Bobocei de sept-oct 2008 - SARBATORI FERICITE!!
Raspunsuri - Pagina 8
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ClaudiaH Buna, fetele! Poate nu sunteti receptive acum dupa sarbatori da' ma gandeam sa va recomand un joc fain, foarte educativ. Noua ni l-au recomandat si de la gradinita si ni l-a recomandat si ergoterapeuta: favorizeaza dezvoltarea capacitatii de concentrare, gandirea structurata, sensibilitatea pentru detalii, etc. (nu mai tin minte) Exista in varianta de la 2 ani si pana la vreo 10 ani. Jocul consta intr-un dispozitiv de verificare a solutiilor (o tablita cu piese) si caietele cu exercitii. Ideea e ca iti cumperi o singura data dispozitivul de verificare si ulterior cumperi doar caiete cu exercitii. Varianta pentru copii pana la 5 ani se numeste Bambino Luk, varianta de la 5 ani e Mini Luk si urmatoarea e Luk. www.amazon.de/Bambino-Set-Mein-allerstes-L%C3%9CKSet/dp/3894146052/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293903727&sr=8-1" target="_blank">Un exemplu mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
foarte interesant, dar oare se gaseste in Romania?
baby_boy spune:
LA MULTI ANI !! Sa aveti un 2011 plin de bucurii si realizari !!Sa va indepliniti toate dorintele puse in noaptea dintre ani
A-rose, Sanziana ma bucur ca ati mai intrat pe la noi!!
Noi am avut un Revelion frumos si un inceput de an la fel ![]()
Sper ca si la voi a fost la fel!!
lala77 spune:
Va uram si noi un an nou fericit!!!!

Claudia, f interesant jocul!
O sa il caut in Anglia ca aici am vazut ca nu-i.Problema mea e ca sunt doua fete ,de varste diferite si trebuie sa ne jucam ceva ce merge la amandoua.
Chiar am vrut sa va intreb-mamicile cu copii mai mari si cu bobocei: cum va jucati cu amandoi si cum faceti sa va ocupati si de bobocei?
Eu am un pitic pe creier la ca;pitolul asta. Cand era Anna de vreo 8 luni ii dadeam carticele cu poze si o intrebam care e catelul iar ea imi arata catelul cu degetul.Acum mi se p[are ca nu a facut mari progrese si asta sigur datorita faptului ca sora mai mare rezolva totul. Adica daca ne jucam si o intreb de culori ,raspunde Alice inainte sa apuce ea. Am discutat cu Alice si nu e chip s-o conving sa taca.
La varsta la care e Anna acum, Alice stia culorile, numara pana la 10, spunea vreo doua poezii scurte...
La Anna toate culorile sunt 'bamben' si 'oshu', iar numaratul e ceva de genul 'unu,doi, patu,sase,noua'.
Poezii-nici vorba. Canta in schimb tot felul de chestii pe care eu de multe ori nu le inteleg din moptive de limba chineza-banuiesc ca e tot aia.
Si cvorbeste mai multa limba engleza decat Alice la aceeasi varsta.
Sa nu intelegeti gresit: eu nu vreau sa stie sah si franceza. Dar am impresia ca nu poate sa invete multe chestii fiindca e mereu in umbra lui Alice.Si nu stiu cum sa fac sa le separ cumva cand ne jucam. Nici n-am cu cine s-o las pe Alice...
Dati-va si voi cu parerea; poate mi-a sca;pat mie ceva.
Daca mai citeste cineva pe aici...
Noi o sa plecam intr-un fel de concediu la Madrid. Am eu o intalnire cu niste evrei-poate facem un business
; si daca tot merg am zis sa stam cateva zile; eu am treaba doar cam o ora dar o sa stam pana pe 10 ianuarie. Oricum iau leptoapa cu mine si o sa va citesc.
Fug la nani ca maine am de facut si bagaje si cred ca plec la Bucuresti de maine si raman acolo ca cica ninge si n-am chef de aventuri pe autostrada marti noaptea.
kllemi spune:
LA MUUUULTI AAAAAAAAAAAANI!!! muulta sanantate va doresc pe noul an sa va mearga toate exact asa cum vi le-ati propus, bucurii multe sa ave-ti si belsug pe masa
Bineinteles ca eu nu am avut net 
...dar gaaaataaaa... sa terminat cu batjocura, de maine intru in noul an cu un net mai nou si mai mergaretz ![]()
..aaa....eu cel putin asa sper ca vor veni unii de la o alta firma 

Noi initial, am intrat cum trebuie cum trebuie in noul an...nuumai ca de dim. in jurul orei 7, (dupa ce sa frichinit toata noaptea) sa trezit si a vomitat tot ce mancase 
....sunt mai mult ca sigura ca a deocheat-o socrii si sa culcat asa cu rau 
....iar ieri toata ziua mai mult a zacut, nu a mancat nimic, decat putin lapte 
...azi ne simtim muult mai bine...imi venea sa mor cand o vedeam asa ca ar vrea sa se joace si nu putea de slabita ce era 

kllemi spune:
Asa ca nu pot sa spun daca am inceput anu' cu bine sau nu 

claudia si mie mi se pare interesant jocul, dar unde il gasesc?? 
lala nu pot sa te ajut cu nimic probabil cand o fi Amaia mai mare si voi mai avea unu mai mic, atunci o sa te ajut ![]()
....dar pina atunci....te pup muuult 

khristin spune:
La Multi Ani tuturor pe 2011
! Un an bun plin de impliniri pe toate planurile.
Lala, distractie placuta in vacanta! Ai mei copii sint la aproape 6 ani diferenta. Eu am observat exact opusul a ceea ce spui tu. Adica, Chris stie mult mai multe decat stia sora-sa pe vremea asta si culmea nu datorita mie
. Adica mi se pare mult mai motivat de sora-sa si in mod cert de gradinita. El de exemplu stie culorile, sa numere in engleza si-n romana pana la 10, formele geometrice, si alfabetul cantat in engleza, si sa explice multe in general
. Eu nici sa vreau nu am cum sa fac aceleasi activitati cu amandoi. Din contra, stau mai mult cu fiimea la teme, caci are destule de facut, si-n doua limbi, iar el se joaca cumintel pe langa noi. La un moment dat mai scrie si el, sau coloreaza, mai da o tura cu bicicleta sau se preface ca citeste si el ca noi, isi face de lucru, dar cred ca mai si receptioneaza diverse, sa zicem ca asculta activ :- ) In rest, nu cred ca e vreo dovada de intelepciune daca un copil face mai devreme un lucru decat altii. In mod cert, ceea ce am observat la Chris pana acum e ca are o inteligenta verbala/ sau de tip lingvistic si nu ma asteptam caci este baietel. Deci nu te ingrijora, este perfect adevarat ca fiecare copil are viteza proprie de invatare. Cu Chris nu fac nimic scolaresc, ne jucam dupa interesele lui, adica el ma ia de mana si vrea sa se joace cu diverse lucruri spunandu-mi red fire truck, police car. Sau vrea sa ne jucam cu silly bands ale lui sora-sa, in timp ce aceasta turbeaza
, sau sa potrivim stickerele cu imaginea. Deci e cam free play la noi, caci stiu ca pana in jur 4 ani jumate vor sa-i faca sa citeasca carti simple
, asa ca intarziem si noi inevitabilul pe cat posibil.
Claudia, dar nu e totusi devreme pt. caiete de exercitii pt. 2 ani? Intuiesc ca nu e vorba de exercitii prea complicate, dar gandindu-ma cate teme vor face de acum incolo, ma gandesc ca e totusi prematur. Eu ma uit si la elevii mei de la scoala si traiesc inca sub impresia ca uneori copiii de aici nu au timp suficient sa copilareasca, si chiar ma ingrijoreaza chestia asta.
Am fugit, caci cu parere de rau de maine incepe iar munca 
Cristina
Yasmine et
Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
lala77 spune:
Kristin, mersi de rasapuns.
Nu ma ingrijorez tare dar ma gandeam daca nu cumva are de suferit din cauza ca sora-sa are o gura mare.
Eu nu vreau musai s-o invat ceva. E tot free play insa ea vrea saraca. Ma cheama sa desenam; si o intreb de ex ce culoare facem fularul omului de zapada-si cand da sa raspunda ,vorbeste Alice.Sau vine biata de ea si zice 'mami pune unu doi ...' si pana sa intru eu in joc sare Alice 'unu, doi ,trei,patru'.
Trebuie sa fac intr-un fel sa o reduc la tacere pe sora-lucru imposibil dealtfel. Insa m-am tot gandit si cred ca pana la urma o s-o duc la balet o data pe sapt ca tot ma toaca demult ca vrea. Si asa raman singura cu Anna.
Kllemi,
Sa treaca!Poate a mancat prea mult sau ceva nu s-a digerat cum trebuie.
Eu nu cred in deochi...Si oricum ce spui tu arata a indigestie daca zici ca era si moale a doua zi...Sper ca sunteti mai bine acum.
Of, a nins iar.
Ce-mi place mie cel mai mult:sa conduc prin zapada.
Nocom spune:
Neata,
ClaudiaH f interesante activitatile cu caiete de care zici tu, numai ca in Romania nu am vazut asa ceva.... Sper macar sa gasesc in lb engleza, ca oricum doar eu citesc "regulile" nu copilul....
Multumim de idee 
Lala poate ca din unele puncte de vedere Anna sta in umbra lui Alice, dar din multe altele este mai dezvoltata tocmai datorita surioarei mai mari. Acum, pe masura ce cresc diferentele dintre ele se vor diminua tot mai mult si Alice o va influneta tot mai mult pe cea mica in mod pozitiv!!
Drum bun, concediu placut si spor in afaceri!!!
Ia uitati ce am gasit pe site-ul libertatea, la cele mai bune fotografii ale anului 2010 (a doua fotografie
):
http://www.libertatea.ro/stire/foto-iata-cele-mai-frumoase-fotografii-pe-care-libertatea-le-a-facut-in-2010-1-316690.html
Nerantula 
baby_boy spune:
Buna dimineataaaa
Chiar asa Lumiiii unde esti??? Sper ca sunteti bine
Klemii super ca ati rezolvat cu netul. Multa sanatate Amaliei. Sper sa nu fie nimic..poate a mancat cu pofta 
Lala concediu placut. Pupam fete cucuiete!!
Uf ce bine era cu tati acasa...de azi suntem singurei..si ningeeeeee