Strumfi de iul-aug 2007 (206)
Raspunsuri - Pagina 19
Vivela spune:
neata
Luna, drum bun incoa'.
Mychy, sanatate multa . lasa stresul, priveste partea plina a paharului. apoi, nu-s vremuri sa te imbolnavesti pe criza asta, cu sistemul nostru medical .
te streseaza serviciul? (un Nux Vomica de 30 ch cred ca ti-ar prinde bine ).
Traiesc in Orasul Alandala
mychydutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela un Nux Vomica de 30 ch cred ca ti-ar prinde bine ). Traiesc in Orasul Alandala |
e eficient pt stari de stress si nervozitate? maine ma duc la farmacie sa mai cumpar pt anddrei ca plecam la dorna si sa am la mine, si sa iau si din astea pt nervi.hehee
ai si tu dreptate, nu te poti imbolnavi la noi in tara. chiar vorbeam cu mama care era impresionata de conditiile din spitalul unde este internat Huidu(au aratat astia de la Prima), si am ajuns la concluzia ca la noi e bine sa fii cat de cat sanatos si dupa aia sa mori imediat ca sa nu mai treci pe la spital.
sper sa-mi revin ca am o stare de agitatie ceva de speriat
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Vivela spune:
nu e neaparat pt nervi, cat pt stresul cauzat de prea multe sarcini, pt surmenaj, pt persoane agitate care simt ca nu mai fac fata la cate au de facut.
daca esti doar nervoasa ca nu ti-ai baut cafeaua, nu merge.
uite, am luat un citat din materia medica:
Tulburari datorate sedentarismului Hiperexcitabilitate Iritabilitate Tulburari digestive: Preferina si abuz de bauturi alcoolice si de mancare picanta, care dau greturi; varsaturi alimentare avānd ca rezultat ameliorarea starii. Limba este curata īn partea anterioara si īncarcata cu un depozit gras, alb, īn partea posterioara. Somnolenta dupa mese, imperioasa, de aproape un sfert de ora, care faciliteaza digestia. Flatulenta, constipatie, hemoroizi, cefalee, migrene. Greturi provocate de raul de transport. Tulburari ORL: Rinite spastice cu stranuturi īn salva īn momentul īn care pune piciorul pe podea. Coriza provocata de frig (dupa mersul la coafor/frizer). Tulburari psihice : Nux vomica este medicamentul omului de afaceri (femeie sau barbat) surmenat. Tulburari de caracter, iritabilitate, agresivitate. Insomnie cu trezire la orele 3 ale diminetii. Agravare: - la alcool, la tutun, la excitanti - la medicamente - la trezire - la frig, la curenti de aer. Ameliorare: - dupa un somn scurt - prin varsaturi provocate - la caldura. Nux vomica poate fi utilizata preventiv īnaintea unei mese copioase (o doza la dilutia 9 CH), īnaintea unei anestezii generale pentru protejarea ficatului (5 granule la dilutia 9 CH cu trei sau patru zile īnaintea interventiei si de asemenea īn zilele urmatoare). |
te regasesti?
eu il mai dozez pe sot catodata, cand vad ca i se impotmolesc caii de la caruta.
edit, ca sa scot diacriticele, ca nu se citea deloc.
Traiesc in Orasul Alandala
Timi07 spune:
Buna ziua,
n-am ami apucat sa scriu iar de citit doar am tras cu coada ochiului...
Nici la noi nu-i totul lapte si miere si nu-i intotdeauna eficienta aceeasi tactica. Cu lovitul nu sunt de acord si ma straduiesc din rasputeri sa nu cedez tentatiei . Mai traumatizanta si nociva pe termen lung decat o palma usoara la fund mi se pare agrasiunea psihologica...de ex "nu mai esti prietenul/prietena mea", "esti un copil rau" sau eu stiu ce altceva (vorbesc din ce am mai auzit pe aici prin parcuri).
Citesc carti depre educatia&psihologia copilului (nu f multe recent) dar ele nu dau soutia ideala...dar am gasit idei care m-au ajutat fie sa dezamorsez bombele uneori (fetele mele) fie sa le inteleg.
Foarte de bun simt mi s-a parut indemnul lui Ginott de-a blama comportamentul nu copilul dar in rest cartea lui mi s-a parut ca un roman bun de vacanta...batea apa in piua la greu.
Psihanalistii iar si aia-s cu fixurile lor..dar acuma la ce ma astept si eu? la un manual al utilizatorului ca la electrocasnice dar pt copiii mei?
Mai.. dar daca banditii astia de iralnezi nu mi l-au dat la iesirea din spital?!?!
Cum ziceam la noi se tranteste prin casa la greu, se loveste, se zgarie...doar suntem in linie dreapta catre "terrible 2s ".
Sophie si ea are accese de gelozie si ifose de Primadona. Mai nou o pune pe asta mica sa faca tot felul de prostii: sa manance polistirern, sa arunce lingura pe jos, sa traga ceva din dulap si toate astea i le sopteste asa ca un mic dracusor
Vivela la noi s-a mai diminuat gelozia cand am mutat-o pe Saya in camera cu Sophie, dar Say avea deja peste un anisor.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Timi07 spune:
M-a apucat scrisul si mi-e greu sa ma opresc....
Noi de la Craciun o tinem tot intr-o tuse, gropa si temperatura, ne-a luat pe toate 3 fetele pe rand.
Eu inca mai tusesc de rasuna biroul, Sophie e mai bine si Saya mai face febra dar la ea e si de la canini...of ce-o mai chinuie de vreo doua luni si inca n-au iesit toti 4 de aici e si mai agresiva micutzica.
Noi am gatat anul f aglomerati cu treaba si tot asa l-am inceput pe asta nou. Pe 31 Dec ne-am dat demisiile si pe 7 Feb plecam din Irl. Lucrez pana in 3 Februarie si pe 4 mergem la o bauta cu colegii...asa-i traditia
-na ca ma bruiaza colegii sa fac urgent ceva...revin ...sper. V-am pupat.
mychydutza spune:
vivela, multumesc...ma regasesc.
apropos de copii, istericale si reactia parintilor, ieri seara o mamica tragea dupa ea o fetitza, care evident vroia sa mearga altundeva si urla ca disperata, iar maicasa ii zice: taci ca-ti dau una de-ti sar toti dintii! pe mine m-a bufnit rasul pe fondul discutiilor purtate pe forum despre neagresarea fizica/psihica a copilului
musso17 spune:
buna ziua
si noi cu o tuse urata...sper sa fie bine.
timi,plecati din irlanda?!oauuu,asta da curaj,sa va mearga toate din plin si sa aveti succes...sanatate fetelor!!
Timi07 spune:
mai iau o pauza sa va mai pove de fetele mele.
Din ciclul AVEM STANDARDE:
de rervel s-au trezit fetele la 11:20 (a plans Saya din cauza dintilor si-a trezit-o si pe Sophie). Na zic numa bine o sa fim toti la 12 impreuna si ca sa ciocnim cate un pahar le-am scos un pic de suc de porto din frigi si le-am pus si lor in pahar cu picior ca doar e moment deosebit. La 11:30 Saya se cere la nani dar la 12 o trezesc artificiile si o aduc in living...ciocnim toti, ne pupam, servim piscoturi si ce credeti de atunci la micutzica mea nu mai accepta sa bea suc decat din pahar cu picior.
Intr-o seara impreuna cu Saya am pupacit-o pe Sophie mai fara voia ei si cand a venit timpul sa le citesc povestea de noapte buna imi zice Sophie f afectata:
-mami sa nu mai faci asa ceva, m-ai suparat foarte tare, mi-ai FRANT inima.
Fireste mi-am cerut scuze si m-am simtit f prost ca am suparat-o asa de tare
Timi07 spune:
citat din mesajul lui musso17 buna ziua si noi cu o tuse urata...sper sa fie bine. timi,plecati din irlanda?!oauuu,asta da curaj,sa va mearga toate din plin si sa aveti succes...sanatate fetelor!! georgiana,mamica de mihnea |
multumim frumos.
Sanatate si voua
mychydutza spune:
timi, plecati din irlanda? unde? la mai cald?
georgiana, sanatate