Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Multumesc fetelor care au raspuns.. Eu ii dau avocado taiat cubulete si il haleste f bine.. Acum ii place mazarea, o cauta si o ia cu degetelele, e f haios..
Nu-i mai place mancarea pasata.. nu vrea supa pasata..
am inceput sa-i dau paine cu unt, e incantat..

multumesc louisea, eu chiar cautam o metoda sa-i dau migdale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Artu si eu ii dau rondele de orez, doar ca eu n-am gasit fara sare (desi nu e f mult).. Inca mai caut. Dar Melina nu e f incantata de ele. Primele dati si atat.

Vivela - parca ai vorbi de Melina. Si ea la fel cu bucatelele mici. E atat de scumpa

Mary eu fac supa numai din aia rosie si arata tare fain. E face usor portocalie la fiert

Macrina cate luni are bebele tau? Nu e inca devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Neatza si bun venit fetelor noi!
Hehe, stiam eu ca mai tre sa existe pe aici puiuti autodiversificati

O sa mai raspund cu "quote", ca am o singura mana libera - cealalta e folosita pe post de inel gingival de catre domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

noi astazi o sa avem in meniu budinca de broccoli. inca n-am facut-o, ca-i devreme, dar stiu ca-i faceam celui mare si iesea ok.
o fac asa: aburesc niste buchetele de broccoli, cand sunt gata le amestec cu un galbenus si o lingurita de branza de casa (am facut aseara).
apoi amestecul il pun intr-o forma mica unsa cu putin ulei si tapetata cu pesmet si la cuptor cu ea. din cate imi amintesc iesea o chestie pe care o puteam taia cu cutitul.

si mi-am amintit ca acum ceva vreme am descoperit pastele 100% din orez si pe cele din porumb. cele din porumb sunt f ieftine, ca si cele obisnuite, din grau. si sunt bune raaaau! o sa i le fac in diverse combinatii, fierte in lapte, amestecate cu legume, branzica, budinci...

eu i-am dat si gluten, dar incerc sa nu-i dau cantitati mari zilnice, sa se limiteze la a roade o bucatica de paine sau vreun biscuitel sau germeni de grau in iaurt, in loc de cerealele clasice pt bb.

o sa mai scotocesc prin cartile pe care le am eu cu mancaruri pt bebei, le-am luat de pe net, dar sunt multe prostii acolo, trebuie selectate.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Ce gen de snack imi mai recomandati si mie? Vivela parca tu ziceai de rondele de orez (imi scapa numele). Nu vreau sa o invat cu biscuiti (deh, obsesia mea cu zaharul) si sunt situatii cand nu am cum sa ii dau un fruct/o leguma.

Corina, a mancat Maria castravetele sau doar s-a racorit cu el la gingii?

Mai mult s-a racorit. La sfarsit lipseau de la ambele capete ale feliilor niste bucatele, dar putin de tot. Nu ma deranjeaza, ca aportul de nutrienti al castravetelui tinde spre 0. E aproape apa.

Si noi avem niste rondele de cereale expandate (mai au cateva chestii pe langa orez), organice, fara sare, pe post de snack. Nu se omoara dupa ele, dar o mai tin ocupata cateva minute. Mie mi se pare ca au gust de carton.
Am fost si eu la inceput atenta sa nu se desprinda bucati tari, dar intradevar devin moi sau lipicioase, n-au prezentat pericol. Oricum sunt cu ochii pe ea tot timpul. Nu o las niciodata singura in camera, daca are mancare in fata.

Ma mai uit in cartea de retete blw pt idei de snacks si revin.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Corina, daca am chef sa mananc numai inghetata, iaurt, lapte, rosii, ardei, oare ce imi cere organismul....? Calciu?

p.s. a, si ciocolata cu lapte insa asta cred ca cere psihicu'

La ciocolata sunt de acord cu tine

Eu sincer n-am mers chiar asa departe incat sa si decodific fiecare carenta
Doar le respect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

A, si am uitat sa va spun ce desert a servit Mateo, ieri,la 8 luni:).
A mincat din propriul tortuletz, mere uscate. Da, si sa nu imi cereti reteta:D.
TORTUL IN SINE a fost un platou din carefour, cu fructe uscate - mere, caise, curmale, smochine, capsuni, cirese. Cam atit cred. I-a placut la nebunie marul uscat:D.
A fost cu scop de sugestie, poate incercati;)! Era de la Elmas, fructe uscate de calitate;)!

Si eu am luat fructe uscate. Maria a rontait cu placere la caise si prune, eu la restul (smochine, curmale si stafide).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

la damian a avut succes budinca de broccoli, nu fulminant, insa a mancat. l-am pus AICI, scuze de calitatea imaginii, ap meu scoate format .MOV si nu stiu cum sa convertesc fara sa pierd din calitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coteasca spune:

buna ziua dragi mamici!
imi cer scuze ca dau buzna pe aici dar ma confrunt cu o problema la care nu-i dau de capat deloc si ma gandeam ca poate gasesc pe la voi un raspuns. Am un bebe de 6luni jumatate care e alaptat la san. am inceput diversificarea care e ok. problema e ca seara as vrea sa-i inlocuiesc sanul cu lapte praf insa refuza de orice fel laptele praf. Am schimbat pana acum trei tipuri de lp. Nu mai stiu ce sa incerc, cum sa fac sa-l accepte. stiu ca un bebe de varsta lui ar trebui sa manance minim 500ml de lapte pe zi, ori copilul meu nu stiu daca suge atat de la mine. Am postat in speranta ca poate mai e vre-o mamica in situatia mea pe aici si ma gandeam ca poate gasesc ceva solutii de la voi.
Va pup

Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
"Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti"
(Facere I,26)
http://happyrooms.blogspot.com/
POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

la damian a avut succes budinca de broccoli, nu fulminant, insa a mancat. l-am pus AICI, scuze de calitatea imaginii, ap meu scoate format .MOV si nu stiu cum sa convertesc fara sa pierd din calitate.

aoleeuuuu, ce baiet frumos!!!
si cum culege el tacticos fiecare bucatica si o duce la gurita

eu ii pun mancarea direct pe tavita, deocamdata, tocmai pentru a evita studiatul farfuriilor in timpul mesei (=cat de repede poa'sa zboare jos)

Mergi la inceput