Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008 (470)
Raspunsuri - Pagina 15
gudinde spune:
Tuchi
nu te speria!
Nu asta a fost scopul, ci sa alegi un instructor atent si cu o grupa de copii pe care o poate manageria.
Ca asa, eu mi-am rupt mana, tot nasol, si in propriul dormitor cazand de pe scaun![]()
Nicoleta spune:
Mai, si eu tot la poze m-am uitat! Si voua tot de-asta vi l-am aratat!
-----------------------
A venit Craciunul! 
ariel_7000 spune:
Nico, arata super pensiunea!!! Sa va distrati la maxim, sa va incarcati bateriile si LA MULTI ANI!!!
La intoarcere te va astepta un Tutu frumos pt nepotica ta. Maine ma apuc sa mesteresc la el, abia astept sa vad ce va iesi din mainile si imaginatia mea. La fel si cel "buburuza" pt Bitza.
Azi am mai facut 3 fustite, dar miiiici, bebelusesti, seamana cu niste bomboane. O sa le pozez "purtate" de o papusa bebelusa ![]()
Naty, Teo s-a speriat cumplit de Moshu. Tremura si tipa si chair a fugit in camera lui. L-am intrebat de ce s-a speriat, ca la cel de la Diverta chiar i-a dat mana...a zis ca asta era urat si ca a venit in casa LUI...
Luny ... Teo are aproape zilnic cate o criza maricica, in general seara. Mama zice ca din cauza ca-l rasfatam noi, insa ii face si ei, cand e singura cu el. Eu zic ca e din cauza frustrarii ca nu-i iese lui nu stiu ce sau ca nu il las eu sa faca nu stiu ce...Cand vad ca nu ne mai intelegem, dupa ce ii explica si il rog, sunt nevoita si-l iau pe sus si incerc sa o dau in gluma. Fac ca avionul, ca elicopterul. Uneori merge, alteori nu. Kya si Naty au vazut live o crizuta de Teo ![]()
Sovi, nici Teo nu are stare deloc...culmea ca nici Alex. Eu le zic mereu ca misuna. Sa-i vezi la masa, cum se imping cu picioarele, cum bocane cu ele in ceva...in somn la fel. Oare cu cine seamana? ![]()
Ioana, nici Teo nu sufera zgomotele puternice si la fel, tipa si se enerveaza. Incet, incet va veti acomoda in 4 si va fi minunat. Uite cat de dulce e Zoze cand povesteste 
Stela, incearca sa abordezi situatia mai relaxata. Eu am luptat cu morile de vant cu Alex cu incercarea sa o fac sa manance mai bine, mai repede, mai..., mai...Am pierdut lupta asta. Pe la 4 ani am cedat si nu m-am mai chinuit, recunosc ca am ramas cu sechele. Cand Teo imi face mofturi la o masa, simt deja cum mi se strange stomacul. M-a traumatizat fiica-mea cu fitzele ei
. De ce am renuntat la presiuni? Mi-a explicat o tipa, medic pediatru si psiholog, ca risc enorm ca sa ajunga la anorexie, ca se poate declans un fel de mecanism automat de refuz al mancarii, ca mancatul in sine va deveni un stres major. Asa ca am recurs la metoda pus in farfurie mai mult decat trebuie si dat...1-2-3 linguri. Cand zicea ca nu mai poate ii imparteam mancarea in 2 si ii ziceam sa manance numai jumatate. Pt ea deja devenea "muuuult" mai putin, dar de fapt era cat trebuia normal sa manance. Inca un aspect: trebuie evitat sa i se mai dea sa rontaie intre mese, in special dulciuri. Ii poti da bucatele de fructe, legume, ceva care sa faca pofta de mancare.
Mai e un lucru: se plictisesc de unele alimente. Atunci trebuie sa faci o pauza, pana i se va face iar "dor" de papa respectiva. Alex nu a mancat carne aproape 1 an....ca nu a vrut. Dupa ce am insistat si am insistat, am cedat si i-am acceptat dorinta si i-am dat alte alimente care sa inlocuiasca carnea. Acum manaca, rar, dar avem o regula: trebuie sa manance macar de 2 ori pe saptamana. Isi alege ea zilele in care. La fel cu fructele. Trebuie 1 fruct pe zi, isi alegea ea cand si ce...Greu...Dar imi aduc aminte de mine....cum aruncam mancarea la WC, la ghena de gunoi, cum stateam o zi intreaga nemancata si ciuguleam covrigi si pufuleti....asa ca, ce pretentii sa mai am?
Despre inot: eu am inceput la 3 ani, pe la 4 ani mai serios si am tinut-o asa pana la 14 ani. apoi numai vara. ador inotul, cred ca e singurul sport pe care-l fac cu drag. Pe Alex am dus-o acum 2 ani la inot si s-a descurcat excelent, a invatat foarte repede si i-a placut mult. La vara va merge iar. Vreau sa o dau la dansuri la inceputul anului, mai mult pt a avea activitate.
Mai e cineva care habar n-are ce va face de Revelion? noi am ramas cu ochii in soare ... dar parca nici nu-mi arde sa-mi bat capul
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
mstela spune:
Vazut filmul,intr-adevar,a meritat,desi m-a purtat pe tot felul de carari intortocheate...
Ariel,buna teoria ta,dar crede-ma,ea nu mananca dulciuri...nici intre mese nu rontaie,poate doar gusta ceva daca vede la cineva-un mar,sau mai stiu eu ce...ideea e ca sare peste mese intregi..nu-mi dau seama cu ce traieste,zau...nici vorba de alimente preferate,sau impartit mancarea in 2...sare pur si simplu peste mese,refuza categoric...nimeni nu-i baga pe gat fortat,dar ma usuc vazand ca noi mancam si ea refuza categoric...greu de tot sentimentul...nu ma intelege nimeni..:(
Si noi suntem pe langa de Rev...tragem o bauta in piata constit??![]()
NB
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
Nicoleta spune:
Gata bagajeala... Mai am de scos una-alta din frigider dimineata si gata! Va puuup!
-----------------------
A venit Craciunul! 
mihutza11 spune:
vb de crize? avem..
lipsa poftei de mancare? avem..
cel putin asta cu mancarea pt mine e o noutate.. nu mai vrea sa manance chestii pe care le adora, dar dulciuri nu refuza ever..
in rest s-a bucurat f tare de cadourile de la Mos Craciun, cel putin toba si fluierul sunt no 1.. si de altfel si noi ne-am bucurat de Xbox Kinect (am facut si febra musculara de la jocurile alea).. se pare ca in mare am fost cuminti toti
..
de Revelion o sa facem acasa.. o sa vina niste prieteni la noi si cred ca o sa ne distram asa.. mancare, bautura, muzica si dans
..
in rest sper intr-un 2011 mult mai bun ca 2010, care m-a cam dezamagit (per total cam iese pe minus anul asta
).. si sper sa imi realizez un vis de mult "visat", dar din diverse motive nu am avut sansa si nici curajul.. poate o sa il am acum...
va urez si voua din suflet un an mult mai bun si plin de impliniri pe toate planurile!
pupici!
Mica dansatoare
kitzy spune:
Neata!
Am intrat sa va spun ca martea viitoare va veni pe lume bb Andrei, sa ne ajute DD sa ne intoarcem amandoi sanatosi acasa. Am niste emotii....![]()
Raluca, mami de
Diana (24.04.2008) si
38+ cu
Andrei
mimonix spune:
Buna dimineata ![]()
Daca e program de vaicareala, hop si eu 
Cu mancatul, nici sa nu mai aud.N-am pomenit in viata mea asa ceva
INCA MANANCA PASAT , INDOPAT, pe baza de jucarii date pe alese la masa, cu desene, cu figuri...cele mai mari fite le face la masa de pranz, in rest meniul e standard si nu stiu cum nu s-o fi plictisit de el: cereale integrale inmuiate in lapte, cu branza si fructe apoi la 5 branza cu iaurt si zeama din gemul de visine si seara gris cu lapte. Dar la pranz nu vrea decat supa cu galusti sau ficatei cu piure. In rest circ pe paine...si in general nu rontaie nimic, nu pofteste nimic, nu cere nimic...anul asta nu a pus pe el nici un gram, are 99 cm si 14 kile si un pic....eu nu ma plang ca e slab ca nu arata chiar ca somalezii dar daca l-as lasa sigur in scurt timp ar arata. Adevarat ca m-a traumatizat cu asta si nu ma rabda inima sa-l las nemancat sa vad daca varianta asta functioneaza 
Crize face si el , exact ca cele descrise de voi...nu-l poti calma cu nimic cand il apuca. Noroc ca nu-s asa dese si clar mi-am dat seama ca mereu au la baza cate o dorinta de-a lui neinteleasa si eu un fel de care pe care acolo...
De aruncat cu obiecte nu mai zic, mai ales daca vorbim intre noi si nu-l bagam in seama...
De iesit afara nu mai zic...clar de cand a venit iarna nu mai vrea sa iasa decat dupa munca de lamurire si ii e dor de copii, de minge, de parc...dar e frig , asta e!
Cea mai noua faza e ca se trezeste noaptea si vine peste mine
De cel putin doua trei ori pe noapte se scoala , ma duc la el, ma intorc la mine si iar vine si de la cap
Cred ca viseaza , nu stiu ce
De Mos nu s-a speriat, clar ca daca e de luat vreo jucarie n-are nicio teama
E drept, nici n-am chemat vreun Mos la noi acasa ![]()
De turuit turuie toata ziulica, dar atat de stalcit unele cuvinte si fara acorduri gramaticale de zici ca a crescut intr-un sat la tara in varf de munte
plus ca toate sunt la ...masculin
: un masin, un macara, un orice
Toate verbele sunt asa: eu int (eu intru) , omii(oamenii) cant (canta), etc
In schimb e the master of adverbe si conjuctii :deja, inca,bineinteles...totusi ...nu stiu de unde le scoate 
Acum gata cu Dudulea ca v-am facut capu' mare 
Ma bucur s-o vad pe Liana printre noi din nou
, ma bucur ca Olguselu e bine sfatoasa cum o stim (alta care nu stiu de unde are atata energie), ma bucur ca familia vieneza se duce la munte (era si cazul nene
)
Nu am vazut-o nici eu pe Zana pisica
, era gol albumul cand am ajuns eu pe acolo
Dar imi place ca mami a ei si-a facut de lucru "singala" cu masina aia de paine
, s-o stapanesti sanatoasa
. Ne-a facut o mare bucurie capitanul ca a sunat de Craciun
Ca veni vorba, v-ati luat bilete de avion?
Am vazut copii frumosi de Craciun si aici si pe FB, si mamici la fel ...una mai sepsi ca alta, nu mancarati sarmale ? ![]()
Multumesc pentru SMSuri
, ma simt rusinata ca eu nu apuc niciodata sa ma exprim la momentul oportun
Cea mai tare a fost Gudi cu stirea ei
, eu nici nu vazusem nu stiam despre ce-i vorba...abia dupa aia m-am luminat, of! Totul e bine cand se termina cu bine!
Sovi, multumesc pentru explicatie...fiecare cu talentul lui, cred eu, iar pe mine m-a ferit Dumnezeu de talent
Pana la urma secretul cred ca e ca ce faci sa faci cu drag si atunci iti iese,iar mie recumosc, nu mi-e drag de bucatarit niciodata...asta e ![]()
In ce ma priveste, am inceput serviciul...nici nu stiu cand au trecut alea trei zile libere
Iar la serviciu e inca "gaura neagra", rar mi se pare ca zaresc luminita de la capatul tunelului...merge greu de tot integrarea mea si reforma pe care m-am inhamat s-o fac
Am sentimentul ca am intrat intr-o clasa de copii care-si faceau de cap, sareau pe banci, aruncau cu obiecte si tipau cat ii tineau plamanii si abia i-am asezat in banci ...mai am pana sa le castig respectul sau simpatia si mai e cale luuunga rau pana sa le vad si sclipirea de inteligenta in ochi
De nspe ori pe zi imi vine sa ies si sa trantesc usa cu zgomot dupa mine
Inca rezist eroic![]()
Hai ca m-am intins ca o pomana tiganeasca....va pup si va doresc un 2011 imbelsugat, minunat, cu sanatate si numai bucurii! Si craca sa ramana craca, plina de randunici gurese, de pui mari si mici, de pozne si filosofii de viata pline de esenta ...va iubesc si La Multi Ani!
Simona,mamica de Teo
(17 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea 
mimonix spune:
Hai sa va dau si cafea 
sa nu strigati dupa mine dupa aia!
Kitzy mama, ia de-aci 
nastere usoara si bebe Andrei sa vina cu bine, il asteptam cu drag!
Am uitat sa urez alunecare usoara tuchisorilor si oltenilor sa le traisca finii! 
Si pentru Zozel un pupicel
si GATA, ati scapat de mine 
Simona,mamica de Teo
(17 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea