lp care sa-l agreeze copilul nu o sa-i mai introduc lapte de vaca, dar daca copilul nu accepta nici un fel de lp at sunt nevoita sa-i introduc.
louisea, un copil de varsta lui ar trebui sa doarma toata noaptea, sunt copii care fac acest lucru, dar sunt si copii care se trezesc din divesre motive. Asa cum am mai zis un copil de 7 luni ar trebui sa bea minim 500ml lapte/zi, ori la mine nu stiu daca suge atat. Am incercat sa-i dau san si apoi lp, insa fara succes. Si nu vrea nu pt ca e satul ci pt ca are alt gust.
(Facere I,26)
POZE
coteasca spune:
am gasit niste cereale de la nestle care se fac cu apa, o sa-i prepar in seara asta o portie si apoi completam cu lm, sa vdm cu va dormi.
(Facere I,26)
POZE
Vivela spune:
Corina, tu faci cum crezi, probabil ca decizia ai luat-o deja.
dar, un copil de 7 luni nu TREBUIE sa doarma toata noaptea, mai ales daca e alaptat. marea lor majoritate se trezesc de mai multe ori. fiul meu cel mare s-a trezit pana pe la 2 ani jumate, manca de toate si terminasem de multicel cu alaptatul. se trezea din diverse motive si nu mi-am zis niciodata ca un copil de varsta lui ar trebui sa doarma toata noaptea.
cerealele nestle nu se fac cu lapte din simplul motiv ca ele insele contin lapte praf. deci praful ala din cutie, care reprezinta cerealele este amestecat cu praf de lapte formula. ori ca ii faci tu laptele praf si apoi le amesteci cu cereale care se fac nu cu apa, ci cu lapte, e totuna.
succes!