Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***287***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Hai ca sa ma iexplichez un pic si eu, ca vad ca ne ciufuleste ANDIARORO, si cam are dreptate, ca nu stiu ce ar intelege AYLA ca cred eu despre ea, la cum (mai mult nu) m-am exprimat in raspunsul la intrebarea cine credeti ca e cea mai diferita in viata reala fata de cum e pe forum - eu asa am inteles intrebarea, am vazut ca a fost interpretata si altfel, la mine nu avea vreun sens negativ, cum nu avea nici aia cu tufata cea mai diferita de mine.
Vroiam sa spun ca AYLA imi scapa, nu o pot defini, oricat de multe pagini a scris aici, nu simt ca o cunosc, e foarte posibil in schimb sa fie suficienta o privire face-to-face ca sa o "citesc", insa aici pe forum, nu mi-am dat seama daca eforturile ei au fost sa se destainuie si sa se faca inteleasa (uneori cu foarte multe detalii, insa cele mai simple si concrete au lipsit mereu, ba chiar ocolite in mod evident), sau sa se ascunda pe ea cu tot cu suferinta ei. Cateodata parea ca-si creeaza o imagine de care vrea sa se convinga pe ea insasi. Si a iesit asa un amalgam de contraste care n-au reusit sa convinga, a simtit si ea asta, eu cred ca de asta s-a retras. A simtit si ea ca e ceva fortat in reactia pe care o starnea uneori, si a reactionat al asta, sensibila. Si asta ma face sa-mi para tare rau ca noi n-am reusit sa o ajutam, sa o alinam asa cu isi dorea, si ne doream si noi...insa ea nu ne-a lasat. A ascuns-o pe Ayla cea adevarata, probabil din instinct de conservare. Si nu cred ca asta o lipseste de calitati, dimpotriva, o face in sfarsit umana (cum zicea Gaza, ca ei ii parea ireala ), insa mie imi ramane necunoscuta. Asa ca AYLA ar putea foarte bine sa inteleaga ca imi doresc sa o cunosc (sau simt) cu adevarat, si daca vrea, eu o astept cu sufletul deschis (si tare curios).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ooo, pisigri, bravo, asta chiar mi se pare o intrebare buna! Mie mi s-a intamplat ca aproape sa ma ia lumea la rost intr-un mod cam agresiv: cum adica nu vreau alt copil?! Dar cum pot fi atat de egoista?! etc. Unii oameni pur si simplu nu pot baga la cap ca nu toti gandim/simtim la fel, ne dorim aceleasi lucruri. Inainte de a spune de ce nu-mi doresc eu alt copil, vreau sa enumar motivele care ma scot din mintzi cand imi sunt fluturate ca "pro al doilea copil":
1)- va fi copil unic, rasfatzat, nu va avea limite; trebuie un fratior, sa stie sa imparta, sa stie ca nu-i numai el buricu' pamantului etc.
raspuns: sa mori tu, desteptule? deci toti copiii unici la parinti sunt egoisti si toti cei cu multi frati is monument de generozitate? Educatia, bunele exemple nu conteaza deloc? Deci practic tre sa mai fac un copil sa-i dau peste nas astuia...
2)- daca se intampla ceva?...Si prin acel "ceva" neexprimat concret si rostit cu teama se intelege...ceva inevitabil, va dati seama ce, nici nu pot articula cuvantul...
Asta mi se pare cel mai oribil motiv si i-as baga in p..zda mumei lor pe toti care indraznesc sa gandeasca asa. Adica-ti trebuie un "back-up plan", un "copil de rezerva"...in caz ca astuia i se intampla ceva...Ceva mai oribil nu putea nascoci mintea umana!!
3)- de ce sa ramana singur pe lume cand voi n-o sa mai fiti? sa aiba si ea un frate, o sora, sa aiba pe cine conta...
- ei, asta mi se pare un motiv mai cat de cat; totusi, cred ca poti supravietui si fara frati/surori, eu am reusit, huzband la fel...O sa-si faca si ea familia ei, nu cred ca e un "must have" sa ai frati.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Eu pe Giulia o cantaresc la pediatru,o data la 2-3 luni cand ii fac vizita de control.Mai am si acasa un cantar electronic,dar niciodata nu stiu daca arata 500gr.in plus sau minus!
Si in general nu ma mai preocup de greutatea ei ...cate vreme e vesela,sanatoasa si pusa pe sotii.

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si 30+
Giulia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

L-am vazut pe Mario tuns, asa mai arata si el a baietel.Pisigri, noi avem cantar digital, ne cantarim toti la el, este bun.Legat de intrebarea cu copii, mi-ar placea inca unul, dar eu sunt mai egoista si simt ca nu as mai avea timp pt. mine deloc, mai ales ca nu avem pe nimeni in Bucuresti care sa ne ajute.Daca ar fi mama in mod sigur as mai face unul peste vreun an.Ce dulce e Giulia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Vazut Giulia - ce mare s-a facut de cand nu ne-ai mai aratat-o! Vazut si casa fratiorului, adica pe burtoi , cum il va chema pe locatar?

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

No, m-am inflacarat fiindca am retrait un moment din cancelarie, cand mai multi se pusesera sa ma puna pe mine la zid fiindca am zis ca nu imi doresc alt copil...Eu pot sa inteleg foarte bine de ce o femeie isi doreste 2 copii, 3 copii, 4 copii sau chiar mai multi. Le admir, le respect, le aprob...dar sa inteleaga si altii ca unele femei isi doresc un singur copil, si nu din egoism/ calcule materiale/ indisponibilitate sufleteasca sau mai stiu eu ce!
Deci eu nu ma pot gandi la alt copil fiindca simt ca Sophiphi e toata viatza mea, vreau sa ma dedic ei si numai ei. Stiu ca e un rationament gresit, caci femeile pot iubi la fel mai multi copii, li se pot dedica in egala masura etc, cunosc teoria si sunt de acord cu ea, rational, dar ce sa fac daca sufleteste asta simt?! Sufleteste simt ca al 2 lea copil ar indepart-o pe Sophiphi de mine macar provizoriu. Caci un nou-nascut te "suge", iti absoarba intreg universul in primele luni, asa cred eu. Si simt ca nu pot sa accept sa o sacrific pe Sophiphi nici macar cateva ore pe zi. Cred ca e frumos pentru un copil sa aiba un frate dar cred ca e si bulversant, mai ales la inceput. Ca un frate/ o sora poate fi si o sursa de frustrari si nu-s convinsa ca depinde doar de parinti sa NU fie asa.
Bine, in decizia mea atarna totusi si partea materiala, probabil daca am fi bogati si am locui intr-o casa mai mare si am avea venituri mari sigure etc...poate m-as mai gandi...desi eu cred ca n-ar schimba mult lucrurile.
Singura fiintza care a reusit sa-mi faca vreodata "pofta" de mai multi copii...e vikinga de pe DC. Cand ii citesc postarile sunt singurele clipe cand mi-as doi si eu mai multi copii

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Pisigri si simply.Intentia mea n-a fost sa ciufulesc pe cineva. De-a lungul timpului, eu chiar imi pusesem intrebarile respective, pentru ca eu mereu am incercat sa introduc persoana in "context". Acum, citindu-va, nu regret ca m-am "exprimat".....

Iar sunt pe fuga, dar promit sa revin la noapte sau maine cu povesti pt Chato si Kea...
Pupici muuulti bolnavicilor si unu restant de azi-noapte pt Simply.

Mergi la inceput

Eu mi-am dorit foarte mult si al doilea copil,dovada semnatura mea!
Si nu pentru Giulia,ci pentru mine!Pentru mine maternitatea a fost si este o perioada foarte frumoasa,am trait-o din plin( mai mult prima data,dar si acum am momentele mele cu burtica mea)...si nu am vrut sa renunt a mai simti tot ce inseamna sarcina,nasterea,venirea pe lume a unei fiinte asa micute si firava !
Poate conteaza si faptul ca amandoua sarcinile au fost destul de usoare si nasterea Giuliei acceptabila ca durere.Insa sentimentele care m-au ravasit atunci au fost ca un drog pe care vreau sa-l mai traiesc o data!

Georgiana

Giulia!

Mergi la inceput

Asa...in sfarsit l-am vazut si eu pe Mario El e frumos oricum...mi-a placut seria de poze "iarna pe ulitza"...ce haioasa "sanie" are Mario! Asa baiat mare mi se pare!
Am vazut-o si pe Giulia, si ea mi se pare mare si cum sta ea pe wc! Foarte tare!
Apropo de asta, andiaroro, ca am vazut ca tu esti experta in olitze: Sophiphi ma anuntza "Ca" dupa ce face kk, dar de multe ori si inainte: spune "ca!" si se pune pe facut...Ce pot face de-amu inainte? Olitza v-am spus ca i-am aratat-o si si-o pune-n cap...n-am nicio idee cum as putea incepe operatiunea "olitza"...
Floric, dar ce raspunsuri pesimiste ai dat...si pe aia ca "n-ai pe cine insela" sau "n-ai ce insela" n-am inteles-o, care-i faza?!
Simply, interesant si frumos ai explicat cu Ayla...nici eu nu percepusem ca fiind negativ raspunsul fetelor la intrebare, dar nu intelegeam la ce se refera...asa cum spui tu am inteles perfect!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Mireal,Simpyana..multumim

Am admirat-o si eu pe Sophia Ilincai si pe Luca ieri...frumosi foc si amandoi seamana atat de bine cu mamicile!

Pe bebe cred ca il va chema Sebastian,nu sunt convinsa...dar nici alt nume nu ma atrage.Nu stiu de ce dar eram sigura ca o sa fie fata si acolo aveam lectiile facute mai bine!

Georgiana

Giulia!

Mergi la inceput