LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (132)
Raspunsuri - Pagina 7
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebelusi Porumbita stiu ca peste tot cam asa scrie, sa il lasi pe copil la san cam 30-40 de minute, asta nu inseamna ca nu fac exceptii sa o tin mai mult, dar de obicei cam adoarme, desi ma chinui sa o trezesc, si biberonul mi-l ia cam cu forta, dupa ce simte gustul de lapte, incepe sa traga. Astept sfaturi de la voi ca de-aia va scriu, ca multe le-am si uitat de atata timp, si oricum un sfat nu e in plus niciodata Fetele ce au bebei:am aflat ca exista o crema de dat pe burtica, pentru colici, nu stiu inca amanunte dar ma informez, am o prietena care e farmacista PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 maine e ziua cea mare, in 29 dec "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
nu inteleg care e problema, de ce ii dai bibron
dc adoarme la san si nu mai poti sa o tii sa suga asta e, cand se scoala o sa ceara iar; uneori o sa ceara dupa nici 30 de min, alteori dupa 2 ore;
asta presupune alaptatul la cerere;
e mica, are stomacul mic si probabil nici suficietna forta; tr sa o lasi in ritmul ei;
Anuc spune:
Dark, am uitat sa te felicit! Super treaba cu jobul, sa fie intr-un ceas bun!
Am fost la eco si suntem bine :) A ramas fetita, este grasunica, are cam 2330 gr...totul e normal, cam cu 2 sptamani mai mare decat varsta de sarcina. Maine fac si analizele de sange, sa vedem si glicemia...desi pana acum a iesit ok. Saptamana viitoare finalizam cumparaturile pentru fetita, mai am o gramda de luat. O sa schimbam si salteluta de patut, asta de-o avem are 6 ani si nici n-am intretinut-o cum trebuie. E din cocos si trebuia aerisita, etc. Pentru 2 mil nu ma mai zgarcesc acum, luam una noua.
Bebelusi, eu inteleg pentru ca am trecut prin asta. Ioana a fost f mica, sugea 5-10 min si-o lua somnul, deci la voi juma de ora e boierie. Nu avea putere, se satura, adormea, etc...atunci ma mulgeam si ii dadeam completare ca sa manance mai bine. Eu tineam biberonul si tasu ii batea obrajorii cu degetul ca sa nu adoarma. Ne-am cam chinuit, masuram ml de lapte si orice cantitate conta pentru ca per total, nu manca cat trebuie. Dar nu-ti face griji, va recupera si o sa fie bine.
Da, Porumbita, urata situatia...am gasit ceva pe forum ref la problema mea...uite asta nu-mi trebuia acum pe ultim suta de metri... O a se rezolve, am inteles, dar greu si e de umblat. vorbit, etc...
Mami de Ioana, Filip si 32 S
bebelusi spune:
Porumbita, ideea e ca "pare" ca adoarme si nu mai trage cum trebuie, cand o pun in patut cauta cu gurita, si tot asa, iar o pun la san, iar pare ca adoarme iar o pun in patut iar cauta cu gurita. In schimb daca ii dau la san si apoi suplimentul muls adoarme linistita.
Tu stii ca eu sunt fan alaptat, iar la Vlad nu am avut problema asta, am alaptat fara probleme, sper ca si de data asta sa fie la fel. Si la clinica mi-au zis sa mai fac treaba asta o perioada, ca sa ia in greutate, fiind mica
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 maine e ziua cea mare, in 29 dec
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Naty spune:
LA MULTI ANI, MARIA, pentru ieri!
selene e tare greu pentru tine cred. Nu stiu ce sfat sa iti dau. Nu ai pe cineva care sa stea macar cateva ore cu Daria? Stiu ca nu agreezi ideea de gradinita, nici eu, personal, nu as da-o asa de mica.
Cu banii ... of, of, of! Grea perioada!
Eu am 3 salarii restante (septembrie, octombrie, noiembrie), pe decembrie ar trebuie sa iau pe 15 dar nu am nicio speranta. Sotul are si el unul restant. Ultimii bani i-am luat la mijlocul lui decembrie, un salariu al sotului (pe octombrie!), din care am platit 60 milioane la impozitul lui si nu ne-a ramas mai nimic ...
Eu am reusit sa platesc impozitul (aveam o regularizare de ... 230 milioane!), parte bani platiti de partenerul meu, parte din banii pe care ii tineam de avans pentru apartament. In fine, sunt fericita ca am reusit sa scot certificat fiscal, altfel nu puteam sa facem aplicatia pentru credit. Insa acum nu mai avem bani de avans
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
crisspy spune:
'Neata,
MARIA TEODORA sa cresti mare si frumoasa....o mai asteptem pe mami sa ne mai spuna despre voi
Of Naty imi pare rau de situatia cu apartamentul...uite noi de-aia ne-am hoatarat sa mai asteptam pana in toamna cu schimbatul apartamentului. Sper sa se mai ieftineasca ca sincer bani de avans si de amenajare nu prea avem si imi e tare frica pe criza asta sa intru in datorii mari.
Selene sper sa gasesti solutia potrivita sa puteti sa iesiti un pic la liman ...soacra ta nu poate sta 2-3 ore pe zi cu Daria? In timpul asta ai putea munci si tu, iara mancarea si curatenia sa o faci cu Daria pe langa tine. Incearca sa-i dai si ei ceva de facut, implic-o in treburile tale si poate asa reusesti sa le duci la bun sfarsit. Si eu cat l-am avut pe Razvi la Buc am facut curat cu el, printre picioarele mele tinea si el de aspirator sau stergea si el praful cu o carpa ...dura mai mult ca de obicei, dar pana la urma terminam.
Patri sper sa inceapa sa prinda putere micuta Irina sa nu mai fie nevoie sa-i dai completare .
Eu la al2lea nu mai fac greseala de la Razvi sa-i dau completare din prima zi ...eu aveam lapte da' nu stia sa suga si m-am luat dupa mami si i-am dat biberon si asta a fost...s-a dus naibii si laptele si tot ...
Mie aseara mi-a fost rau...m-a durut in partea de jos de m-a indoit, abia puteam sa merg...aveam asa o senzatie de balonare si de taiere in acelasi timp...am luat un No-spa pe la 6:30 si abia pe la 11 am reusit sa adorm. Plus tensiunea 14 cu 8, parca nu e de bine asta, la Razvi aveam numai 12 cu 6.
Crisspy, fericita de Razvi si 6 sapt
bebelusi spune:
Crisspy sa iei no spa de cate ori nu iti e bine. In legatura cu alaptatul, eu sunt total pro, de-asta m-am si agitat atat si data trecuta si acum. De-asta nu i-am dat lapte praf completare si i-am dat muls. Sa speram ca totul va fi bine
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 maine e ziua cea mare, in 29 dec
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
alinuk spune:
Lumea colorata a copilariei! party Andu si Teo, ian 2011!
Sarbatoare prelungita pentru noi.
Aseara a fost party ul cu prietenii. In week end, va fi cu familia. Luni va fi la gradi.
Ar fi frumos sa traim asa, in lumea lor, prin privirile lor, cu dorintele lor...ale liliputanilor care ne insenineaza viata si care ne dau sensul ei.
Si pentru care, Dumnezeu ne da puterea de a depasi orice obstacol din drumul uneori sinuos al acestei lumi.
mai multe aici
http://meseriademama.blogspot.com/
iar ilustrarea completa aici
www.flickr.com/photos/30173156@N05/sets/...625759782070/detail/
Imi pare rau ca, din motive de sanatate sau altele, nu au fost prezenti si alti prieteni apropiati pe care i-am invitat cu tot dragul si pe care sper sa ii avem alaturi cu alte ocazii .
Stiu ca prieteniile adevarate, profunde si de valoare vor traversa timpul!
Multumim tuturor pentru faptul ca au fost alaturi de noi fie si cu un gand bun sau cu o urare, la aceste momente de sarbatoare si de voie buna.
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
inceputul meu de lume
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Carmen_Marieta spune:
Salutare si de la noi,
Paula drum bun! Asteptam sa ne spui cum a fost.
Anuc ma bucur ca bebelina e bine, stai linistita sigur se va rezolva cumva problema financiara. Crted ca banii pentru CM ii poti lua de la Casa de sanatate.. nu stiu sigur care este procedura, sigur Marius sau Mediajust te pot lamuri.
Selene nu esti singura cu probleme financiare, eu nu ma mai gandesc la ele, de cate ori vin banutii iau ce trebuie pentru copii si apoi platesc datoriile. Prioritari sunt copii! Important este ca tu esti o luptatoare, te implici in multe proiecte, iar iubi al tau nu trebuie sa fie "gelos" pe asta, sunt multe locuri de munca "de mizerie" dar de acolo vine un venit.
Daca s-ar putea sa o dai pe Daria la gradi ai avea timp mai mult pentru proiectele tale.
Cum a ramas cu martisoarele? macar faci ceva pe care sa le vinzi on-line..
Patricia asa face si Elena, cauta tot timpul cu gurita, da-i sa pape de cate ori vrea si sigur va lua in greutate.
Eu o puneam la san si mititica nu se satura, apoi am inceput sa ma mulg si-i dau cu biberonul, si mananca foarte bine.
Crisspy la al doilea suntem experimentate.. Azi cum te simti?
veronica75 spune:
La multi ani! licuricilor sarbatoriti
Agnes
Bogdan
David
baietelului lui eve
Maria de Oxigen
felicitari Dark pentru noul job
Imi pare rau pentru ceilalti "necajiti" , va transmit unde pozite .
Am intrat si eu pe mailul comun, ca n-am mai dat de mult, si ce vazui mamici si licurici care de care mai frumosi .
Am fost si eu la dr., bebele e acolo prezent , este diferenta cam mare intre data calculata dupa menstra si masuratori....de 2 saptamani , nah, zic eu ca era de asteptat
Deci bebele meu ar avea vre-o 6,2 saptamani, ceea ce e mai nasol , au inceput greturile asta e...ma simt fffff obosita, cu greata, mai nou am ceva senzatii de lesin, mai precis mi se intuneca privirea si amortesc, la Alice nu am patit asa ceva.
Sa privim si partea buna , am bebe - yupiiiii , mi se maresc sanii si am o poftaaaa de sex de parca nu am vazut barbat de 1 an...binenteles de astea se bucura sotul.
Imi aduc aminte ca si la sarcina precedenta eram horny - ciudate si sarcinile astea .
Bebelusi - ce frumoasa e Irinuca e dulce rau si am vazut ca are destul par
Fetelor, cred ca ar trebui sa ma inscriu la alta odisee sa nu va bat la cap cu pr. de sarcina , da imi vine greu..., m-am obisnuit cu voi.
" target="_blank">http://community.webshots.com/user/veronica75margarint Fotografii noi si vechi
http://lb2f.lilypie.com/NYCKp1.png
roxanaz spune:
ziua buna frumoaselor
SEelene, eu in locul tau as da-o la gradi pe Daria - in felul urmator: la program scurt. daca mai poate sa o ia cateodata buni de la gradi ar fi minunat. intre timp tu faci ce treburi ai. daca se imbolnaveste si nu poate merge cateva zile.. asta e, o tii acasa. dar in timp va trece asta si vei avea in fiecare zi macar 3 ore linistite in care vei putea face ce nu poti face cu ea, plus cele in care doarme. plus ca acum.. se mareste...e altceva.
Raluca, sper sa rezolvati problemele cat se poate de repede.
Patri, Claudia, Carmen, cum va mai e? totul ok pe frontul bebelucilor? va imbratisez cu drag.
constat ca, ca de obicei, nu prea zic nimic de ai mei... dar suntem asa, intr-o rutina si nu prea e nimic nou. ne-am bucurat de cateva zile de zapada, cu sanius, bulgareli, etc. dupa ce Eva a luat o cazatura cu sania s-a cam suparat.. dar a doua zi i-a trecut si nu mai puteam sa o bagam in casa. mare nenorocire cand s-a topit si nu mai era iubita ei "pada" afara. ca de obicei nu mananca... face fite... si e cam rautacioasa cu frate-su (care o suporta ). dar creste ea.
Miere, voi pe unde steti? hai ca Iulia are absente motivate din cauze de vacante... dar tu? cum e in casa noua?