Pufuleti veseli de ian-feb (186) LMA Vlad!
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
irrinaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Multumim de cinste, sa-ti traiasca baiatul! ![]() Mi-e o pofta de un tort... ![]() ![]() Mirela si ![]() ...dreaming of a white, perfect www.youtube.com/watch?v=1HrAy5xqzOs" target="_blank">Christmas ![]() ![]() ![]() |
Pai, iti trimit eu o felie, ca mai e
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ayanna_xem spune:
Buna seara!
Eu pe fuga, ca-s deja in pijamale si in drum spre pat. Am muncit azi la carnati & co...si-s franta!!!...dar vroiam sa-i zic Miremiei ca m-am bucurat sa vad bradutul pe prima pagina...l-am sters de la semnatura ca sa nu zgarie retina ca era prea tipator acolo la fiecare mesaj, plus dublurile cand eram citata.
Poate mai intru maine si reusesc sa pun si niste poze...nu promit, dar incerc.
Am iar zi de smotru, plus prajiturit ceva rapid ca vine preotul cu ajunul si sa am si eu ceva de gustat pe masa.
V-am pupat!
_
Mami de strumfita zgubilitica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sorina_bz/sorina_bz.jpg)
sorina_bz spune:
Buna dimimeata de la noi!
Cum de atat timp imi beau cafeaua cu voi dimineata, astazi dau eu cafeluta......mare, tare, si neagra, sau zahar, cu miere, cu lapte....cum preferati.
Miremia, Larisel...
Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)
sorina_bz spune:
Daca ma lasa Iris, o sa incerc sa mai povestesc cate ceva despre noi, sa ne cunoasteti...e mai usor asa...la o cafea
Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)
sorina_bz spune:
Poate ar trebui sa incep cu inceputul...
Diana a fost un copilas mic, 2600g, nascut la 36 sapt, se pare ca fara reflex de supt, hranita prin gavaj la maternitate, si cu care acasa m-am chinuit cu mancarea pana spre varsta de 6 ani. In rest...un copil tare dulce, cuminte, docila, ascultatoare...nah...visul ciorii.
Nici acum, adolescenta fiind, nu pune mari probleme. A reusit cu o medie f mare(9.94) la cel mai bun liceu teoretic din urbea noastra, clasa de mate-fizica cu profil intensiv engleza...per total...un copil cuminte.
sorina_bz spune:
Fiind recasatorita, in ultimii ani..ne doream mult un bebelus.
Insa eu am o suma de probleme medicale(hernie ombilicala operata, recidivata, re-operata...pus plasa, tiroidectomie totala sub duspiciunea de cancer tiroidian...neconfirmat)care nu prea ar fi fost compatibile cu o o noua sarcina.
Si totusi am reusit .. cu greu, cu "enshpe" echografii 4d, cu analiza peste analize, cu stat in pat pe partea stanga ultimele 2 luni, cu contractii la greu...dar...a aparut Iris.
Bebe marisor, la termen(39s1z), sanatoasa si....cum mi-am dorit....mancacioasa.
In maternitate manca cate 2 ratii de nou nascut..ce sa mai povestesc...eram super fericita.
sorina_bz spune:
Laptele a venit si el cu chiu, cu vai, dupa vreo 7 zile..putin(probabil ca lipsa tiroidei si-a spus cuvantul)...copilul obisnuit la biberon..in fine...m-am muls si i-am dat cu biberonul cat am putut.
Dar, surpriza surprizelor a venit cand Iris avea cam 2 saptamani...a inceput sa nu mai manance...se arcuia la biberon, urla, se zvarcolea...si-a injumatatit ratia...medicul spunea ca sunt colici.ok..colici...
La 3 luni, dupa ce fiecare masa era un calvar..cu tipete,alergat cu ea in brate sa se linisteasca...re-oferit sticla...s-a hotarat probabil ca este prea dureros sa manance (nu stiu de ce...copilul crestea bine, analize normale..urlete la maxim) ...si a inceput sa refuze sistematic mancarea.
Si uite-asa am ajuns sa-i dau sa manance numai in somn...timp de 2 luni m-am chinuit in felul asta...adormit in urlete copil flamand...pus pe picioare, varat biberon in gura...si stat asa cu ea...leganata pe picioare...cate o ora..pana-si termina sticla. Stress maxim, liniste deplina in casa...daca se trezea...pierdea masa.
Intr-un final, la 5 luni ale ei, dupa multi alti doctori, am ajuns la guru-Stanciu. Iar analize, suspiciune de alergie la proteina LV, sau reflux gastro-esofagian...Facut inclusiv endoscopie...nimic confirmat.
Dr. Stanciu ne-a explicat ca trebuie reeducat copilul...sa manance numai treaza, cu orice risc(de subalimentare, deshidratare, etc)..asa ca...ajunsi acasa...i-am dat un biberon, treaza fiind...si...surpriza surprizelor!...a mancat.
De atunci mananca numai treaza, si am scapat de o parte din probleme.
Nici in ziua de azi nu stim ce Dumnezeu a fost tot episodul ala..
Cert este ca Iris are o relatie tare ciudata cu mancarea si in ziua de azi.
Adica...la solide este ceea ce se numeste pe scurt "picky eater"...foarte mofturoasa...mai nimic nu-i place...foarte greu ii intru in voie...
Iar laptele...desi bea destul de mult(dupa multe formule schimbate...am ajuns la Hipp, care se pare ca-i place), cam 700-800ml pe zi..il bea numai in miscare. Adica...eu o sustin cu o mana...cu o mana tin biberonul...si merg cu ea prin casa...ii arat diferite chestii, ii cant...e o mare jale.
In rest..evolutie psiho-motorie buna, raport greutate-inaltime bun...toate bune, dar ma cocoseaza.
sorina_bz spune:
Si uite-asa v-am dat eu de citit un roman, la cafeaua de dimineata.
Am sa incerc sa trimit niste poze pe mail-ul comun, sa va arat capritzele.
Sper sa nu fac vreo balarie....nu-s chiar tehnica, asa...
Merg sa-i pregatesc mironositei mancarea zilnica...revin sa va citesc, ca in fiecare zi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/decenuela/decenuela.jpg)
decenuela spune:
neatza dagelor....la cafea va og...e prea devreme????
io s//unt cheauna rau de tot...nu stiu...ori ii vor mai iesi niste dinti...habar n-am dar se trez des...f.f des..astfel incat e la 2...zic ca e dimineatza....dar e doar 2.
pt ca ieri n-a fost o zi asa cum am sperat...nici papuci...n-au ajuns nici gumatzii...nici prin casa n-am fc mare lucru...practic ..nik din ce-am sperat nu s-a intamplat...(oare pt ca m-am intors in casa dupa cheia de masina?)
nu-i bai...mai e si astazi o zi. nu-i asa?
oricum astazi tre sa fac bagajele ca maine..cat mai dimi...goooooo!!
jiji n-are treaba cu bradul..desi e marisor in schimb pe zi ce trece e mai curios si orice kk mic, mic ce-l gaseste pe jos...il ia pe deget se uita la el...si-l baga in gura.
imi place la nebunie cand toata lumea isi da cu parerea...."iti spun eu..o sa mearga direct in picioare". "o sa mearga f f repede la cum se prezinta, sta deja singur in picioare".....lumea e nebuna....evident ca merge de-a busilea...si ca n-o sa meaga f curand in picioare deoarece sta in picioae, se sprijina de tot ce poate ...insa lasat singur...joaca lambada, nu are stabilitate inca...dar ii las sa spere..ca au dreptate...(mai ales pe ta-su)
legat de creme...hm..pana pe la 30 n-am fol nik....n-am av nicio restricite la mancare...este di vis..sa manaci orice, oricat si sa nu depasesti kg pe care le ai de cand lumea...
acu...pt ca nu mi-e sete si nu ma hidratez prea bine..am nev de crema..mi se usuca pielea...
mama se da cu ulei de masline extra virgin...
am uitat...m-am mai dus intre timp la o tzatzaiala...
cris?????
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
PENTRU MAMICI SI BEBICI...
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ale1212xa/ale1212xa.jpg)
ale1212xa spune:
neatza
si eu pe aici
dece de cafea
----------------------------------------- Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric