Pufi 2010 - LMA Dragos, LMA Mandruta! (188)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Si acum sa dam si noi cum se cuvine buna dimineata.
Dastefa f frumos tortul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Si dupa ce am intrat cu bocancii...zic si eu: Buna dimineata!, haideti la o cafelutza calda! Eu una am mare nevoie, ca sunt dupa o noapte sexi..(ca de obicei).

Dupa ce am adormit-o la 9 aseara, mandra mea la 10 jumi a inceput concertul..(adormit in brate). La ora 1..papat ..adormit instantaneu; la ora 4..papat...adormit instantaneu.

Fetele care nu mai alaptati...pufii vostri se mai trezesc noaptea sa pape?

Ca ma cam ingrijoreaza copila mea, cu mancatul noaptea...Adevarul e ca ea nu papa mult lapte odata..cam 140-150...rar 180ml. Dar ma gandesc ca nu-i tocmai ok pt stomacelul ei....A, si nu primeste cereale deloc-deloc, sa-i pun in bibele de seara...nici la lingurita nu le ia...isi face scarba.
Nici ziua nu mananca prea multe solide la o masa...cam 120-150g...prin exceptie ajunge cateodata la 200g...Cand nu papa destul ii mai completez cu lapte masa respectiva..(cam toate mesele, adica).

Nu prea stiu cum sa procedez cu ea ca sa-si mareasca portiile ziua. Ma gandesc ca nu se satura ziua, si de-asta bea lapte noaptea...
Sa nu-i mai dau lapte dupa mese, si nici noaptea, oare?..Desi face ca politia...nu stiu daca as scoate-o la capat cu ea...
Voi cum ati procedat?

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010) Noi 4

Si fetele mele mancau inainte noaptea (lp) dar au renuntzat singure fara sa fac eu ceva anume, deshi si eu ma gandeam sa fac masa de seara mai consistenta (adik masa solida in loc de lapte) dar nu am apucat. Pot sa-tzi spun programul nostru, poate te inspira ceva.

Deci,
- prima masa la 7 dimineatza (frecvent la 6, dar nu o mai consider masa de noapte ca pe vremuri) - lapte de vaca (210-240ml), apoi trezirea (sau somn daca e prea devreme).
- urmeaza micul dejun pe la 10-11 chiar 12 (in functzie de somnul de dimineatza. Uneori dorm inainte de mic dejun, alteori dupa, ma orientez dupa fatza lor ). Aici mananca fructe (la borcanele rar - apropo am descoperit unele care mie imi plac mult in carr4, productzie proprie made in france, fara zahar. Sunt combinatzii: mere+afine, mere+piersici+caise, mere+capshuni, eu pe astea le-am incercat) sau fructe+cereale cu sau fara lapte sau combinatzii de fructe sau fructe+biscuitzi sau paine prajita+branza de vaci sau doar cereale.
- la pranz (pe la 14-15) le dau 2 feluri, o supa sau o ciorbitza si un piure cu sau fara bucatzele pt finger-food. Mereu le dau primul fel cel care contzine proteine (carne, oua, peshte, branza) indiferent daca este vorba de supa sau de piure. Cateodata nu mananca decat un fel sau cate putzin din amandoua (ideal dar rar). Urmeaza de regula (dar nu mereu) somnul de dupa-amiaza.
- pe la 17.30-18-18.30 le dau iaurt simplu sau iaurt+fructe sau branza+fructe sau orez+lapte sau piureul ramas de la pranz (rar) sau dovleac copt sau (mai nou) budica de ciocolata/de vanilie (Paula de la Dr Oetker).
- pana la culcare mai rod cate ceva finger-food gen biscuitzi, covrigei, fructe/legume felii, pufuletzi, pop-corn, felii de cashcaval (rar)
- apoi pe la 20.30-21 beau lapte de vaca+cereale (240 ml + 1-2 linguritze de cereale ca sa fie lichid si sa bea la biberon fara probleme) si apoi somnic pana la 6-7 dimineatza, cu treziri pt suzete pierdute sau pt ceai.

Cantitatzile nu le mananca mereu in intregime, dar eu atat prepar (cel putzin la lapte), ca la mancare cat imi iese, aproape niciodata nu mananca tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Sorina al meu ziua papa bine si tot are 2 mese de 120-150 ml de lapte noaptea. Nu cred ca nu se satura ptr ca papa 180 ml de lapte+ 4 linguri de cereale inainte de nani. Probabil sunt copii care renunta mai greu la mesele de noapte. Nici la noi nu merge cu ceai, apa, suzeta sau altceva. Lui ii e foame si vrea sa pape....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

hihihi...tocmai vroiam sa urez LML sarbatoritilor de azi cand ce vazusi ......LML cupilul meu iubit!!!...iar pe voi, dragele mele, va invit la sarmalutze, piftiutze , fripturici, cozonaci, fursecuri, ciocolata de casa si prajitura de branza cu lamaie

Aho!Aho! De Anul Nou
Va urez si va colind
An de sanatate
Si Noroc in toate
Si de implinire
Dumnezeu sa va-ntareasca
Sa va dea liniste sufleteasca
Sa ninga cu stelute argintii
Sa ne amintim ca-i sarbatoare
Sa devenim din nou copii
Sa fie lumina-n casa
Si belsug pe masa.
La Multi Ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

vad bine?

deja dati ciocolata la copii???

Mergi la inceput

Si...nu manaca deloc sau foarte putzin cand: ies dintzi, sunt bolnave, le e somn sau asha vor ele . De fapt, ea Nataly, ca Alena refuza doar cand chiar are un deranj. Eu ma enervez, si ea la fel, o duc la ea in patutz si de obicei doarme, apoi incerc din nou, uneori manca alteori nu. Daca refuza iar ii dau "ceva bun" (de regula ce aveam programat pt ora 17-18) si consider ca nu i-a placut mancarea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui myky791

mai voiam sa va zic de piciul meu: nu stiu altii cum au recationat dar al meu nu se joaca neam cu jucariile de la mos. cu pianina asta care iam luato noi nu, fratele meu ia luat o paturica care apesi pe ea are literele alfabetului... nu da doi bani pe ea mai mult ma joc eu cu ea de fapt numai eu mam jukat cu ea, nana ia luat o gargarita cu bilute... nimic.in schimb daca ii dau cratiti, linguri de lemn, telefonul, telecomanda, sau ii deecshid usa la sifonier si el sa scoata toate hainele e inebunit.

_
Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

bobitza se joaca cu papusile pe care le-a primit.pe alea cu par le zmorhaie la greu..le-a facut permanent si mai are doua fara par pe care le tine de mana
la toate le spune "mama"

e posibil ca piticul tau sa le descopere mai incolo putin..uneori nici bobitza nu a reactionat la o jucarie si dupa o luna sa devina preferata ei.

si e normal sa-l intereseze "sculele" de prin bucatarie..majoritatea manifesta interes pt asa ceva.

boitza mai adora sticlele goale. atentie insa ca pot sa scoata dopul si sa-l bage in gura sh-apoi e greu de scos..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

larisel vad ca tot cu probleme sunteti.Ai pus ceva la cucui?

Nu am pus nimic, s-a dezumflat abia azi, dar s-a ingalbenit si are o dunga vinetzie pe mijloc. O doare cand ating zona.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

lorex, super tare vocabularul vostru!

Kay spune si el una alta, dar nimic inteligibil, dar in schimb... s-a prins cum te joci cu mingea, eu i-o dau rostogolita si el mi-o paseaza trantita in podea, ne jucam cu masinutele - a primit una decapotabila careia ii spunem interlopul si ne luam la intrecere cu masina politist, cea politist, firesc este mai lenta, dar face coturi, pe cand interlopul se blocheaza la obstacol... sta copacel si mai sa faca pasi, in fiecare zi are tentative... azi a manifestat interes fata de cuburile Clemmy, a incercat sa puna un cub peste altul... de inele v-am zis deja, bifat... incerca sa bage un inel pe batz si batzul instabil ii tot aluneca, dupa 2 tentative, a apucat cu cealalta maina batzul ca sa-l tina sa nu-i tot alunece... alta faza, ii place sa ne inchida monitorul, adora sa faca treaba asta, dar nu ajunge la monitor, ii mai trebuie 2 degetele (de-ale lui) si intr-o zi si-a pus o cutie in dreptul monitorului, a inchis capacul si s-a urcat pe cutie ca sa ajunga la buton! a inteles la ce folosesc clantele de la usa, dar iarasi inca nu ajunge la ele, motiv de urlete...

I-am zis sotului sa cumpere cereale si a luat milupa cu bucatele de ciocolata (ati da asa ceva la copil?) am incercat sa-i dau in vreo 2 diminete si nu a manifestat niciun interese deosebit pentru cerealele delicioase (scrie pe cutie), ba chiar... i-am dat intr-o zi pe la 11 si am incercat zadarnic sa-l adorm 3 ore mai tarziu (desi era ora lui de somn demult), a fost zombilica de la cereala delicioasa...

larisel, pupam sa treaca cucuiul si noi azi unul... ca a dat cu capul in usa! am iesit o ora si jumatate din casa si o ora si jumatate a urlat pana a dat cu capul de usa... nu stiu ce ma fac cu el, e jale mare cand il las un minut cu taica-su si sora-sa... azi a trebuit sa stau pe buda cu el in brate ca nu era chip... OF!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

bobitza a manisfestat interes pt cutia cu cuburi Clemy, insa cand am desfacut-o...a plecat...neinteresant..

cu mingea ne mai jucam si noi, sau se joaca singura, o arunca si se duce dupa ea, apoi iar o arunca si tot asa, ca o pisica

m-am gandit si eu sa-i iau o masinuta cu telecomanda sa rad un pic de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

vad bine?

deja dati ciocolata la copii???

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

cica dintre toate dulciurile, ciocolata ar fi printre cele mai sanatoase (probabil aia cat mai amaruie), dar mi se pare inca devreme totusi....desi astia de la milupa au scos cereale cu bucatele de straciatella (de la 10 luni)....eu tin minte ca faceam alergie la ciocolata, dar o cautam prin contoanele ascunse de maica-mea si ma destrabalam si ma umpleam de bube......concluzia mea: stefan o sa pupe f tarziu ciocolata!

_
mama lui Stefan, pui scump
asteptam

Mergi la inceput