Laparoscopie 17

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Altesa, pe majoritatea care ne-am operat in ultima vreme, ne-a operat dl dr Ion. Pentru mai multe detalii, informatii si impresii citeste capitolul precedent si asta, cred ca se intind de prin noiembrie pana acum.

Dl dr nu-si da nr de telefon la paciente. Iti sugerez sa te duci in orice zi de luni pana vineri exceptand joia la inetrnari la ora 14, sa vorbesti cu el, sa vezi daca accepta sa te opereze. Apoi sa suni pentru programare iti va spune el la cine, probabil la dna Viorica Constantinescu care e asistenta sefa care tine registrul de programari.

Mai e si varianta sa-ti faci programare la centrul de contraceptie sau la cab particular dar dureaza cateva luni programarea, mai rapid rezolvi daca mergi sa vorbesti cu el la spital.

Pe mine m-a operat in a 17-a zi a CM, (eu nu m-am operat pt fertilitate ci pt un chist) si totul a fost foarte bine.

Dupa operatie n-am avut restrictii de contact sexual, mi-a spus "atunci cand ma simt in stare", asa ca de luna urmatoare as fi putut ramas gravida daca as fi vrut.

--------
Update: fetelor colege de suferinta, in sfarsit mi-a iesit rezultatul anatomo-patologic (biopsia) dr a avut dreptate, chistul meu a fost benign exact de tipul de care a spus el, nu a fost cancer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana33 spune:

Ne-a dat sa mai facem niste analize:dozari hormonale ptr amandoi,anticorpi anti Chlamidia dar din sange,anticorpi antispermatici,trombofiliile,testul fish ptr sotul meu(e un test nou,incepe din februarie si e un test genetic din sperma),monitorizarea ovulatiei a12-a zi,adica joi,pe 3 febr,examen ptr mycoplasma,ureaplasma,clamidia ca celelalte sunt cam invechite si vrea sa-mi faca histeroscopie exploratorie,spermograma si spermocultura.Dupa parerea dumnealui,FIV+ICSI e indicat in cazul nostru.Ne-a spus ca 2 dintre FIV-uri,cele facute fara ICSI,au fost esecuri de procedura.De IA nici nu merita sa mai vb.Sotul meu abia pe data de 9 febr.are programare,deci te mai tin la curent.Daca o sa reuseti sa-ti faci programare la d-nul dr.Ion Ionut sa stii ca-i foooarte omenos si am inteles ca este si un profesionist.In salon cu mine stateau 2 fete paciente de-ale dumnealui si s-a purtat extraordinar.Nu a venit la ele numai la vizita,a venit si in afara orelor de vizita,sa vada cum se simt,mai ales ca uneia,din cauza ca nu ai voie sa mananci dupa ora 12 in ziua dinaintea operatiei,i s-a facut rau in dimineata operatiei.A venit si el dimineata impreuna cu dr.anestezista sa vada ce are pacienta si i-au pus perfuzii ca sa-si revina si s-o poata duce in sala de operatii.Si-a revenit repede.E foarte curat si sunt conditii f.bune la Reanimare.Eu am stat acolo toata noaptea deoarece eu am dischinezie biliara si din cauza anesteziei mi-a fost f.rau si am vomitat de vreo 5 ori,iar d-nul profesor cand m-a vazut cum ma dau in spectacol nu m-a lasat sa ma duc in salon.A,era sa uit,imi scazuse si tensiunea la 8,dar eu nu-mi dadeam seama.Alte fete,operate de alti medici,au fost aduse in salon la cateva ore dupa operatie si au vomitat pe acolo si care a reusit sa ajunga la baie,a vomitat la baie.O fata a vrut sa iasa afara sa fumeze si a lesinat afara.Nu m-a durut nimic de la gazul introdus in uter in timpul operatiei.Unele fete se plangeau ca le doare umarul sau gatul.Duminica m-am internat si mi-au facut analize de sange,colposcopie,seara am facut clisma,in ziua de duminica am mancat doar un iaurt inainte de ora 12,am avut voie sa beau o cafea si in rest apa iar de luni dimineata nici macar apa si pe la ora 14 m-a operat d-nul profesor.Luni seara m-au tinut la Reanimare deoarece aveam tensiune 8(eu de obicei am 10)si vomitam si marti dimineata m-au dus la salon unde toata lumea era ingrijorata ca nu venisem peste noapte.Le-am povestit la fete de ce am stat la reanimare si s-au linistit,ele crezusera ca era ceva mai grav.Miercuri la 11-12 mi-au facut externarea.Am stat acasa pana lunea urmatoare si apoi marti,deci la o saptamana si o zi de la operatie m-am intors la servici.In primele zile ma simteam mai obosita dar usor,usor mi-am revenit.Nu mi s-a parut o operatie grea,mai rau mi-a fost dupa operatia de apendicita,mai ales ca de la rahianestezie m-a durut capul o saptamana.Am avut 2 ate la buric si cate una lateral,in drptul ovarelor si le-am scos eu dupa 5 zile de la operatie.Taieturile sunt minuscule.Diagnosticul meu la internare era de sindrom ovarian polichistic si trompa dreapta opacifiata discontinuu.In biletul de iesire din spital scrie ca s-a practicat scarificare si drilling ovarian bilateral(ovare fara cicatrici postovulatorii) si testare tubara ascendenta(se pozitiveaza bilateral).Eu facusem deja de 2 ori instilatii ptr desfundare dar de fiecare data se reinfundasera.O data inseamna 10 sedinte de instilatii,adica 20 de sedinte in total mi exact.La carte scrie ca daca nu reusesti de 3 ori se trece la laparoscopie operatorie si m-am hotarat sa fac operatia.Eu am ovulatie regulata dar se pare ca homocisteina e mare si mai sunt ceva probleme la sot.Are normospermie dar spermatozoidul nu reuseste sa fecundeze ovulul fara ajutor.Dr.Albu ne-a spus ca a mai avut cazuri dar sunt mai rare si mai grele.Gata.Ti-am scris o poveste,sper sa te fi ajutat macar putin.Sa nu-ti fie frica,incearca macar si fa si asta ,poate tu ai mai mult noroc si nu ajungi la FIV.Daca te mai pot ajuta cu vreo informatie,intreba-ma si-ti raspund cu placere.Mult succes!

VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti,2 fiv-uri nereusite la Budapesta 2008, iulie 2009,ET nereusit oct 2009,1 fiv nereusit Giulesti iulie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana33 spune:

Scuze,am uitat sa spun ca mesajul este ptr Altesa.Am inceput cu un alt subiect care era in legatura cu discutia nostra de la clinica,apoi am vorbit de laparoscopie.

VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti,2 fiv-uri nereusite la Budapesta 2008, iulie 2009,ET nereusit oct 2009,1 fiv nereusit Giulesti iulie 2010)

Mergi la inceput

In legatura cu mancatul inainte de operatie, mie mi-a spus dr Ion ca pot manca de pranz normal, apoi pana seara numai lichide cu conditia sa nu fie dulci sau cu fructe (cele dulci fermenteaza) si dupa culcare absolut nimic pana la operatie.

Eu am mancat dimineata normal, la pranz normal, supa + felul 2, pe la 5 un iaurt si apoi doar apa plata.

Mi se pare aiurea sa nu mananci de pranz, adica eu fiind mai hipo-glicemica, asa din fire, sigur mi s-ar fi facut si mie rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

roxana mi-am dat seama ca pentru mine este mesajul ,cand va ies analizele?

cat timp trebuie sa ia sotul tau tratment?

vino la subiectul fiv albu dragos si scrie ti-am lasat mesaj acolo.

lavi multumesc pentru detalii am ales sa merg la profesorul Peltecu de la filantropia pe 10 februarie ,pt. dr albu ma putea opera doar in martie,iar la giulesti sun de 2 zile si nu raspunde nimeni.

sper ca am ales bine din cate am intele DR. peltecu este specializat in laparo.

acum ce nu stiu eu este cand o sa-mi dea drumu acasa?

ma interneaza miercuri ,ma opreaza joi si cand imi da drumul acasa joi dupa operatie sau vineri?

Mergi la inceput

Cred ca vineri iti da drumul daca te simti bine si nu sunt probleme. Imediat dupa operatie eu am stat vreo 4 ore in terapie si apoi pana a doua zi in salon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

da eu speram ca poate imi da joi,vineri as fi stat acasa sa invat ca am examen sambata si as crea sa ma duc sa-l dau.

cred ca o sa-mi iau cursurile cu mine sa invat abia uit de ce o sa mi se intample,sper ca sincer mie cam teama de ce ma asteapta.

sa mai operat cineva la dr. peltecu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdan spune:

Buna, in sfarsit m-am hotarat sa scriu si eu aici.Am mers la dna dr. Cocei care mi-a dat un set de analize de facut, inclusiv HSG si spermograma sotului; am reusit sa le fac si m-am intors la ea.Dupa ce s-a uitat atent la HSG mi-a spus ca am sanse de 5% sa raman insarcinata natural pentru ca in trompa dreapta este prezent un lichid care se plimba si poate ajunge si uter si poate distruge embrionul.Mi-a spus ca trebuie sa fac laparoscopie si pot sa aleg unul dintre colegii ei daca vreau sa fac in Giulesti (celelalte analize le facusem pe la diverse clinici particulare). L-am ales pe prof.dr B.M. fara sa il cunosc sau fara sa sper ca voi ajunge la el, atunci dr.C. m-a luat de mana si m-a dus la el in cabinet iar el m-a consultat si mi-a confirmat ca trebuie sa fac laparoscopie.Aceasta este experienta mea si sper sa nu fiu dezamagita in continuare.
Nu am vazut sa mai fi scris cineva care sa aiba problema mea si nici pe net nu prea am vazut nimic.Joi sunt programata sa fac laparoscopia la prof.dr B.M. si poate se va rezolva problema.
Am citit detaliile voastre si cred ca sunt pregatita sa fac fata situatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rikidone spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisdan

Buna, in sfarsit m-am hotarat sa scriu si eu aici.Am mers la dna dr. Cocei care mi-a dat un set de analize de facut, inclusiv HSG si spermograma sotului; am reusit sa le fac si m-am intors la ea.Dupa ce s-a uitat atent la HSG mi-a spus ca am sanse de 5% sa raman insarcinata natural pentru ca in trompa dreapta este prezent un lichid care se plimba si poate ajunge si uter si poate distruge embrionul.Mi-a spus ca trebuie sa fac laparoscopie si pot sa aleg unul dintre colegii ei daca vreau sa fac in Giulesti (celelalte analize le facusem pe la diverse clinici particulare). L-am ales pe prof.dr B.M. fara sa il cunosc sau fara sa sper ca voi ajunge la el, atunci dr.C. m-a luat de mana si m-a dus la el in cabinet iar el m-a consultat si mi-a confirmat ca trebuie sa fac laparoscopie.Aceasta este experienta mea si sper sa nu fiu dezamagita in continuare.
Nu am vazut sa mai fi scris cineva care sa aiba problema mea si nici pe net nu prea am vazut nimic.Joi sunt programata sa fac laparoscopia la prof.dr B.M. si poate se va rezolva problema.
Am citit detaliile voastre si cred ca sunt pregatita sa fac fata situatiei.

Joi, pe 10 faci tu laparo? Eu ma internez pe 10 si operatia pe 11. Si eu sunt tot la B. Marinescu. Poate ne vedem pe acolo! Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdan spune:

Buna Rikidone, asa este si la mine, joi ma internez si vineri este operatia.Ne vom intalni sigur.La ce ora trebuie sa fii joi? Stii unde este camera de sterilizare sau ceva de genul asta?

Mergi la inceput