As vrea sa am curaj sa divortez!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Chiar fitze nu am, vreau doar coomfort normal, nu vreau nimic poleit.
Ma oftic doar ca din ultimul meu salariu si-a luat PC nou, si acum un an i-a dat mama 2000 de euro imprumut si a luat LED si Bluray spieler (mai trebuie sa-i dea maicamii vreo 300 inapoi) Deci asta m-a ofticat mereu, egoismul asta si cum trebuie sa aiba el ce-i mai bun pe piata. Chiar si concediul vroia sa-l lase balta ca sa-si PC de vreo 2000 de euro. Cu concediul am spus eu ca trebuie sa ies ca inebunesc si stransesem 3 salarii de ale mele si am mai pus ceva deoparte si am plecat.
Am facut mereu asa, m-am lasat pe mine, sa aiba el ca na asa e invatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Claudia,da stam aproape ,deci in cazul tau mergi la arge waiblingen,avocatul il platesc ei,te duci la un avocat care se ocupa de div si el stie ce are de facut daca ii spui ca primesti bani de la arge, la jungendamt am sunat si am spus ca nu ma descurc si am nevoie de ajutor,aveam si depresie si m-au ajut foarte repede.Nu trebuie sa mergi sa stai la sozialwohnung ,in zona RMK sunt destule apartamente dragute cum am gasit eu si preturile nu sunt foarte mari.

Edit ca am uitat sa spun,Arge plateste si cautiunea pe 3 luni,in cazul meu mi-au dat si bani de mobila ca nu mi-a dat fostu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ma bucur sa aud ca ai prietene carora le pasa de tine.
constat ca te gandesti mult mai mult la cei din jurul tau (si asta nu e rau) iti pasa prea mult de ce se crede ce se va spune.....
in situatia ta, ar trebui sa nu-ti mai pese de ceilalti, numai de tine si copii. voi sunteti cap de lista, restul.....

nu mai repet ce ti-au spus fetele din Germania, decat vreau sa intaresc chestia cu locuintele asa zis sociale. la noi (Nurnberg) astfel de locuinte sunt in zone superbe. adika: verdeata, curatenie, blocuri noi, apartamente spatioase. bine, nu toate, dar sunt astfel de locuinte.
si ai dreptul sa ceri o zona pe care o doresti tu. poti vedea pe internet unde sunt astfel de locuinte in orasul tau, deci identifici zonele si iti faci o parere.

sfatul meu sincer, bucura-te ca poti primi ajutor social. nu-i o rusine, esti intr-o nevoie stringenta si statul german iti ofera protectie, tie si copiilor tai. spuneai ca te temi de saracie. depinde cu cine te compari. eu sunt saraca daca ma compar cu seful de la BMW. dar sincer? n-as vrea sa am banii si grijile lui. prefer o viata in liniste, sa am ce manca, pe ce pune capul , haine modeste....daca mai merge si cate o vacanta din cand in cand, chiar e bine! important e sa am pace si intelegere in familie, pentru mine asta inseamna fericire si bogatie!

putere multa iti doresc. repet, esti puternica si nici nu stii de ce esti capabila! peste un timp, privind inapoi ai sa vezi cat de puternica ai fost. an nou cu multe reusite iti doresc!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Claudia,tu nu trebuie sa platesti avocatul,el isi recupereaza banii de la social!Tu te duci la avocat si ii spui ce si cum,nu trebuie s aplatesti nimic!

Bine s-ar putea sa fie avocatzi care sa nu doreasca sa lucreze cu sistemul social,insa ma indoiesc pentru ca e o modalitatea sigura de a-si recupera banii de consultantza!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Helbi din pacate asa e,am trecut prin asta,la avocat am fost la o cunostinta care e specializat in div si nu a trebuit sa umblu prea mult
Claudia suna la jungendamt si spune-le ca nu still ce sa faci ,ai 2 copii nu ai cu cine sa-i lasi(daca e cazul) si ai nevoie de cineva sa te ajute (poti sa spui ca ai si depresie ceva )si imediat or sa te ajute,daca vrei iti dau nr lor tot inWaiblingen,sunt foarte draguti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Acum am citit si vad ca tzi-a spus si Andreia si Adriana ca nu platesti avocatul!

Adriana,imi pare asa rau ca ai trecut prin asta!Dar poate asta ii da si Claudiei curaj sa se rupa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

'Da Anda,mi-au trebuit 3 ani pana sa fac pasul asta,el imi tot spunea ca nu am unde sa ma duc o sa mor de foame si eu fraiera l-am crezut,daca aveam pe cine intreba sa ma indrume divortam demult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Claudia, tu trebuie sa stii cel mai bine daca e cazul ori nu de divort. Eu una nu-s adepta solutiei asteia asa fuguta, pentru ca si divortul bineinteles vine cu alte neajunsuri si probleme. Si nu ma refer la cele materiale.Eu cea mai grava problema in cazul tau, o vad posibilitatea unei situatii grave in fata legii. Mai pe scurt, imi e teama pentru tine sa nu ajungi prin inchisoare si cu copiii la orfelinat!Divort, nedivort, apt sociale ori ba, is detalii.Daca tu zici ca desi nu munceste cam nimeni la firma familiei, datoriile is girla dar totusi aveti un stil de viata ridicat, apt dragut, vacante, computere, piscine. Eu nu pot decit sa ma intreb: cum naiba?Cunosc familii destule care isi permit un nivel de trai de la mediu in sus, dar sincer, muncesc aia ca nebunii, ori macar unul din ei. Altfel, cu stat acasa si numai din imprumuturi, nu.Deci e clar ca pe acolo se ocoleste legea la greu, hop ca zici de incidentul cu masina, de care cineva trebuia sa aiba habar, ca de nu, reclamau ei imediat si nu acceptau din start balacreala asta cu masina fara acte.Cu criza asta pina si in lumea de linga lege e lupta strinsa si din disperare, sa nu se ajunga la alte prostii mai grave pe linga lege.Permisivitatea e mare in multe, multi capata ajutoare sociale fara sa le merite, is multe lalaieli si pe aici, dar si daca esti prins, sa te tii! Se aduna toate!Si copiii ajung la orfelinat, si astia din fata dupa gratii. ca fara dovezi nimic nu poate fi clarificat.Chiar te cred ca e un tata de care nu vrei sa-ti lipsesti copiii, insa trebuie sa te distantezi de toata lumea asta a lor.Macar un job al tau, contul tau, dai si divort, declari faliment, tu esti in zero cu toate datoriile, dar, stiu eu, ii lasi permisivitate maxima. Adica oficial sa fii distantata de el si familia lui. Neoficail, poa' sa vina la copii si zilnic, voi sa fiti prieteni f buni, stiu eu, nu e treaba mea.Nu stiu de ce te sperie mai mult declararea falimentului decit tirirea dupa tine a datoriilor astora. plus ca daca iti rezolvi problemle cum trebuie, primesti si asigurare de sanatate de stat. la urma urmei nici nu tu nu o s afii tinara la nesfirsit, pina cind vrei sa stai neasigurata?! Precautie maxima adica.Si tu, cu divort ori ba, trebuie neaparat sa incerci sa te pui pe picoare si sa cistigi un ban al tau.Acum e mai greu, de aia ajutoarele sociale te-ar fi scos din rahat. Vorba aia, atitia asistati sociali si multi pe degeaba, si taman tu, cu doi copii sa te codesti?Si la noi apt sociale nu-s deloc de lepadat! Blocuri-vila cu 3 nivele, apt cu 2-3 camere plus living, afara verdeata, loucri de joaca. Mai sunt si cladiri vechi dar pot fi refuzate, pe acolo ajung emigrantii care nu vor sa munceasca, stii tu..Mama unui prieten de-a fiului meu e de vreo 3 ani divortata, pai s-a batut sa obtina acolo un apt. Initial a avut un apt intr-o cladire privata, chiria suportata de ajutoare si la vreo juma de an a primit unde vroia ea, apt in vile construite de primarie. pai arata mult mai bine!Depinde de zona, noroc, stiu eu.Cum am zis, tu trebuie sa stii cel mai bine!Insa ce e sigur si clar, e ca trebuie sa te pui la adapost si sa incerci singura sa te scoti din rahatul asta cu datoriile si mai ales sa te departezi de viata asta la limita, care te pacaleste prin ceva ramasite de luxus. Asta e imitatie, nu e viata cu adevarat buna.Mai bine mai saracut dar linistit!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
...

la noi (Nurnberg)

Ah, Nurnberg... am si eu verisori si matusa acolo, stau prin centru (vreo 10-15 minute de mers pe jos pana in plaza aia mare cu biserica), verisorii mei stateau candva in Furth si bunicii mei au stat (sunt decedati amandoi) in Diana Platz. Vroiam doar sa spun,. scuzati off-topicul.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Claudi@, ma bag si eu in discutie, desi nu sunt nici din germ. Sa iti zic din experienta mea: mi-am vazut parintii fix intr-o mocirla asemanatoare, la marginea legii. Cand am putut pleca de acasa - nu m-am mai intors. De ce?? de la coshmaruri...pe care inca le am. Si toate prietenele s-au indeparat de ea, treptat, vazand cum se auto distruge.

Citind ce ai spus, ce sfaturi ti-au dat fetele, eu cred ca problema ta nu e divortul. Ci ca esti in pragul de depresie. E grav daca stai de 2 ani cu datorii pana in gat,desi 2 avocati ti-au spus: solutia e falimentul personal, si nu ai facut demersurile inca - astfel crescandu-ti datoriile.
Si mai grav, e nebunia asta in afara legii in care te afli. Copiii o vad. Oricat ai incerca sa salvezi aparentele in fata lor: au vazut politia cand te-a oprit. Vad ca plangi, vad ca suferi, si mai ales, simt - orice copil mic simte mama suferinda. Ce faci, cred ca e mult mai grav - sa iti maschezi durerea cu un zambet fals - in fata copiilor. In fata noastra te-ai deschis si ai povestit ce simti atat de frumos - dar in fata copiiilor de ce nu faci la fel? Merita si ei aceeasi incredere.

Te rog, din tot sufletul, fa ceva. Pt ca mizeria asta iti incarca sufletul simintea, in loc sa te dedici 100% copiilor si tie. Cand ai alocat ultima data timp pt inima ta?

Ce mai citesc din urma, tu cauti solutii impotriva socrului, sa tragi la raspundere etc etc etc. Nu asta tre sa fie scopul tau in viata - pare o razbunare. Asta o va face legea! tu gandeste te la copii, si fa totul pt ei. Legea, politia va vedea ce si cum, fa plangere la politie ca firma e excrocata, ca cineva a semnat acolo.

Inca un lucru, nu am inteles cum e posibil ca pe contul tau personal sa aiba acces si altii, sa iti fie blocat. Dar io is in Ro, la voi e altfel. Inchide contul si fa-ti altul - ca alte idei nu am...

Pana la divort, insa mai e.
Tu salveaza-ti pielea, si copiii. Atat timp cat esti in mizeria aia din afara legii, fiind majora, poti ajunge si in puscarie. Din ce stiu in Ro, daca ascunzi sau tolerezi o infractiune, poti fi acuzat de participare tacita. Tu trebuie sa te indepartezi -eventual o reclamatie la politie.

Cat despre sotul tau, el e neintzarcat si deja la varsta asta nu pe tine trebuie sa te preocupe.

Te rog, schimba ceva in viata ta. Pt tine, si pt copii. Fetele ti-au dat o gramada de sfaturi de unde sa incepi.

Mergi la inceput