Din folclorul 'iepocii de aur'
Nu stiu daca a mai existat un subiect asemanator si nici in ce sub-forum sa-l incadrez
Mi-am adus aminte de expresiile care circulau pe atunci, vazand o scena de de tot rasul: 5 muncitori reparau soseaua - unul statea in tarnacop, altul cara niste apa intr-o sticla de plastic taiata si 3 cu fundul pe bordura ![]()
Eu am indetificat urmatoarele:
Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost.
Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.
Cooperativa munca in zadar (sau avantul prabusirii :)).
Timpul trece, leafa merge, noi cu drag si spor muncim / chiulim.
Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.
Daca mai gasesc, revin
. Voi va mai aduceti aminte de altele?
Raspunsuri
DarkBendis spune:
Acum imi vin in minte doar doua: "Iubeste-ma dar nu ma dezbraca (ca-i frig in casa)"
si "O clipa de sinceritate, o noapte la Securitate"
A, si inca o faza... la care in veci nu m-am prins de poanta dar imi placea cum suna:
"Foaie verde de cicoare/Vine mandra pe conducta. Morala: Ce bine-i sa fii scafandru la IGO".![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Mediajust spune:
Moartea vine prin calorifer.
Cincinalu-n patru ani si jumatate.
Decretul 400: 200 pentru tine, 200 pentru sefu'! (Asta interzicea consumul bauturilor la locul de munca!)
DarkBendis spune:
![]()
Intrebarea nu ma sperie. Este "aia" de bacterie! ![]()
![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
CorinaDani spune:
"sa se dea cate-o bucata, sa se ajunga la toata lumea (de la coada)"
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
CorinaDani spune:
ellej, parca era constanta aia de la matematica (psi, epsilon, nu mai stiu exact), infinit de mica sau cam asa ceva ![]()
![]()
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
liliana83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CorinaDani ellej, parca era constanta aia de la matematica (psi, epsilon, nu mai stiu exact), infinit de mica sau cam asa ceva |
ina.click spune:
"Priviti aceste rate!
Si moarte zboara!
Le tine-n aer numai
Dragostea de tara!"
(presupusa versificatie spontana a lui Paunescu la un rateu vanatoresc de-al lui Ceasca)
28 + 
emilia.m spune:
Nu te apuca de munca pana n-ai luat pauza.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
ellej spune:
Flacara de la aragaz! 

Cred ca ar trebui sa existe un dictionar de limba de lemn (gen 'elementii' de nadejde:)), sloganuri patriotice si zicale din popor din vremurile alea.
Am mai gasit una:
Cine-i harnic si munceste are tot ce vrea; cine-i lenes si chiuleste are tot asa