Caut lideri politici..
Raspunsuri - Pagina 6
Mediajust spune:
Oh, da, Ioana, asa este, ai dreptate in fiecare cuvant.
Acesta este rezultatul incapacitatii institutionale in care am ajuns, a lipsei de vointa politica (ca sa ne intoarcem la subiect).
Eu atata cer - aceeasi masura pentru toata lumea, de la mine care am 200 de mp la ala cu turnulete sau la celalalt, cu casa la Monte Carlo din bani facuti aici.
O avere curata trebuie impozitata corect, si nu restrictionata "per capita", o avere indoielnica trebuie verificata, justificata si impozitata la fel.
Dar cata vreme puterile (executiva, legislativa, si din pacate uneori si cea judecatoreasca) lucreaza pentru grupuri tinta si nu reglementeaza pentru toata lumea, ne vom tot afunda, iar frustrarea se va adanci.
Rufus spune:
Si totusi...ce induce "incapacitatea asta institutionala"?
Adica...in toate tarile lumii exista smecheri...oameni care sunt mai presus de lege...cel putin pe o perioada. In toate tarile.
Ce anume determina lipsa asta de reactie la neplata taxelor in masa, furtul de curent cu strada...ok, legea e sarita daca esti vreo scula, odrasla de scula, etc...dar toti suntem scule pe lumea asta, ca sa fentam legea la nesfarsit, fara urmari?
Si uite-asa ajungem la subiectul Simonei. Ok, ea nu le-a numit scule...le-a zis nulitati.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
ioanadara spune:
Atat de multi smecheri ca la noi si in functii de conducere nu cred ca mai exista pe undeva.
De exemplu , furatul de energie elecrica din stalp direct nu se poate realiza decat cu participarea unui angajat RENEL al zonei. Nu poate nenea X sa puna firul pe stalp pentru ca in genere moare pe loc si oricum nu stie exact unde sunt nodurile.Daca e insa super desteptul X si reuseste, vine apoi cel ce citeste si vede (daca vrea sa vada) ce se intampla Si e sanctionat.Daca nu vede nici ala, atunci exista cineva care face calculele undeva intr-un birou si este urmatorul care daca vrea pricepe pentru ca iese pierderea nejustificat de mare pe hartie.Dar nu, nimeni nu intelege, nimeni nu vede nimic.
Daca merg eu cucoana Y si fac reclamatie pur si simplu rad de mine in cel mai bun caz.Deci, sunt foarte multi implicati in furt.
Cu cateii prin parcuri la fel, cu impozitele neplatite la fel,etc.
Si in continuare ne afundam cu spor.
Daca ar fi asa multi smecheri si in alte tari atunci, si in alte tari nu s-ar respecta legea cu cainele doar acolo unde are voie, s-ar fura curent, nu s-ar plati impozite, etc.
Ei bine, nu se intampla asta.
Mediajust spune:
Rufus, incapacitatea institutionala vine, dupa parerea mea, din doua surse:
1. Legiuitorul - care, prin reprezentantii nostri (da, sa nu aud "eu nu l-am votat" sau "n-am fost la vot" - asta-i demos + kratos ) nu legifereaza in profunzimea lucrurilor, ci conform cu propriile interese (care sunt transpartinice, deci degeaba injuram punctual).
In acest moment, de exemplu, NU exista nicio modalitate legala de control real al averilor, care sa aiba si finalitate.
2. Politizarea extrema, totala a administratiei. Asta a dus la lipsa unui corp de functionari profesionisti, care sa aiba o singura mama: sfanta lege. Prin urmare, nici acolo unde avem reglementari (si sunt, slava Domnului!!) ele sunt "inaplicabile" clientelei (vezi controalele tintite/ocolitoare ale Garzii financiare, de mediu etc).
Este firesc ca fiecare putere politica sa-si impuna programul de guvernare, sa aiba ministrii sai - insa este inadmisibil ca fiecare sefulet sa vina odata cu un nou guvern, si sa aplice legea aia (buna, proasta) la comanda telefonica a partidului.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Prin urmare, nici acolo unde avem reglementari (si sunt, slava Domnului!!) ele sunt "inaplicabile" clientelei (vezi controalele tintite/ocolitoare ale Garzii financiare, de mediu etc). |
Asta inteleg.
Dar, de ce sunt inaplicabile si celor din Zabrauti (cartierul ala care fura energie), palatelor tiganesti, locuitorilor palatelor alea, care au ajutoare de la primarie, in general, oricui in afara de clientela? Ca nu toti or fi clientela...
Spunea cineva ca circul facut de WC Tudor n-a facut altceva decat sa confirme tuturor ca politia e de rahat si nu exista motive sa respecti institutiile statului. Poate ca Vadim e tinut in brate, chestii politice, de clientela. Dar restul???
Eu am o teorie. Stiu ca nu-i corect ca clientela sa aiba un regim, iar restul lumii altu. Dar, daca legea ar functiona la restul lumii, dupa un timp restul lumii ar protesta, cerand ca legea sa se aplice tuturor. Asa, legea nu functioneaza decat la prosti. Or, prostii nu stiu sa protesteze.
Sau...mai stii?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
ioanadara spune:
Eu am impresia ca fiecare "prost" in Romania are un segment (cat de mic) in care legea nu functioneaza nici la el si asta il face sa nu protesteze.(vezi "prostul" care ia bani si avantaje ca revolutionar cand el de fapt nici nu a trecut pe acolo(cunosc), vezi taranul care isi vinde padurea, vezi vecina care ia in acelasi timp pensie de handicap pentru ea si pensie de ingrijitor persoana cu handicap pentru frate, etc...)
Fiecare nu protesteaza pentru restul magariilor pentru ca este partas si el la una, mai mica e adevarat.
Dar eu de fapt nu cred ca protestul ar rezolva ceva in Romania, ci educarea populatiei.
Mediajust spune:
Rufus, clientela (in acceptiunea mea) nu inseamna doar beneficiarii facilitatilor (acces in functii, licitatii castigate) pe care ti le aduce grupul politic pe care il servesti si care a ajuns la putere.
Tot clientela este si grupul de votanti (vezi Zabrauti), si beneficiarii ajutoarelor de la primarie (aia-s convinsi ca primarul le da acei bani, nu ca ar fi din bugetul de stat PRIN primarii - ma rog, pe aia i-a linistit, pe noul text de lege gestionarea pauperilor se face prin agentiile de protectie sociala, ca sa le intre in cap ca guvernul e-n toate, nu primarul care are poate are culoare).
Mai trebuie sa-ti amintesc circuitul banilor in natura? Petrecerile politistilor cu interlopi - unii platesc, altii ii pasuiesc, partidul se finanteaza?
Cum sa protestezi, altfel decat o facem? Sa iesi in piata publica singur? Sa-i omori? Sa te arunci de la balcon?
Scriem aici, vorbim intre noi, incercam sa decriptam mecanismele, cu speranta ca vom aplica stampila aia mai bine data viitoare (dar pentru asta, poate ar trebui sa mergem la vot - stii cum este, "dar trage bilet daca vrei sa castigi"!)
Ioana - eu sunt unul dintre prostii pentru care legea chiar functioneaza (si, crede-ma, o si stiu, o si aplic, o si simt pe pielea mea ca toata lumea, fie ca-mi convine sau nu). Deci nu asta ma impiedica sa protestez - ci pentru ca altfel decat o fac n-am cum. In politica nu intru, nici foc nu-mi dau, ci incerc sa-mi optimizez viata si munca pentru a putea trai cat mai aproape de nivelul pe care mi-l doresc.
Ai dreptate cu educatia - asta ar fi treaba societatii civile organizate - numai ca pana si acele palide incercari de tipul ProDemocratia, LADO, Alianta civica etc au fost ori politizate, ori sufocate de lipsa resurselor. Nu poti face caravane civice, conferinte si fluturasi fara bani - ori aia de unde sa vina? Statul nu are niciun interes in asemenea alocari, Europa nici ea, finantatorii nu-ti dau degeaba - si asa ajungem tot la grupurile de interese (politice, economice, de opinie) pe care aceste organizatii ar ajunge sa le reprezinte. Este o bucla in care ne invartim pana la ameteala.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Cum sa protestezi, altfel decat o facem? Sa iesi in piata publica singur? Sa-i omori? Sa te arunci de la balcon? |
Nu, nimic din toate astea.
Uite, mi-a placut protestul celor de la benzinarii. Ceva spontan, fara rezultat, fara violente. Au blocat benzinariile. Sau au cumparat benzina de 1 leu. N-au obtinut nimic, faptic. Dar au fost vazuti. Multi din noi, poate, i-am apreciat. Nu sunt de acord cu protestele in care se cer bani. Dar sunt de acord cu cele care cer bun simt.
Nici eu nu stiu cum sa protestez. Dar, cu siguranta, m-as alatura unui protest in care ma regasesc.
Sunt absolut sigur ca un protest pentru bun simt este altfel decat unul in care vrei bani. Si mult mai simpatizat...cu sanse mai mari de a strange simpatii.
Si, poate, cu mai multe sanse de reusita.
Poate, candva, o sa mai vorbim despre vot.
Ce faci, dupa ani de zile in care ai votat raul cel mai mic, cand constati ca iar nu ai pe cine vota? Ce faci?
Mediajust spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu, nimic din toate astea. Uite, mi-a placut protestul celor de la benzinarii. Ceva spontan, fara rezultat, fara violente. Au blocat benzinariile. Sau au cumparat benzina de 1 leu. N-au obtinut nimic, faptic. Dar au fost vazuti. Multi din noi, poate, i-am apreciat. Nu sunt de acord cu protestele in care se cer bani. Dar sunt de acord cu cele care cer bun simt. Nici eu nu stiu cum sa protestez. Dar, cu siguranta, m-as alatura unui protest in care ma regasesc. Sunt absolut sigur ca un protest pentru bun simt este altfel decat unul in care vrei bani. Si mult mai simpatizat...cu sanse mai mari de a strange simpatii. Si, poate, cu mai multe sanse de reusita. Poate, candva, o sa mai vorbim despre vot. Ce faci, dupa ani de zile in care ai votat raul cel mai mic, cand constati ca iar nu ai pe cine vota? Ce faci? Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Oh, asta nu-i de mine.
N-am timp de pierdut cu demersuri despre care stiu ca sunt fara finalitate, dupa cum nu bat la usi deschise.
Simpatiile celor din jur nu prea ma intereseaza (incerc din rasputeri macar sa nu fiu antipatica), iar expunerea publica (altfel decat cea profesionala) o las pentru cei facuti pentru scena.
Rufus spune:
Simona, uite o parere.
http://www.contributors.ro/dezbatere/o-noua-miscare-politica-in-romania-vis-sau-prostie/
Nu e chiar ce sperai tu...