Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (64)
Raspunsuri - Pagina 16
crispro spune:
Merci, Oana...
Ramona, io pt diversificare am luat setul de la Avent, care are si 2 lingurite- cu alea ii dau papa. mai am separat 2 castronele de plastic si alte 2 lingurite, cu care nu mananca asa bine. ca atat. si la inceput o seringa, ca ii masuram supa cu ea, si din seringa de 5 ml, puneam in lingurita. Iar ca aparate am un storcator de fructe si un mixer vertical. cam atat...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 LA MULTI ANDRA MARIA!! sa fii sanatoasa mandra mica si sa dormi mai mult, sa se mai odihneasca si mami!! LA MULTI ANI CLARA MARIA SI ANDRES! Sa fiti sanatosi |
si din partea noastra
_
o minune, Craciunita cea mica...
luna cadourilor
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
bumblebee spune:
Ramona, eu am achzitionat un storcator de fructe, pt ca eu am inceput cu suculet de morcovi, nu sunt f incantata de ideea de sucuri, dar oricum, mai incolo poate-l mai fentez cu sucuri facute in casa (asta ca sa nu-i cumpar prostii din comert).
Un mixer vertical, desi cred ca se poate pasa si cu furculita. E drept ca il folosesc si eu casa, deci e ok ca achizitie...
Mi-am mai luat o oala de inox cu 2 compartimente(unul pt apa, unul care e ca o oala cu fundul gaurit) cu abur, in loc de stamer, pt legume, carnita.
Toate astea le-am luat pt ca nu le gasesc utilitatea numai pt acest moment si numai pt bb.
Am mai luat niste castronele-5- lingurite -4-, o canita cu cioc... cam atat.
As mai vrea sa iau niste bavetele mai mari, sa acopere cat mai mult, vazusem undeva ca un fel de bluzite, plasticate dedesubt.
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 5
Primul meu Craciun!
rodyka spune:
citat din mesajul lui crispro Mamicilor, cum ar trebui sa arate meniul pe zi al bebicilor, din ce citesc in toate partile cam asa: 10- masa de fructe 13- masa de legume 16- lapte si eventual mai tarziu o gustarica, eventual un compot, iaurt 20- cereale... Acum orele difera nitel... dar in principiu cam asa e??? |
la noi sunt cam asa, o ora mai tarziu, adica:
7-lm
11-fructe
14-legume
17-mar/banana cu branza, vor urma iaurturi facute in casa, ceva mai incolo
20-22, ultima masa (inainte/dupa baita), care e lm si, eventual, completare
_
o minune, Craciunita cea mica...
luna cadourilor
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
bumblebee spune:
Rody, cat laptic ii mai dai pe langa mese? Numai 2mese?
Ca eu cu asta am o mare dilema. Ca totusi nu-i pot da aceeasi cantitate de LM daca el incepe papica. E drept ca acuma e doar suculet, dar chiar si asa...
Oricum, mie productia mi-a scazut si de aia am vrut sa incep "joaca" de pe acum, ca oricum noi am fost pe alimentatie mixta primele 2 luni, dup-aia exclusiv LM si de o saptamana si suculet de morcovel, ieri am adaugat si marul, succes.
A inceput sa isi faca un obicei din a musca orice, toate jucariile sunt zgariate, dar nu-i asta baiul, cand ma musca te tzitzi e jale, ca musca exact cat il tin falcile... si are forta, ca doar e cat un pui de urs. Nu stiu cum ne-om descurca, ca sincer nu pot asa frate, doare tare... Ioiii, greu cu alaptatul asta, la inceput ragade naspa rau, cantitati insuficiente, m-am reglat si ma musca, plus ca nu mai vrea sa-mi goleasca sanul drept. Nu vrea si pace .
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 5
Primul meu Craciun!
crispro spune:
Rodi, dar la masa de la 11 ii dai alt fruct decat cel de la 17?
Denisa, deci le place dovlecelul... ca si io o sa incep sa ii dau mai peste vreo sapt-doua... sa vedem.. deja mananca mult, bravo!
Adriana, cred si io ca nu e buna la congelator branzica, de aia o sa ii fac proaspata, ca vad ca se face repede...
Bumblebee, stiu cum e cu muscatul... Musca si Vlad de numa... isi incorda falcile... ioi... aaa, si a iesit un coltisor dintr-un dinte de sus... dar nu a zis nimic... deocamdata.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
ooana spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui larissa_79
noi suntem pe LM exclusiv...alaptat la cerere de cate ori vrea muschiuletul lui Nectarica. Am lapte ca tasneste chiar si dupa ce termina el de papa...plus ca ia in greutate. Nici apa, nici ceai nu i-am dat. Cum am zis incepem si noi diversificarea in jur de 22 ian, la 6 luni dar i-as lua safe feaderul sa il pregatesc/distrez putin Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006) http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5# |
Larissa si noi tot LM exclusiv
safe feederul l-am incercat azi cu o feliuta de mar si i-a placut ...pun poze mai tarziu
ei zic ca merita..tot asa pentru a cunoaste alte gusturi...Matei e fan 100% laptic
intebare: cei alaptati exclusiv si care nu vor biberon cum le dam cereale? pediatra a zis in combinatie cu pireu de fructe...alte pareri? idei? experiente?
Primul Craciun cu Matei - luna a 6-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ooana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bumblebee
si de la noi! Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010 Luna 5 Primul meu Craciun! |
pupici si de la noi
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
ilinca79 spune:
citat din mesajul lui ooana intebare: cei alaptati exclusiv si care nu vor biberon cum le dam cereale? pediatra a zis in combinatie cu pireu de fructe...alte pareri? idei? experiente? |
Ooana, eu i-am dat de cateva ori cereale seara amestecate cu LM, lasate vreo 10 min sa se inmoaie si apoi cu lingurita. Nici Victor nu vrea deloc bibe, si nici nu insist, ma gandesc ca la diversificare sa-i dau toate alimentele cu lingurita si lichidele cu canita cu cioc.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
ooana spune:
citat din mesajul lui crispro Merci, Oana... Ramona, io pt diversificare am luat setul de la Avent, care are si 2 lingurite- cu alea ii dau papa. mai am separat 2 castronele de plastic si alte 2 lingurite, cu care nu mananca asa bine. ca atat. si la inceput o seringa, ca ii masuram supa cu ea, si din seringa de 5 ml, puneam in lingurita. Iar ca aparate am un storcator de fructe si un mixer vertical. cam atat... Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010) Poze Sa-l ajutam pe Alex |
Ramona pentru diversificare:
- scaun de masa - primit cadou, nu e preferatul meu dar nu mai dau bani pe altul
- storcator - Philips de la bunica, un cadou faut de mine acum cativa ani buni...as fi vrut unul mai nou dar nu mai investim acu' 500 lei in unul in care incap merele intregi am si eu un fix ...dar imi satisfact eu pana la urma dorinta
- www.philips.ro/c/prepararea-sucului-si-amestecare/pure-essentials-collection-bara-din-metal-cu-5-accesorii-700-w-hr1372_90/prd/" target="_blank">mixer - tot Philips, e tare bun
- www.all4baby.ro/products/2030-castron-antiderapant-avent-scf70400.aspx" target="_blank">castron
- www.all4baby.ro/products/2034-lingurite-avent-scf71000.aspx" target="_blank">2 lingurite
- www.all4baby.ro/products/1841-cana-200-ml-avent-magic-scf60012.aspx" target="_blank">cana cu cioc
- www.mothercare.com/Tiny-Dining-Fresh-Food-Feeder/dp/B004CREEWM/sr=1-16/qid=1293969934/ref=sr_1_16/280-7927200-8658348?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42865041&mcb=core" target="_blank">food feeder
- recipiente Avent pentru mancare am 4 bucati de la pompa au fost set
- si o gramada de babetici, din material sau plastic/musama cu buzunar
atat! poate o mai fi si altele necesare...le descoperim pe parcurs
Noi 2