FIV Europa(40)
Raspunsuri - Pagina 21
balanta_tm spune:
Fetelor, eu nu inteleg o treaba: de ce plecati nelamurite de la Wunschbaby, si, mai ales, de ce plecati fara documente clare. Ati facut o procedura, ati platit niste bani, de ce, la final, nu cereti o copie a dosarului?
Eu am cerut o copie, am si rezultatul de la polar body, si graficul cu evolutia zilelor de stimulare, etc.
Un lucru este cert: Wunschbaby este departe de a fi o clinica perfecta si daca nu te tii de capul lor, ei nu iti ofera multe informatii.
Eu cand am facut FIVul, am avut doar 6 ovocite (am un singur ovar care functioneaza), din care 4 au fost bune (celelalte 2 erau imature). Proful cocheta cu ideea sa mergem pana la blasto, dar eu am cerut o discutie cu el si l-am rugat sa nu facem asa ceva, fiindca este f f riscant sa mergem cu cele 4 ovocite in directia blasto. Nu i-a convenit, fiindca are o personalitate f puternica, plus ca, deh, eu eram pacienta si el dr, dar totusi a tinut cont de cerinta mea si am facut ET la 3 zile. (sotul meu avea fel si fel de idei, cum ca daca nu rezista pana la blasto, oricum nu vor rezista nici in uter la mine, dar nu a deschis gura in fata Profului - era culmea sa se alieze cu el ).
Arina21 spune:
Balanta, eu m-am implicat, mai ales in cazul celui de-al doilea FIV, de la stabilirea protocolului pana la ziua transferului. Si eu ca si tine, nu i-am lasat pana nu au facut ca mine. Nu stiu daca a fost bine, pentru ca in cazul meu FIV-ul a fost nereusit. Sincera sa fiu, mi-ar fi placut la nebunie sa fi mers pe mana lor 100%, sa nu stau sa-mi frec creierii cu tot felul de scheme de tratament, scenarii, termeni medicali etc etc., ca doar de aia dam o caruta de bani, nu? Nu sa ma duc sa-i trag eu de maneca ca poate ar fi mai bun gonal F si nu merional, si nu in cantitatea aia ci in cantitatea aia etc.
Sa fac politie cu ei nu am mai avut nervi. Adica mi-au dat de inteles ca am blastocisti congelati, i-am crezut pe cuvant. Nici prin cap nu mi-a trecut sa le cer dosarul pentru ca ce mi-au zis pe gura, banuiesc ca scrie si in dosar. Si eu nu am plecat nelamurita de la ei, dimpotriva, in capul meu totul era 'crystal clear'.
Si oricum eu am dosarul meu propriu si personal, scris de mana mea, cu toate datele. Dar da, e o idee buna, cand o sa ma duc acum la ei, o sa le cer dosarul, cu toate ca mare diferenta nu o sa faca.
Tu ce mai faci, ai stabilit intalnirea??
balanta_tm spune:
Ohoooooooo, arina, hai ca mai am ceva in "tolba" : la vremea aia aveam FSHul vreo 8 si ceva, iar Estradiolul vreo 60 (deci mareeeee), se stia ca am doar un ovar bun, etc. Am mers la consult, mi-a facut schema de stimulare (Proful, evident): protocol lung, 150 UI Gonal si 75 UI Merional. Intre timp, mi-a crescut TSHul si a trebuit sa aman FIVul. Tot rascolind eu forumul, am dedus ca m-ar ajuta sa fac AMHul, ca sa stiu cum stau cu rezerva ovariana. Am facut AMHul, a iesit la limita inferioara si...i-am scris mail Profului. Vine mail inapoi de la el, ca cica trebuie sa dublez dozele de hormoni. Eu nu si nu, cum sa dublez dozele?!? In fine, m-a convins ca e musai sa le dublam. Insa, ce s-ar fi ales de FIVul meu daca nu as fi facut de capul meu AMHul? Si da, trebuia sa ma puna sa il fac, fiindca am doar un ovar bun si un E2 mare, care clar ascunde un FSH mai mare decat iese la analize...
Cu acceptul lui, am inlocuit Merionalul cu Menopur, ca am eu o idee fixa ca este mai bun Menopur, dar asta cred ca nu a fost prea relevant la FIV.
Eu programarea o am la inceputul lui Martie. Sper sa ramana asa, ca deja m-au amanat de doua ori (bineinteles ca mi-au dat ca alternativa sa vin la alt dr, dar am refuzat)
adijo spune:
Arina, da mai am 2 embrioni congelati.
Balanta, mie nu-mi trebuie , la sfarsitul procedurii hartii care sa demonstreze calitatea actului lor medical ci doresc, ca , pe parcursul tratatmentului sa mi se explice de ce iau ei decizia cutare si nu cutare, sa-mi explice fara sa-i intreb eu de o suta de ori de ce. ( asa cum au stiut sa o faca la prima consultatie ). Eu sunt multumita de ei , dar modul in care informeaza pacientul( sau mai bine zis nu il informeaza) e deranjant.
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adijo Balanta, mie nu-mi trebuie , la sfarsitul procedurii hartii care sa demonstreze calitatea actului lor medical ci doresc, ca , pe parcursul tratatmentului sa mi se explice de ce iau ei decizia cutare si nu cutare, sa-mi explice fara sa-i intreb eu de o suta de ori de ce. ( asa cum au stiut sa o faca la prima consultatie ). Eu sunt multumita de ei , dar modul in care informeaza pacientul( sau mai bine zis nu il informeaza) e deranjant. |
Eu cred ca si dosarul este important, dar pana la urma fiecare cu parerea ei. Despre a-ti explica pe parcurs de ce iau ei decizia x si nu y, nu cred ca sunt genul care sa explice neintrebati.
adijo spune:
Balanta, tocmai asta a fost problema: ca ii intrebam! Le trimiteam o gramada de mail-uri cu o gramada de intrebari, iar ei raspundeau f. pe scurt doar la ce intrebari vroiau ei!...pana la urma tot de pe internet am aflat ce trebuia sa-mi spuna ei...
adijo spune:
Si tocmai pt. dau atatia bani am pretentia sa mi se explice mai mult, si am pretentia sa nu uite de mine dupa transfer, cu acele infipte in frunte vreo 2ore , de saracu' meu sot nu stia ce-am patit( asta a fost in toamna); si cand li s-a adus aminte ca totusi mai e o pacienta sus in salon a venit doar o asistenta , care mi-a dat si hartiuta cu tratamnetul posttransfer, pe Ana n-am mai vazut-o.. ma rog , ai si ei lipsurile lor, acum stiu .