Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (182)
Raspunsuri - Pagina 13
cleo78 spune:
lorichurile, ce mi-ai facut cu reteta aia.... initial programasem pt azi mazare cu salata de varza (mancare eftina si rapida
), si acum am framantat, pregatit carnea de vita, si a 2a tarta va fi cu ciuperci in loc de carne.
Problema mea este aluatul - a iesit prea moale, si nu putui sa intind foaie si aspectul lasa de dorit.
. Pt a 2a tarta, aia cu ciuperci, am mai adaugat o mana de faina si am mai framantat - sa dreg treaba. Sper ca functioneaza
cu o mana de fainad reasa - acu am mai lasat la crescut putin.
belleane spune:
Intru si eu sa spun La multi ani!!lui Ioan de Reallaura precum si celorlalte Ioane si Ioni, Ioneli Ionuti care-si sarbatoresc ziua numelui azi.
Tot am incercat saptamana asta sa intru dar n-am reusit, am vazut in schimb pozele cu copii superbi din Canada: copiii lui Prag si pe Patrick de Doloress. Bucataria primita de Roxana este exact ca cea dorita de Mara lui Cleo.
Am vazut si lucrarile lui Cleo sunt tare dragute dar... migaloase.
Lorich: arata super coronita
E crocant aluatul? Sa auzim numai de bine de la tine!!!
Danicris spune:
Lori, Cleo, aveti mila de mine, m-ati omorat cu reteta aia, sunt la dietaaaaaaaaaaa ... 
Doloress spune:
La multi ani celor ce-si sarbatoresc azi onomastica, pupici lui Mirci!
Ce sfaturi imi dati in ce priveste constipatia? Piticul aseara s-a invartit toata casa, a stat pe toaleta, s-a bagat sub masa, nimic. A plans saracul de durere de burtica. Niciodata n-am avut asa problema, facea el mai greu (ca nu pune gura pe fructe si pe mancare gatita) dar tot facea normal. Tare ne-a fost mila de el!
Adriana si la Patrick poti sa o trimiti pe mama ta, mama mea si-a facut cruce, cred ca a albit de tot de cand e la mine si se chinuie sa-l faca pe Patrick sa manance, a zis ca n-a vazut asa ceva in viata ei. Si-al meu traieste numai cu lapte.
Esme cred ca se molipseste teroarea nocturna de pe forum ca si al meu a plans azi noapte. Si n-a mai plans de prin primavara.
34+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
foxy_lady spune:
La multi ani Ioanelor si Ionutilor!
Va multumesc ca m-ati primit in grupul vostru cu atat de multa caldura. Daca aveti timp, ne puteti adauga pe listuta de M&M
Andrei s-a nascut pe 2 iunie 2008, la 32 sapt, 1,900kg si 43 cm
Pentru constipatie cred ca se poate incerca un compot de prune, sau daca copilului nu-i plac fructele, cred ca merg incercate piureurile din fructe in care sa adaugi un pic de miere. Nici baietelul meu nu prea se da in vant dupa mancarea gatita, dar am observat ca-i plac mult supele pasate sau cele cu taitei si mancarurile la care nu trebui sa depui prea mult efort la mestecat (ex. musaka, legume fierte la abur)
Vroiam sa va intreb daca voi ati renuntat la a-i mai pune la culcare in patuturi cu gratii. Eu ma gandesc ca se cam apropie momentul cand sa-l mut intr-un pat normal. Numai ca se foieste toata noaptea si mi-e teama ca va sfarsi prin a dormi pe "presulet" langa pat.
Doloress spune:
Foxy pai ii iei patut normal si ii pui o aparatoare din aia, sunt peste tot, noi am luat de la walmart mi se pare. Si nu mai are cum sa cada.
Hehe, piureuri nu mai mananca de pe la un an jumate. Orice e pasat si amestecat e cah la el. Nici nu pot sa-i pun legume si carne in aceasi farfurie macar ca e de jale, nu mai mananca nimic. Supe si borsuri mai papa, cat mai transparente posibil si sa fie capabil sa detecteze ce e acolo. Prune - exclus, singura forma de fructa mancata de el e sucul de portocale. Nici paine nu mananca, ca m-am gandit la fibre si la cereale. Numai lapte, legume crude si peste (mai nou nu mai mananca nici carne)
34+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
belleane spune:
Foxy-Lady: bine ai venit la noi, Elena mea doarme de aproape un an in patut de copil, n-a cazut niciodata. Patutul are o mica aparatoare mai inalta doar in dreptul pernei, acum de exemplu in locul patutului ei am pus bradul si am intors patutul invers si n-a mai avut aparatoare, nici n-a cazut.
PRAG spune:
Va multumesc din nou, fetelor, pentru aprecieri!
LA MULTI A NI tuturor care isi sarbatoresc azi ziua de nume! Multa sanatate si fericire voua, sotilor, copiilor, parintilor, prietenilor, tuturor cu numele Ion, Ioan, Ionut, Ioana, Ionela, Ionica!
Doloress, pe Alex l-am dat la niste cursuri de patinaj in iarna in care avea 5 ani si jumatate, apoi in anul urmator nu a vrut sa auda de asa ceva. Anul asta iar a vrut, dar hockey, ca patinajul e "boring". Asa ca l-am dat la niste cursuri de hockey, ii invata sa minuiasca stick-ul si puck-ul. Dar nu au meciuri, nu e competitiv, deci nici dur.... Lui i-ar place poate sa faca mai mult, insa eu nu pot sa ma inham la carat echipament, meciuri, deplasari, antrenamente si tot ce inseamna un sport din asta. Deci raminem la ce avem, o face cu placere si in joaca, ii prinde bine miscarea, asta a fost de fapt scopul nostru. Noi suntem extrem de comozi, nu am fost nici unul crescuti in spiritul asta de "exercise", "healty" etc. Dar pe ei am vrea sa ii obisnuim sa fie putin mai activi si mai dinamici.
Cit despre teama ta de 2 copii.... e justificata, dar ... relax... O sa vezi ca totul vine de la sine. Sigur, nu va fi usor, dar peste o vreme te vei intreba oare de ce te-ai stresat...
Uite, cind eram eu gravida cu Roxana, se discuta subiectul pe sezatoarea canadiana si am salvat un mesaj al Simonnei, ti-l pun aici, poate iti da niste idei, alegi si tu ce ti se pare OK...
- Explica-i ca bb e si al lui, nu numai al tau si al lui tati, mai ales al lui, de fapt. De ce e la tine in burtica si nu la el? Ei... Pentru ca la el in burtica sint baieteii aia carora le e foame tot timpul, de trebuie el sa manince ca sa nu fie ei flaminzi! Daca reusesti, in loc sa fie gelos o sa il trateze ca pe o posesiune.
- Nu-i spune ca e fain ca vine bb, ca o sa aiba cu cine se juca. Spune-i adevarul, o vreme o sa miorlaie, o sa ne deranjeze chiar, dar asa faceai si tu cind erai mic, uite, vezi poza asta? Asa mic o sa fie si bb... Si tu plingeai, si tu faceai kk pe tine, dar eu si tati (si restul familiei, cine-o mai fi in decor!) te-am suportat pt. ca te iubeam (nu pentru ca muream de placere sa ma scol de 5 ori pe noapte sa te hranesc si sa te schimb!)
-Nu-i schimba patutul si locsorul "pentru bebe". Daca tii sa i le schimbi, daca n-ai alta varianta, fa-o impreuna cu el, inainte de bebe, pentru ca "tu esti mare". Daca protesteaza ca lucrurile lui ajung la bebe, da-i cu: "nu mai bine iti cumpar eu tie o pereche frumoasa de cizmulite (sau orice altceva are nevoie si tu trebuie sa ii cumperi oricum) decit sa arunc banii pe un patut nou?"
-Nu marsa pe: "poarta-te frumos cu bb ca e fratele/sora ta". Habar n-are ce-i aia si nici nu-l intereseaza. Gaseste variante ca sa il feresti pe mititel de consecintele unei eventuale gelozii (explica-i ca ala o sa fie mic si nu stie nimic, el e mare si destept si puternic, sa il protejeze, sa il ajute, ca mami o sa fie taaaare mindra de el!)
- Nu-l obliga sa il bage in seama pe bb daca n-are chef. Pentru el, bb e un uzurpator de spatiu, drepturi si atentia tuturor.
- Fa-l sa creada ca bb il baga in seama (hei, uite, se uita la tine - de indata ce deschide ochii ala micu, desi tu stii f. bine ca el vede numai pete si nici pe alea clar!)
-Fa-l responsabil pt ceva anume, el iti aduce mereu pampersii sau el verifica mereu daca apa la baita e destul de calda (dupa ce-ai verificat tu, evident), lauda-l si explica-i ca fara el nici n-ai putea sa il cresti.
-Cind incepe alaiul de vizite pentru vizionat bb, explica la telefon raspicat ca daca se aduce cadou pentru bb trebuie sa existe macar o bombonica pentru cel mare si ca pe el trebuie sa il laude, nu pe bb. Pregateste in casa ceva pt el, pt varianta in care musafirii nu te asculta. (Iar daca dai peste vreunul care se extaziaza tot pentru ca bb e asaaaa de dragut in timp ce il ignora pe cel mare cu desavirsire, ia-l deoparte si scutura-l!, e dreptul tau).
- numele sub care va fi cunoscut bb va fi "cutarescu-fratele-cel-mic-al-lui... nicidecum "cutarescu-bebelusul-nostru-dragut-scump-frumos-bun-dragalas-etc-etc".
-fa-l complicele ta: daca e sa fii sincera, bb te cam scoate din pepeni. De fapt, daca te gindesti bine, te enerveaza rau-rau-rau, dar asa sint toti bb-ii. Exploateaza tot ce face el "rau": uite, iar s-a trezit, maimutica asta! Ups, uite, iar a regurgitat, pai, mai, bb, mai, se poate asa ceva!
-daca tine sa poarte pampers si sa bea cu biberonul, serios, cu ce te deranjeaza pe tine asta? N-ai destule pe cap? Asigura-te ca pampersii sint mici si il incomodeaza tare si ca gaura la tetina nu lasa sa treaca nici aer, darmite lapte si caineaza-l pe bb: Vezi, cum trebuie el sa se chinuie! Ce bine de tine ca ai depasit etapa asta... ce fericita e mami ca are asa un copil minunat!
Luminel, tare multumesc si tie pentru aprecieri. Sa stii ca si eu o admir pe cretulina ta atunci cind pui poze 
Laura, in mod special multe urari de bine pentru Mircea, sarbatoritul de azi! Sa fie sanataos si cuminte! Zilele trecute scriam ca vom avea in curind 3 bebei noi aici, dar n-am socotit-o pe Simona... Deci 4! Ea cum mai e? Cite saptamini are?
Adriana, sa va fie de bine vacanta si iesirea la zapada! Pe schiuri noi nici nu cred ca vom ajunge sa ii punem pe copii... cum spuneam, comoditatea... si la sanius ne e cam greu (a se citi lene) sa ii ducem....
Gabitza, tare iti multumesc si tie pentru aprecieri! Si ai tai copii sunt minunati! Sanatate multa si sper sa vina vesti bune de la doctor....
Esme, sper sa scapi repede de vinatai si sa iti reintri in forma. Nu ne-ai povestit ce ai gatit bun de sarbatori.... Pupici multi pentru Lorelei, pai sa salvati ursuletul ala si sa scapati de noptile grele.
Asa, pai eu cu povestile mele m-am intins de nu se poate... Va pup si mai vin...
Gabriela si Roxana.
foxy_lady spune:
Incearca sa combati constipatia adaugand un pic de miere in lapte. Sau poate ca-l convingi sa manance cate un biscuit graham. Al meu se da in vant dupa biscuitii cu oat meal - "Dad" si sunt convinsa ca ajuta mult la tranzitul intestinal.
M-am gandit la garduletele care se pun in jurul patului, dar Andrei e foarte saltaret si inventiv; mi-e teama ca din prima noapte o sa "evadeze", si nu ma incanta ideea de a-l invata sa doarma cu mine-n pat, doar ca sa aiba cine sa-l tina sa nu fuga.
PRAG spune:
Intre timp vad ca ati mai scris...
foxy_lady bine ai venit! Acelasi sfat ti-l dau si eu cu aparatorile la pat, uite www.sears.ca/product/summer-infant-sure-secure-2-bed-rails/632-000656009-12144" target="_blank">astea sunt. Gasesti si la Walmart, Canadian Tire, Zellers.
Doloress, despre constipatie nu stiu ce sa spun, insa cu mincatul (sau mai degraba ne-mincatul) ai toata simpatia si intelegerea mea. Roxana nu maninca decit lapte (si iar lapte), ou - omleta, macaroane cu brinza (dar nu orice - Mac&Chees-ul ala ordinar de aici), supa cu taitei, uneori carne in cantitati infime si piine goala. Uneori si cereale goale. Nici o leguma, nici macar cartof... Dintre fructe, doar mere.... Mai are si un fel de biscuiti care ii plac, dar sunt dulci. Sunt innebunita si depresata din cauza asta. Incerc mereu, fel si fel, nici macar nu gusta... Lumea imi spune sa nu ma stresez ca arata bine, nu e slabuta, dar totusi, lipsa asta de chestii esentiale din alimentatie mi se pare periculoasa tare. O sa vorbesc si cu doctorul, dar stii si tu cum e aici....Daca aveti sfaturi sau solutii...