Fi-mea si prietenii ei
Poate ar fi trebuit sa scriu la celalalt subiect "Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat". Nu stiu.
Fi-mea are o gramada de prieteni, dar acuma vreau sa va povestesc - cat de pe scurt pot de 2 fetite.
F are 10 ani si este o dulceata de copila, vesela si tonica, ii place foarte mult sa imbratiseze - are multa iubire in ea.
Mamica ei a abandonat-o in orfelinat. Tatal ei si bunicii au luat-o si o cresc.
Saptamana asta i-a adus fi-mii multe cadouri: unul pentru prietenie, altul pentru 6 decembrie, altul pentru ca a venit aseara la noi, si va urma si unul de Craciun.
Cel de aseara consta intr-un inel de aur si unul de argint.
Mie mi se pare cam mult si as dori cumva sa discut cu bunicii ei si nu stiu daca se cade si nici cum sa o fac.
M si I sunt surori.
M are 16 ani este in clasa a VIII-a, este o fata extraordinar de inteligenta si foarte draguta care a suferit foarte mult. S-a nascut cu tetrapareza spastica si este recuperata cam 80%. Copiii la scoala ii spun schioapa si o acuza ca profita de asta pentru a lua note bune. Fi-mea a luat atitudine si a vorbit si cu directorul.
Fi-mea o ajuta si ii face diverse proiecte pe PC. Nimic iesit din comun in asta.
Mama ei mi-a spus ca o iubeste foarte mult pe fi-mea pentru ca a fost singura care s-a atasat de M fara sa tina cont de aspect.
Cele 2 surori au dormit aici, si fi-mea la randul ei a dormit acolo. OK si cu asta: se distreaza foarte bine impreuna.
Dar, I care are 9 ani este teribil de insistenta. Insistenta ei o deranjeaza pe fi-mea si o face sa se simta inconfortabil.
Toata saptamana asta a venit la usa la 10 seara sa o cheme pe fi-mea sa doarma la ele si o data sub pretextul ca mama lor lipseste 2 zile sa vada filme erotice.
S-a suparat ca nu-i dau voie fi-mii sa-si petreaca noaptea de Craciun acolo.
Sincer, nu cred ca familia este la curent cu demersurile ei.
Va primi si de la ele un cadou de Craciun - foarte mare si costisitor dupa spusele lui I.
Fi-mea ar vrea, ca uneori, sa fie doar ea si M dar nu stie cum sa puna problema. Ar vrea sa vorbeasca cu I sa-i spuna sa nu mai vina la usa la 10 noaptea dar nu stie cum sa o faca fara sa o deranjeze sau sa o jigneasca pe sora mai mare.
Eu nu stiu ce sfat sa-i dau. As vorbi cu mamica lor dar nu stiu cum sa abordez problema.
Nici macar nu stiu daca ce am scris reprezinta o problema reala sau este o problema doar in capatana mea.
Singura chestie care-mi vine in minte este sa las lucrurile sa curga de la sine...
Fi-mea s-a imprietenit cu ele pentru ca le place, au pasiuni comune, subiecte de conversatie si se simt foarte bine impreuna.
Ele ii sunt recunoscatoare pentru prietenia ei si fi-mea habar nu are cum sa primeasca aceasta recunostinta si nici nu stie de ce fetitele simt nevoia sa-si arate recunostinta.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu cred ca fie`ta va lua atitudine, la un moment dat. Si se vor lamuri exact problemele.
Si eu am tendinta sa ma bag. Insa mi-am dat seama ca nu fac bine.
Ca pana la urma sunt prietenele ei si si ea are dreptul sa aleaga si sa faca exact ce crede ea ca e bine, chiar daca se mai lasa cu suparari.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
Mediajust spune:
Si eu zic ca Mamagiuliei - copiii isi gestioneaza singuri relatiile, iar noi cred ca trebuie sa intervenim doar atunci cand contactul/anturajul incalca regulile stabilite de noi in familie, cand devine periculos sau nepotrivit.
Greu am inteles si eu ca fiul meu este altcineva decat mine, si ca nu pot trai in locul lui. Daca are vreo indoiala privind modul in care ar trebui sa reactioneze la o situatie, eu imi formulez parerea cu "in locul tau, eu as...", dar termin invariabil cu "dar eu nu sunt tu".
ralcat spune:
Cred ca desi pentru ea va fi dificil, cel mai bine ar fi s-o lasi pe fata ta sa-si rezolve problemele. Evident ca in timp ce discutati amandoua sfaturile tale i-ar fi de mare ajutor, dar las-o pe ea sa spuna/faca ce are pe suflet, sunt prietenele ei. Si la ce fata ai, sunt sigura ca se va descurca de minune.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Rufus spune:
Sper sa nu uitati si problema cu F, ma intereseaza tare parerea voastra. Mijlocia noastra are o colega noua, care s-a atasat tare de ea, are multi bani pe mana, cheltuie prea mult dupa parerea mea. Teodora mananca, bea si primeste cadouri din banii colegei. Tora se intreaba daca ar fi cazul sa-i intrebe parintii: stiu ei cati bani cheltuie fata? Dar ii este teama sa nu-i jigneasca, poate aia chiar au bani, e vorba de (dupa parerea mea) cateva sute de mii pe zi. Ok, poate nu in fiecare zi...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
viviana spune:
Multam frumos.
In principiu si eu vreau sa o las sa-si gestioneze singura relatiile.
Dar, asa, cum a zis Rufus ramane problema cu F. Nu stiu de ce, poate gresesc, dar am impresia ca inelele acelea sunt luate din casa. S-ar putea sa fie ale ei, s-ar putea sa nu fie ale ei.
S-ar putea sa le fi cumparat special pentru fi-mea s-ar putea sa nu.
Habar nu am. Si nici nu imi vine sa intreb.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
szivarvany spune:
Viviana, eu as intreba exact ce ma preocupa. Pt ca nu esti sigura de ceva, decat sa fie ulterior vreo problema, mai bine intrebi.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
Marina spune:
eu asa intreba in legatura cu F.
Una din regulile casei noastre este ca nu se dau/ nu se accepta cadouri scumpe.
giulia71 spune:
Viviana, si eu as intreba in legatura cu cadourile scumpe.Mai bine sa pic eu aiurea decat copila sa fi luat din casa si familia sa nu stie.
E mai cinstit asa.
Si da, si eu sunt bagacioasa, chiar daca am baiat
uneori gandesc prea mult....
nelia spune:
Viviana, si eu as intreba in legatura cu F, nu oferim si nici nu primim cadouri foarte scumpe. In general, cadourile la virsta asta sint simbolice... tot ce cumparam si oferim sint in limitele rezonabile pentru oricine, dar mai ales pentru copii, si as face asta indiferent de citi bani as avea.
Si as mai face o regula in legatura cu vizitele, mai ales cele dupa o anumita ora. Prietena copilului da, dar casa este a tuturor, si a ta si a lui Celcesforaie (ah, ce-mi place sa-i spun asa!)... si libertatea copilului tine pina acolo unde nu mi-o incalca pe a mea. Bine, in caz de urgenta, as face rabat de la regula... si depinde la ce ora vin in vizita si prietenii vostri la voi. Dar ma indoiesc totusi ca vin dupa zece seara...
In rest, nu m-as baga, as lasa copila sa se descurce, sugerindu-i asa discret cite ceva atunci cind observ mai multe decit ea. Adica cel daca as fi tu, as face... dar eu nu sint tu.
Un singur lucru mititel as mai adauga: e clar ca fata ta ofera mult celor trei, nu par chiar prietenii obisnuite, din diverse motive. As fi atenta, poate cu o doza de egoism, ca si fata mea sa aiba de cistigat din aceste prietenii, uman vreau sa spun... Fetele respective, toate trei, s-au apropiat de fata ta din anumite motive, au nevoie de prietenia fetei tale. As incerca sa vad exact cum sta si ea cu nevoia de prietenia lor... daca aici e totul in regula, cu exceptia cadourile scumpe si a vizitelor la orice ora, telefoanelor la fel daca e cazul... as lasa lucrurile sa curga de la sine, cu incredere in copila ta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Rufus, nici la voi nu e chiar in regula dupa parerea mea. Nu cred ca trebuie intrebati parintii fetei care cheltuie mult, poate ca are de unde... dar are pentru ea, nu pentru fata ta. As incerca sa vorbesc cu Teodora ca sa aflu de ce anume simte ea nevoia sa primeasca toate acestea de la colega ei.
Bine, daca e acolo o cinste, doua si daca Teodora face acelasi lucru atunci cind isi permite, din cind in cind, e normal ca intre doua prietene sa cheltuie un pic mai mult cea care are un pic mai mult. Dar daca asta se intimpla des, mie nu mi se pare in regula pentru ca se creeaza un fel de obligatie de care eu, una, am fugit intotdeauna. Am fost mereu mai fara decit altii si am dat cit am putut, dar am primit tot la fel... Nu exact cit am dat eu, dar am primit exact cit am putut duce... ce mi s-a parut prea mult, am refuzat politicos pentru ca alfel ma simteam inconfortabil in relatia respectiva. Se instaureaza asa, un fel de control care vine de la persoana care iti ofera mai mult decit poti primi sau duce, control pe care l-am resimtit ca o limitare a libertatii mele personale. Pentru Teodora este in regula sa primeasca?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU