Vine Mosul in bostana! (204)
Raspunsuri - Pagina 13
Carmenela spune:
Salutis fetele,
La multi ani si sa fiti fericite!!!! Am intrat sa vaz ce faceti, vaz ca sunt gravidute noi pe care vreau sa le felicit..

Noi am petrecut un craciun extraordinar de placut... Ajunul a fost linistit, in familie, iar a doua zi au venit toti prietenii care au ramas peste noapte... Desi fug de lume multa ca de foc, de data asta a fost nemaipomenit, poate unde si magia sarbatorilor... Am ras, am dansat..ce sa mai...cred ca de mult nu am fost mai incantata de craciun.. Nu mai zic de fericirea pe care am simtit-o uitandu-ma in ochii Allegrei, care urla cat o tinea gura prin casa AAAMMM PRIIIMIIIIT CAAADOOOUUU DEEEE LAAAAA MOOOO'CRACIUUUUUUNNNN...![]()
![]()
![]()
![]()
I-am luat mai multe lucruri, asa ca nu i le-am dat pe toate odata ci in fiecare dimineata si seara, 3 zile... Era disperata de fericire..

In fine...am poze dar nu mai stiu sa pun pe picassa. Poate ma invatati...aghen... O sa pun pe fb la mine si la pepenasi oricum.
In rest ce sa va mai zic? A! Am patinat ieri....Dupa 25 de ani aproape...

NU am cazut decat o data, noroc ca am slabit fro 15 kile in ultimul timp, asa ca nu am spart gheata...

La inceput ziceai ca nu am mai pus piciorul in patine, ma tineam de toate alea... Mamaaa...cata frustrare am adunat...![]()
![]()
Dar am inceput sa ma obisnuiesc dupa putin timp, asa ca pe la sfarsit patinam binisor... Bine...departe de cum patinam cand eram tanara..cu piruete si salturi, dar ma rog, tot e bine ca nu mi-am rupt oasele... Am decis sa imi cumpar patine si sa fac treaba asta de 2-3 ori pe saptamana, mai ales ca pot face si vara, ca la mall afi e patinoar tot timpul anului. Oricum, m-am simtit nemaipomenit... In plus, de pe gheata vedeam locul de joaca unde sarea fii-mea ca isterica si disperarea lui Tavi cand alerga dupa ea pe acolo...ceea ce a fost un bonus, tre' sa recunosc..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cam atat de la noi... Albumele sunt gata, dar dupa sarbatori ma ocup cum trebuie si de site, ca nu imi place ce a iesit. Albumele sunt, zic eu, cu toata modestia..![]()
, superbe..![]()
![]()
Sunt teribil de spectaculoase si cred ca "decorate" cu poze vor arata nemaipomenit. Tre' sa ii fac si fii-mii poze sa le pun, ca nu am decat digitale.... Oricum, cred si sper ca o sa va placa, sunt chiar unice, originale si deosebite....
Hm.....ce sa va mai spun...? Decat ca va pup si sa stiti ca ma gandesc des la voi si la cum mi-ati fost alaturi cand mi-era mai greu... Nu am fost niciodata prea...exberanta, ca sa zic asa, in declaratiile de dragoste, dar va spun din toata inima, va multumesc pentru cat de calde ati fost cu mine cand eram...tare down...

Anul care vine va fi bun, stiu asta sigur. ![]()

Va pup din toata inima
Este atat de greu si de dureros sa stai intre minte si inima si sa te lupti s-o impaci pe cea din urma cu dreptatile celei dintai". Gala Galaction
baby_r7 spune:
buna!!!!!!!!!
am intrat sa va spunem ca noi suntem mai bine, nu mai suntem asa racite..![]()
![]()
Bianca a reusit sa doarma azi noapte si acum e un pic mai bine.
de la antibiotice a inceput sa i se rupa infectia si tuseste mititica.
in rest e mai bine, nu mai face febra si nu mai e asa maraita.
si noi de revelion vom fii cu batistutele dupa noi.
oricum nu plecam de acasa, doar o sa coboram la masa inainte de 12 sa ciocnim un pahar si in rest o sa stam in camera la noi, ca nu vreau sa ia si Maya raceala.
ma bucur sa cites despre Craciunul fiecaruia in parte si sa vad ca v-ati distrat toate!!!!!!!
sa aveti UN AN NOU la fel de frumos maine!!!!!!!
va 
pe toate!!!!!!
eu azi sunt la bucatarie, fac salata de boeuf, ieri am facut supica de galusti pt. fetite si ciorbita de perisoare pt. noi.
maine pregatim aperitivele, fripturica la cuptor.
cu dulciurile se ocupa sora mea si raciturile mi le trimite bunicuta.
asa ca sper sa fie bine maine.
spor la treaba tuturor!!!!!
Roxana mami de
Bianca Maria 2 ani
www.flickr.com/photos/11432933@N08/" target="_blank"> poze cu printesa mea
poze octombrie 2010!!!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=1" target="_blank">poza Concurs chic bebe-Klorane baby:
bab.jpg
moni_or spune:
Hai sa va intreb ceva, sper sa nu isc iar dispute, ca e un subiect controversat.
Luca de vreo 2 sapt. face pipi la wc (la olita nu vrea ca e cam mica si incomoda olita, dar face pe reductor la wc) dar nu se cere niciodata ci doar cand il intreb, daca vrea sa faca pipi zice ca da si chiar face, de fiecare data, chiar daca nu ii trebuia si ies cativa stropi, dar ii place sa faca si sa stea pe wc. Fata de acum o luna-doua cand plangea numai cand auzea cuvantul olita, eu zic ca e un progres. Dar kk nu vrea sa auda sa faca la wc, doar pipi, insa ce ma enerveaza pe mine e ca nu cere el din proprie initiativa si cum nu pot sa-l las fara pampersi iarna nu pot sa vad care e programul si frecventa lui de pipi, sa-l pun in momentele cheie. Oricum cand ar fi cel mai important, la trezirea de dimineata si dupa somnul de amiaza nu vrea la pipi.
Ce ziceti? Conteaza ca progres? Daca il pun zilnic de 3-4 ori (cu acordul lui, nu fortat, v-am zis, lui chiar ii place) oare se va obisnui si va ajunge sa ceara el?
Ca sincer acum consider ca am gresit ca l-am lasat in plata lui, normal ca nu sunt de acord sa-l fortezi, insa trebuia sa cumpar mai devreme o olita sa am in casa si sa-i explic la ce foloseste, eventual sa-l mai pun mai din timp (adica de pe la 18-20 luni). La Alex cred ca asa voi face, daca va merge treaba si va avea stare sa stea.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
moni_or spune:
Si preocupata de pipilitul nostru, am uitat sa spun, CARMEN
tare ma bucur cand te citesc atat de fericita, bravo voua pentru Craciunul petrecut si pentru cat de bine a evoluat totul de acum cateva luni! O meriti din plin!
Monica, mami de
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
MissJJ spune:
Moni eu nu stiu ce sa zic, eu o vad asa treaba asta cu olita/toaleta: sa invete ei sa isi dea seama cand le vine sa mearga si sa ceara, nu ca scopul e sa nu mai faca in pampersi. Daca ei nu constientizeaza senzatia si etc, mie mi se pare gen dresaj te pun si faci. Dar daca il lasi in chilotei si nu il duci tu regulat si etc, ce face? Cum reactioneaza daca se scapa pe el?
Eu nu cred ca trebuie sa regeti ca l-ai lasat in plata lui pt ca sunt inca mici, stiu ca dupa standardele din ro se zice ca nu, dar ei abia de la 18 luni pot controla sfincterul, sunt copii care desi le place si stau pe toaleta si etc nu sunt inca gata. Aici zice ca sunt copii care abia la 3-4 ani sunt efectiv ready pt asa ceva.
Eu l-as lasa pana la e cald si atunci renunti la pampersi cu totul.
Nu zic ca merge la toti metoda asta eu vb din experienta mea cu Ari si dupa ce am tot citit si etc eu zic ca a fost decizia corecta in cazul nostru. De aia cu asta mica nici nu am incercat inca, astept sa vad cum va fi la vara, daca pana la vara nu arata interes singurica o sa incerc sa o las in chilotei sa vad ce si cum.
Carmenela spune:
Moni
, as zice ca sunt si zile negre si albe, dar in general mai albe decat altadata.. Asta e cel mai important...![]()
Cu pipilitu' eu iti zic de la alle - ea uneori uita sa ceara sau chiar zice ca nu face pipi, dar daca o pun pe olitza sau wc, face. Eu zic, fara a avea pretentia ca e cel mai bun sfat, sa il mai lasi si pe el sa faca pipi pe el,(macar ca te scoate pe tine din minti, e drept) NU PAMPERS,ca o iei de la capat...si o sa inteleaga ca trebuie sa ceara. Adica, alterneaza, cand il intrebi...cand nu...cam asa fac eu cu ea... Dupa ce se obisnuieste fara pampers, nu o sa mai vrea el sa i-l pui, asa ca poti sa ii spui ca daca face pipi pe el si nu cere, se trezeste iar cu pampersul pus... Eu asa i-am zis...Nu am certat-o, nu m-am isterizat...A facut de cateva ori pe ea uitand sa imi spuna, si am adus un pampers foarte serioasa, i-am zis ca e clar ca e prea mica ca sa faca la olita si ca de acum revenim la pampers... Am crezut ca face criza de isterie...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
De atunci a mai uitat dar foaaarte rar si imi zice tot timpul ca NU pampers, ca doar chilotei...

Dupa mine, repet, fara a crede ca e cea mai buna solutie, e sa il obisnuiesti atat de tare ca ii e bine fara pampers si fara sa fie ud, incat atunci cand face pe el sa il deranjeze foarte taaarreee.... Sper sa imi ierti comparatia...eu folosesc tare multe tactici de caini...![]()
![]()
Nu imi sariti in cap, ca nu consider copilul un caine, dar multe tehnici de educare merg, pentru ca sunt bazate pe principiul fa bine si o sa te simti bine...
In fine, ca sa radeti putin, la un moment dat m-a intrebat de ce ea nu face pipi afara, ca si cainii.. Ei na, raspundeti la intrebarea asta!
Am pus poze pe fb, ca pe picassa nu mai stiu. Multam de comentarii fetelor... Pup tare
Este atat de greu si de dureros sa stai intre minte si inima si sa te lupti s-o impaci pe cea din urma cu dreptatile celei dintai". Gala Galaction
monalac spune:
buna si de la noi!
sunt putin socata de vestea cu accidentul lui serban huidu,sa dea dumnezeu sa se faca bine!
noi suntem bine,maine suntem sg,tati e la serviciu.nu fac nimic special,azi am facut ciorba de vacuta si maine fac o friptura de vaca in sos de vin,iar sotul face azi un tort cu blat cumparat,ca nu stiu sa fac blat de tort si oricum cuptorul e varza,arde rau.
mi am luat masina de facut paine[e o oferta azi si maine la altex,o masina de facut paine moulinex are reducere 150ron,adica e 200 ron de la 350ron].numai azi si maine e oferta,asa ca,aviz amatorilor!
eu am profitat de faptul ca a luat sotul banii de haine si mi am facut un cadou!o s o incerc in seara asta.
lui cris i a cazut un dinte,de fapt am fost la dentist si i l a scos,ca i se misca rau si l deranja,iar eu n am avut curaj sa i l scot cu ata.i a dat cu spray si n a simtit nimic,iar azi a fost f bucuros ca a venit zana maseluta si i a luat dintele de sub perna,punandu i in schimb bani.cica ''mami,cand mi or cadea toti dintii o sa fim bogati''
eu n am prea avut treaba cu zana asta maseluta,dar el vazuse la desene animate si a vrut sa si puna dintele sub perna,asa ca n am vrut sa dezamagesc copilul.
moni,eu zic ca sunteti pe drumul cel bun cu olita.
nu stiu ce sfat sa ti dau,ca la capitolul asta ne a iesit din prima.insa codrin are si acum suzeta si nu stiu cum va scapa de ea,ca e dependent tare.
ce ma ingrijoreaza pe mine e ca are maxilarul deformat,adica dintii de sus sunt f in fata,dar nu stiu daca sunt asa de la suzeta,ca si cris a avut suzeta pana la 2 ani jumatate si a avut dantura ok.
eu mi am luat concediu,ca m am cam saturat de naveta pe frigul asta.
va pup pe toate.
carmenela,ma bucur ca esti fericita,sa dea dumnezeu sa fii mereu asa.
moni_or spune:
Si pana la urma ce e rau in a-l "dresa"? Ca-i zici dresaj, ca-i zici obisnuinta, el clar isi poate tine un pic, ca de ex. ii place sa faca pipi in vana si inainte de baita tine pana intra in vana si face atunci.
MADA, CARMEN, din pacate nu pot sa-l las in chilotei pt. ca e frig, adica ma rog, in casa nu e frig dar daca mergem afara e frig sa-l las pisat si din ce am citit odata ce i-ai scos pampersul e bun scos, nu e bine sa i-l tot scoti si pui in functie daca e afara sau inauntru. Sau e ok sa-l tin in casa fara si sa-l pun cand iesim? Ca sincer mie atatea teorii si preconceptii mi s-au demontat in practica, incat nu prea mai vreau sa am idei fixe.
Si eu am fost de principiul ca o sa-mi zica el cand ii trebuie, dar deja sunt satula sincer, majoritatea copiilor fac deja si nu ca ma compar cu altii, dar m-am saturat si eu de schimbat atatia pampersi, la amandoi. Dar cum am spus, evident ca nu strig la el sau nu-l pedepsesc sau nu ma supar daca nu se cere, insa eu am scris ca sa va intreb ce credeti? Daca il tin cu pampersi am sanse sa se obisnuiasca sa faca la wc si sa ceara singur?
Aaa, si mai e o chestie, mie mi s-ar parea mai usor sa faci kk la wc, ca e senzatia mai stringenta, si alti copii fac prima data pipi si mai tarziu kk?
Monica, mami de
moni_or spune:
MADA, stiu ca pana la 18 luni nu e pregatit sfincterul, ca si eu tot cu asta le inchideam gura la toti care-mi sugerau olita, dar uite ca deja are 29 de luni, au trecut de mult 18... Si repet, nu intelege ca pe Alex il pun de acum de la 7-8 luni pe olita, asta sincer mi se pare o prostie enorma, dar cum ziceam, mai pe la 18-20 luni o s-o introduc in peisaj, nu ca la Luca, care abia la 2 ani a vazut pt. prima oara o olita.
Dar oricum, strategia mea e calea de mijloc: il intreb cand vrea, il pun de cate ori vrea si sper sa se ceara singur, daca nu, de la vara clar il las fara pampersi pt. ca din toamna vreau sa-l dau la gradi si nu ne primesc cu pampersi.
Monica, mami de
monalac spune:
moni,fa asa cum simti tu,pt ca tu ti cunosti cel mai bine copilul.uite,codrin nu a vrut sa stea pe olita pana la 2 ani,insa la 2 ani a cerut o singur si n a avut niciun accident.e drept ca l a avut model pe cris.
pe cris la 2 ani si 4 luni l am pus prima data,i am explicat si l puneam din cand in cand la olita.poate ca daca as fi stat dupa el,as fi asteptat mult si bine.
e drept ca era cald afara,ieseam in parc si l puneam la pom[fetelor,nu ma certati prea tare].