Pian de la 4 ani?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Sabina, raspunsul tau m-a amuzat, ca n-are rost sa ma supere. Dar, crede-ma, la aproape 40 de ani, stiu exact ce anume mi-a folosit si ce nu in viata.

Lali, nu am intentionat sa spun ca e mai bun sportul decat pianul. Imi pare rau daca s-a inteles asa ceva. Am vrut sa spun ca ar fi fost mai bun PENTRU MINE, in conditiile date, mai ales ca am fost un copil supraponderal.
Uite, in schimb, o sa dau un contraexemplu: am avut in copilarie o prietena care a luat si ea lectii de pian cativa ani, pana cand parintii au fost nevoiti sa vanda pianul, din motive financiare. A fost foarte, foarte suparata atunci, iar peste doi-trei ani s-a inscris in corul de copii Radio. Chiar si acum (fiind plecata in Germania de multi ani) activeaza intr-un cor de amatori. De ce? Pentru ca ei ii place muzica, are aplecare spre muzica. Eu nu. Pentru ea, lectiile de pian au fost o placere, muzica, in general, este ceva care o destinde, o incarca de energie, pe mine nu.

Daca baietelul tau canta cu placere, inseamna ca ai facut alegerea cea mai buna pentru el. Daca ceea ce canta suna bine, chiar cand zdrangane, inseamna ca este si inzestrat. Eu nici imnul nu pot sa-l cant fara sa zgarii urechile auditoriului (ah, pardon, uitasem ca nu exista afoni).

Daca are timp sa faca si miscare (sport), cu atat mai bine, mai ales ca este si sanatos. Important e ca ce face sa fie facut cu placere, atunci va fi si folositor. Departe de mine insa gandul ca mai bine sa bata mingea pe maidan decat sa ia niste lectii folositoare.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

OK, Bedrosmart, inseamna ca in principiu credem acelasi lucru.
Si baiatul meu are tendinte de ingrasare si, de aceea sportul este un "must" pentru noi si incerc din rasputeri sa-i insuflu ideea ca sportul e esential in viata. Dar si muzica, ma rog, arta in general e importanta.

Eu sper sa reusesc sa mentin si sportul in cadru organizat si arta printre preocuparile copilului, evident facute cu placere si nu obligat de parinti.

Incepem scoala de anul acesta si imi doresc sa reusim sa impacam si capra si varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu vreau sa ma contrazic acuma cu tine , sau sa fac pe pretioasa, dar pe cuvant ca nu exista afoni. E o prejudecata, un stereotip. daca ai fi afoana nu ti-ai da seama ca nu reproduci corect vocal ceva. Faptul ca iti dai seama demonstreaza ca nu esti afoana :)

Cu folositu: sunt oameni netalentati la sport, dar miscarea le foloseste. Acelasi lucru si cu muzica. Numai ca trebuie sa ai antrenor/profesor potrivit, nu doar dragut si amabil. Imi pare rau ca nu te-au dat parintii si la sport. Pe vremea aia nu era f la moda....ba mai erau si prejudecati in legatura cu asta. Nici pe mine nu m-au dat si n-ar fi fost rau deloc.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cata vreme copilul face cu placere si are si directie pentru asta, e ok si 4 ani.

Si eu si fratele meu am inceput scoala de pian la 6 ani.
El a fost un geniu, eu constiincioasa, dar fara vreun talent innascut.
Eu am facut 2 ani, foarte constiicioasa, dar fara prea mare placere, invatam tot ce mi se dadea, dar nu aveam dedicatie.
Am fost si in concerte, am fost laudata, ma bucuram, dar nu aveam acel "ceva".
Acum, dupa multi ani, stiu regulile de baza, dar nu mai stiu sa cant cap coada, doar fragmente.

Fratele meu, cum spuneam, un geniu, la finalul primului an, la festivitate, cand fiecare trebuia sa cante ceva, cand s-a pus la pian, a uitat complet, tot.
Si...a compus:)
Nimeni nu a stiut, decat mama si profesoara lui.
El a facut 5 ani de pian, dar ca orice geniu, era si lenes:)
Si s-a oprit desi promitea mult.

Acum, dupa multi ani, el, pentru ca a avut chemare, stie sa cante si canta foarte frumos.
Noi avem pian acasa si mereu, la petreceri il punem sa cante.

Concluzia mea: e foarte bine pentru un copil sa faca si pian si sport si orice altceva, dar numai daca ii place si intelege cu ce se mananca.
Nu trebuie chinuit un copil doar pentru ca e in trend o anumita activitate, sau pentru ca parintelui ii place.
Nu e obligatoriu ca ce-i place parintelui sa-i placa si copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Pe mine discutia chiar ma pasioneaza. Eu fac diferenta intre doi cantareti care imi plac, dar niciodata nu o sa aud basul dintr-o melodie, desi imi disper soata cu lipsa mea:). Inseamna ca nu sunt afona, dar nu am auzul suficient de sensibil?

Mergi la inceput

Unii oameni au intr-adevar un instinct muzical mai bun, in sensul de a distinge anumite elemente muzicale fara scoala. Altii pot sa isi educe auzul, au nevoie de exercitiu.
Oameni amuzicali nu exista, decat, asa cum spus, cei care au acea boala, si care reprezinta un procent infim al populatiei.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart
...Departe de mine insa gandul ca mai bine sa bata mingea pe maidan decat sa ia niste lectii folositoare.
...

Nu asta inseamna a face sport!

Mergi la inceput

Sabina . Intotdeauna am pus modul meu de a percepe sunete pe faptul ca nu am accent f bun in lb straina.

Mergi la inceput

Nu prea are legatura cred. tata reproduce f bine melodii si vb engleza ca ion iliescu :D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Sabina.

Mergi la inceput