FIV Europa(40)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

fetelor, nu stiam ca Climen-ul e ok. mi l-au sugerat si mie de la o farmacie dar am vazut ca , pe langa estradiol, contine si acetat de ciproteron, ( ca si Ac Diane35) si m-am gandit ca sunt anticonceptionale si nu stie farmacista. Dar am rezolvat deocamdata problema, chiar cu progynova, multumesc tuturor!
Ella, nu stiu ce sa zic, mie mi-au cerut grosime de 9 mm , dar am vazut alte fete care au facut pe endo de min 6-7mmm. sa ne anunti rezultatul! bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Uff, endometrul meu e tot la 6mm... deci cred ca luna asta nu voi face fet. nu stiu insa ce sa fac luna urmatoare sa nu se mai repete acest rezultat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikaia spune:

salutare, vad ca pe aici fetele stiu multe.
am facut un fiv la albu si acum as vrea sa merg afara , mai bine zis in austria
ce ma intereseaza pe mine cel mai mult e cum as putea face sa beneficiez de cm pt perioada pe care o sa stau acolo?
fiind stat UE m-ar interesa baza legala , adica daca am dreptul sa beneficiez de cm de acolo, mersic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Adijo, mult noroc la FET...nu te descuraja, nu stii cand rasare soarele pe strada ta

Balanta, tu ce mai faci?

Adria cum te mai simti?

Eu sunt bine, urmeaza sa fac zilele astea triplu test desi nu am incredere in analiaza asta.

Va pup, si va urmaresc din umbra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

melisa, chiar m-am gandit la tine zilele astea. Cate saptamani de sarcina ai?
Eu ma pregatesc de FIV.
mikaia, nu inteleg exact ce vrei sa spui cand zici ca sa primesti CM in Austria pe perioada FIV. In Romania, din cate stiu, deocamdata infertilitatea nu este recunoscuta ca fiind o boala, asa ca nu cred sa aibe vreo importanta o eventuala hartie ce ti-ar da-o dr cu care ai face FIV. Eu cand am facut FIV, am luat CM de la ginecologul din TM pt o afectiune ginecologica ce nu avea nici o treaba cu FIVul.
Ceea ce mi s-a luat in considerare in RO, a fost doar spitalizarea din Austria cand am nascut, plus zile libere ce mi s-au dat pe baza certificatului de nastere/deces al baietelului meu, chiar daca certificatul era din Austria. Dar am fost internata intr-o clinica acolo, ceea ce este total diferit de ce a fost la FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Bine v-am regasit doamnelor.
Eu nu am mai intrat pe aici de ceva vreme - mi-a fost foarte rau- cam 2 luni nu am putut manca/bea nimic si am ajuns la urgente de 4 ori. De vreo saptamana reusesc sa mananc dar numai dupa ce iau medicamente. Am fost reticenta sa iau aceste medicamente - prescrise de medic - dar nu prea am avut alta optiune. Am slabit 7-8kg si ajunsesem ca o umbra.
La 12 saptamani am facut ecografia si totul a fot ok - masuratorile toate in limite.
Cand insa s-au luat in considerare si analizele de sange, varsta, etc am devenit high risk
Nu pot sa va spun prin ce emotii grozave am trecut, dar am hotarat sa fac testul amnio. L-am facut ieri la 15 saptamani si 3 zile si putin mai devreme am obtinut rezultatele testului FISH si nu este rist de SD
In sfarsit m-am relaxat si eu putin - dar cred ca pana nu trece si ecografia de 20 de saptamani tot nu voi putea sta relaxata.

Melisa noi suntem apropiate cu sarcina - tu esti parca putin inaintea mea. Ce este acest triplu test? Iti doresc numai bine si cat mai putin stres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Pt cele care sunteti interesate (miki, etc), am primit rezultatul de la analizele DNA-CGH array (analize la nivel de gene, nu de cromozomi; cromozomii fusesera analizati inainte si ii aveam ok si eu, si sotul, si Albert):

- DNA CGHul meu si al sotului este ok – prin asta am scapat de emotiile cumplite cum ca bebe ar fi putut fi bolnav din cauza ca tati are OATS cauzat de probleme la vreo gena
- la Albert, analiza DNA-CGH nu a putut fi lucrata, desi s-a incercat cu 3 kit-uri – probabil ca bucata de testut pe care s-a lucrat a fost conservata prea mult timp, adica analiza s-a facut prea tarziu – deh, numai de DNA-CGH array nu ne-a ars noua cand l-am pierdut pe bebe – am crezut ca un cariotip ar fi suficient...

Avand in vedere cele spuse mai sus, raman doua potentiale probleme:

1. de novo autosomal deletion (inca n-am apucat sa citesc sa vad ce inseamna asta), care s-ar fi putut detecta cu DNA de la fat folosind CGH array (deci analiza ce n-au reusit ei s-o faca, ar fi eliminat pe de novo autosomal deletion asta ); oricum, sanse de recurenta sunt infime chiar si daca s-ar fi detectat, ceea ce e incurajator pt noi
2. micro deletion or duplication a vreunei gene, dar care nu se poate descoperi decat la o analiza completa de genom, ceea ce, cu tesutul lui Albert, ar fost practic imposibil tehnic (si care la astia costa enorm pentru o gena – ceva cu 5 cifre , deci oricum nu am fi facut-o)

Concluzia este ca noi (eu si sotul) nu avem probleme la nivel de gene si ca putem incerca din nou sa facem bebe. Totusi, geneticianul nu poate exclude ca bebe ar fi putut avut o problema genetica, din moment ce nu i-a putut analiza genele (a avea cromozomii ok nu inseamna ca nu ai probleme genetice).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikaia spune:

balanta tm eu am avut concediu medical de la punctie 2 sapt. la serv nu au fost pb doar ca la cas au spus ca nu sunt bune codurile de pe formular.la spital au spus ca asa dau ei cm pt fiv, deci se da cm pt aceasta procedura, pe 01 boala obisnuita.
mi se pare o prostie sa nu pot sa imi iau cm pt a face fiv, sincer este o discriminare.
ma gandesc ca daca nu se putea da cm spitalul nu imi elibera, nu?
as fi vrut sa aflu in ce conditii pot lua cm afara, dar m-am mai interesat si nimic.
o sa sun la telverde minister sanatatii sau cnas sa vad ei ce zic.
oricum mersi pt raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Balanta, ma bucur sa aud ca te pregatesti de FIV, unde anume ve-ti face de data asta?...Sa dea Domnul sa fie cu mult mai mult noroc de data as

Eu maine fac 17 saptamani de sarcina , inca nu realizez nici eu...M-am facut cam rotunjoara, dar nu-mi pare rau deloc.
Maine merg sa-mi fac ecografia de dinaintea triplului test, in rest ce pot sa spun intru in fiecare seara si va urmaresc, citesc tot ce scrieti dar stau in umbra...

Orchid, triplu test din cate am citit eu este un test de sange care se face pana in maxim 18 saptamani, si depisteaza sindromul Down, si inca alte doua....dar nu stiu cat de concludent este, se pare ca poate da si fals pozitiv.

Eu am 17 saptamani aproape tu cat ai?...Imi pare rau sa aud ca ti-a fost atat de rau, eu ce sa zic nu am avut deloc greturi dar dezavantajul este ca mananc mai mult si m-am ingrasat. Iti doresc tot binele din lume, si sarcina cat mai usoara incontinuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellablue5 spune:

Buna fetelor.Azi ziua 14 de la ET mi-am facut testul in urina si a iesit negativ.....
E a 3a oara. Nu-mi explic. Totul a decurs perfect.Astept si ziua de maine sa vad valoarea Bhcg ( sa vad daca e 0,00% ca si anul trecut).......
Multa bafta.

Mergi la inceput