Pian de la 4 ani?
Raspunsuri - Pagina 2
alinuk spune:
in ceea ce priveste baietelul meu cel mare, el e relativ obisnuit cu spectacolele
frecventam de vreun an sala radio, spect de copii de la opera ro, opera comica de copii, etc
si cred/sper ca lectia de 50 de min e gandita in asa fel incat e luat in calcul faptul ca nu poti capta continuu atentia unui copil de 4 ani
sigur e de intrebat si de vazut cum se desfasoara lucrurile
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
inceputul meu de lume
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
maminuta spune:
Ioana,cele 50 minute crede-ma ca sunt extrem de bine impartite.Dariuca mea mai jos de o ora n-a stat never...
Noi am avut si o experienta cu o profesoara ...dupa 2 sedinte Daria a refuzat sa o mai vada.
Este esentiala relatia profesor-copil.Nu este varianta cea mai ieftina varianta noastra.Eu sunt multumita de evolutie si faptul ca merge cu placere cred ca inseamna mai mult decit o economie de citeva sute.
Zina spune:
Citind acest subiect, m-am hotarat sa-l dau pe baietelul meu de 4 ani la lectii de pian. Am sunat ieri pe cel mai bun profesor de la noi, si mi-a spus ca la aceasta varsta, inca nu este bine sa se inceapa lectiile. Sa mai am rabdare inca un an, sa las baiatul sa copilareasca...
Poate este mai bine asa, avand in vedere, ca si pe net am citit ca, varsta optima de incepere a acestor lectii, ar fi 5-6 ani.
Celor care fac deja pian, le doresc mult succes.
Catalishka spune:
Mama mea este profesoara de pian intr-un oras mai mic, si din cate stiu a avut la un moment dat si un elev asa de mic (4 ani si ceva). Cum zicea cineva mai sus esentiala este relatia elev - profesor, caci nu se poate vorbi de lucru intensiv la varsta asta. Baietelul respectiv venea foarte incatat la ore, insa stiu ca imi povestea mama ca mereu se adapta disponibilitatii lui din ziua respectiva, intr-o zi ceva mai mult lucru efectiv, in alta mai multa joaca dupa cum il vedea. Niciodata nu i-a bagat cunostinte cu linguroiu si cred ca de aceea baietelul era foarte incantat. Oricum din ce am inteles, in joaca se invata niste lucruri de bazachiar si la varste asa mici, si mai apoi vin oarecum firesc.
Asta era acum un an, baietelul era adus de bunici caci statea la acestia, si intre timp s-a mutat in Bucuresti cu parintii.
Pentru nepotul ei vrea sa cumpere pianina acasa mai ales ca se prefigureaza a fi o fire artistica. Dar pt asta va trebui sa faca pe naiba in 4, a se citi un credit, caci din salariul de profesor ...
Gwendoline spune:
Buna,
Fetita mea ia ore de pian de 3 luni, la a doua ora de pian nu a mai vrut s_o vada pe profesoara si am zis bine gata luam pianul il dam la alta fetita daca nu mai vrea si cand a auzit a sunat-o pe profesoara sa vine inapoi .Acum adora pianul si e foarte incantata ,se concentreaza si sper sa dureze.A fost alegerea ei de a face pian noi vroiam sa inceapa un instrument muzical dar sa _i placa ce face.
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
danamiha spune:
Fiul meu a inceput pianul exact in urma cu 3 ani, la varsta de 7 ani. Vine profesorul la noi acasa, o ora pe saptamana. E o placere sa-l ascult...
oanalazar spune:
E potrivita varsta. Ti-o spun din experienta. Ai mei copilasi, doi la numar , amandoi iau de jumatate de an lectii de pian. Am inceput cu cel mare. E adevarat ca la 7 ani dispune de mai multa atentie, insa si piticul (la 4 ani) s-a descurcat de minune. Tot la Boem Club ii ducem si noi. Acum ca e vacanta de 2 ori pe saptamana, de la toamna cel mare incepe scoala, probabil o sa ramana la o ora pe saptamana, dar cel mic e hotarat sa se faca pianist .
buflea spune:
Fetelor, intreb si eu de curiozitate ... de ce pian ? ce este cu nebunia asta ca toti copiii trebuie sa cante la ceva ? La ce ajuta, mai tarziu, in viata ?
Dupa mine, in afara de o cariera muzicala, efortul de a sti sa canti la un intrument mi se pare inutil si "overrated" ... inteleg in trecut, in secolul trecut, cand cantatul la pian reprezenta o componenta a educatiei elitiste, cand nu existau TV si concerte si la orice petrecere, diverse dudui se ajezau la pian si ii "distrau" pe invitati. Dar in zilele noastre ?
Ma astept sa imi raspundeti ca un intrument muzical nu stiu ce componente din creier activeaza si copilul iese mai destept si mai intelept - dar sincer mie asta mi se pare o explicatie inventata de profesorii de pian ca sa ramana si ei in business, ceea ce e ok ... nu spun ca nu e adevarat spun doar ca nu mi se pare necesar, atat de necesar in dezvoltarea unui copil, incat sa merite efortul financiar al parintilor si efortul copilului de a invata si apoi de a practica zilnic intrumentul ala.
Deci, in afara de o pasiune vizibila a copilului pentru muzica - care oricum cred ca se manifesta pe la 7-8 ani, care sunt motivatiile voastre ca parinti in a alege lectii de pian in loc de un sport, de exemplu ?
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea ce este cu nebunia asta ca toti copiii trebuie sa cante la ceva ? La ce ajuta, mai tarziu, in viata ? |
Baietii care stiau sa cante la chitara aveau cel mai mare succes la fete in liceu. La toate bairamele se adunau gagicile ciorchine in jurul celui ce zdranganea ceva (daca mai era si roker si stia ceva Metalica, apoi era succesul garantat!) Deci iata ca ajuta la ceva in viata.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Baietii care stiau sa cante la chitara aveau cel mai mare succes la fete in liceu. La toate bairamele se adunau gagicile ciorchine in jurul celui ce zdranganea ceva (daca mai era si roker si stia ceva Metalica, apoi era succesul garantat!) Deci iata ca ajuta la ceva in viata. |
Ah ! Da, ai dreptate ... intrebarea este daca acest lucru mai e de actualitate in generatiile adolescentilor de azi ... eu pe aici nu am vazut niciodata adolescenti adunati gramada si cantand la chitara asa cum faceam noi - aveam impresia ca s-au schimbat vremurile, din pacate.
In plus, nu am auzit nici un parinte care sa-si dea copilul la chitara - chitara asta era o alegere a adolescentului care descoperea balada de dragoste si gasea prin ea un mod de exprimare - chestie cu care sunt cu totul de acord ...dar pianul, de la 2, 3, 4 ani ... plus repetitiile alea saptamanale ?
Aici de ex pianul este "un must" mai ales in comunitatile asiatice - n-am inteles niciodata de ce ? Vecina mea are un copil de 6 ani care practica zilnic, vrea nu vrea, are practica la pian - copilul nu spune nu, trateaza pianul ca si temele de la scoala, ceva ce trebuie facut, dar eu ma intreb - daca teleme de la scoala stim de ce trebuie facute, pianul ala la ce ajuta ?