despre logodna...concubinaj

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Luisa, tu crezi ca personajele povestii tale nu s-ar fi despartit daca erau cununati?

Poate da, poate nu...
Desi n-am ceva impotriva traiului in concubinaj, parerea mea este ca modalitatea asta este, cel putin la unii, o masusura de precautie "in caz ca" si, evident, sunt mai multe cazuri in care s-a dovedit ca au avut dreptate.
Daca oamenii vor sa traiasca si cu "protectia" asta, treaba lor.
Asta nu inseamna casatorie, casatoria este altceva, implica, in afara de sentimente, responsabilitate, credinta, speranta, familie si altele, care nu sunt musai vizate de concubini.
Dar, dupa cum spuneam, fiecare e liber sa traiasca dupa pofta sa. Scopul e unul singur: cat mai multa fericire.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sunteti de 4 ani impreuna, o sa va mutati impreuna si o sa va casatoriti - de ce nu va casatoriti anul asta?
nu sunteti siguri de ce simtiti dupa 4 ani?
care dintre voi nu este sigur ca-si doreste casatoria?

si da, multi preoti oficiaza slujbe de logodna dar asta nu-ti da dezlegare la viata sexuala:-)

ai grija sa nu ramai insarcinata si sa faceti dupa aceea o nunta doar de dragul parintilor si a "ce spune lumea"

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Luisa, tu crezi ca personajele povestii tale nu s-ar fi despartit daca erau cununati? Oare "domnul" cu pricina nu ar fi luat-o pe aratura pentru ca acasa, in sertar, avea o hartie in care scria ca e casatorit? De cand casatoria (civila sau chiar si religioasa) i-a impiedicat pe oameni sa se desparta?

Tisina

N-am spus asta! Poate nu s-ar fi despartit. Desi de la inceput amandoi au acceptat aceasta modalitate de a trai impreuna , ,,domnul'' a dovedit cu totul altceva ... in doua luni s-a hotarat sa faca tot ce este crestineste. Dar, casatoria civila si religioasa nu ii impiedica pe oameni sa se desparta, o spun din propria-mi experienta si sunt convinsa ca daca as fi ales traiul in concubinaj efectul despartirii/separarii ar fi fost acelasi (nu glumesc in acest sens, este adevarat ca unii suporta mai greu ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

amberlight, gandeste-te bine inainte sa te hotaresti sa te castoresti pentru ca in biblie spune ca nu ai voie sa te casatoresti decat odata. Da, ai voie sa divortezi daca barbatul e infidel, cu conditia sa nu te mai recasatoresti decat daca iti moare fostul sotz.
Asta nu stiu sa reiasa din biblie, dar se mai spune ca odata luati cu cununie, pe lumea cealalta veti fi impreuna.

E o vorba. Ce a legat dumnezeu omul sa nu desparta.

Esenta, daca nu ai inteles unde bat...., cand te casatoresti fa-o cu simt de raspundere, constienta ca nu o faci pentru ca asa zice mama, ca ar fi timpul, ca nu te lasa religia sa traiesti in pacat, ca o mie de alte bazaconii...

Casatoreste-te pentru ca ti-o cere sufletul tau si pentru ca tu vrei, si pentru ca ai langa tine o persoana minunata care vrea acelasi lucru. Daca ai cel mai mic dubiu.... sa stii ca o hartie si ideea de a fi casatorit nu-l va impiedica pe iubitul tau, care iti devine sot, sa nu te bata, injure, critice, dispretuiasca, insele sau altele mai rele daka asa vrea el. Niciodata casnicia nu este motiv suficient sa fi pretuita si fericita, respactata si implinita. O buna relatie si persoana potrivita... da. Si nici atunci nu tre sa te culci pe o ureche. De la dragoste la ura e un pas foarte mic. Nici nu poi sti cand cel mai iubit om de langa tine se poate transforma in cel mai de temut nenorocit. Exista acest risc, el e foarte mare, dar daca ti-l asumi, fi sigura ca nu ti-l asumi pentru motivele gresite. Adica nu te casatorii pentru altii, ci pentru tine si el.

Eu cred ca faci foarte bine sa te muti cu el o perioada. Am avut o prietena care se intelegea super cu iubitul. Dupa ce s-au mutat impreuna... ea s-a intors acasa si el la mama lui, dar sunt si azi impreuna, ca se iubesc, dar de convietuit ca sot si sotie a fost foarte greu, aproape chinuitor.

Casnicia nu se rezuma la principii ideale. Casnicia nu insemna numai respect, si dragoste si ajutor. Casnicia insemna bani, si arta amorului, orgolii, nevoi personale, puterea de a lasa de la tine, puterea de a trai cu defectele celuilalt, capacitatea de a administra o casa, situatii, probleme. Traiul in doi insemna mai presus de toate bunacredinta si dragoste, dar si intelepciune. Daca nu esti suficient de coapta si instruita sa faci fata la toate astea.... mai bine sa mai copilaresti, ca e greu sa intri in viata sis a-ti iei taurul de coarne, cum se spune. Nu zice nimeni s anu pleci la vanatoare, dar fi sigura ca iti iei armele la tine, ca altfel risti sa te manance lupii pe drum sau sa vi fara vanat acasa.

Bafta in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Iti spun ce am facut eu. Eram de 4 ani impreuna si in ultimul an ne-am hotarit sa ne mutam impreuna. Asa ca am anuntat-o pe mama care bineinteles ca nu a fost de acord, dar ea zicea ce zicea si eu imi impachetam lucrurile in valiza. Mama fostului la fel, ca traim in concubinaj si ca ar fi bine sa ne casatorim, ba chiar adusese si preotul sa vb cu mine si i-am zis ca plec din casa ei daca popa aduce vorba de asta. Si, uite ca pina la urma, relatia a fost sa nu mearga (anul in care am locuit impreuna a fost decisiv) si am realizat ca respectivul nu se incadreaza in standardele mele de tata pentru copiii mei, familistul si persoana altruista cu cccc care ma vedeam casatorita. Personal m-am felicitat si m-am batut pe spate si mi-am zis ca am facut alegearea cea mai buna din viata mutindu-ma cu el si neascultind de nimeni...acum cu siguranta ca as fi fost divortata si poate si cu 1-2 copii. Deci, asculta-ti instinctele....viata singur ti-o hotarasti si nu altii, familie, prieteni sau popa.

Pe mine sa ma scuzati...dar chestia asta cu religia e bullsh*t.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

amberlight, gandeste-te bine inainte sa te hotaresti sa te castoresti pentru ca in biblie spune ca nu ai voie sa te casatoresti decat odata. Da, ai voie sa divortezi daca barbatul e infidel, cu conditia sa nu te mai recasatoresti decat daca iti moare fostul sotz.

Ai citit tu asa ceva in Biblie?!Chiar m-ai facut curioasa!!!!!Bun, dar explica-mi te rog, acele persoane inselate de sot/sotie care divorteaza (religios), pana la urma cum vor fi clasate de religie daca au un concubin/concubina?!
Ceea ce incercam noi sa-i explicam este ca nu ar trebui sa confunde a te casatori cu a trai in concubinaj .
Conform spuselor ei : ,,Buna.Sunt cu prietenul meu de 4 ani. Am decis sa ne mutam impreuna anul acesta sa vedem cum ne intelegem urmand ca mai tarziu sa ne casatorim." specifica am decis poate se refera numai la ea sau chiar vorbeste la plural?! M-am pus in situatia mamei ei si i-as zice : mai bine inca 4 ani de concubinaj cu barbatul cu care vrei sa te casatoresti, sa ai un copil,sa iti cresti nepotii,sa iti petreci batranetile! Fiul meu zice altceva (a citit mesajul ; e trecut de varsta adolescentei): unul din ei asteapta altceva, poate apare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

da, am citit in biblie ceea ce am interpretat eu cum am interpretat.

Cautai si am gasit in Deuteronom 24, despre cartea de despartire si caut imediat si despre despartire
uite scrie aici, revin dupa ca os a caut ca nu mai gasesc exact pasajul:

http://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-divort-recasatorire.html

Mergi la inceput