Floricelele de Liliac mai_iun 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dienutza

Ha, ha am vazut trailer-ul de la "Life as we know it" si pare foarte tare! Ma bag sa il vad si eu cat de curand! Multumesc pentru sugestie!

Diana, mamica Evei (18.05.2010)

Cu placere si vizionare placuta;)! Mie mi-a placut, insa nu emana atita buna dispozitie, precum trailerul, din pacate.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Noi suntem din nou vraiste la capitolul SOMN! nu mai stiu de cita vreme nu am dormit ... macar 2 ore legate... E mai rau decit la 2 luni... acum se trezeste mereu, se foieste mereu, iar eu nu pot dormi daca el este agitat. NU mai stiu de mine, nu mai stiu ce atitudine sa adopt...
Voua vi se intimpla sa loveasca cu picioarele mereu in somn, parca ar pedala? Sa se trezeaasca si sa se intoarca brusc pe burta, parca ar fi asteptat undeva? sa se trezeasca si sa inceapa brusc sa "discute" cu personaje imaginare, sa povesteasca ce-a visat? Eu una ma declar din nou invinsa in lupta cu somnul! Am si DREPTUL LA SOMN, NU??? acum ne jucam - desi mai bine de o ora jumate l-am tinut semi-adormit in brate si m-a lovit cu picioarele, cum a nimerit mai bine... Offf... cunoscatoarele, CIND TRECEM PESTE PERIOADA ASTA??? sa fie doar dintii de vina?
Mai traversam o perioada: aceea a tipetelor, daca nu obtine ce vrea, daca nu e dus unde vrea... Oare nu e prea devreme sa stam "dreptzi":)??? intreb si eu... mai pateste cineva ? Sa trebuiasca sa executam ordine clare... ca altfeeeelll!!! Uh, mi-am mai varsat o parte din "off". Multumesc pentru ca ne-ati ascultat... si sper sa veniti cu solutii la nesomnul nostru!!!!
O NOAPTE CU ... SOMN, VA DORESC!!!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

ehehe, Mary, eu zic ca e parfum la tine

cam cum arata noptile mele de cand ii curge nasul Sabinei??

20:00 - stigerea; toti 3 pruncii adorm repede, dorm superb
20:30 - tipa Sabina; o pun iar la san, adoarme; imi continui munca ptr Biblioteca
21:00 - idem mai sus
22:00 - idem mai sus
23:00 - vrea unul din baieti la baie
24:00 - in sfarsit imi pun un film; vad 10 min, se trezeste Sabina, repetam figura

eh, d-acilea inainte pana la 7 dim: apa, toalete - baietii, alaptat Sabina;

Nu am de vreo sapt 2 ore legate de somn si is vraiste ziua....

Dar, ei sa fie sanatosi ca noi ne taram pe langa

Sa vezi tu nopti nedormite can or iesi in oras cu prietenii si or uita sa mai dea pe acas' pana dimineata....

Ioana & Arturicii'S_Biblioteca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

cafeluta si o zi buna floricelelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata !
Nu stiu ce ai vrut Roxanici sa pui tu acolo dar nu se vede nimic .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Neata !
Nu stiu ce ai vrut Roxanici sa pui tu acolo dar nu se vede nimic .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

haha, e o cafeluta dar vad ca se vede numai cu mozilla....deci, cafeluta la toata lumea chiar daca nu o vedeti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

repejor ca s-a trezit damian si si-a jucat deja jocul de dupa trezire si acum maraie.

vroiam sa va intreb doua lucruri:
- copiii vostri au inceput sa spuna unele cuvinte, cu directie? gen mama sau apa sau tata...?
- stiu ca a mai pus si Artu intrebarea, dar reiau: pentru primii pasi ai copiilor, afara si nu numai, e nevoie de incaltaminte anume?

intreb lucrurile astea pt ca am recitit de la Strumfi (scutecele lui David) din perioada cand acestia aveau cam cat au si floricelele noastre si cam acum copiii stiau deja unele cuvinte si o mamica pediatru ne-a spus ca ortopezii recomanda incaltaminte cu talpa tare:

Citat:
pentru primii pasi sunt necesare incaltari cu talpa tare, care sa fie inalte pe glezna, sa o sustina, eventual cu sustinator plantar, care sa fie relativ fixe (cu putin mai mari decat piciorusul, cam 0,5 cm - se masoara prin introducerea degetului in spatele piciorului, cand copilul este incaltat; spatiul ramas trebuie sa fie cat sa incapa indexul). pot fi sandalute/pantofiori sau cizmulite, in functie de anotimp. ortopezii recomanda cu succes incaltamintea "ortopedi" de la andi kids (la noi se gasesc in magazinul unirea si obor...or mai fi si in alte parti si nu stiu eu). sunt din piele, bine lucrate, accesibile ca pret, rezistente. nu au un "look" spectaculor intotdeauna, dar se gasesc la ei si modele mai reusite dpdv estetic.

mi-am permis sa reiau mesajul ei de atunci, poate ajunge cineva mai degraba la pediatru sau chiar la ortoped si intreaba ce si cum.
stiu ca david sigur n-a avut incaltaminte speciala, insa nu pot baga mana in foc ca el merge corect. dimpotriva, trebuie neaparat sa-mi fac timp si rabdare sa merg cu el la un ortoped, mie mi se pare ca nu calca foarte bine, ci putin in interior. dar poate doar mi se pare. astept sa-l prind intr-o perioada de cooperare, ca acum e cam salbatic si orice ii cer face pe dos, iar de doctori - nu stiu cum se face - dar e speriat ca de bombe, desi n-am avut prea multe contacte cu medicii.

daca o sa ajungem noi inaintea voastra la doctor, dau de stie ce si cum .

am pus problema de incaltaminte pt ca Damian ma capiaza, el stie doar 2 pozitii: in fund si in picioare, orice alta pozitie il enerveaza peste masura. pusul scutecului deja a devenit o aventura, se vede ca mi-am iesit din mana, la david in ultima perioada reuseam sa-l pun din mersul/ fuga copilului .

va pup, n-am citit nimic din urma, reiau putin mai incolo.

ps: a incercat cineva sa iasa cu carutul pe zapada? eu am incercat mai demult, cu david si am zis ca-l las in drum de nervi. e carutul meu de vina sau nu merge niciun carut? nici sanie n-am, deci marsupiu scrie pe mine azi, ca tb sa ies ufff....

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

haha, Mary, stiu ca nu-i de ras, dar m-a amuzat cum ai povestit.
am niste vesti pt tine, unele bune, altele mai putin bune:
- una buna: e normal ce face Mateo, inseamna ca are peste zi achizitii (mers, stat in fund, explorat, etc.) si le exerseaza in somn. e un copil energic, deci sanatos;
- una - la fel de buna: o sa treaca perioada asta chinuitoare pt tine;
- una mai putin buna: o sa treaca, dar pe la vreo 2 ani si ceva .
- una si mai putin buna: poate 3 ani?
- una chiar naspa: vin altele, muuuult mai nasoale .
- una chiar buna: e probabil un copil fericit, ar trebui sa fii si tu doar pt motivul asta .

solutii pt somn nu prea exista, citisem odata cum ca pana la nu stiu ce varsta, copiii nu dorm ca adultii, ei au o stare de semi-veghe, se pot trezi usor si nu e chiar trezit, dar face lucruri diverse, e o stare oarecum intermediara. nu stiu sa explic foarte bine, dar asta intelesesem eu din ce am citit.
(am tot studiat diverse metode de adormit si problemele somnului, crezand ca david are ceva probleme...se trezea noaptea si urla, fara motiv aparent, il tinea cam 20 de minute in care nu-l puteam linisti nicicum, se tavalea pe jos, nu zicea nimic, doar plangea si parea speriat. asta dupa un an, acum mai are faze de-astea rar, dar readoarme la loc si nu-si mai aminteste nimic cand se trezeste. deci e undeva o bresa in somn.).

pupici.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_ spune:

ROXANICI multumim de cafea tocmai o savurez

Artu,bubu30 multumim de aprecieri

Cu diversificarea am inceput si noi dar ne miscam lent,e curiozitatea de inceput ia cateva linguri si apoi nu mai vrea.Am inceput direct cu pireuri mai moi.Am avut in meniu deja:morcov.telina.dovlecel,cartof iar dintre fructe gutuie coapta si banana.

Eliza a spus de vreo cateva ori mama,saracul copil dupa ce i-am repetat de enspe mii de ori cuvantul s-o fi gandit:hai sa-i fac si asteia pe plac

Madamar de rezistenta speram sa-si revina Mateo cu somnicul

ANTONIA MARIA,SONIA ALEXANDRA,MARIA SOFIA SI ANDREEA ANTONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Vivela, eu am iesit cu caruciorul, nu a fost usor dar ne-am descurcat. E drept, am un Graco din ala mare.

Cu mersul sunt si eu putin indoita. Inclin insa spre a lasa copilul sa mearga in casa descult, sa simta cu talpa, sa "prinda" podeaua si sa isi tina echilibrul. Dupa mine, chestia asta cu ghetele ortopedice cam face parte din categoria inventii moderne nu neaparat bune. Stiu sigur ca am citit odata ce scrisese un ortoped: nu incaltamintea peste glezna fortifica glezna, ci exercitiile de mers. Si, fereasca Dumnezeu, daca chiar i-ar fugi piciorul, oare o sandala ortopedica i l-ar tine?
La Luca, recunosc, am avut sandale din astea, inaltute si merge bine. Dar nu sunt deloc convinsa ca exista o legatura de cauzalitate intre cele doua.
Nu e o parerea avizata, in schimb Sorana cita dintr-un ortoped renumit in urma cu niste capitole. In mare, daca imi aduc corect aminte, ideea era aceeasi.

Mary, Luca a dormit prost pana pe la 1 an si ceva. Si s-a linistit cat de cat pentru ca l-am luat cu mine in pat. Cred ca experienta cu somnul este una profund personala. Bafta!

Mergi la inceput