Calitatea aerului in Romania

Calitatea aerului in Romania | Autor: ILoey

Link direct la acest mesaj

Buna, ma poate ajuta cineva?
Am nevoie de indicii de calitate a aerului in Romania. Am gasit site-ul special al ministerului Mediului - www.calitateaer.ro/index.php" target="_blank">calitatea aerului - dar, in traditie romaneasca nu functioneaza. Eu una sunt foarte dezamagita.

Este extem de important sa ai informatii despre anume indici de calitatea a aerului - in special PM10 (particule in suspensie) - extrem de nocive si cancerigene. Cred ca trebuie sa stim!!!

Monitorizez acest site de 3 luni si nu a mers nici o zi. Rusine Ministerului Mediului!
De ce nu merge acest sistem de informare care a costat enorm de multi bani? Ma ajutati sa facem tam tam sa auda presa?

multumesc si Un Craciun Fericit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

"Sa faci tam-tam sa auda presa" nu te pot ajuta, pentru ca respectivele masuratori chiar exista, actualizate zilnic, pe statii, indicatori, parametri.
http://www.calitateaer.ro/valori.php

La Masuratori in menu - apoi mergi din aproape in aproape, marchezi ce te intereseaza (zone, substante, radiatii etc) - se genereaza tabele la zi, grafice - tot ce te intereseaza.

Poate ar fi bine sa-ti retragi si "felicitarile" la adresa ministerului - admit ca Guvernul le merita din plin, dar pe subiectul deschis de tine sunt neacoperite, deci nu-i corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Site-ul in sine este ok.
Pentru unele statii toti parametrii sunt actualizati in permanenta.

Problemele sunt in cazul statiilor care ori nu sunt functionale, ori au probleme de transmitere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Capcaune - este posibil sa nu se mai colecteze date in toate cele peste 140 de statii, dar cu siguranta in centrele locale masuratoarea se face, iar rezultatele sunt relevante.
Eu am fost oarecum implicata in acest proiect (nu pe partea tehnica - aici nu ma pricep), insa stiu ca si acum se face monitorizare europeana pe implementarea acestui program, asa ca exista inca un tip de control.

Mergi la inceput