Imagini socante

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mi-e mila de sotia lui. Sa o lase fara sprijin...
As scrie mai multe, dar ma abtin - vin Sarbatorile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sibylle, Mediajust, Rufus, ii inteleg lablitatea, slabiciunea, suferinta, incerc sa nu il judec dar gestul in sine nu prea il inteleg.

Ma gandesc ca gestul a fost premeditat si pentru ca a avut loc in Parlament a vrut sa-si arate atat propria suferinta cat sa se si faca purtatorul suferintelor celorlalti.

Si nu cred ca era momentul. Pentru ca are copii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si eu am fost putin socata. Dar, socul meu a fost de alta natura.

Acel barbat nu avea lipsuri materiale. Are un baietel autist.

Si pentru asta ar fi trebuit sa se straduiasca sa fie alaturi de el si de sotia lui. Nu sa se arunce de la balcoane.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Cum sa nu aiba lipsuri materiale?! Doar nu crede cineva ca s-a aruncat de la balcon doar fiindca avea un baiat autist (care copil are vreo 13 ani, daca am inteles bine).
Nu ma prea pricep dar mai citeam si eu aici, pe DC, discutiile mamelor cu copii autisti, nu stiu exact unde sa ma uit acum dar retinusem ca terapia pentru un asemenea copil (ca sa faca progrese, sa evolueze cat de cat) e de minimum 2000 de lei pe luna.
Sigur ca mi-e mila de sotia lui, dar e clar ca omul era depresiv, ca cine stie cum i s-o fi umplut paharul, cum de s-a gandit la gestul respectiv (premeditat, cu sigurantza) si e clar ca a vrut sa faca mai mult decat sa atraga atentia asupra problemelor personale, s-a vrut un fel de "purtator de cuvant".
Pe mine m-a shocat ce s-a intamplat acolo, dupa ce ca erau unii care nici nu si-au miscat tartitzele din scaun cand a cazut omul, s-a si continuat "motziunea" aia sau despre ce naiba discutau, de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Vai, regulamentu', regulamentu', sa continuam sa muncim cu spor "pentru tzara", ce conteaza ca unul s-a aruncat in cap printre noi!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

e clar ca nimeni nu judeca omul aici

discutam despre gest

ideea este ca, in cazul lui A.S. nu poate fi vorba despre vreun fel de ancorare in realitate, despre luciditate, despre constiinta faptului ca sotia lui, mama copiilor ar avea mai mult de suferit odata cu posibila imobilizare, disparitie

in ceea ce-l priveste, valul (al depresiei zic eu) prin care a vazut lumea la acel moment (ft probabil si anterior) este de natura sa-l fi adus in pragul unui astfel de gest 'neinteles' pt multi

o persoana depresiva ajunge sa considere ca lumea pe care o lasa in urma (copii, familie) va avea de castigat, ca este o povara pentru cei dragi... ca gestul sau e justificat ... asa vad ei lumea

in plus, si eu cred ca a vrut sa strige 'ajutor!' in numele tuturor celor care asemeni lui, au astfel de probleme, probleme de supravietuire... si din pacate nu's putini

Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.youtube.com/watch?v=d99JdR0x4NY" target="_blank">radacini si aripi

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Putin dus rece.

Cit cinism pot avea unii. Parca totul pe lumea asta tine de salariu si comparatia cu salariile altora

Da de dusul asta rece ce zice ziaristul lu peste? Sau n-o fii auzit de asa ceva.

Adrian Sobaru a vrut sa traga un semnal de alarma. A incercat timp de 14 ani sa faca tot ce e mai bine pentru copilul lui autist. Sistemul i s-a impotrivit constant, iar ultima batalie pierduta cu o scoala din Bucuresti l-a adus la gestul extrem de a se arunca de la balconul Parlamentului. Conform unor surse din TVR, Adrian Sobaru era trist in ultima vreme pentrui ca fiul lui nu se putea integra la o scoala normala din capitala. Desi are un IQ peste medie, baiatul autist trebuia ajutat sa socializeze. Lucru care nu se intampla in sistemul de invatamant din Romania. "Daca as fi fost in locul lui Adrian, nu stiu daca as fi facut fata la toate incercarile, cum a facut el. Nu avea bani de terapie pentru baiat, o perioada a trebuit chiar sa-l lase intr-un centru in speranta ca se va intampla o schimbare in comportamentul lui", a precizat o colega de serviciu. Surse din TVR spun ca Adi e un coleg cu un suflet bun si cu mult bun simt. "Dar autismul fiului sau il depasea. Nu spun asta pentru ca s-a intamplat ce s-a intamplat, dar Adi e un om extraordinar, prin simplitatea si bunatatea lui. Avea un vis de care mi-a povestit: ca vrea sa ajunga la Venetia, in Suedia parca si in Alaska in viata asta. Iar, dupa ce a avut ocazia sa ajunga la Venetia acum ceva vreme, plangea cand povestea ce a vazut. Stia ca nu mai are multe ocazii sa faca ceva pentru sufletul lui, ci trebuie sa fie mereu concentrat sa imbunatateasca situatia copilului", a precizat colega ce nu a vrut sa-i fie facuta publica identitatea.

http://www.jurnalul.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Avea un vis de care mi-a povestit: ca vrea sa ajunga la Venetia, in Suedia parca si in Alaska in viata asta. Iar, dupa ce a avut ocazia sa ajunga la Venetia acum ceva vreme, plangea cand povestea ce a vazut. Stia ca nu mai are multe ocazii sa faca ceva pentru sufletul lui, ci trebuie sa fie mereu concentrat sa imbunatateasca situatia copilului a precizat colega ce nu a vrut sa-i fie facuta publica identitatea.

Colega ce nu a vrut sa-i fie facuta publica identitatea ori bate campii, ori intareste absurdul situatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

ce ma enerveaza cel m tare e ca atunci cand cineva vrea sa traga un semnal de alarma, sa protesteze ( ceva de genul astia se imprumuta ca sa fure m mult si apoi apasa tot pe 'p...me', expresia e a unui senator)vine majoritatea si zice- ba ce fraier, sa se omoare, pt ce ca oricum nu se schimba nimic, lasa ca merge si asa , ne descurcam noi cumva. singura care mi-a facut impresie a fost teo, pt ca a fost sg care a plans. restul niste porci si scroafe ordinare, care de-abia asteptau sa se termine balamucul si sa-si vada in continuare de bunastarea lor. boc a ramas stana de piatra. singurul care a avut o reactie imediata si normala a fost geoana ( pe oameni e cel m bine sa-i vezi cum reactioneaza in situatii critice, si geoana, contrar a ce se spune despre el a avut o reactie buna imediata ).
offff.
ma uit cat de mult pot fi prostiti romani si nu fac nimic- pai uitati-va in franta, grecia, italia, spania, anglia etc. ce inseamna o greva. cum se manifesta si lupta pt drepturile lor . si inca au sisteme bune de protectie sociala. am simtit ca ingalbenesc cand am vazut un ministru la tv cu cata inversunare spuneaa - da domne sa se taie socialul ca multi stau pe social si de fapt au bani. d-le ministru sa ti se taie tie portie totala din furat, nu socialul unui amarat. in romania s-a taiat tot- pensii, alocatie, maternal, salarii etc si oamenii nu fac nimic. lasa ca merge si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

mathilda, orice gest al oamenilor politici de la putere, indiferent care ar fi fost, ar fi comentat negativ. Daca varsau lacrimi sau intrerupeau o zi lucrarile ar fi fost acuzati de demagogie, populism si alte asemenea, caz in care opozitia ar fi cerut continuarea lucrarilor acuzand puterea ca doreste amanarea caderii guvernului. Cum lucrurile s-au intamplat pe dos, si opozitia a reactionat pe dos.

Drama personala este incontestabila. Psihologii sunt in masura sa explice cauzele. Si tot ei sunt chemati sa ii redea omului increderea in propriile forte, caci asta a pierdut el.

Nu judec deloc omul, sa fie foarte clar.
Comentez doar reactia disproportionata a multor politicieni, de ambele tabere, jurnalisti, analisti, de toate culorile. Intre aceste comentarii aiurea includ si articolele siropoase in genul celui din jurnalul national citat mai sus, care in pripa in care a fost scris arunca si mai mult in absurd gestul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Avea un vis de care mi-a povestit: ca vrea sa ajunga la Venetia, in Suedia parca si in Alaska in viata asta. Iar, dupa ce a avut ocazia sa ajunga la Venetia acum ceva vreme, plangea cand povestea ce a vazut. Stia ca nu mai are multe ocazii sa faca ceva pentru sufletul lui, ci trebuie sa fie mereu concentrat sa imbunatateasca situatia copilului a precizat colega ce nu a vrut sa-i fie facuta publica identitatea.

Colega ce nu a vrut sa-i fie facuta publica identitatea ori bate campii, ori intareste absurdul situatiei.

Pentru ca e absurd ca oamenii care au copii bolnavi sa fi visat vreodata? Omul ala e un tata de copil bolnav dar asta nu-l face mai putin fiinta umana, mai putin persoana ca tine si ca mine care traieste si-si mai aminteste din cand in cand cum si-ar fi dorit sa-i fie viata.
E absurd?
Eu cred ca e tragic.

Mergi la inceput