Caut lideri politici..

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ioanadara cata dreptate ai!
Cand a inceput tavalugul cu impozitarea pensiilor, astia de la tv au luat interviuri la fo 3 pensionari, care nici unul nu a dorit sa declare ce pensie are(asta fiind prima intrebare). Ultimul a zis ceva de genul ca sa faca guvernantii ce stiu ei(ideea e ca se subintelegea sa fure in continuare linistiti), dar sa ii lase si pe ei sa traiasca, sa nu le fie taiate pensiile
Repet, ca am mai spus eu mai demult, de votat se voteaza in mare de la revolutie incoace aceia care promit puncte de pensie mai mari. Pt ca votantii constiinciosi au fost mereu pensionarii. Iar acum si-au luat-o pt prima oara, in vreme ce noi, astia tinerii care nu avem nevoie decat de bani "pt mancare", ne-o tooot luam.
Alinuk, furnicuta ca de obicei!
Toti suferim de plaga Fanarului, incredibil ce efect indelungat a avut acea parte a istoriei! mai punem niste ADN mioritic, fo 50 de ani de comunism si iasa un cocktail letal pt tara asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara
Nu stiu cum e in Canada dar in Romania exista familii de 3 persoane ce detin un apartament cu 2 camere ce platesc impozitul pe mp la aceeasi valoare cu alte familii tot de 3 persoane ce detin 14 apartamente inchiriate si o vila in care stau ei (caz real).Este treaba lor, bineinteles dar ar trebui platit impozit la stat la alt nivel pe apartamentele suplimentare.



De vreo 5 ani impozitul pe a doua/a treia casa se plateste suplimentar 50%. Prin noul cod fiscal procentul este mai mare (nu stiu exact cat, trebuie sa ma uit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust
[De vreo 5 ani impozitul pe a doua/a treia casa se plateste suplimentar 50%. Prin noul cod fiscal procentul este mai mare (nu stiu exact cat, trebuie sa ma uit).

).


Cine nu gaseste portitele plateste suplimentar.Portitele de altfel sunt explicate pe larg si acceptate de multi.La asta ma refeream cu cele 14 case,
La primul post insa spuneam despre spatiul locuibil suplimentar din prima casa declarata.
De aceea spun: o familie cu un copil ce are spatiul locuibil de 300 mp se uita urat daca ii spui ca trebuie sa plateasca si ei suplimentar si voteaza in consecinta.
Ca si cei cu multe case ce folosesc "portitele" .

Ma rog, ideea era ca liderii politici sunt de fapt cam asa cum ii vrea majoritatea la ora actuala.Si schimbarea va veni atunci cand asa cum bine spune Alinuk, se va schimba ceva esential in gandirea si educarea omului ce merge la vot.Dar trebuie multa rabdare si cred sincer ca nici generatia copiilor nostri nu va prinde o Romanie normala.Raul e deja prea adancit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ioana, eu nu neg ca exista portite, insa nu atat de multe.
Varianta "trecerii" in proprietatea mamelor/matusilor este discutabila, pentru ca si acestia au, de obicei, casa lor - deci ar "capata-o" pe a doua, impozitata la fel, suplimentar.
Lucrurile arata, cu siguranta, altfel in cazul majoritatii familiilor din Romania - unde adeseori nu se pune problema primei proprietati, deci nici a urmatoarelor, dar nu acestia sunt subiectul discutiei.

Cat priveste "alocarea" unui spatiu necesar, iar restul impozitat altfel - iar nu mi se pare corect. Nu stiu cum stau lucrurile in strainatate, dar sunt foarte curioasa cum s-ar putea stabili aceasta suprafata. Sa ai aer? Sa umbli cu bicicleta? Sa ai un birou/camera de studiu (mie asta mi se pare obligatoriu, de exemplu) sau e destul un dormitor de 10 mp? Atata timp cat platesc corect pentru 100 sau 300 mp, cred ca este problema mea cat ma lafai sau ma inghesui in ea. Avem nevoi diferite, precum si posibilitati diferite de a intretine o casa - si ne platim acest lucru pe suprafata pe care ne-o permitem, nu pe un standard care oricum ar fi subiectiv.

Prin urmare, din punctul meu de vedere nu aceasta este problema, ci modul programatic in care toate puterile politice de pana acum au "scapat" de sub control sursele unor averi. Ceea ce se incearca acum (deocamdata doar declarativ) - adica fiscalizarea averii nejustificate, mi se pare pe cat de tardiv, pe atat de inaplicabil. Cine a fost sa se imbogateasca din surse negre a facut-o, iar adevaratele acumulari nu sunt la vedere, si nici in tara. Pana treci de secretul bancar elvetian (si pentru asta iti trebuie suspiciuni sustinute, nu banuieli sau articole din ziare) trec ani. Cred ca de aici trebuie inceput - si nu de la socoteli pe cap de om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Asta este adevarul: este tardiv. Este foarte greu acum cand la putere ajung exact cei ce s-au imbogatit din surse negre sa se respecte legile.
Cu spatiul, era doar un exemplu de segment al populatiei ce nu va vota un lider politic ce aplica legea.Asa cum un alt segment va fi cel ce nu este multumit de o lege clara si aplicabila in Romania in ceea ce priveste cainii personali, un alt segment este cel ce nu vrea aplicarea legii in domeniul sanitar, un altul ce nu vrea legea lucratoare pentru bugetari, un altul la domeniul silvic, altii sunt cei cu bauturile alcoolice facute acasa si nedeclarate, etc.
Daca aduni aceste segmente mici, vei vedea cu stupoare ca in final ajungi la o majoritate .Ei voteaza si dintre ei ies liderii.

Pentru a nu incheia interventia la subiect foarte pesimist, trebuie sa spun ca uneori, vorbind si cu altii din anturaj, multi am vazut ca vad doua solutii posibine (nu una, sic...)
Prima ar fi : o minune. (stiu ca e valabila pentru putini dar totusi exista...)
A doua ar fi ca exact o parte din cei considerati acum smecheri in Romania (si blamati de mine cel putin) si de asemeni, cei ce au un venit peste medie acum in tara (chiar daca nu sunt smecheri insa au investit bine sa zicem ), sa pluseze pe proprii lor copii din punct de vedere al stiintei (lucru posibil inca in Romania daca ai bani) , copiii ajungand sa studieze afara intr-un mediu cu exercitiu democratic normal -dar nu sa stea pe banii lui tata ci sa studieze deci copii cu un bun nivel al cunostintelor si apoi sa se intoarca in tara .Ei doar, avand parghii (parinti intrati deja in mizeria politica sau parinti cu bani ce au acces la anumite functii in stat) si un nivel bun de cunostinte si un exercitiu de cativa ani (facultate + master+ eventual doctorat afara) pot face ceva.
Ei, impreuna cu eventualii copii ai romanilor plecati deja afara ce vor sa se intoarca , educati si ei intr-o buna democratie insa fara parghii in Romania in prezent, ei ar putea schimba cu adevarat ceva.

Dintre romanii nascuti, crescuti, educati in Romania si eventual fara parghii,este imposibil de format lideri politici valabili.
E copacul prea mare si face multa umbra in Romania asa cum spunea cineva mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Mda, dc nu ii ametete si pe ei puterea.
Puterea e o licoare cu proprietati mai ceva ca drogurile( cred ). Nu vad de ce persoane cu venituri din alea care pt mine umil om de rand nici macar nu le pot imagina, aleg sa ramana totusi in tara noastra decat daca nu de dragul puterii. Pana isi fac averile, inteleg de ce, ca trebuie sa si le faca, pe cai pe care dincolo nu le-ar putea strabate.
Ar trebui ca legea sa ii constranga pe aceia care ajunsi odata la putere sa nu poata fi orbiti de ea, ca pana lagesturi de felul demisiei de onoare, adica self respect, mai e caleeee luuunga neicusorule.
Insa legea e data de ei.
Si da, toti trebuie sa ne schimbam. E trist, dar Ioanadara a concluzionat bine, politicienii de azi reflecta majoritatea. Astia suntem, cam urati, nu?
Alinuk zi exact cum vezi tu, din partea mea esti o persoana pe mana careia as merge cu ochii inchisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

ioanadara, in Canada, ca ia zis ca nu stii cum e aici, poti sa ai si 100 de case... impozitul e pe casa nu pe cate ai....
Romania nu are nevoie de politici socialiste ca am avut destul in ultimii 70 de ani. Ala de are 100 de case a contribuit deja enorm la economia Ro cand le-a construit si a dat de munca la o gramada de oameni. Daca le inchiriaza o sa plateasca impozit pe venit, deci iar o sa contribuie. Aici problema ar fi trebuit sa fie alta... daca banii cu care a facut casele erau castigati legal si a platit impozit, daca atunci cand a facut casele a platit taxele, TVA, daca le inchiriaza sa plateasca impozit pe venit, etc....

Ro va merge bine cand va descuraja politicile sociale... Dupa ce isi va putea pune pe picioare o econnomie cu adevarat capitalista isi va permite financiar sa introduca si aspecte sociale. Cum nimanui in Ro nu ii convine asta, se va vota ani de zile acel partid care promite mititei si bere:) sau promite "impozitarea"alora cu bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Impozitele la proprietati aici sunt in functie de cit de buna e zona unde e localizata casa. Zona buna mii de $ pe an, zona proasta sute de $ pe an. Fiecare alege dupa cum are prioritatile si isi permite. La prima proprietate care trebuie sa fie rezidenta ta principala si sa ai statut de homestad, taxele sunt calculate in functie de zona si marimea casei si dupa cum am scris mai sus pot varia foarte mult. Daca vrea cineva exemplu pot spune cit platim noi impozit si la ce suprafata.
Iar la cea de-a doua proprietate achizitionata taxele cresc cam cu 50%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui alintaroma

Impozitele la proprietati aici sunt in functie de cit de buna e zona unde e localizata casa. Zona buna mii de $ pe an, zona proasta sute de $ pe an. Fiecare alege dupa cum are prioritatile si isi permite. La prima proprietate care trebuie sa fie rezidenta ta principala si sa ai statut de homestad, taxele sunt calculate in functie de zona si marimea casei si dupa cum am scris mai sus pot varia foarte mult. Daca vrea cineva exemplu pot spune cit platim noi impozit si la ce suprafata.
Iar la cea de-a doua proprietate achizitionata taxele cresc cam cu 50%.

There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!


Macar aici suntem fix egali cu americanii!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Exista "anumite " familii ce au case cu pagode de 600 mp locuibili. Este politica sociala sa plateasca un impozit mai mare pentru un anumit numar de sute de metrii patrati considerati nenecesari?
pentru a doua casa exista portite si cine stie de ele se sustrage.
Si-i vavota in continuare pe cei ce ii lasa sa sa sustraga. Pentru ca e deja calea formata.
O sa caut cand am timp, poate gasesc modul de impozitare in cateva tari europene, poate aveti dreptate si este asa in toata Europa, poate nu.
Ideea ramane: in Romania se fura mult, exista cai stiute deja prin care fiecare are anumite "avantaje" si oamenii nu sunt dispusi sa piarda aceste avantaje doar de dragul de a avea lideri politici integri.
Si nici nu se pot forma lideri politici integri, educati 100% intr-o societate in care peste tot inca se merge pe a fenta.

Mergi la inceput