Romanii din Marea Britanie (27)
Raspunsuri - Pagina 17
strumphitza spune:
Buna ziua fetelor
Ma scuzati ca dau buzna aici la voi dar as avea nevoie de un raspuns la o inntrebare, poate stie cineva dintre voi, poate ati trecut printr-o situatie asemanatoare sau poate pur si simplu stiti cum as putea sa procedez si tare va multumesc de ajutor
Deci sa va spun problema mea... eu, casatorita in ian aici in UK in Londra cu un cetatean britanic, am nascut o fetita in aprilie , trebuie sa ii facem pasaport cat de curand, vrem sa mergem la vara in Ro sa ne luam cununia religioasa si sa o botezam pe micuta si sa o prezentam bunicilor desigur Acum intrebarea mea este urmatoarea, pasaportul meu expira la jumatatea lunii iunie , dar am si cartea de identitate cu mine , vreau sa ma duc aici la ambasada sa imi schimb pasaportul , nu stiu in cat timp mi-ar veni inapoi? dupa cate am auzit 3 luni ?? noi oricum mergem in sept cred ca mai devreme nu pot socrii mei de aici.. plus voiam sa va intreb, pe pasaport pot sa imi schimb numele in Smith sau tot cu numele meu de domnisoara o sa raman? adresa o sa fie cea de aici din Londra nu? precizez ca am blue cardul acum, mi-a venit de cateva zile... daca are vreo importanta, desi nu cred La aeroport la trecerea frontierei ma gandesc sa nu fie probleme ca fata o sa fie Smith si mama alt nume oricum pe certificatul ei de nastere e trecut numele meu de donsoara` , acum nu stiu cum o sa apara pe pasaportul fetei ?...
Daca ma poate lamuri cineva tare multumesc, eu sunt putin cu neuronii plecati de cand cu gravideala, parca m-am prostit de tot sau poate e din cauza oboselii ca piscoata mea ma tine treaza noptile? oricum, multumesc anticipat si o sa mai trec pe aici
Ma scuzati daca nu am prea fost coerenta dar sunt super obosita, azi noapte la fiecare 2 ore mi-a dat trezirea gagalicea , e la puseu de crestere...
_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)
Luna1 spune:
Strumphi bine ai venit.
Tu poti calatori cu cartea de identitate daca nu e expirata si sa-ti refaci pasaportul in Romania in sistem de urgenta cred. Cea mica va calatori cu pasaportul british si nu te intreaba nimeni de sanatate.
Pentru a iti schimba numele pe pasaport trebuie sa-ti schimbi intai cartea de identitate in Romania. Pentru a iti schimba cartea de identitate iti trebuie apostila pe certificatul de casatorie englez, ca sa poata fi transcris in Romania, apoi cu acela schimbi cartea de identitate, (din cate stiu, in urma cu cativa ani iti eliberau carte de identitate cu specificatia "cetatean roaman cu domiciliul in strainatate") si apoi pasaportul.
Cel mai bine mai suna si la ambasada ca eu vorbesc din amintiri.
Binenteles ca poti sa mergi doar in Romania si doar sa iti reinoiesti pasaportul fara a iti schimba numele de fata.
strumphitza spune:
Luna multumesc de primire si raspuns
Am mai gugalit eu un pic zilele trecute si am dat de situl ambasadei Romaniei la Londra si am mai citit acolo ce imi trebuie, m-a luat cu rau mi-ar trebui si certificatul meu de nastere in original si copie, pe care nu il am aici, e la mama acasa si trebuie sa traduc certificatul de casatorie si sa-l legalizez aici... si cate multe alte cerinte ce au ei... si nu stiu daca eu cu bebe mic pot sa ma plimb sa le fac pe toate acum sa le depun in timp util sa imi vina pasaportul pana o fi sa plec in Ro si plus ca nu ma risc pentru ca daca imi fac pasaport cu resedinta pe UK imi opresc cartea de identitate si daca nu imi vine pasaportul in timp util nu am cu ce sa trec granita in sept cand plec in ro daca ei mi-o opresc , deci o sa il fac dupa ce revin din RO si de data asta o sa trec asa cu buletinul Trebuie sa ma duc zilele ce vin sa ii fac poze pentru pasaport la piscoata si nu stiu cum o sa o fac eu sa stea ea cumintica intr-un loc fara sa se miste si sa nu planga sau sa radaca parca asa am inteles ca nu trebuie sa aiba expresii faciale de nici un fel? cum sa fac eu copchilu sa stea serios pentru poza?
Pupici dulci pentru voi toti si bafta lui Cosmin la examene si Adelisei la scoala, ai fata mare de acum si ditamai cavalerul
_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)
motanik spune:
Strumphitza, eu am facut poza de pasaport Theodorei cand avea 6 saptamani.
Te sfatuiesc sa nu mergi la un aparat din ala de iti faci singura poza, ci mergi la orice posta care face poze tip pasaport, ca acolo poate sta nenea pozarul dupa tine cat ai nevoie. Eu am stat o ora si jumatate cu ea in fata postei, ca s-a decis sa se culce pe drum catre posta si n-am mai putut s-o trezesc sub nici o forma, cu tot gadilatul si miscatul din lume, asa ca am stat pana a deschis ochii si am fugit inauntru cu ea. Am pus-o in fundulet pe scaun si mana mea stanga ii sustinea tot spatele si mana dreapta ii facea semne sa ii distrag atentia sa se uite in fata. Am reusit din prima incercare. daca nu iese din prima, cum spuneam, o sa poata sterge nenea poza ca are digital si iti si arata oricum daca nu iti convine tie.
Bafta! Si noi trebuie sa facem la fel cu Iulia acum, mai astept cateva saptamani.
ce mai faceti doamnelor?
Letitia1 spune:
Buna fetelor,
Vad ca nu va mai invredniciti sa scrieti pe acilea si nu de alta da ajungem pe pagina 2. LOL
Ce mai faceti? Ceva planuri de vancata?
Va uitati la BGT? Ati vazut ca Razy Gogonea e in semifinale? Mie mi s-a parut foarte bun, desi cred ca francezul a fost si mai bun sau la fel de bun. Pacat ca nu a trecut si el. Oricum am de gind sa-l votez.Voi urmariti BGT?
motanik spune:
Hello Leti!
Eu nu m-am uitat la BGT, dar am urmarit American Idol. Astept cu nerabdare X Factor si pe ala american si pe ala britanic. Vad ca Cheryl n-a mai prins loc intre jurati la nici unul dintre ele. In schimb a fost confirmat Gary Barlow in juriu la cel britanic.
Noi vara asta vrem sa dam o fuga la mare undeva pe aici si cu ocazia asta vreau sa va cer sfaturi, ati fost la mare in UK si daca da, unde si cum v-a placut?
carstea spune:
Buna seara
Motanika,noi am fost de cateva ori la Walton on the Naze.Ne aduce aminte de nisipul de la noi de la mare.Don pacate nu am gasit nici un loc decent sa manancam pe langa plaja dar suntem hotarati sa descoperim ceva in vara asta.
Sper sa se concretizeze inchirierea unei caravane la inceput de iulie .O sa-ti spunem cum a fost.
Pupici fetelor
motanik spune:
Cristina (btw, very nice to meet you ), astept impresii!
Leti, sa stii ca aseara m-am uitat la BGT si am cautat si pe Razy pe youtube, am vazut ca tipul e super talentat, si e si placut, gata ii sunt fan deja Nu a fost decat reprezentatia din auditii si urmeaza semifinala cu el diseara, asa-i?
Edit: si dance-off-ul, am vazut acum. Dar aseara am vazut ca a zis Simon ca o sa fie si Michael ala cu Razy in semifinala. Mie Razy mi-a placut mai mult ca ala oricum.
Letitia1 spune:
Mota, da, ieri Simon ne-a facut surpriza bagindu-l pe Michael din nou, ceea ce mi se pare corect, doar ca e pacat ca e in aceeasi seara in care e si Razy. Ei doi sint by far cei mai buni din concurs. Anul asta a fost foarte slabut, din cauza juratilor care au fost de toata ciorba. X factorul uk cred ca o sa fie naspa, cu tot felul de no-nameuri in juriu, numai louis a ramas din vechea garda. Nu cred ca ma uit. O sa incerc sa ma uit la x factor USA ca Simon o sa fie acolo.
Am fost pe litoralul englezesc de citeva ori, dar numai pentru o zi si de fiecare data a fost vreme naspa, lumea statea imbracata pe plaja. Si costa o groaza mincarea si cazarea. Noi mergem in spania anul asta. Costa Dorada.
motanik spune:
Pai Simon nu e si in XFactorul britanic???
Noi tb sa ramanem aici anul asta din cauza mandrutei mici, de asta cautam prin apropiere ceva, sa mergem cateva zile ca sa nu rateze Theo marea anul asta. Am cumparat cort din ala uv safe pt cea mica, sa putem sta la plaja, numai sa gasim unde si sa fie vremea buna.
Cand mergeti?