Cum ar trebui sa reactionez?
Raspunsuri - Pagina 10
lucialu spune:
am sa spun niste lucruri si sper sa nu supar pe nimeni dintre cei care posteaza aici.
Nu mi-as permite niciodata sa spun cuiva sa divorteze. Si fraier ar fi de m-ar asculta, nici macar nu ma cunoaste.
Ca sotul Teodorei este un ticalos fata de ea si casnicia lor acum, mai mult decat probabil sa fie asa. Insa nu trebuie sa spunem noi ce sa faca. Dumnezeu sa ne fereasca pe toti de situatii de genul, nimeni nu stie exact cum va reactiona pus in fata faptului. Nu pot sazic de mine, dar sa zic de altii.
Nu trebuie sa-i mai rasucim cutitul cu chestii gen cat se injoseste, eu cred ca ea e perfect constienta ca se afla intr-o pozitie ingrata, iar injoselile astea sunt inghitite si din postura de mama pt copiii ei(oarecum constransa), ca e greu sa alegi ce sa faci mai bine si mai bine, alegand intre tu femeia si tu mama, mai ales dc nu e vorba de un tata violent fata de copiii lui sau fata de sotie.
Din contra nu ar trebui sase simta prost: nu ea a incalcat "intelegerea" , legamantul fidelatatii, nu ea a pus in pericol casnicia si viata copiilor ei. Iar Teodora, sa stii ca iarba va parea tot timpul mai verde peste gard, la vecinu. Suntem constienti toti ca intotdeauna va exista cineva, nu doar unul, mai frumos, mai destept, mai si mai decat noi. Si iarba asta va parea intotdeauna mai verde a.c. exista niscaiva greutati, hopuri, fisuri in curtea ta. Dc in curtea ta e totul in regula, nimeni nu are de ce sa priveasca peste gard.(nu zic ca nu este posibil, dar probabilitatea sa te indragostesti cu adevarat de altcineva este scazuta mult, si inseamna ca sentimentele tale pt cel cu care esti de fapt nu au fost adevarate, chiar dc tu credeai contrarul) Eu la asta m-as gandi temeinic, dc as sti exact de cand sunt inselata, ce evenimente, care era starea casniciei mele la acel moment. Probabil ca asta te va ajuta sa solutionezi problema infidelitatii, sa nu mai aiba cauza, daca iti doresti cu adevarat sa-ti salvezi casnicia si esti sigura ca poti trece peste acest eveniment.
Si cand sotul tau s-a casatorit cu tine existau femei mai frumoase, mai citite, dar el te-a ales pe tine, asa cum si tu l-ai ales pe el.
Zina spune:
Lucialu, din cauza ca Teodora este foarte vulnerabila acum, poate sa faca si greseli, de genul vorbit cu amanta. Este normal sa-i dau sfatul de-a nu mai face acest lucru (fapt care l-au spus si alte doamne aici), deoarece nu ii este de nici un ajutor, din contra...Multe spunem prin prisma celor exeprimentate de noi...crezi ca ar solutiona infidelitatea, faptul ca ea ar raspunde la intrebari de genul: de cand este inselata, starea casniciei de-atunci? Nicidecum, sotul o inseala si nu se opreste, asta este problema. Si nici nu se va opri numai ca Teodora isi va analiza casnicia (in trecut si-n prezent). Chiar daca ar afla cauza infidelitatii lui, faptul este deja consumat, nu mai are ce sa faca, decat sa analizeze daca va putea trai in continuare asa sau va vedea pe viitor daca sotul isi va reveni si atunci ea va putea trece peste.
Trece printr-un calvar acum, iar sfatul de-a divorta, este unul dat de doamne care au trecut prin asa ceva si stiu ca este solutia cea mai buna. (Eu una nu am divortat si acum regret, de aceea mi-am permis sa-i dau acest sfat).
ymca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue SINGURA medota ca sa l aduci aks, dc el n-a plecat de tot, este sa iesi cu altul si el sa stie!!! asta il va face sa se teama ca te pierde, dc o iubea pe aia nespus, te parasea imediat, dar dc n-a facut o inseamna ca ii convine viata cu tine, dar vrea bombonici dulci si proaspete. dc il inseli, iesi cu altul si ii spui pe cel mai relaxat ton: stii pisi, pe mine nu prea ma mai inter ce faci tu cu amanta, am descoperit ca georgica imi ofera mult mai mult decat imi oferi tu, sex bun, ma apreciaza, ma face sa rad, sa ma simt bine..si la adica dc ai chef sa si divortezi, fa o, chestia asta o sa l sperie bine. parerea mea. |
eu nu cred ca asta il aduce inapoi, ci dimpotriva. sotul a spus deja ca amanta e sufletul pereche dar ca nu o poate parasi pe teodora pentru ca ii este mila de ea, nu vrea sa-i faca rau, mai ales ca teodora n-a gresit in relatia lor. el i-a mentionat amantei sa-l astepte, ca poate se intampla ceva si vor fi impreuna. ori, un amant ar fi exact ce-i trebuie sotului teodorei pentru a fugi la amanta fara sa mai aiba remuscari, compasiune, etc.
nu zic ca e o strategie rea, probabil functioneaza, dar nu in cazul dat, cand subiectul e amorezat lulea si sta pe strada asteptand sa-i pice o batista parfumata de la geamul amantei.
lucialu spune:
Zina, nu trebuie sa te justifici, eu iti spun ca e greu sa alegi. Noi chiar nu ii cunoastem pe ei, si dc i-am cunoaste e exagerat sa ii spunem sa divorteze au ba.
Astea sunt parerile mele si atat, Teodora poate sa le ia sau nu in calcul, eu spun ca hazardarea nu duce la nimic bun, a se vedea faptul ca a vorbit cu amanta, care pt ea de fapt ar trebui nici sa nu conteze ca doar nu e casatorita cu ea. Eu ori i-as da ignore ori as bate-o bine, dar in nici un caz nu as tine-o de manuta, sa o admir in taina(pt ce? o femeie care la randul ei e mama si participa cu buna stiinta la destramarea casniciei mele, care le furasansa copiilor mei de a creste sub acelasi acoperis cu mama si tata, nu e decat o catea cu toata cartea ei si boiurile de femeie irefu...z...abila,), sa o inteleg, sa o compatimesc ca vai e hartuita de sot.
Alegera ta a fost alegerea ta, indiferent cum pare ea acum, fiecare are dreptul sa aleaga pt el. Din moment ce omul ei s-a casatorit cu ea liber si neconstrans de nimeni, in deplinatatea facultatilor mentale, iar acum o inseala, inseamna ca undeva ceva nu a fost ok in casnicia lor, nu ca ea gresit, dar lipsa de comunicare si-a spus cuvantul. Nu am exclus nici variabila, ca se poate sa se fi indragostit de amanta, dar atunci nu a iubit-o niciodata cu adevarat pe Teodora, chiar dc la momentul casatoriei a crezut ca da. Iar un om care se afla in situatia asta, sa inceapa sa vada lucrurile asa cum sunt, sa aiba o revelatie de genul, se duce mancand pamantul catre amanta, fara sa priveasca inapoi nici macar de dragul copiilor. Pt ca astea ar fi sentimente pure, si-ar striga dragostea in 4 zari si ar vrea sa o traiasca la lumina zilei. Ceea ce la el nu e cazul, el inca este acasa, se complace fara nicio mustrare de constiinta, le tine incurcate pe amandoua si emana scuze care ii dau lui senzatia de constiinta linistita. Asta nu il scuza, si nu inseamna ca trebuie sa ramana nepedepsit
ilia_99 spune:
nici eu nu stiu cit de mult o sa va placa ce am sa scriu.
teodora,
nu e vorba ca amanta e mai presus decit tine, nu e niciodata vorba de cealalta femeie, ci de cit de vulnerabil e barbatul in momentul in care o cunoaste. vulnerabil fiind si dorind sa cunoasca pe altcineva, care sa-i indeplineasca nevoile pe care nu le mai indeplineai tu, a investit-o cu toate calitatile lumii. asa facem toti. moartea pasiunii in cazul asta ar fi sa locuiasca o perioada cu ea, sa vezi ce rpd se schimba optica. dar inteleg ca nu e cazul.. insa asta e explicatia pt care amantlicurile care destrama casnicii nu rezista ulterior, majoritatea, pt ca amindoi au intrat in relatia cu o iluzie, nu cu o persoana reala.
infidelitatea unuia dintre parteneri vine sa arate cit de deteriorata era relatia celor doi. e un prilej de dezvoltare personala pt ambii parteneri, daca vor sa refaca relatia - si daca mai exista iubire, caci paradoxal, infidelitatea nu apare musai din lipsa de iubire - vor fi nevoiti sa o duca pe un alt nivel. unul mai matur si mai asumat. infidelul nu e intotdeauna un criminal si cel inselat o victima neputincioasa. infidelul nu e un monstru. ambii sunt, intotdeauna, vinovati de deteriorarea relatiei. putina terapie ar ajuta ca fiecare sa inteleaga care au fost actiunile neconstientizate care au stirnit in celalalt reactii de represalii emotionale.
nu fac apologia infidelitatii, nu am fost infidela, am fost inselata. dar am aflat intre timp si ce am facut eu ca sa ajung sa fiu inselata. n-a fost usor pt orgoliul meu, dar mi-am impins sotul exact spre asta, zi de zi. spre alta femeie. de cind am recunoscut asta, nu ma mai doare. cum sa acuz pe altcineva ca a facut ceva ce eu l-am pus sa faca?
in plus, fiecare are scenariul lui de viata, pe care il recreeaza. ca eu am facut parte din scenariul de viata al sotului meu e doar o intimplare si nu e vina mea. si nici pb mea. e a lui si se straduieste de mai bine de 1 an s-o rezolve, sa-l iert, sa mergem mai departe. si sufera ca un ciine de atunci incoace..
eu am decis sa-i opresc suferinta.. are in spate o copilarie si un trecut care nu l-au lasat sa actioneze altfel, nu stia cum sa faca altfel. desi ma iubea si era sfisiat de faptul ca-mi face rau..
infidelitatea sotului tau nu e despre tine. e despre el. lasa-l sa si-o duca. tot el va plati pretul.
nu mai suferi, nu mai plinge.. nu ti s-a intimplat nimic, drama e doar a lui.
am vazut parinti carora le-au murit copiii in brate, atunci cind nu stiam inca daca al meu va trai sau nu.. decit asta, mai bine ca m-a inselat sotul, dar copiii imi sunt sanatosi. experienta mea de viata mi-a aratat ca sunt lucruri mult mai grave pe lumea asta, desi acum ceva vreme mi se parea ca s-a terminat lumea...
te imbratisez cu drag!
babyblue spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ymca
eu nu cred ca asta il aduce inapoi, ci dimpotriva. sotul a spus deja ca amanta e sufletul pereche dar ca nu o poate parasi pe teodora pentru ca ii este mila de ea, nu vrea sa-i faca rau, mai ales ca teodora n-a gresit in relatia lor. el i-a mentionat amantei sa-l astepte, ca poate se intampla ceva si vor fi impreuna. ori, un amant ar fi exact ce-i trebuie sotului teodorei pentru a fugi la amanta fara sa mai aiba remuscari, compasiune, etc. nu zic ca e o strategie rea, probabil functioneaza, dar nu in cazul dat, cand subiectul e amorezat lulea si sta pe strada asteptand sa-i pice o batista parfumata de la geamul amantei. |
nu cred asa ceva, ca ala e amorezat lulea.....e prins, e provocat, sunt hormoni...si dc ar fi, dc aude ca teodora e curtata de altul (hai sa nu fiu radicala si sa mi imaginez ca ea ar trebui sa rupa patul cu un amant, dar mkr sa iasa cu alti barbati, la un suc, o cafea, un film...etc), nu i va pica bine absolut deloc.
ii trece de amorezeala. dc o iubea asa mult pe aia, nu astepta sa faca teodora ceva, nu o tinea pe iubita lui sufletul pereche, 10 luni in asteptare. divorta si disparea. acum era insurat cu ea.
el se scuza fata de teordora, face pe victima indragostita si luata de val, asta pt ca ea e blanda si il intelege. asta pt ca si-a gasit fraiera.
eu nici n-as fi ascultat ce sentimente are el pt amanta. pana akm prb il otraveam cu arsenic.:)))) glumesc...
nu stiu,in viata nu e bine uneori sa te consumi interior atat de mult, sa inghiti mizerii, ca doamne fereste, faci accident vascular de atata stres.
mai bine reactionezi, cat inca mai ai demnitate, pana nu ti-o calca toti definitiv in picioare.
pt ca suntem pe un forum public si pt ca ea a dorit sa afle pareri si sfaturi de la altii, mi-am permis sa fiu sincera, sa ma pun in locul ei si sa spun ce cred ca as fi facut eu in situatia data.nu afirm ca e cel mai bun sfat. ea singura ne citeste pe toti si trage concluzii care se potrivesc cu personalitatea ei.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
7+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.
lucialu spune:
si dc s-ar da in barci ori ar iesi cu altii, asta cum ar face-o pe ea sau cum i-ar rezolva problema mai exact? Pt el ori ca ea ar merge pana la capat sau numai pana la cafea tot si-ar pierde credibilitatea si oricum nu ar mai fi cu nimic mai buna. Iar problema lor s-ar adanci. Este evident ca toti ne-am putea gasi asa la o strigare cativa posibili parteneri de harjoneala... nu asta e problema. E atat de usor sa gresesti, si atat de greu sa-ti tii firea, sa faci ceea ce trebuie sa faci...Iar copiii au nevoie de macar un pic de stabilitate, nu de alte complicatii
Ilia, excelenta interventia!
balanta spune:
...ilia99 ca te-am prins pe aici, imi era dor de tine...of, ai atata dreptate, sunt atatea de rezolvat din "urma",la unii desigur, incat geaba vorbim de ce e corect, moral, loial, drept...subconstientul e mai puternic si reactioneaza ca atare peste constient...
vikinga spune:
ilia, cita dreptate ai. pentru mesajul plin de intelepciune. si numai bine de acum incolo!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
EllaX spune:
babyblue, tu uiti ceva: cele mai multe femei care iubesc si sunt inselate efectiv nu pot sa-si indrepte privirea, chiar si jucand teatru, catre un alt barbat. Cat inselaciunea este proaspata, durerea pe care o simt ele e prea mare ca sa poata sa joace teatru, mai ales din asta (macar) cu flirt si zambete. Apoi, o femeie cu copil/copii mic/mici are mai putin timp si disponibilitate pentru aventuri decat una fara copii. Si tot copiii sunt partea de viata pe care n-o iei in calcul cand zici ca sotul infidel ar fi deja casatorit cu amanta, daca ar fi indragostit de ea. Copiii ii tin in casatorie si pe tati, nu doar pe mame. O sa afli tu in curand, foarte tare ti se schimba rationamentele, cand ai copil! Felicitari pentru sarcina si sa fiti bine!
ilia_99, esti calma si inteleapta ca intotdeauna, dar tot intr-un fel de autoculpabilizare. Da, cu putine exceptii, ambii soti sunt de vina pentru destramarea casatoriei (pe mine m-a inselat imediat dupa nunta , cand totul era roz si cu declaratii si pasiune), dar nu tu l-ai impins sa te insele. Ar fi putut sa-ti spuna ca el simte ca voi doi nu sunteti bine, daca nu putea sa-ti spuna exact ce-l deranjeaza. Ar fi putut sa-ti arate ca vrea sa schimbati/reparati ceva. Dar el s-a dus la alta ca sa se simta el mai bine, nu ca sa fiti voi mai bine - si pentru asta nu esti tu vinovata. Nu femeile sunt de vina pentru tot ce fac barbatii, desi ni se predica asa de la Facerea Lumii incoace.