Copie scanata C.I. ???
Am aplicat pentru un post online, pe unul dintre site-urile de recrutare (eJobs). Primesc email de la firma respectiva ca am fost programata la interviu dar "in vederea procesarii datelor pentru interviu" sa trimit prin email o copie scanata a cartii de identitate.
Va rog, daca este cineva care lucreaza in resurse umane, puteti sa-mi spuneti daca este o procedura care se foloseste in recrutari? Ati mai intalnit asemeanea situatie? Nu stiu daca este in regula sa trimit copia.
Avand in vedere ca sunt putine posturi si mai ales foarte rare programarile la interviuri, parca nu as renunta asa usor.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Raspunsuri
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexalorena Am aplicat pentru un post online, pe unul dintre site-urile de recrutare (eJobs). Primesc email de la firma respectiva ca am fost programata la interviu dar "in vederea procesarii datelor pentru interviu" sa trimit prin email o copie scanata a cartii de identitate. Va rog, daca este cineva care lucreaza in resurse umane, puteti sa-mi spuneti daca este o procedura care se foloseste in recrutari? Ati mai intalnit asemeanea situatie? Nu stiu daca este in regula sa trimit copia. Avand in vedere ca sunt putine posturi si mai ales foarte rare programarile la interviuri, parca nu as renunta asa usor. Multumesc anticipat pentru raspuns. |
nu. ceva nu-i in regula. tu pe CV le-ai pus numele ( poate si adresa).
ei doresc copia pt altceva ( CNP).
Exista riscul sa aflii, dupa ceva timp ca cine stie ce ai facut/semnat, de ce ai beneficiat si alte lucruri...
anuscha2009 spune:
Nu prea mi se pare nici mie normal, dar si la mine la serv inainte sa sustii orice proba de interviu trebuie sa aduci o ,,caruta'' de acte. Cazier, copie ci, recomandare de la ultimul loc de munca, ultima diploma de studii etc.
Dosarul ramane si daca nu te angajeaza.
Parerea mea este sa te duci direct la ei la firma si daca este ceva serios sa faci acolo copie de pe CI.
alexalorena spune:
Multumesc pentru sfaturi.
Nu am trimis copia. In schimb am scris site-ului de recrutare, le-am povestit ce si cum. Mi-au raspuns ca au blocat contul firmei respective si sa nu trimit copia.
calipso_zeus spune:
Insa fii atenta ca si asa sunt programe care permit generarea cnp-ului cu data nasterii si primele litere din nume.Bine ca inventivitatea hotilor poate fi nelimitata, insa eu asa am auzit.Asa ca verifica daca poti si firma respectiva pe site-urile de specialitate,se poate chiar si dupa denumire.