Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 12
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coteasca buna ziua dragi mamici! imi cer scuze ca dau buzna pe aici dar ma confrunt cu o problema la care nu-i dau de capat deloc si ma gandeam ca poate gasesc pe la voi un raspuns. Am un bebe de 6luni jumatate care e alaptat la san. am inceput diversificarea care e ok. problema e ca seara as vrea sa-i inlocuiesc sanul cu lapte praf insa refuza de orice fel laptele praf. Am schimbat pana acum trei tipuri de lp. Nu mai stiu ce sa incerc, cum sa fac sa-l accepte. stiu ca un bebe de varsta lui ar trebui sa manance minim 500ml de lapte pe zi, ori copilul meu nu stiu daca suge atat de la mine. Am postat in speranta ca poate mai e vre-o mamica in situatia mea pe aici si ma gandeam ca poate gasesc ceva solutii de la voi. Va pup Corina, fericita mamica de Tudor Andrei "Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti" (Facere I,26) http://happyrooms.blogspot.com/ POZE |
n-am inteles motivul din care vrei sa inlocuiesti bunatatea de laptik de mami..
cum se dezvolta puiul? nu ia in greutate? sau de ce?
corinasmile spune:
eu m-am inspirat ieri din cartea de retete blw si i-am facut chiftelute la cuptor, din carne de vita. tocat carnea, amestecat cu ou, patrujel si usturoi tocat, oregano si miez de paine. modelat chiftelute cam cat nuca si bagat la cuptor pe tava cu hartie de copt, pt 20-25 de min.
au iesit f bune, chiar fara sare.
pitica a molfait cu foarte mare placere la o chiftea, fara nicio strambatura
cred ca a si inghitit jumatate.
i-am dat si azi la pranz una si a fost intampinata cu aceeasi pofta
arturicii spune:
Hello
Multumesc pentru recomandari. Am venit de la cumparaturi si am gasit (cu greu) fructe uscate fara zahar adaugat. I-am luat pruna, nectarina si piersica. La cele fara zahar mai aveau kiwi si banana.
Vivela, super super d mic
1. am citit intentia ta de budinca si m-am gandit "hmm, se face usor"
2. click pe filmulet "uau, ce mare e d mic si ce seamana cu mami. Uau, ce farfurie frumoasa, musai sa ii spun Vivelei "
3. "ce frumos mananca el"
4. citec si comentariul tau si ma gandesc "na ca e greu de facut budinca. o, nici farfuria aia faina nu mai e?!. Nu-i bai, ei sa fie sanatosi"
p.s. nu te baza pe farfuriile cu ventuze. asa de usor zboara si alea.....Mai safe ca si Corina, direct pe masuta.
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
ancutzicab spune:
Vivela, vazut filmul, pacat de strachina! Eu ii pun inca mancarea direct pe masuta - distractiv e cand incepe sa le mature pe toate cu antebratul... Dar acum m-am invatat minte, nu i le pun din prima pe toate!
louisea spune:
Cocoteasca si eu intreb tot asa.. de ce vrei sa-i inlocuiesti o masacu lapte praf. Toate mamicile care alapteaza/ au alaptat nu au avut "siguranta" asta ca bebele lor papa o anumita cantitate, dar iata ca bebeii cresc bine si asa. Bebele papa cat are nevoie. Nu e neaparat ca daca ii inlocuiesti o masa de san cu una de lapte praf va papa mai mult, mai ales daca ai laptic destul..
Corina scrie in carte ca e ok cu patrunjel? Aici nu e recomandat, ca ar aduce nu stiu ce virus bla bla - nu zic mai mult ca nu stiu si sa nu vb prostii
Dar cred ca am sa-i fac si eu piftelute sa-i dau asa (fara patrunjel ). Ce idee buna
Sa ne mai scri de pe acolo pleaseeeee
Vivela ioi ce dulce e ala micu
Eu ii pui direct pe masa
louisea spune:
Tot io
Ce ziceti sa adaugam ideile de meniuri/ retele etc. pe prima pagina sa le gasim mai usor?
Alinutzaa spune:
Salutare
Si noi pe aici prin zona. Scriu greut ca am pitica in wrap si doarmeeeeeee, asa ca scuzati greselile
Delia multam de site-ul cu retete. O sa ma apuc sa il studiez, nu atat pentru Sisi, ca ea micuta nu a refuzat nimic pana acum, ci pentru cel mare ca e un mare mofturos.
Astazi a preferat sa nu manance mancarea de la pranz si sa se culce cu burtica goala. Si nici macar nu a gustat-o. A decretat ca el nu crede ca este buna si ca lui nu ii place si gata.
vivela super tare Damian. Nici eu nu folosesc farfurie de nici un fel. Pe cele fara ventuza le ia si le intoarce cu fundul in sus in cateva secunde. De cea cu ventuza trage pana cand o desprinde dupa care are aceeasi soarta.
corina chiftelutele nu au prins nici un fel de crusta?
coteasca puiul tau stie ca cel mai bun lapte e cel de la mami. De ce vrei sa ii inlocuiesti masa de seara cu lp?
Vivela spune:
multumesc, fetelor, pt cuvintele la adresa lu' ala micu' .
nu se face asa greu budinca aia, doar ca timp - pana am aburit legumele (am pus si broccoli si un morcov), pana le-am pus in vas la cuptor, apoi lasat acolo vreo 15-20 de min, nu stiu sigur cat au stat, ca nu m-am uitat la ceas. cu totul o fi durat poate mai putin de o ora, dar nu cu mult.
era nasol daca invartea farfuria de la inceput, ca nu stiu pe ce puneam mana, cred ca pe un iaurt .
asa o sa fac si eu, renunt la farfurie si gata. strachina aia era luata de la horezu, imi pare rau de ea, dar na...asta e, un motiv bun sa mai ajungem acolo. (mi-a fost cea mai la indemna cand am pregatit mancarea, am avut eu un feeling de la inceput ca e ultimul drum ).
saptamana viitoare am si eu in plan chiftelute la cuptor, noi inca suntem la inceputul erei carnivore, deci o iau usurel. cred ca se pot face si cu legume rase (morcov/cartof/dovlecel), eventual cu adaos de orez fiert, sa se mai lege. cred ca ar fi ok si un pic de usturoi, pt gust. eu nu m-am ferit de el, David acum il mananca precum bomboanele, nu se stramba deloc.
citisem pe undeva zilele astea cum ca uleiul de porumb nu e safe, cica e risc de botulism, ca si mierea. asa o fi? voi ce stiti? eu am luat acum vreo sapt o sticla, nu i-am dat lui damian, dar aveam de gand. acum insa trebuie sa studiez problema.
Traiesc in Orasul Alandala
ancutzicab spune:
Helou, helou din nou...
I-am dat (in mod exceptional, ca eram in pana de idei) paste de orez. A halit cateva, o sa ii mai dau cand creste.
Pentru mine am facut un terci de ovaz (din micul breakfast a ajuns micul dinner), ca nu am avut timp sa il fac. Am pus de aseara ovazul la inmuiat in apa, cu chefir si faina integrala de grau, azi l-am fiert putin. Am mai pus in el resturile de mar aburit de dimineata si niste sirop de artar. Aproape iammy, dar ma obisnuiesc eu cu gustul.
Despre uleiul de porumb nu stiu nimic, dar parca Nana zicea ceva de el - cum ca i l-ar fi recomandat pediatra in locul celui de masline care nu stiu ce facea cu bila - nu mai tin minte, s-ar putea sa bat campii.
Intrebare:
Chefir pot sa ii dau copilei?
Limba de vaca? La asta as zice ca da, ca doar e muschi.
Corina - pentru chioftelele alea ai tocat carnea cruda sau fiarta? si daca era cruda, s-a facut asa repede la cuptor?
Si ma opresc, ca am promis cuiva un pic de Thomas
roxanici spune:
seara buna
noi suntem tot la meniuri simple de genul legume si fructe aburite.
sapt asta i-am dat noutati gulie dovlecel si parca para. gusta din toate.
am ceva temeri ca horia face o rectie la ceva pt ca i-a aparut ceva pe fata....asemanatoare cu o eczema. inca nu mi-am dat seama de la ce.
stiti ca fructele uscate/confiate nu is uscate tocmai la soare si ca au si ceva conservanti.....cel putin astea din supermarketuri. io m-am mai domolit cu consumul de caise uscate dupa o stire de genul asta. http://www.stiriprahova.ro/Articole/Inspectorii%20ANSVSA%20au%20sechestrat%20o%20cantitate%20de%202982%20kg%20de%20caise%20uscate%20deshidratate/1855.aspx
Corina ai primit deja cartea de retete?