Schimbare panou electric
Se poate face de catre oricine sau doar de catre un electrician autorizat?
Raspunsuri
Rufus spune:
La ce ii spui tu panou electric? La tabloul electric?
Pentru ca la ala nu trebuie nici o autorizatie.
De fapt, in electrice nu prea ai nevoie de autorizari pentru lucrari obisnuite.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
nma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus La ce ii spui tu panou electric? La tabloul electric? Pentru ca la ala nu trebuie nici o autorizatie. De fapt, in electrice nu prea ai nevoie de autorizari pentru lucrari obisnuite. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, te contrazic. Instalatiile electrice trebuie realizate doar de persoane autorizate. Stiu ca sunt multe persoane neautorizate ce fac instalatii electrice dar sincer eu nu m-asi risca .
Nico
dicirstea spune:
ANRE autorizeaza electricieni sa execute diverse lucrari, pe categorii. Nu orice om care se pricepe sa lege 2 fire se cheama electrician, iar daca se cheama electrician, a dat un examen si este autorizat sa execute anumite operatiuni. Nu toti isi recunosc capacitatile, ca sa nu refuze niste bani.
Daca vri sa faci lucrarea "in regie proprie", adica sotu' care se pricepe, iti recomand sa ii faci si o verificare cu un autorizat pentru treaba asta.
Atentie, nu toti cei autorizati sa faca lucrarile sunt autorizati sa faca si verificarile.
Te costa 150 lei si iti elibereaza un buletin de verificare PRAM care iti spune ca totul (tablou si prize) este ok.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nma
Rufus, te contrazic. Instalatiile electrice trebuie realizate doar de persoane autorizate. Stiu ca sunt multe persoane neautorizate ce fac instalatii electrice dar sincer eu nu m-asi risca . Nico |
Iar eu iti spun ca, legal, executarea instalatiei electrice intr-o locuinta, de pilda, nu necesita o autorizatie. Aici nu vorbim despre competente, ci despre partea legala. Eu asa am inteles intrebarea.
Cum bine spuneti si voi, poti avea nu stiu cate autorizatii si sa fii bata, sau poti fi un geniu, dar sa nu ai autorizatie.
Deci: nu exista receptie si control al executarii instalatiei electrice, dupa proiectul aprobat, sau fara proiect, cand vine vorba de beneficiari persoane fizice, care raspund in nume propriu pentru executie. Spre deosebire de gaze, a caror executie (instalatiile) necesita autorizare pentru orice centimetru de instalatie, oriunde ar fi ea mintata.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
JuliaSM spune:
Acum multi ani,cand parintii mei au schimbat panoul electric model vechi cu unul nou,a fost nevoie de un electrician autorizat,trimis de RENEL,pt ca panoul/tabloul apartine firmei distribuitoare de energie electrica-cel putin in cazul nostru a fost,apartament la bloc.In plus,mai era vorba de un sigiliu de pe-acolo,care nu poate fi manipulat decat de personalul lor.
Rufus spune:
Ala este contor...eu am intrebat ce-i ala panou si am presupus ca e vorba de tabloul general al casei, ala n-are nici un sigiliu si nici nu-i al firmei de distributie.
JuliaSM spune:
Deja e o chestie de detalii si model :) ,pentru ca pe panoul/tabloul nostru electric era incorporat si contorul.Mentionez inca o data ca la noi era vorba de apartament,nu de casa.
Mai era un panou comun pe casa scarii,e drept,unde aveam inca o siguranta generala,pt tot apartamentul,insa nu s-a pus vreodata problema schimbarii lui.
madyrizi spune:
scuze, kid, ca ma bag peste subiectul tau...
ma poate ajuta cineva cu o informatie? am mostenit o garsoniera si sunt constienta ca trebuie sa merg la electrica sa schimb contractul, dar... imi schimba si contoarul? cat costa toata treaba? aveti idee? multumesc anticipat.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
dicirstea spune:
Da Mady, iti schimba si contoarul.
Te duci cu copii dupa acte la sediul din zona unde se afla locuinta sau la sediul central, parca gral. Florescu ii zice, pe langa biserica Sf. Gheorghe, completezi o cerere si depui dosarul. Trebuie sa fie platit la zi. O sa te anunte cand este gata contractul sa te duci sa il semnezi. De cand l-ai semnat, in maxim 3 zile vin sa schimbe contoarul si tb sa fie cineva acasa sa semneze PV si sa primeasca o hartiuta cu seria si nr contoarului si sa semnez ca e ok.
Eu am facut operatiunea asta de vreo 3 ori, dar de fiecare data erau situatii diferite si nu as sti sa-ti spun costurile ptr fiecare in parte, ca de 2 ori am apelat la o firma. Totusi am impresia ca am platit o singura data taxa de instalare contoar, intr-o casa care nu fusese racordata niciodata la enel, cand a fost vorba de preluari nu am platit decat o taxa de 30-40 lei nu mai stiu ptr ce.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare