Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui louisea

Corina scrie in carte ca e ok cu patrunjel? Aici nu e recomandat, ca ar aduce nu stiu ce virus bla bla - nu zic mai mult ca nu stiu si sa nu vb prostii
Dar cred ca am sa-i fac si eu piftelute sa-i dau asa (fara patrunjel ). Ce idee buna
Sa ne mai scri de pe acolo pleaseeeee

Asa zice, cu patrunjel.. acuma asta ce mai are?!
Eu si asa sunt frustrata cu diversificarea in mijlocul iernii, nu-mi taiati si voi craca de sub picioare

Glumesc desigur. Atentionarile argumentate o sa le bag in seama.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alinutzaa

corina chiftelutele nu au prins nici un fel de crusta?

nope, fara crusta. cred ca aia se formeaza cand sunt prajite in ulei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

citisem pe undeva zilele astea cum ca uleiul de porumb nu e safe, cica e risc de botulism, ca si mierea. asa o fi? voi ce stiti? eu am luat acum vreo sapt o sticla, nu i-am dat lui damian, dar aveam de gand. acum insa trebuie sa studiez problema.

n-am auzit. sa zici si aici te rog la ce concluzie ajungi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancutzicab

Corina - pentru chioftelele alea ai tocat carnea cruda sau fiarta? si daca era cruda, s-a facut asa repede la cuptor?

cruda. era carne de vitel de lapte (cica). poate de asta s-a facut repede. si chiftelutele mici, adica nu e ca si cum s-ar face o friptura intreaga. cand mi s-a parut ca sunt gata, am scos una si am desfacut-o sa-i vad miezul. era copt. am mai lasat 2 min sa fiu sigura

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanici

Corina ai primit deja cartea de retete?

da, a venit neasteptat de repede. deocamdata am rasfoit-o doar si pare buna.
dupa ce se mai linistesc apele (si noptile) la noi, o sa fac cumva sa mai postez pe aici din retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Buna seara mamici,

Vivela, ce dragut e Damian Pun si eu o intrebare a la mamica obsedata, cam cat a mancat din ce era in farfurie si in cat timp?
La noi BLW-ul merge cu pasi de melc, ca sa nu zic ca sta pe loc. E greu pentru ca trebuie sa gasesc un moment in care nici nu ii e foame tare de tzitzi, e si odihnit sa aiba rabdare sa zaboveasca in scaun, iar in conditiile in care papa la 3 ore si mai si doarme intre timp nu-mi prea reuseste
Corinasmile eu am intrebat expres pediatrul inainte de inceperea diversificarii daca pot pune in mancare patrunjel verde si a zis ca da. Mie imi plac foarte mult toate ierburile si verdeturile si de-asta vreau sa-l invat si pe puiul mic cu ele.
Si noi servim mancarea direct de pe masuta, si 90% din ea se face piure in manuta si apoi e aruncata pe jos. Restul o mananca mami

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Am cautat sa vad ce e cu patrunjelu ala si bineinteles ca vb prostii cu virusu
DAR am citit ca bacteriile din pamant nu ar disparea complet nici prin spalare si ar creste si s-ar inmultii prin reincalzirea mancarii si ar forma nitriti. Si de aceea nu se recomanda a se presara pe mancare proapat (de ex pe ciorbita). Se poate folosi in mancare daca mancarea ajunge la temperaturi mai mari. Ar fi valabil si pt arpagic proaspat etc.
Scuze de exprimare dar sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic
Deci se pare ca e ok cu patrunjelul in chiftelute asa.

Oricum nu zic sa nu le dati proaspat. Fiecare face ce vrea. Eu ma tin la recomandarile de la noi :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta-bel spune:

Buna, dragi mamici!
Noi inca suntem pe exclusiv si la cerere.( Ador emoticonul asta cu titi!!) Inca nu incepem diversificarea, am incercat cu o bucatica de cartof, de mar, le ia in manuta(sau nu) si le arunca pe jos, nu le duce la gurita(desi orice altceva duce la gurita). Mai asteptam un pic.
Am inceput in schimb sa citesc tot ce gasesc pe net referitor la autodiversificare. Clar mi se pare ceva ce ni s-ar potrivi, si abia astept sa vad cum o sa mearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ilinca, a mancat cam jumatate din ce i-am pus, nu era asa mult oricum (in filmulet pare ca i-am pus ditamai portia). cred ca ar mai fi mancat, dar pe de-o parte il enerva ca o pierdea prin maini, si pe de alta parte a azvarlit farfuria pe jos cu ce mai era in ea. i-a luat cam 25 de minute, dar eu n-am stat tot timpul langa el, mi-am facut de lucru cu el in camera.
de regula mancam amandoi in acelasi timp, dar azi a fost exceptie.

despre patrunjel (si alte ierburi) am auzit ca nu-s bune pt ca sunt stropite cu pesticide. eu oricum nu prea sunt fan, imi place doar leusteanul si mararul, restul sa nu le vad...
(noroc ca in curand ma mut la casa si-mi pun cate ierburi am chef, sigur or sa fie bio ).

despre uleiul de porumb n-am gasit nimic plauzibil, doar simple afirmatii. ceva totusi am gasit, dar e vorba de corn syrup, care cred ca e cu totul altceva.

noapte buna

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Neatza de la noi de peste mari si tari...

Dupa cum ziceam am mers ieri la conferinta si ne-am infruptat dintr-un bufet copios -- morcovi si alte cateva legume la abur, friptura de vita la care a supt cu spor cateva minute pana s-a plcitisit, orez indesat cu pumnii in gura (si nu numai, avea si in scutec plus pe haine din cap pana in picioare), plus preferatele ei, fructele -- papaya (n-a prea avut succes), ananas, banana si afine. Am incheiat cu o portie de tzitzi si apoi am bagat 3 ore zdravene de somn...

Coteasca -- multi bebelusi alaptati exclusiv refuza biberonul. NU stiu cum sa te ajut sa il faci sa bea lapte praf, dar te-as sfatui sa nu te mai chinui sa vezi cat lapte bea copilul. Daca tu ii dai tzitzi cand si cat vrea, daca el creste, e vesel, nu are probleme, inseamna ca mananca de la tine atat cat ii trebuie lui...

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput