Vine Mosul in bostana! (204)
Raspunsuri - Pagina 14
Carmenela spune:
Moni, inainte sa pleci afara poate sa faca pipi si atunci nu ii mai trebuie pampers, mai ales ca ma indoiesc ca pe vremea asta stai 3-4 ore... Iar in casa cu chiloti si ciorapi, ca ma gandesc ca sunt 21-22 de grade....e ok... Succes. si rabdare. Allegra a mai facut pe ea de nenumarate ori, macar ca ea a fost cea care a cerut sa faca la olita si nu am fortat-o niciodata. Cred ca pur si simplu trebuie sa vada ca le e bine sa fie cu popoul mai liber. Daca il lasi alternativ ba sa faca, ba il intrebi, pana la urma va cere el, ca il va deranja sa fie ud... Asta cat stai in casa, ceea ce, tocmai pentru ca e frig afara, presupun ca stai destul de mult in casa, nu?
Personal oricum consider ca ceea ce ai descris tu e un progres, ca tot ai intrebat la inceput.:-) Si la urma urmei, iti dai seama ca nu o sa il duci la wc-u si la 18 ani, asa ca daca tie iti e mai usor si mai putin stresant, iar el raspunde foarte bine asa....intreaba-l! Presupun ca il duci de 3-4-5 ori/zi, deci e mai bine decat sa ii schimbi pampersul..si mai ieftin...:-) In timp o sa ceara el, nu iti face griji. Poate nu e gata sa ceara, dar e gata sa faca la wc. NA!:-) Orice lucru in plus e un progres, asta e clar! Fruncea sus!
Eu iti urez succes si pup.
Multumesc Mona. Nu as vrea sa bat campii cu fericirea mea, sunt multe zile cu nori negri cand ma gandesc la...toate...dar am invatat sa ma bucur de alea bune si sa le chem sa fie cat mai multe. Cea mai mare fericire este de departe cea care o aduce Allegra in viata mea. Si ma uit in jurul meu...si incep sa vad ca e bine....Animalele sunt bine si frumoase, am iesit mult in ultimul timp si asta m-a ajutat, am primit multe cadouri sau mici atentii de la Tavi, care, fara a incerca sa il transform intr-un exemplu(Doamne feri!), face tot ce poate sa se vada ca regreta tot ce s-a intamplat, face curat, mancare, cumparaturi, are grija de Allegra ca sa ma duc eu sa ma plimb, am slabit vreo 15 kile, m-am tuns si coafat, am o casa in care ma simt bine si sunt inconjurata de lume care tine la mine cu adevarat(astia sunt pe bune, nu ca altii..:-))...), am scos albumul, care era visul meu, samd... Cel mai important insa e ca am un copil minunat pentru sufletul meu. Daca uneori se intorc toate peste mine? Sigur ca da! Daca imi vine sa il omor cand se intampla asta? Sigur ca da! Daca explodez si ii scot ficatii pe gura cand imi aduc aminte? Siiiigur ca da! OOO, daaaaa!!!:-))) Daca ii scot ficatii si pentru gaura din ozon? Ooooo...daaaaaaa!!!!:-))))))) Dar zilele bune sunt mai multe ca altadata si starea de multumire o simt din ce in ce mai des... Fericire...? Hm....poate doar cand ma uit in ochii Allegrei....Atunci....restul...trece...
Va pup.
Este atat de greu si de dureros sa stai intre minte si inima si sa te lupti s-o impaci pe cea din urma cu dreptatile celei dintai". Gala Galaction
Didi81 spune:
Moni, chiar vroiam sa zic si eu de olita
. Sunt foarte multumita de mine ca nu am incercat sa o grabesc pe Aida in vre-un fel. Ea de-abia recent a inceput sa faca la olita si tot asa, doar daca o pun eu. Dar este atat de incantata cand face, se lauda peste tot ca e fetita mare si isi zice bravo! Azi pentru prima data a cerut ea ca vrea sa faca pipi la olita, am pus-o si a facut imediat. Deci la noi a functionat sa o las in ritmul ei, sa nu o fortez cu nimic, doar sa o laud cat cuprinde pentru fiecare reusita. Acum nu stiu cum functioneaza la altii, probabil fiecare copil e in ritmul lui si nu sunt 2 la fel, dar asa a fost la noi, si cu renuntatul la suzeta si cu renuntatul la laptele de noapte, totul in ritmul ei a fost cel mai bine.
Ieri pentru prima data am avut pipi 100% la olita!
Noaptea oricum nici nu mai tin minte cand a facut ultima oara in pampers.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Didi81 spune:
A, si am uitat sa adaug: eu nu o las fara pampers. Am avut o tentativa de-asta asta-vara, nu am avut succes, asa ca am renuntat. Dupa cum vad ca se misca lucrurile, incepe sa spuna si ea cand vrea sa faca, desii are in permanenta scutec pe ea.
Azi am venit cu masina de la parintii lui Cristi si cand am ajuns acasa Aida a zis ceva de pipi si olita, insa eram in mijlocul unui morman de bagaje si cand am ajuns eu sa scot olita si sa o intreb daca vrea sa faca, a zis ca nu, ca a facut in pampers. Asta e, sa imi fie invatatura de minte sa ma misc mai repede cand cere ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
moni_or spune:
DIDI, pai mie nu mi se pare nimic diferit in ce fac eu fata de cum ai procedat tu, adica tot in ritmul lui il las, exact asa fac si eu, il intreb si cand vrea il pun. Nu inseamna ca scutecul lui e gol mereu, pt. ca se intampla sa vrea sa-l pun dupa ce a facut si atunci ies doar cativa stropi, dar pur si simplu ii place pe wc si sa faca acolo. Si alteori se intampla sa imi zica "nu" cand il intreb si atunci evident ca nu-l fortez, il las in pace.
CARMEN, cred ca pt. inceput il mai las vreo 2 sapt. asa, cu pampersi si cu intrebat de 3-4-5 ori pe zi daca vrea sa faca, sa ii formez un fel de rutina,iar dupa aia il voi lasa in chilotel cu 3 exceptii: la somnul de amiaza, la somnul de noapte si cand iesim afara. Intr-adevar afara nu stam prea mult, vreo 2 ore cam asa, si mai putin atunci cand e fff frig.
Nu pui poze cu freza noua? Ca pe FB era una singura cu tine si era seara parca, n-am vazut prea bine (cred ca era si prins parul). Felicitari pt. slabit!
Si eu ma apuc musai dupa Revelion.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
Didi81 spune:
Moni, oricum mie mi se pare ca va descurcati foarte bine. Cum simti si tu, dar eu nu m-asi stresa cum ca ar fi cazul sa spuna si singur deja.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
mcoca spune:
Moni asta a fost si la noi prima etapa. Pus la 3 ore la wc. Ii punea bona pe toti. Daca facea bine, daca nu, nu. Eu acasa numai daca cerea, sau dimineatza in rest nu ma agitam. CAnd am dat pampersul jos am avut in total 2 accidente. Eu zic ca sunteti pe drumul cel bun
.
Vicky si Printzesone
ariadnabr spune:
Craciun fericit si de la noi!
Noi suntem bolnavi copti, io si Mick...fetele au fost bolnavici de Craciun, acuma ele is fresh si noi abia ne taram!
Anyway...am intrat sa ii raspund lui Moni- ceea ce faci tu acum e progres, da, asa se incepe cu pus pe olita la anumite intervale, apoi vine si pasul ca cere el si apoi se duce singur
, e un proces care poate dura de la o saptamana la cateva luni. Caca sunt copii carora le e pur si simplu frica de senzatia de "golire" fara pampers pe ei, deci nu ma mira problema. Si eu as zice sa-l lasi cu niste pantaloni de trening si chilotel si sa incerci sa ii explici sa-ti spuna daca vrea la pipi. Cu caca, zic eu ca ai putea sa pui de ex un kk facut in pampers in toaleta si sa ii spui ca si kk merge tot la toaleta si sa-l lasi sa traga apa si apoi sa il lauzi, aplauzi etc... Daca tu crezi ca el e pregatit, atunci dai inainte. Ideea e totusi ca el trebuie sa aiba un accident sa realizeze ca trebuie sa ceara. Apoi cu plecatul afara, eu l-as lasa fara pampers DAR, l-as pune la toaleta sa faca pipi de fiecare data cand ies afara, cand sunt intr-un magazin/restaurant etc...si nu i-as da lichide decat controlat si corelat cu posibilitatea de a merge la toaleta. Succes. 
ankalaura spune:
Moni - eu stiu asa:
1. cand am scos pampersul (la a' mare, ca a' mica il poarta cu mare succes inca, 100% din timp), ea NU A MAI VRUT pampers inapoi, desi nu stia inca sa spuna mereu. Adica spunea, dar se lua cu joaca, uita, scapa pe ea, si nu era nici o fericire sa se intample asta in parc (la vremea aia nu existau olite pliabile, portabile sau alte SF_uri, si nici macar toalete ecologice in parcuri).
2. cand nu se lua cu joaca, o puneam eu pe olita, si se lua cu joaca pe olita! Fie nu facea, si facea dupa ce ii ridicam pantalonii, fie ii trebuia un ceas ca sa faca, timp in care eu trebuia sa o pazesc - pentru ca nu o data s-a ridicat cu oala cu tot, lipita de fund, si tot pipiul a ajuns pe podea.
3. logistica scosului pampersului e mult prea complicata pentru nervii si timpul meu de acum.
Daca eu o vad ca nu vrea sa faca la olita sau la toaleta, nu mai insist. O sa vrea ea candva. Deocamdata, nu intelege agitatia mea in legatura asta, si o doare in cot ca ii explic eu ce dragut e sa ai un popou uscat, ca sor-sa face la olita, etc.
De fapt e impropriu zis olita, ca noi nici n-avem olita. Eu o sa o pun direct pe reductor.
In locul tau, as continua asa. Eu voi incerca din primavara incolo. Ai o gramada de timp la dispozitie. Nu e nimic anormal sa aiba aproape 3 ani si abia sa inceapa sa faca la toaleta sau olita.
Eu una, pedalez mai degraba pe dispozitia mea decat pe "pregatirea" copilului. Cand o sa fie ea pregatita, o sa ma prind, cu siguranta. Conteaza insa sa fiu si eu pregatita. Si momentan, nu-s.
Tecky spune:
moni si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine deci astept raspunsuri de la fete.
Fetele aveti idee cand sunt reducerile de 50% la magazinul Z?stiu ca se trimit clientilor fideli invitatii pe mail sau prin posta.Stiu din anii trecuti ca reducerile nu se fac publice,sunt cu circuit inchis...
MissJJ spune:
Eu cand ieseam afara o intrebam daca vrea pampers sau nu. Daca zicea nu ii explicam ca trebuie sa ne zica din timp daca vrea la toaleta si ca daca nu zice se va uda. Seara la somn o intrebam vrei sau nu explicam iar toata povestea si ea alegea.
Eu am preferat sa astept sa inteleaga si sa putem discuta. Stiati ca m-am stresat si eu vai toata lumea face si a mea nu si etc si de cate ori am incercat cu ea nu am ajuns nicaieri. Asa ca am preferat sa schimb pampersi la amandoua pana am avut cu cine discuta.
Aici ne zice ca inca un semn ca ar fi gata pt toaleta/olita e cand are pampersul uscat de ex dupa somnul de pranz, deci daca poate sa se tina pe perioada mai lunga, sa nu faca des si cate putin.
Eu zic ca si acuma daca vrei poti incerca si in casa cumperi de ex 7 perechi de pantaloni de trening ieftini si sosete si chiloteii si incercati vezi cum reactioneaza. De iesit daca vrea fara iesiti pe perioada scurte la inceput si apoi tot mariti durata incet incet.
Normal ca va fi messy normal ca va dura oleaca dar trebuie perseverat si veti reusi. La Ari, avea 35 de luni cand ne-am apucat, a durat doua sapt cu vreo doua trei accidente pana s-a invatat.