masina de paine
Raspunsuri - Pagina 7
AkaManah spune:
Citat: |
citat din mesajul lui redai Si da, m-am ales cu o masina de facut ca a lui Marius, sper sa ajung cat pot de repede sa iau un cantar si sa incerc iar....daca tot asa iese o fac cadou mamei... |
Saraca mama....
Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
redai spune:
nu am zis-o in semn rau Aka, dar acolo e tata care are rabdare sa studiere si e fan gatit.
AkaManah spune:
Nici eu nu am zis in sensul rau. Ma gandeam ca si noi ne cumparam tot felul de lucruri si cele care nu ne mai plac aterizeaza la mame.
Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Lali spune:
citat din mesajul lui redai Mda.... sambata spre seara neavand ce sa fac zic ma pun putin pe Dc sa vad ce mai e nou, dau peste acest subiect si mi se face o pofta crunta de un cozonac cald, cu mult rahat, si alaturi o cana de lapte... wow, urc in masina si fug repede la domo, vreau si eu masina de paine, si normal ca m-am ars de cateva ori cu lucruri ieftine, o iau pe cea mai scumpa din magazin Am cumparat si incrediente (ce ma gandeam eu ca ar trebui pentru un cozonac, nu am facut niciodata) si fug acasa.Normal ca nu aveam cantar, la ce "bcatareasac sunt eu.... le pun toate dupa ochi....ajung cu chiu cu vai la faza unde incepe sa coaca, deja salivam toti din casa , era un miros tare ademenitor Rezultatul? O chestie foarte tare, miezul dens, in nici un caz ceea ce visam. Si da, m-am ales cu o masina de facut ca a lui Marius, sper sa ajung cat pot de repede sa iau un cantar si sa incerc iar....daca tot asa iese o fac cadou mamei... |
Inainte sa o dai mamei mai iearca dupa retetele masinii si cu un cantar de bucatarie. E pacat, zau, cat de mare minunatie e masina de paine sa te dai batuta asa de usor !
Karina spune:
Da, da, mai incearca, nu te da batuta asa usor. Asa am facut si eu la inceput, doar ca aparatul l-am tinut in casa, ca mama e anti-electronice. Dupa vreo 2-3 ani, am reluat problema cu mai multa rabdare si acum pot sa spun ca sint experta .
Deci mai incearca, bininteles dupa ce ti-ai cumparat un cintar. Sfatul meu ar fi sa incerci painea intii, e mai simplu.
marius spune:
citat din mesajul lui redai Mda.... sambata spre seara neavand ce sa fac zic ma pun putin pe Dc sa vad ce mai e nou, dau peste acest subiect si mi se face o pofta crunta de un cozonac cald, cu mult rahat, si alaturi o cana de lapte... wow, urc in masina si fug repede la domo, vreau si eu masina de paine, si normal ca m-am ars de cateva ori cu lucruri ieftine, o iau pe cea mai scumpa din magazin Am cumparat si incrediente (ce ma gandeam eu ca ar trebui pentru un cozonac, nu am facut niciodata) si fug acasa.Normal ca nu aveam cantar, la ce "bcatareasac sunt eu.... le pun toate dupa ochi....ajung cu chiu cu vai la faza unde incepe sa coaca, deja salivam toti din casa , era un miros tare ademenitor Rezultatul? O chestie foarte tare, miezul dens, in nici un caz ceea ce visam. Si da, m-am ales cu o masina de facut ca a lui Marius, sper sa ajung cat pot de repede sa iau un cantar si sa incerc iar....daca tot asa iese o fac cadou mamei... |
Ori nu ai pus faina de care trebuie, ori raportul apa/faina a inclinat serios spre ultima (prea multa faina) sau poate fi prea putin drojdie, sau ... hmmmm hai nu renunta. Ia frumos o reteta, respecta cantitatile (cumpara un cantar de bucatarie electronic gasesti si e de neinlocuit uneori), secventele care trebuiesc respectate nu intamplator... si nu are cum sa nu iasa. Ba mai mult te vei prefectiona. Hai nu renunta.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
redai spune:
neata,
am revenit cu detalii. Am reusit sa fac o paine "alba", pun cu gilimele a a iesit semi
Impresii? s-alasat. , de ce? Nu stiu, am terminat-o azinoapte, adica masina a terminat-o, pe la ora 2, eram rupta de oboseala pentru a cauta motive.DEsi cred ca ar fi 2, primul, am folosit drojdie proaspata si am pus doar o bucata pentru 500gr de faina, nu aveam mai multa, si a doua, la un momentdat am deschis capacul masinii si am vrutsa ii fac cu cutitul acele "urme" ca si la franzelute, dar s-a lasat instantaneu o parte mica, iar cand a inceput sa coaca am observat ca se lasase mult mai tare. Coaja de data asta a iesit mult mai moale, gustul e bunicel...
O sa mai incerc.
off topic: Marius, mersi de cuvintele mai sus, te urmaresc demult, vroiam sa iti spun ca mi-as dori sa am in viata de zi cu zi un prieten care sa stie sa transmita atata calmitate.
marius spune:
Aparentele sunt inselatoare. Multumesc oricum pt aprecieri. In viata de zi cu zi sunt destul de ... energic. Deh sagetator - sadea.
cat despre cele ce le-ai scris iti recomand drojdie uscata - e un pic mai scumpa - dar e greu sa dai gres. La 600 gr faina (vezi faina sa fie pt copt cod 550 - 650... scrie pe punga) pui o lingurita de cafea rasa de drojdie. Eu folosesc drojdie in pliculete dr Oetker.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
redai spune:
Azi merg la cumparaturi si voi lua drojdie uscata. Am folosit tot de la dr O, iar faina am luat de la borumir, sau asa ceva speciala pentru paine, dar a iesit semi.
Karina spune:
Nu conteaza faina, dar cu drojdia proaspata eu n-am facut niciodata.
Nu te lasa, ca pina la urma vei reusi.
Iti dau un sfat, ca sa-ti iasa painea: cumpara faina premix de la dobrogea si respecta reteta de pe pachet.
Asa am facut si eu la inceput, apoi m-am perfectionat
Succes si sa ne tii la curent !!!