FIV Europa(40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

bonsai, cu multa placere!

Imi pare rau sa aud ca dupa eco perfecte, DT si TT bune, se naste un copil cu SD . Depinde f f mult de responsabilitatea cu care i s-au facut ecografiile. Eu din cate stiu, SD se vede la eco si in trim I si in trim II. Oricum, amniocenteza este sfanta. Eu daca am sa mai fiu insarcinata, am sa fac amnio fara sa ma gandesc de doua ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Balanta dc esti pe clexane tb sa-l intrerupi pt amniocenteza, nu ti-e frica ca-l afecteaza pe bb ac intrerupere? Pe mine m-a macinat ac intrebare.......... acum nu mai e cazul din pacate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

miki, nu mi-ar fi deloc teama sa intrerup Clexane 1-2 zile pt amnio. Nu cred ca bebe ar pati ceva intr-un interval asa scurt, fiindca in organism ar fi acumulat suficient Clexane pana la momentul ala. Mai mult decat atat, eu dupa nastere am refuzat sa mai fac Clexane (nu imi mai ardea de nimic) ci am luat Thrombo ass doar 2 sapt si uite ca nu am patit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

La mine s-a simtit rau pauza de la declansare pana la ET, trombofilia mea cred ca e mai rea decat a ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Gabi, eu am ales sa fac morfofetala pt ca o doctoritza cam dusa ea cred, ma speriat cum ca ceva e in neregula cu capusorul bebelui....mergand de frica in aceasi zi la un alt eco la euromaterna din Constanta, mi-a spus sa stau linistita ca nu crede ca copilul are ceva malformatii la cap...si pt linistea mea mi-a sugerat sa fac o morfofetala, ceea ce am si facut.
Azi cand am fost sa-mi fac morfofetala, doamna doctor mi-a spus ca bebele nu are nimic la cap, ca totul este normal....si am intrebat-o daca ar putea avea sindromul Down.Mi-a spus ca nu exista nici un indiciu ca ar avea asa ceva, are fluxul unei vene normal si nu stiu mi-a mai spus ceva, dar nu mai retin,dar mi-a zis ca daca vreau pot sa merg sa fac dublu test sau triplu test, asta pentru linistea mea.

Dar nu cred ca are asa ceva, de ce sa aibe tocmai el , sunt cazuri rare astea nu?

Pana acum am stiu ca voi avea un baietel , azi la morfofetala doctora Ciufu, m-a asigurat ca 100% e fetita.Asta ne dorim si noi o fetita insa ma obisnuisem atat de mult si cu ideea ca va fii un baietel.

Tu cum te mai simti Gabi?

Bruni, mai ai un pic si te apuci si tu de noul Fiv, Doamne Ajuta.

Adria, tu cum te simti , cum decurge sarcina? Ce analize ti-ai mai facut?

Balanta, tu?...ce mai faci? Cum a fost in vacanta?

Adijio, la fel si pt tine, ce mai faci?

Nu stiu daca am uitat pe cineva, poate doar pe sisipisi care o fii in vacanta?...parca asa spunea?

pupici pentru toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

melisa, sintem bine. Cresc incet-incet si am inceput sa ma misc mai greu. Astept cu oarecare neliniste eco de saptamana viitoare, sper sa-mi zica de bine dr Pop!
Eu am facut dublul test, si cred ca e bine sa-l faci, chiar daca e statistic si are o rata de eroare. Implica o ecografie morfofetala si, in interval de 24 de ore, recoltare de analize. Rezultatele se introduc intr-un program de calculator si se obtine un risc statistic de sd Down. Daca reiese sub 1/100, se face dupa aceea amniocenteza, care e invaziva, dar iti spune SIGUR daca e vreo probl cu bebe.
Dublul test e mai bun decat triplul test si se face in intervalul 11-14 saptamani, cel mai bine in sapt 12 sau 13. Dupa aceea nu se mai poate face. Am facut la Medsana si la Synevo (ca sa fiu eu sigura...)
Mie mi-a iesit 1/626 si n-am mai facut amnio. Oricum, intre timp am aflat de previa asta care ma tintuieste la pat si acum...

Gabi+28
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Gabi eu am citit despre cazuri in care amnio a mintit; rezultatul a fost de sindrom Down, dar mama s-a hotarat sa pastreze copilul si la nastere copilul a fost absolut normal. Ma gandesc ce tragedie ar fi fost sa se renunte la copil si sa se constate ca a fost normal. Sarcina fusese obtinuta foarte greu si mama a crezut in steaua ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iri_na74 spune:

Am aproape 37 ani si de 4 ani incercam sa avem un copil. Am facut tot felul de analize si nu am gasit cauza.
In 2008 am incercat o IA dr. Anca Moisa si a fost nereusita. Nu ne-a dat niciun tratament sa facem, la cabinetul ei particular era foarte frig (probabil facea economie la gaze si curent), ea era si receptionera, asistenta si doctor, practic facea singura toata procedura intr-un apartament. Strangea recipientele cu sperma si le lasa in laborator chiar si peste o ora pana sa le prepare la aparat. Despre asta nu vreau sa imi mai amintesc...
In martie-aprilie 2010 am fost pt FIV la Debrecen/Ungaria la dr. Bella, insa in urma stimularii nu mi s-a gasit decat un folicul, care insa nu s-a dezvoltat.
Saptamana aceasta am fost in Austria la Viena la dr. Heinz Strohmer, am repetat toate analizele, care au iesit bune (cauze inexplicabile) si urmeaza ca peste 3 saptamani sa facem din nou FIV.
Am constatat ca in Ungaria nu ni s-a dat tratamentul pentru stimulare corespunzator varstei. Astfel am dat banii degeaba...
Gabi _B as dori sa vorbim si pe privat daca esti de acord, pentru ca am observat ca am ales aceeasi clinica unde ai reusit tu si am nevoie de unele informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Sisipisi, unde te-ai ascuns, ca nu te-am mai vazut demult pe aici!!!cum a fost in vacanta la schi? asa mi-e dor sa ma dau si eu pe schiuri...
ce planuri mai ai? mergi in continuare cu Wunsch si cu Ana cea cascata? ce-ti mai face TSHul?

oricum, nu mai fac amnio, acum, sa adaug un risc suplimentar la sarcina asta asa de greu obtinuta si de greu de dus...ma bazez pe ce zic ecografiile, desi stiu ca si astea au o marja de eroare. Urmatoarea este joi

Gabi+28
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Gabi am stat aici, cumintica. La schi plecam sambata pe 22.
Pt TSH ma duc maine sa fac iar analiza. Sunt duypa 4 saptamani fara tratament ca sa mai creasca, ajunsese 0,03. Am zis sa nu va mai plictisesc cu problemele mele. Sunt in a 3-a luna fara menstruatie, doctorul de familie spune ca e din cauza tiroidei si sa nu fac nimic, sa astept pur si simplu. Astept si degeaba.

Mergi la inceput