The Secret, legea atractiei chiar functioneaza?
Raspunsuri - Pagina 3
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Androix Bai, filmul bate cartea! M-am terminat de ras cand un tip povestea cu lacrimi in ochi cum a muncit de i-au sarit capacele si si-a pus o poza cu o viloaie pe un panou si se uita la poza aia din cand in cand ca sa se motiveze. Si dupa ce a muncit el asa s-a mutat in sfarsit intr-o viloaie si dupa un timp de la mutare a dat intr-o cutie peste poza aia pe care a tot fixat-o ani la rand. Doamne! Si ce sa vezi??? Era chiar viloaia in care s-a mutat!!! Incredibil!!! Cum l-a dus universul exact acolo unde si-a dorit el!!! www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Eu nu pot accesa linkul si nu imi dau seama despre ce carte e vorba.
Insa la 16 ani 'm-am terminat ' si eu de ras cand am citit cartea Noteaza si Actioneaza ( Write it down , make it happen) si am decis sa fac o lista cu cele mai imposibile /costisitoare/inaccesebile dorinte.De ce? Pt ca nu aveam nimic de pierdut si nimic mai bun de facut la ora aia.
Vila a fost cea care parea cea mai usor de obtinut ( si ceam mai putin extravaganta)dorinta din toata lista mea.
Am obtinut de atunci in proportie de 90-95% TOT de pe acea lista si evident cand mi-am dat seama ca functioneaza( dupa ani buni , cand am gasit absolut intamplator lista intr-o agenda mai veche) am facut si altele, si fac in continuare.
Acum fac o lista la inceputul fiecarui an si pana la sfarsitul anului obtin cam tot ce imi propun.De data asta chestii mai plauzibile ca prima data, dar si unele f indraznete dar mai realistice un pic decat cele din lista de la 16 ani.
Se bazeaza pe aproximativ acelasi principiu ca poza lu' nenea cu vila : sa nu scapi din vedere ce iti doresti si astfel in mod constient sau nu vei actiona in sensul respectiv.
Fiecare crede ce vrea, eu va spun ca mie mi s-a implinit aproape fiecare dorinta.
Bafta, daca vrei sa incerci.
Lara mami de Errie si Jamie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
Porumbita spune:
a, inspirata de cartea aia imi fac un to do list (in decembrie pt anul ce va veni)
am inceput in 2004;
in mare realizez cam 75-80 % din ce trec acolo (si le am pe categorii, profesional, familial, personal
) dc trec de 95% imi dau singura un premiu in ianuarie; ![]()
Androix spune:
Lara, dar de ce nu spui ca lista ta se refera exclusiv la lucruri materiale? Normal ca actionezi in sensul care trebuie incat sa obtii ce ti-ai propuns. Si eu am o lista mentala cu ce-mi doresc, nu mi-am pus termene dar mai devreme sau mai tarziu voi obtine TOT ce e pe lista aia. Nu e nimic secret in asta, nu e nici o revelatie. Da, poate daca scrii pe hartie, sau te uiti la o poza (trebuie totusi sa recunoasteti ca exemplul din film despre care am povestit este mult tras de par) au darul de a te tine focusat pe ce vrei sa obtii si atunci depui efortul necesar.
Dar de fiecare data cand s-a discutat despre filmul/cartea asta s-a ajuns invetabil sa se discute despre bolnavii incurabil. Credeti ca oamenii aia nu se gandesc clipa de clipa ca isi doresc sa fie sanatosi? Sau poate fixeaza o poza cu ei cand erau bine mersi neafectati de nimic...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
monabella spune:
| citat din mesajul lui accept92 Eu cred ca functioneaza...dar trebuie nuantat. Functioneaza daca ceea ce iti doresti te defineste. A te concentra pe ceea ce iti doresti nu se refera la un exercitiu ci mai degraba la a nu te mai putea concentra la altceva. De exemplu asa sunt eu cand imi doresc ceva...intru intr-o stare de 'on hold' si toata energia mea se canalizeaza sau mai corect se scurge acolo. Si da...in cele din urma imi ies toate. Anumite lucruri am regretat ca mi le-am dorit, poate mi-am dat seama ca e de rau inca dinainte de a le avea...si totusi una rationam si alta se intampla cu mine. Cred ca este vorba despre o anumita tipologie umana. Cunosc oameni 'imprastiati' si neconcentrati in dorintele lor si intr-adevar nu prea le iese. Cam cum imi doresc si eu sa castig la loto...ar fi fain dar chiar nu ma defineste dorinta asta...cand pun un bilet mi se pare ca ar fi o gluma sa castig. Totusi mi-au iesit de 2 ori 4 numere desi joc destul de rar. |
bunica mea a jucat ani de zile la loto. Si-a dorit enorm sa cistige. Normal ca nu cistigat mai mult de citeva sume meschine, incomparabil fata de banii pe care i-a cheltuit cumparind bilete de loto lozuri etc ani si ani de zile...
lara_c spune:
| citat din mesajul lui Androix Lara, dar de ce nu spui ca lista ta se refera exclusiv la lucruri materiale? Normal ca actionezi in sensul care trebuie incat sa obtii ce ti-ai propuns. Si eu am o lista mentala cu ce-mi doresc, nu mi-am pus termene dar mai devreme sau mai tarziu voi obtine TOT ce e pe lista aia. Nu e nimic secret in asta, nu e nici o revelatie. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nope, nu sunt numai materiale.
Am avut dorinte cat se poate de 'intangibile'...de ex sa gasesc partenerul potrivit pe care sa il iubesc ca pe nimeni altul si el pe mine.. sau sa am nr. de copii dorit(2) si sa fie fata si baiat. Sa iau x examen sau sa obtin x post.
Acum sigur ca poti sa spui ca a fost o intamplare...Desi au fost cam multe...
Dar am pus si lucruri care pareau de neimaginat de ex...sa merg la shopping cu Madonna si sa il cunosc pe Printul Charles...
Lol. Cu Madonna n-am avut placerea (inca!)dar pe Print chiar l-am cunoscut.La aprox 9 ani dupa ce am scris asta pe hartie.
Culmea ca nu m-am focusat pe chestia asta pt ca am scris mai mult ca sa 'dovedesc' ca metoda NU functioneaza. Chiar unul din capitole te indeamna sa faci chestia asta, sa scrii cateva dorinte care ti se par aproape imposibil de obtinut si sa vezi dupa catea luni sau chiar ani cate s-au implinit.Poate sa dureze si zeci de ani totusi, nu e chiar asa ...pana maine vreau x. Cica din toti cati au incercat nu a fost nici o persoana careia sa nu i se fi implinit macar o dorinta.
Acum nu stiu, eu vb doar de mine.
Bineinteles ca ulterior chiar m-am concentrat pe anumite lucruri si n-a mai tb sa astept 9 ani dar sunt unele chestii care continua mereau, nu am termen limita .
Si mai am o gramada de exemple.
Plus ca si daca ar fi fost doar dorinte materiale , tot parea imposibil la vremea respectiva sa se implineasca. Ca doar nu eram miliardara sa stiu la 16 ani ca oricum se implineste de ex dorinta de a vizita 152 de tari mai importante. Si chiar daca as fi fost iti tb si timpul necesar nu numai bani. Deocamdata am fost in 59, urmeaza nr. 60 in Martie dar mai am timp pana la 90 de ani..... Majoritatea au fost vizitatea prin prisma serciciului chiar daca nu neaparat in interes de serviciu( m-am aflat in locatia ideala pt a vizita tarile din jur de ex), altfel nu as fi avut timp in 12 ani.
Nici nu aveam o relatie serioasa la varsta aceea dar pe langa ca pe viitor imi doream o relatie perfecta imi doream neaparat sa imi petrec luna de miere in Hawaii.Provin dintr-o familie cu venituri ok , dar nici daca vindeau ai mei ambele masini nu puteam sa imi permit 31 de zile la hotel de 5 stele in Hawaii, zboruri cu elicopterul pe insule etc. O sa zici...da da asta e materiala. O fi da' la 16 ani parea fairy tale...
Cum s-a indeplinit...pai din dorinta in dorinta cred...am luat examenele la facultate,am obtinut bursa dorita, am obtinut postul dorit, am obtinut marirea de salariu dorita, intre timp l-am cunoscut si pe viitorul sot...ca pt luna de miere este nevoie de sot LOL...si tot asa.Si culmea si el tot in Hawaii dorea sa mearga , caci altfel iarasi nu s-ar fi indeplinit...
Ah si am lucrat si lucram impreuna, sa nu se inteleaga ca am cautat sot cu venituri mai mari ca ale mele ca sa imi indeplineasca dorinta/dorintele.
De aia mi se pare ca nu pot fi chiar toate o coincidenta...dar si daca chiar asa o fi ....nu conteaza, la cat mai multe coincidente atata timp cat eu obtin aproape tot ce imi doresc!
P.S Inca nu am castigat la LOTO...
Lara mami de Errie si Jamie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
medeea76nou spune:
Da, si eu cred ca daca iti doresti ceva cu adevarat reusesti. Cel mai greu insa mi se pare sa ne definim scopurile pentru care merita sa facem acele eforturi de vointa ce duc la realizarea lor. Si eu am reusit sa-mi implinesc visele, iar Secretul a fost o simpla confirmare a ceea ce simteam oricum.
Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou
23+, bineinteles tot 
Androix spune:
Din exemplele date de tine intamplare au fost doar sexele copiilor, in rest sunt tot dorinte tangibile, cum le-ai numit tu mai bine decat mine ca tot asta am vrut si eu sa spun, dorinte pentru care ai actionat intr-un anumit fel ca sa le obtii.
Nu ti-ai spus parerea in legatura cu modul cum functioneaza metoda in cazul unui bolnav de leucemie sau cancer de piele de exemplu, sau a unei mame de copil bolnav. Cum crezi ca functioneaza secretul la chestii de genul asta?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
mianna spune:
| citat din mesajul lui Androix Dar de fiecare data cand s-a discutat despre filmul/cartea asta s-a ajuns invetabil sa se discute despre bolnavii incurabil. Credeti ca oamenii aia nu se gandesc clipa de clipa ca isi doresc sa fie sanatosi? Sau poate fixeaza o poza cu ei cand erau bine mersi neafectati de nimic... |
crede-ma ca nu se gandesc. in orice caz, nu "on topic", ca sa zic asa. sunt foarte putini cei care gandesc cu adevarat pozitiv (am vrut sa scriu "care reusesc sa gandeasca pozitiv", dar nu-s convinsa ca-i o chestie antrenabila). foarte multi, ca sa nu spun cei mai multi, se gadesc automat ca din asta vor muri, ca nu exista tratament, asociaza orice simptom sau semn cu evolutia bolii etc.
Arina21 spune:
Eu stiu doar ca-mi doresc foarte mult un copil sau mai multi. Dintotdeauna mi-am dorit. Mult de tot. Si uite ca au trecut multi ani si nu mi s-a indeplinit dorinta, cu toata gandirea pozitiva. Si noi mai si suntem OK amandoi.
In schimb, inca de pe vremea comunismului, cand ascultam cu bunicu' Europa Libera, am zis ca o sa plec in tari straine sa studiez. Credeam cu convingere lucrul asta. Si vroiam sa fiu independenta. Si asa a fost: am invatat, am facut facultate, am dat teste de engleza, am luat bursa de doctorat, am lucrat cu NASA, am vizitat tari straine o gramada, am casa si masina exclusiv cu banii nostri, nu ne-a ajutat nimeni. Dar a fost asa de simplu in comparatie cu dorinta asta de a avea copii.
Ce vreau eu sa zic: ce a depins de mine, am facut; e adevarat, sunt o persoana optimista si cu o atitudine pozitiva. DAr sunt aspecte in viata pe care nu ai sub nicio forma cum sa le influentezi, cu toate cartile din lume.
Nu exista o reteta a fericirii. Si nici nu cred ca ar fi indicat!
Parerea mea.
Arina 
larasarit spune:
Se pare ca s-a mai vorbit despre asta pe aici..
Puterea gandurilor noastre si
Credem in puterea gandului pozitiv?