Romanii din Marea Britanie (27)
Raspunsuri - Pagina 3
RazaDeSoare spune:
Hello si de la mine. Toata lumea ocupata pe aici! (Numai eu nu sunt).
Mofturici, da, dar am impresia ca trebuie scrisoare de la tine catre childminder( sau are ea deja model). Dar se poate!!
Ploua de 2 zile, iar am racit. De cand sunt aici numai racita am stat.
Chiar nimeni nu si-a echivalat diploma pe aici?? Repet intrebarea: cum functioneaza echivalarea online?? Am citit pe site si scrie ca o poti face si online, fiind mai ieftin.
Noapte buna
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RazaDeSoare Lara, multumesc de raspuns. Chiar vroiam sa revin cu intrebarea Diplomele tale au fost toate luate in RO? Ma gandesc ca pentru un curs nu-mi trebuiesc insa as vrea sa aplic pentru un master si atunci trebuie echivalare. Nu stiu insa cum este cu aplicatia online sau prin posta, sa reduc costurile. Poate totusi imi mai raspunde cineva. _ http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/avem-viata-in-sange-click-aici-daca-vrei-sa-devii-donator-de-celule-stem.html _ Uitati-va la ziua de azi! /Cea de ieri e doar un vis./Iar cea de maine doar viziune;/Un AZI bine trait face/Din fiecare ieri un vis de fericire,/Din fiecare maine o viziune a sperantei!~~Kalidasa |
Da, RazaDeSoare, am facut facultatea ( mai putin anul 3 cand am fost plecata in Olanda cu o bursa) in Romania. Diploma a fost eliberata insa in Romania si nu mentioneaza bursa.
Si studiile postuniversitare le-am terminat tot in Romania si nu am avut niciodata probleme cu diplomele.
Nu cred sa ai nicio problema daca vrei sa continui studiile in UK.
Absolventii de liceu romani care merg la facultate in UK nu au nevoie de echivalari si nici absolventii de facultate care merg la master
Este posibil sa ti se ceara o traducere daca nu e clar ce ai studiat, dar depinde de fiecare uni in parte, nu e obligatoriu.
Bineinteles ca totul este pana la urma la latitudinea universitatii deci poti avea si 'surprize' din astea dar in general nu cred sa fie probleme.
Eu zic sa aplici pt cursul dorit sau sa iei legatutra cu universitatea respectiva si abia daca ei iti spun ca vor echivalare sa le echivalezi.
Altfel cred ca te complici degeaba.
Bafta.
P.S. Ma gandesc ca daca toata lumea ( angajatori, universitati, etc) ar cere echivalari la Naric stiau toate fetele care sunt in Uk de ani de zile sa iti dea detalii. Eu una nu cred ca este o cerinta generala sau foarte des intalnita.
Lara mami de Errie si Jamie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand
RazaDeSoare spune:
Lara_c, multumesc de raspuns. Pai si atunci cum demonstrez daca am facut cursul respectiv? Ca ma gandesc ca nu toti or intelege limba romana si materiile de pe foaia matricola?? Dar da, am sa iau legatura cu universitatea si abia dupa sa imi echivalez daca e necesar .
ella_64 spune:
Eu nu am avut nevoie de echivalarile de la NARIC, desi am recurs si la asta in goana dupa un loc de munca. Pana la urma, e problema lor sa traduca actele pe care le primesc, nu a ta. E problema ta doar daca iti spun in mod explicit asta.
DarkBendis spune:
Raza, uite chiar saptamana trecuta am semnat contractul pentru un job nou (inca o data, multumesc mult, Andra )si managera a dorit sa-mi vada diploma de absolvire a facultatii (cea din Romania, fiind relevanta pentru noul serviciu). Nu a trebuit echivalat nimic la Naric.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
RazaDeSoare spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa mai astept deocamdata. Nu de alta dar nu am decat 3 luni si putin de cand sunt aici, si nici job bun nu am prins. Ma gandeam insa sa fac si lucrul asta, credeam ca are vreo importanta pentru angajator. Iar la cursul de calculatoare ma pot inscrie si fara ele traduse.
Multumesc inca odata
DarkBendis spune:
Raza, multumesc frumos !
Dragelor, am nevoie de niste sfaturi de la voi, care aveti copilasi care au trecut prin gradinite din UK. Mister a implinit 2 ani, merge si va continua sa mearga deocamdata la childminder, dar cel mai tarziu la 3 ani vreau sa-l dau si la gradinita si trebuie sa ma decid la care (am de ales intre vreo 2-3 din zona). Nici nu-mi vine sa cred ca in 2 ani ca trebui sa-l inscriu la scoala (alta distractie!). Cum trece vremea!
Maine vreau sa dau niste telefoane sa imi planific niste vizite la gradinite si inca nu stiu ce sa intreb, la ce sa ma uit, ce e important si ce nu. Any advice pretty please? Multumesc frumos
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
motanik spune:
Andra, prima impresie intotdeauna conteaza
Uita-te la copilasii din gradinita, daca par fericiti, daca rad sau dimpotriva (bine, nu la prima ora dimineata ca atunci sunt morcoviti toti); intreaba care e programul (cele private de obicei inchid doar de bank holidays si Craciun, cele de council au cateva saptamani pe an inchis, in timpul vacantelor scolare); ce mese primesc, unde sa gateste mancare, daca la ei, cere sa vezi bucataria; intreaba daca ei ofera pampers sau trebuie sa aduci tu; unde au iesiri, daca au; daca au asistenta in gradi, daca educatoarele au cursuri de first aid; verifica raportul ultimei inspectii pe Ofsted inainte de a merge acolo, intreaba ce programa au; cum se comunica ccc cu parintii; daca platesti si cand merge in vacanta si daca da, 100% sau redus (la noi de ex daca lipseste sub 4 saptamani, platim full price, daca lipseste peste 4 sapt avem reducere la jumatate perioada respectiva).
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
mofturici spune:
Motanik , gradinitile de council ce au in plus / minus vizavi de cele private?
Eu azi am fost prima zi la gradi de stat, daca ma pot exprima asa:) .E nursery apartinand scolii de langa noi si putem merge cam 3,5 ore pe zi(gratuit), nu au program mai lung.A fost super ok, am stat cu ea, copii deja ma confundau cu staff-ul de acolosi ma implicau in activitatile lor...o feita se tinea numai dupa mine, etc...
Astept sa se mai obisnuiasca,macar pana la sfarsitul lunii ianuarie si apoi sa incerc sa gasesc si o childminder care ar putea s-o ia de la gradi.Sper sa fie ok.
V-am pupat!