Definitii ale tolerantei
dragii nostri,
Aici pe DC suntem un curcubeu de personalitati si suflete. Atat de diferiti si totusi atat de uniti... Cum ati putea defini toleranta?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri 
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
rrox3 spune:
Eu OK, Tu OK.
A sintetizat Eric Berne destul de bine, dupa parerea mea. ![]()
Un soi de eu si tu, atat de asemanatori si atat de diferiti, suntem perfect in regula, exact asa cum suntem.
viviana spune:
Acceptarea diferentelor.
Nu intelegerea lor ci pur si simplu admiterea lor.
Mai imi place sa numesc toleranta si fenomenul de a nu pune etichete pe faptele, locurile, societatile, oamenii si lucrurile pe care nu te-ai straduit cu adevarat sa le cunosti.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Ilinca_M. spune:
Pentru mine tolerantza are conotatii negative. Ma grabesc, but I'll be back.
De fapt hai sa bag un "preview" daca tot am inceput:
- cred ca de cele mai multe ori o atitudine de tolerantza implica superioritatea celui care se crede tolerant. Gen:"eu sunt cel mai grozav, am singura religie buna, singura orientare sexuala corecta, am cele mai grozave si morale obiceiuri...uite, asta nu le are, dar eu voi fi tolerant cu el, tac din gura, nu-i zic cat e de de-a-mpixu', si-asa e batut de soarta fiindca are religia gresita/ e "pe invers" etc. deci ma rezum la a-l privi cu condescendentza si tac, nu-i zic nimic, da-l incolo, il tolerez".
Revin sa dezvolt, dar mai incolo![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
accept92 spune:
Eu sunt deacord cu rox dar si cu Ilinca. Adica "Eu OK, tu OK, eu mai bun ca tine...OK?"![]()
ladyJ spune:
Accept, super!![]()
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
rrox3 spune:
He, he, si daca ne trezim brusc intr-o fanta de utopia si toleranta e reciproca? ![]()
Ce povesteste Ilinca e pseudo-toleranta.
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 He, he, si daca ne trezim brusc intr-o fanta de utopia si toleranta e reciproca? Ce povesteste Ilinca e pseudo-toleranta. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Cum, toleranta reciproca nu este iubire?
rrox3 spune:
Depinde la ce tip de iubire te referi.
Iubirea de semeni poate fi definita prin toleranta.
Alte soiuri de iubire nu cred ca pot fi reduse la toleranta.
Si pe urma, toleranta asta are si ea limitele ei.
Reciprocitatea cu pricina era un scenariu pentru tolenta superioara a Ilincai. Poate si celalalt e tolerant cu ea.
Mai e si o problema de semantica cu toleranta asta. A dobandit intr-adevar un sens cu iz negativ. Poate daca i-am spune acceptare, am scapa de el.
Glicina spune:
Eu cred ca nu reusesc sa fiu toleranta decat in momentele in care reusesc sa le accept altora exact acele trasaturi care la mine sunt vazute drept defecte :)
silvi_2005 spune:
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile."
Octavian Paler Avem timp
Cred ca a da o definitie exacta tolerantei este practic imposibil, depinde enorm de mult de resursele celui in cauza: resurse intelectuale ...pentru a cauta sa se exprime politicos si calm la nesfarsit, resurse psihologice ...sa nu implice afectele si sa incerce sa raspunda si sa ramana calm in fata provocarilor si nu in ultimul rand resurse sufletesti sa ramai Tu sa stii cine esti Tu chiar si atunci cand cei de langa tine vor incerca sa vada in toleranta ta o urma de slabiciune ca sa nu zic ca vor crede adesea ca esti fraier
Eu personal am invatat de la viata ca nu are rost sa te schimbi, sa strigi si sa incetezi a fi politicos doar pentru a face fata "societatii" ci trebuie doar sa stii sa selectezi oamenii , sunt unii cu care asa cum zicea o prietena " nu merita sa vb cu ei nici despre vreme" . Oameni care mai bine ii eviti pentru ca nu ii poti schimba , poate e si asta o dovada de toleranta, nu stiu...