Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***285***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Magdy, eu la 2 luni am observat ca are capsorul deformat; si da, cred ca de la pozitia de somn i se trage; nu o cred pe aia cu "nu i se dezvolta creierul"; nu vreau sa minimalizez problema dar nici sa-i dau o importanta mai mare decit are; la Ian se observa mai mult cind e tuns chel; daca are parul putin mai lung nici nu-ti dai seama.

Si am uitat sa-ti spun ca eu nu i-am umblat la putza; eu consider ca "decalotarea" sau "largirea preputului" se produce spontan pe masura maturizarii si ca nu trebuie intervenit IN NICI UN FEL la virsta asta dar, asa cum stii, parerile sint impartite cind vine vorba de acest subiect si, pina la urma, fiecare actioneaza in functie de propriile convingeri; nu stiu daca te ajuta cu ceva dar EU consider ca nu ai gresit, din contra...

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Ilinca, mie mi-e deformat in crestet; am bostanul tesit bine; iar Ian il are turtit in partea dreapta; in afara de asta am capul FOARTE mare; lumea zice ca nu se vede dar am capul mai mare ca majoritatea barbatilor pe care-i cunosc Nimeni nu ma crede pina nu trecem la probatul sepcilor Eu nici macar nu posed acest articol de imbracaminte
Ian ma mosteneste si la asta asa ca, tesit sau nu, are loc kklau sa i se dezvolte creierul

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Ina, nici eu nu am de gand sa umblu la putza lui Gabriel, mai ales ca mi-a zis si pediatra ca nu-i nici o probl daca sta asa, dar barbate-miu ma tot bate la cap sa-l decalotez pt ca el a vut probleme si ii este teama sa nu pateasca si fiu-su la fel.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora (23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Bianca, nu ai noutati?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdyi2001

Ina, nici eu nu am de gand sa umblu la putza lui Gabriel, mai ales ca mi-a zis si pediatra ca nu-i nici o probl daca sta asa, dar barbate-miu ma tot bate la cap sa-l decalotez pt ca el a vut probleme si ii este teama sa nu pateasca si fiu-su la fel.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora (23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

magdy eu zic sa incerci usor sa rezolvi problema, mai ales ca si sotul tau a avut probleme, ca eu sunt patita.
pe andrei am inceput la 4 luni sa-l decalotam usor. pe la 10 luni l-a decalotat chirurgul, si era in stadiul de fimoza fiziologica.
m-am luat si eu dupa ideile de pe net (care nu tot timpul sunt cele mai bune) si de pe la 1 an jumate il decalotam la baie cand si cand.
pe la 3 ani jumate, cand eram cu el in spital cu amigdalita, i s-a inflamat putza de am ajuns la chirurg, care mi-a spus ca trebuie operat pentru ca pielea care imbraca capul e foarte stramta, si la decalotare strangula putin capul.
in toamna a fost operat de fimoza si acum e foarte bine, si am vazut ca putza e mai mare. chirurgul care l-a operat mi-s spus ca am facut foarte bine ca am decis sa-l operez acum, ca astfel organul genital se va dezvolta normal.
la andrei fimoza a fost si de natura genetica, pentru ca si sotul meu a fost operat in copilarie.

Mergi la inceput

Stiti ce nu inteleg eu? Cum poate sa aiba Ian rahitism daca:
-a fost alimentat corect
-i-am dat vigantol
-l-am tinut afara aproape non stop din a 5-a zi de viata
-am fost la mare.

Ma tot macin desi, initial, mi s-a parut o..."bagatela". Picioarele lui sint perfect drepte dar:
-are capsorul deformat (asta am vazut si eu)
-taracele nustiucum (de asta eu nu-mi dau sama)
-si incheieturi "de bebe", adica cu "bratari"; nu stiam ca nu asa trebuie; copiii vostri cum le au?

M-am hotarit sa merg cu el la Mures sau Cluj, la inceputul lunii ianuarie; mai tre' numai sa investighez unde gasesc naibii un pediatru competent. Ma enervez la max cind ma gindesc ca "semnele" astea le putea vedea doamna la care mergem lunar si care-si spune "doctorita" daca mai si citea ceva in loc sa se scobeasca-n nas! Puteam interveni la o virsta mai mica si eram fara baiuri acum. Ma turez din ce in ce mai tare in timp ce scriu.

Mai sint ghiocei cu sechele de rahitism? Stiti ceva despre asta?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

inapreda si andrei a fost diagnosticat cu rahitism pe la 1 an si 2 luni, si a fost alaptat la san 1 an. ca se mirau toate pediatrele care l-au vazut.
lui andrei nu i-a facut bine vigantolul. pe la 6 luni avea o fontanela de 4 degete, si a fost trecut pe vigantoletten de 500. incepuse sa-i mearga bine, cand in toamna, statul roman a decis sa nu mai importe vigantoletten ca a fost nu stiu ce problema cu acest medicament. asa ca ne-am intors la vigantol, care ne-a dat inapoi, si ne-am ales cu rahitism.

ioana, din fericire, nu a avut tendinta de rahitism (ca si ea e la acelasi gabarit cu andrei). de gura mea si a piticilor mei cu rahitismul, pediatra a trecut-o si pe ioana din toamna la vigantoletten de 1000, si abia atunci i s-a inchis fontanela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus
La capitolul crize noi mai nou ne lovim de dorinta ei de a sta goala da daca s-ar putea ea ar vrea sa se plimbe dezbracata prin casa, nu am nimic impotriva o jumate de ora sa stea asa in camera pt ca e cald si nu vad ce sa-i faca rau darrr cand o vad defiland pe gresie asa ma ia cu ameteli si incepem negocierile zgomotoase de obicei

si noi si noiiiii!!! de cateva zile tot fuge de abia il prind sa-i pun pemparas; de 2 zile tipa NUUUUUUUU pempa-aaaaassssss!!! pataoni!!! adica sa-i pun direct pantalonii fara pemparas. asa ca ma execut si ma bucur ca sta macar cu pantalonasii; si am reusit ca in 2 zile sa facem un singur pisu in "patoni", restul la "oitza"; aseara chiar n-a fost chip sa-i pun pemparas dupa baie, asa ca i l-am pus dupa ce a adormit. si chiar ma stresez cand il alerg in putza goala toata casa ca n-ar sta si el pe covor, nuuuuuuuuu... direct pe gresie se aseaza

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
GANDACEL DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Stiti ce nu inteleg eu? Cum poate sa aiba Ian rahitism daca:
-a fost alimentat corect
-i-am dat vigantol
-l-am tinut afara aproape non stop din a 5-a zi de viata
-am fost la mare.

Ma tot macin desi, initial, mi s-a parut o..."bagatela". Picioarele lui sint perfect drepte dar:
-are capsorul deformat (asta am vazut si eu)
-taracele nustiucum (de asta eu nu-mi dau sama)
-si incheieturi "de bebe", adica cu "bratari"; nu stiam ca nu asa trebuie; copiii vostri cum le au?

M-am hotarit sa merg cu el la Mures sau Cluj, la inceputul lunii ianuarie; mai tre' numai sa investighez unde gasesc naibii un pediatru competent. Ma enervez la max cind ma gindesc ca "semnele" astea le putea vedea doamna la care mergem lunar si care-si spune "doctorita" daca mai si citea ceva in loc sa se scobeasca-n nas! Puteam interveni la o virsta mai mica si eram fara baiuri acum. Ma turez din ce in ce mai tare in timp ce scriu.

Mai sint ghiocei cu sechele de rahitism? Stiti ceva despre asta?

ina pai ce sechele de rahitism asa de grave sa aiba Ian??? mai ales daca a mancat calumea..... e cam aiurea ce zice ea acolo. mutzu are sechele de rahitism si Dumnezeu stie cat m-am chinuit sa-i dau 2-3 linguri de mancare zile in sir; al meu are semn clar la torace, adica are "coaste evazate"; asa le-a avut luni la rand, chiar si cand i-am dat 4 picaturi de vigantol si supliment de calciu; nu iti face probleme, chiar daca ar fi sechele de rahitism astea dispar odata cu varsta, nu e nimic grav. si la caput semn de rahitism este fruntea bombata... dar sunt multi oameni care asa o au pur si simplu!!!!! cu incheieturile.... nu stiu, n-am auzit pana acum de asa ceva...

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
GANDACEL DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Bianca, nu ai noutati?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

nope, dar nu le astept zilele astea.