Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 46 -

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ahaaa... am priceput. Ma gandeam ca daca sunt compensate, in momentul in care le introduce in calculator farmacista va incepe sa blink-aneasca pe monitor ca vreau sa pacalesc sistemul. Maine de musai o intreb pe a mea prietena cum e cu retetele astea... o trag de limba pana aflu tot.

25+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

miki, adrianaady, floricica , paulapor va multumesc
deniso, pup fata draga mie
miki, sunt in ziua 57 de la UM, am 45 de zile de la punctie
luni am eco la doctorita mea si o sa fim mai meticulosi

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Buna dimineata, dragele mele!
Va multumesc tare mult pentru gandurile bune! Alla,ma bucur tare mult pentru tine si iti tin pumnii, sa fie totul asa cum trebuie!
Noi ne-am intors aseara tarziu de la eco ( am avut programare la 20.10) si n-am mai apucat sa mai scriu. Suntem bine, dar am tras o sperietura groaznica. S-a apucat dr. sa faca ecografia, meticulos si concentrat cum ii e felul, si-l vad ca se incrunta, se foieste, se apropie de monitor... Si nu zice nimic... La un moment dat, imi iau inima in dinti si-l intreb daca e vreo problema... Imi face semn sa astept, astept, imi simteam inima in gat, mi se inmuiasera picioarele... Si, la un moment dat, luminat, ma intreaba daca mi-am dat cu vreo crema pe burtica. Marturisesc, sfioasa, ca da, ma ung regulat, si-mi spune ca din cauza asta sonda de la eco e ecranata, nu poate sa masoare bine, nu poate sa fixeze [punctele, il scoate din program, ii da niste masuratori aiurea si crezuse ca bebe e mai mic decat trebuie. Imi dezinfecteaza pielea, apoi da din nou cu gel si se apuca de treaba- rasuflu usurata, imi spune ca e in grafic- are aproape 1,8 kg, face toate masuratorile , care sunt OK ( pe morfo scrie "normal" in dreptul tuturor organelor), placenta are gradul II de maturitate ceea ce a zis ca e bine, la profilul biofizic bebe are nota 10, rezistentele pe artere sunt bune, colul e de 3,5 si e inchis. Mi-a spus ca s-a speriat si dumnealui putin, a crezut ca trombofilia incepe sa-si faca de cap si ca bebe are retard de crestere, se gandea in momentele alea la tot felul de scenarii, sa ma cheme la 2 saptamani si, eventual, dupa ce trecem de 34 de saptamani sa facem cezariana, dar, dupa masuratorile "second-hand" s-a razgandit, a ramas sa ne vedem pe 27 ianuarie si sa stabilim atunci data operatiei. ( Nu scap de cezariana, mi-a spus foarte clar, din cauza ca "e un copil pretios, iar dumneavoastra aveti o varsta..."- asta cu varsta ma distreaza intotdeauna, ca eu ma simt ca vioreaua iar ei, doctorii, ma cred ditamai buruiana ofilita!)
Astea au fost peripetiile noastre- trag nadejde ca nu v-am plictisit cu poliloghia mea si va doresc o zi excelenta!

R. 32+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ruxiiii, pai eu iti rup urechile cand te prind, pe cuvant!!!! Cum sa faci tu asa ceva?!!!! Mi-a stat si mie inima in loc cand am citit inceputul mesajului tau, zau! Meriti o bataita... de numa'-numa'! Pe mine ma da fiu-meu cu crema pe burtica, si intr-o dupa-amiaza cand ma pregateam de eco a trebuit sa imi frec burta de 3 ori cu sapun, asa de multa crema imi pune strumful pe ea.
Ma bucur ca sunteti bine, m-ai speriat! Nu te supara ca faci cezariana, nu e chiar un capat de tara. E drept ca si eu as prefera sa nasc normal si chiar voi incerca, dar daca pentru bebe e mai bine asa, atunci trebuie sa fii impacata cu gandul asta. Poate ne-o fi trecut vremea de nascut natural, mai stii? Glumesc, desigur. Dar daca ai incredere in doctor, atunci mergi linistita pe mana lui.

26+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Arianna_M poti face comanda la o farmacie mai mare gen Sensiblu sau poti lua 2 retete /luna fractionate , adica pt 15 zile fiecare , asa sigur gasesti dozele. Din ce oras esti? Am dat cautare pe Sensiblu si am vazut ca e in multe farmacii din Buc clexane de 0.4.

Shimb 30 doze clexane 0.4 cu 0.6

Miki

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari,
2 sarcini obtinute prin FIV oprite din evolutie (8 sapt fara clexane, 5 sapt cu clexane 0.4)

Multumesc frumos Miki .

Sunt din Buc......si am incercat la farm.mari (helpnet,sensiblue,donna...etc)......de la sensiblue mi-au spus k nu pot da pe retete fractionate , dar cred k o sa mearga cum ai spus tu , in zile diferite si farm.diferite.

Va citesc din umbra , am aflat multe lucruri utile de la voi

7 + ........ cu

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_28 spune:

Ruxandrada,

Imi poti spune tu de cand ai inceput sa faci Clexane?De cand ai ramas gravi sau inainte la ovulatie?
mercic si poop

Citat:
citat din mesajul lui Ruxandrada

Buna dimineata, dragele mele!
Va multumesc tare mult pentru gandurile bune! Alla,ma bucur tare mult pentru tine si iti tin pumnii, sa fie totul asa cum trebuie!
Noi ne-am intors aseara tarziu de la eco ( am avut programare la 20.10) si n-am mai apucat sa mai scriu. Suntem bine, dar am tras o sperietura groaznica. S-a apucat dr. sa faca ecografia, meticulos si concentrat cum ii e felul, si-l vad ca se incrunta, se foieste, se apropie de monitor... Si nu zice nimic... La un moment dat, imi iau inima in dinti si-l intreb daca e vreo problema... Imi face semn sa astept, astept, imi simteam inima in gat, mi se inmuiasera picioarele... Si, la un moment dat, luminat, ma intreaba daca mi-am dat cu vreo crema pe burtica. Marturisesc, sfioasa, ca da, ma ung regulat, si-mi spune ca din cauza asta sonda de la eco e ecranata, nu poate sa masoare bine, nu poate sa fixeze [punctele, il scoate din program, ii da niste masuratori aiurea si crezuse ca bebe e mai mic decat trebuie. Imi dezinfecteaza pielea, apoi da din nou cu gel si se apuca de treaba- rasuflu usurata, imi spune ca e in grafic- are aproape 1,8 kg, face toate masuratorile , care sunt OK ( pe morfo scrie "normal" in dreptul tuturor organelor), placenta are gradul II de maturitate ceea ce a zis ca e bine, la profilul biofizic bebe are nota 10, rezistentele pe artere sunt bune, colul e de 3,5 si e inchis. Mi-a spus ca s-a speriat si dumnealui putin, a crezut ca trombofilia incepe sa-si faca de cap si ca bebe are retard de crestere, se gandea in momentele alea la tot felul de scenarii, sa ma cheme la 2 saptamani si, eventual, dupa ce trecem de 34 de saptamani sa facem cezariana, dar, dupa masuratorile "second-hand" s-a razgandit, a ramas sa ne vedem pe 27 ianuarie si sa stabilim atunci data operatiei. ( Nu scap de cezariana, mi-a spus foarte clar, din cauza ca "e un copil pretios, iar dumneavoastra aveti o varsta..."- asta cu varsta ma distreaza intotdeauna, ca eu ma simt ca vioreaua iar ei, doctorii, ma cred ditamai buruiana ofilita!)
Astea au fost peripetiile noastre- trag nadejde ca nu v-am plictisit cu poliloghia mea si va doresc o zi excelenta!

R. 32+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Floricicademac, pe bune ca ma las batuta!!! Sigur iti imaginezi prin ce am trecut, fiindca sunt convinsa ca toate stam cu inima cat un purice la eco! Cred ca nu e rea cezariana, desi eu vroiam mult sa nasc natural dar, vorba ta, ce e mai bine pentru bebe e important acum. Am uitat sa-ti spun ca dr. mi-a prescris Ferro-Gradumet, 1cp/zi ( apropos de anemia despre care vorbeam in postarile trecute).

Adina, am facut Clexane de 0,2 de la ovulatie ( mie mi-a fost monitorizata ecografic ovulatia); apoi, dupa pozitivarea testului, am facut de 0,2 alternativ cu 0,4 si tot asa, am crescut doza progresiv.

R. 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Ruxandrada, argumentul cu "copil pretios" il foloseste si doctorita mea.
Ma bucur ca ai vesti bune de la eco

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Alla, eu trebuie sa recunosc ca in privinta mea dr. are dreptate... Am implinit deja 38 de ani, ma "mandresc" cu celoctia de bolesnitye care mai de care mai autoimune, asa ca... eu cred ca am prin ultimul tren. De-aia, probabil, m-am si agatat cu disperare de el...
Cand iti vedem semnatura?

R. 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Ruxandra, ma bucur ca au fost doar emotii nefondate, mai bine asa decat invers. Faptul ca te simti tanara e foarte bine, felicitari.
Cat despre copiii pretiosi am tot si eu in sarcina, nu de la dna mea dr, dar nu i-am bagat in seama ... am o incapatanare in mine ... ca acum

Sarcina usoara in continuare tuturor eu nu stiu cand mai intru.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput