Fluturasi de martie-aprilie2011(110)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

uff ma termina net ul asta...merge asa greu

nu am reusit sa citesc din urma decat putin
leeloo eu nu am zis ca mi-ai deranjat
asa cum a zios si miki ne spune fiecare parerea /trairile
eu cand am zis ca te contrazic un pic am zis in forma de gluma
eu am zis ca sunt pro cezariana ca nu as mai putea trece printr-un travalui..desi au trecut 11 ani sunt unele momente care parca si acum le traiesc si nu imi fac bine psihic
atunci am ales si m-am increzut in medic....as fi putut alege cezariana daca stiam ca eu nu ma pot dilata cu absolut nici o procedura si mi s-au facut detoate..unul din medici era chiar varul meu primar si chiar am avut incredere in el
la mine nici epidurala nu a mai prins

cand am citit-o candva pe Scrish ca i-a zis dr. ca s-ar putea sa nu poata sa nasca normal ca-i ff mica in bazin ..am vrut sa ii spun ca si mie asa mi se tot spunea la controale facute la prima doctora....
si tot aceasta dr. mi-a zis ca daca nu raman la ea si aleg sa nasc cu un alt medic sa ii spun si de asta..sa ia in calcul si bazinul meu

eu am uitat cand m-am mutat la dr. din giulesti sa-l mai intreb daca e adevarat
si pana la urma s-a adeverit...cezariana am facut

cat am stat in sala de travalui am vazut ca la unele fete le facea clisma..mie nu mi-a facut
mi-a zis doar o asistenta ca daca imi vine sa merg la toaleta sa nu ma duc la wc sa scap copilulpe acolo si sa fac ca aveau ele un fel de galeata
mi s-a parut ff jenant
dar oricum dupa 48h de travalui in care nu mancasem nimic nu am avut probleme
ce m-a socat , insa a fost la internare
jos cand m-a preluat pt fisa din intamplare infirmiera care m-a preluat sa ma schimb , era mama unui fost coleg de liceu de-al sotului si l-a recunoscut pe sot....
bucuroasa ca il vede a devenit mai dragutza si ma ia sa ma schimb....dupa ce imi da camasa imi zice..hai imbraca te cu ea si apoi sa te rad....uite pt tine iau un bic nou..... am avut impresia ca nu aud bine
cum adica pt mine folosea o lama noua, asta insemna ca , cu un bic radea mai multe gravide...vai de mine....eu eram facuta de acasa si bineinteles ca am refuzat...dar mi s-a parut o lipsa de igiena sau nu stiu cum s-o numesc
sa te rada dupa altcineva
doamne

eu cu rasul vad ca stau binisor
nu cred ca ma mai fac perfect
dar incerc sa ma fac mai des ca trag mai repede cu lama si deocamdata ma fac pe pipaite

la prima sarcina , aveam oglinda de la nunta..era o oglinda rotunda , cam cat gura unei galeti si ma vedeam perfect
ma puneam pe jos prin baie si cu oglinda sprijinita de peretye ma facem la fix
travaliul a inceput pe la 14h si eu m-am dus la spital la 23h
asa ca in timpul asta mi-am facut baie..m-am epilat si inainte de a ma lua contractiile m-a apucat o diaree (scuze) asa din senin ca m-am si mirat si m-am dus si cu intestinele goale

assa ca fetelor in bagaj bagati si un bic..sa nu fie tanti aia nevoita sa si le consume pe ale ei

intreba cineva de cezariana
a mea e facuta in firele de par...nu deasupra lor
nu mai stiu exact..dar sigur vreo 2 luni dupa ce am nascut nu m-am epilat pe acolo....desi la mine s-a vindecat destul de repede..era ca un fir de ata rosie putin mai gros..ca un fir de mohair..perfect neteda..dar frica aceea , ca si la baie imi era frica sa ma ating cu mana

------------------------------------------------
mama de domnisorica fitzoasa (14.12.'99)
cu inca o fitzoasa....29 cronologic....wow am ajuns la luna a7a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Hallo intru si eu rapid si scurt sa pup toate burticile si sa le urez noapte buna

mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 34+

Mergi la inceput

Anaxena ai pus amr 10s...sa inteleg ca tu vrei sa nasti la 40s

cred ca stomacul meu v-a citit pe voi , ca am niste arsuri acum de numai pot
nici nu stiu ce sa manac ca nu am ceva mai dietetic...tot salata si alte nebunii din astea am in frigider
nu stiu de la ce m-a luat..poate de la gutuie ca asta am mancat

Madutza sanatate lui Cristian...uff micutul..tu ar fi bine sa stai cu o masca din aceea medficinala la gura sa nu te molipseti chiar acum

Cami si tu cum ai reusit performantza asta...cred ca ai stat pe afara si ai dat cu artificii
refacere grabnica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

anaxena, merci de raspuns pe mine m-a impresionat ce ai patit tu la maria cu doamna nuti si nu stiam exact in ce consta procedura :) acum m-am lamurit, sper sa nu trec prin asta, desi daca nasc cu epidurala poate nici nu simt, sa vedem...

cat despre natural/cezariana, pe mine una ma innebuneste faptul ca nu stiu cum o sa nasc. deea, asa mi se zicea, ca sunt ingusta in bazin, dar vad si eu si vede si doctorita cum organismul meu raspunde la sarcina si e evident ca m-am latit in bazin...momentan la mine conditia sa nasc natural e sa nu depaseasca bebe 3400, altfel cezariana scrie pe mine...

mi-as dori enorm de mult sa stiu cum o sa nasc, fie natural fie ceza...ca sa pot sa ma obisnuiesc si sa capat curaj. sincera sa fiu imi e teama, sentiment alimentat de faptul ca nu stiu ce va urma. am citit mii de site-uri si despre natural si despre cezariana, mii de povesti despre nasteri, am in cap o gramada de scenarii si mi-ar prinde tare bine daca s-ar injumatati stiind cum o sa nasc. dar din pacate mai trebuie sa astept.

imi doresc sa nasc natural cu epidurala cu o singura conditie: sa nu se ajunga la forceps. chiar vreau sa vb cu doctorita mea sa ii spun ca in sala de nasteri nu vreau sa existe forcepsul, prefer sa ma chinui si 24 de ore in travaliu si sa ma taie in ultima clipa decat sa foloseasca forcepsul...

am capul vraiste de cat de mult am citit dar din pacate acum nu stiu cum se vor desfasura lucurrie...

s 26, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!

Mergi la inceput

am pus si eu 3 pozici
sunt facute in seara asta cand plecam la soramea
nu sunt ff profi ca mi- le a facut fata si ea pana regleaza distantza ma apuca nervii..deja arat intr-una cu o fata mai de razboinica ca ma plictisisem sa astept
ma tot intreba sa ti se vada picioarele....dar fata? dar cozmele?

Mergi la inceput

Scrish cunosc acest sentiment de neliniste
pe mine acum ma dispera ca nu stiu ce sa aleg..rahie sau totala
cand voi merge la dr. pe 19 ian . iar am s-o bombardez cu intrebarile. desi ea mi-a zis ca e mai bine rahieanestezie si ea pe asta merge ff mult si eu am si auzit-o intr-o emisiune la kanald cand vb despre asta

tie iti doresc sa nasti normal daca asta e dorintza ta cea mare

desi nu vreau sa te sperii ..la mine dupa cele nshpe ore de travaliu ca nu le mai zic cate au fost...epidurala nu a mai prins...devenisem prea nervoasa si cica a fost ceva psihic....mai devreme nu mi-o putea face ca nu ajunsesem la dilatatia care trebuia..de dilatat nu ma dilatam si stateam cu perfuzia in brat

epidurala mi-o facuse si eu de la contractii nu puteam sa stau in pat intinsa si stateam tot in picioare..disperasem asistentele.
cand a venit dr. sa vada cum sunt si astea ma tineau cu forta cu branula si ce mai imi faceau ele sa ma calmeze... dr a zis..pregatiti....si a plecat..o asistenta saraca ..hai ca ai scapat faci cezariana...vai pai am plecat asa bucuroasa am sarit pe brancarda si cand eram in lif eram asa usoara parca-l apucasem pe dumnezeu de un picior

mult timp mi-a rasunmat in urechi..hai ca poti....o sa nasti normal ..e mai bine...mai rabda putin.......si orele treceau si eu nu nasteam
fata nu a fost mare a avut 3200g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

anaxena, merci de raspuns pe mine m-a impresionat ce ai patit tu la maria cu doamna nuti si nu stiam exact in ce consta procedura :) acum m-am lamurit, sper sa nu trec prin asta, desi daca nasc cu epidurala poate nici nu simt, sa vedem...

cat despre natural/cezariana, pe mine una ma innebuneste faptul ca nu stiu cum o sa nasc. deea, asa mi se zicea, ca sunt ingusta in bazin, dar vad si eu si vede si doctorita cum organismul meu raspunde la sarcina si e evident ca m-am latit in bazin...momentan la mine conditia sa nasc natural e sa nu depaseasca bebe 3400, altfel cezariana scrie pe mine...

mi-as dori enorm de mult sa stiu cum o sa nasc, fie natural fie ceza...ca sa pot sa ma obisnuiesc si sa capat curaj. sincera sa fiu imi e teama, sentiment alimentat de faptul ca nu stiu ce va urma. am citit mii de site-uri si despre natural si despre cezariana, mii de povesti despre nasteri, am in cap o gramada de scenarii si mi-ar prinde tare bine daca s-ar injumatati stiind cum o sa nasc. dar din pacate mai trebuie sa astept.

imi doresc sa nasc natural cu epidurala cu o singura conditie: sa nu se ajunga la forceps. chiar vreau sa vb cu doctorita mea sa ii spun ca in sala de nasteri nu vreau sa existe forcepsul, prefer sa ma chinui si 24 de ore in travaliu si sa ma taie in ultima clipa decat sa foloseasca forcepsul...

am capul vraiste de cat de mult am citit dar din pacate acum nu stiu cum se vor desfasura lucurrie...

vezi scrish, imprevizibilul din pacate este valabil pt toate, chiar si pt cele la a doua sau a treia nastere..
stii cum e , uneori e mai bine sa nu stii atatea..apropo de cate ai citit pe net..
noi trebuie sa fim optimiste si sa ne spunem intr-una ca noi vom naste f usor si totul va fi minunat

mami de Vlad 09.04.2009 si s32 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

deea, eu fara sa stau pe ganduri as alege rahi...o anestezie generala e o chestie foarte serioasa si se recomanda sa ai 2, maxim 3 toata viata...nu stiu, poate sunt eu mai fricoasa dar ideea de anestezie generala ma sperie, plus ca nu vad nici un motiv pentru care ai prefera o in locul rahi... si doctorita mea mi-a spus asa vag ca epidurala se face in anumite conditii si trebuie sa se indeplineasca o serie de cerinte ca sa prinda, dar daca o sa fie sa nasc natural sper sa ma agat cu dintii de toate indicatiile care or sa mi se dea, in situatii de urgenta sunt ascultatoare

miki, eu clar sunt in extrema celor care citesc prea mult...cat despre imprevizibil...ma gandeam la prietenele mele care din clipa in care au aflat ca sunt insarcinate au zis ca orice ar fi, ele nasc cu ceza...in cazul lor a existat un confort imens din punctul asta de vedere pentru ca stiau cum o sa nasca. mergeau la particular si vroiau sa nasca elegant, cica "ca doamnele". ma crezi ca nu cunosc pe nimeni care sa fi nascut natural?

sunt convinsa ca sunt femei care isi revin foarte repede chiar si dupa o cezariana, dar pe de alta parte, tot o prietena ma incuraja sa incerc natural pentru ca desi toate povestesc cum ca cezariana e un dar de la dumnezeu (ma refer dintre cunostintele mele), nici una nu povesteste si partea rea si neplacuta a lucrurilor, cum ar fi dureri la operatie dupa 7 luni de la nastere cand copilul le apuca de burtica sau cand il iau in brate etc...

desi am citit atat, nu pot sa imi dau seama exact daca pentru bebe e o diferenta considerabila de sanatate in functie de nastere...se spune ca cei nascuti prin cezariana au de obicei probleme la plamani...acum, chiar nu imi dau seama daca in mod real e de la nastere sau de la altceva...sunt multe necunoscute si depind de la caz la caz in mod clar.

eu in nici o secunda nu am fost setata sa aleg cum o sa nasc, decizia asta o las doctoritei in care am mare incredere. dar am in cap cuvintele ei: sunt tanara, am o sarcina exemplara, si nici un impediment momentan. de ce sa ma taie? oooooooooooof tare multe chestii sunt la mijloc...

Mergi la inceput

off informatia asta multa ne omoara
eu zic sa gandesti pozitiv si sa vb cu doctora..acum e si sarcina mica..totusi e bine ca stii despre ce e vb in ambele cazuri si ii poti pune intrebari si despre naturala si despre cezariana

eu am avut anestezie totala si nu am avut nici un fel de neplacere..m-am trezit ca dupa un somn bun..asa eram de usoara...fara greata , fara ameteli

de rahi imi e frica ca am citit ca da dureri de cap...indiferent cat de bun este anestezistul..e o chestie ca nu ai voie sa misti capul (si eu tot din cele citite pe net stiu)..si ar mai fi ca nu stiu cum reactionez cand o sa-i aud ce vb in sala..da-mi una..coase lata si tot asa....de vazut nu vad de perdeaua aia ce se pune in fata..dar imi e ca-mi creste tensiunea ....desi de felul meu sunt o fire mai rece..greu de impresionat..dar eu stiu ca aud cum ma taie si coase cum reactionez

povesti frumoase despre ceza iti pot spune eu....m-am refacut ff repede....sareau uneori ca si uitam ca am operatia....nu cred ca mi-a luat mai mult de 10 zile sa am o jena, dar cred ca era mai mult de frica. ca am zis, imi era frica sa ma si ating cu mana .....
nu am simtin nici un fel de durere nici dupa o luna nici dupa sapte
a o mica jena asa cat sa imi aminteasca ca sunt taiata mai aveam...dar eu mi-am ingrijit fata singura singurica
ce m-a durit rau era spatele mai ales cand ii facem baie sau o schimbam si statem mai mult aplecat
si ma durea /intepenea fix unde ma intepase pt epidurala
daca e sa o iau asa nici de dureri nu m-a scapat cand am nascut..mai mult rau mi-a facut in timp
dar eu nu zic ca a fost un lucru rau cezariana
acum ma rog la dumnezeu sa imi fie tot atat de bine...sa ma refact tot asa de repede...
si indifernt ce varianta alegem..neplaceri tot vor fi
important este ca sa avem copilasii sanatosi, ca noi uitam in timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fete.

Ce frumos ninge...SI am si drumuri azi..
Scrish, Deea, chiar nu stiu dc se verifica treaba asta cu mic in bazin Eu chiar sunt mica in bazin si am nascut fara proleme 2 copii peste medie ca greutate. Nu cred ca a fi mica in bazin sau nu are treaba cu dilatatia. Era o tipa cand am nascut pe al doilea baiat, care s-a chinuit saraca vreo 7-8 ore pentru dilatatie 1 (apropos de epilat, tipa avea o coama mare si stufoasa jos...de nu mi-a venit sa cred...si avea si un dr, nu drita). Ii ieseau ochii din cap pur si simplu saraca...Cand au vazut ca nu mai poate au agat-o la ceza. Tipa chiar avea solduri, era formata ...Cred totusi ca e in functie de organism, nu de conformatie...
Scrish, gandeste-te intai la naturala..uite aici pe forum ai prietene care au nascut natural, deci nu poti spune ca nu stii. E adevarat ca dc ai anestezie dupa ceza te poti misca, dar nu toti medicii recomanda prea multa anestezie. Sora-mii i-a fost foarte rau pt ca nu a vrut sa abuzeze de ea, ii era teama pt copil si drul i-a spus sa incerce sa se miste fara anestezie..ca e mai bine asa..Refacerea dupa ceza e grea dc nu ai anestezic...
Iti spun sincer ca eu la prima nastere chiar eram curioasa sa o experimentez, sa sim contractiile, sa traiesc tot. CHiar imi doream. Dupa ce mi-a facut epidurala (la dilatatie 7) tot am simtit durerile, dar diminuate...e bine sa simti durerile si contractiile ca sa poti participa si tu la nastere, sa poti impinge...Deci anestezia nu treuie sa te amorteasca de la brau in jos...treuie facuta cu cap.
Lavi, am luat micul dejun. Ceai cu lapte...si putina salata boeuf Dar e dimineata, nu?

Simona, mami de baieti David, Matei si 31 s Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput