*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (125)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

dusei copil mare la scoala si tata la servici sa produca bani, fusei la posta pt felicitari cu copil mic, fusei la supermarket tot cu copil mic pe cos (incantaaaattt), respir un pic si ma duc "la oras" dupa cadouri.

fac bre printeso si sarmale insa "musaca" adica varza cu carne :) ca foaia de varza de aici nu o poti rula oricate tratemente termice si chimice i-ai aplica. se gaseste varza acra tocata, noroc cu pretenii nostrii nemtii de aproape, o combin cu varza dulce si ies super. shit, uitai sa iau sunca afumata!

cine vrea brad safe, (insist cu bradu :)), luati unu mic de tot artificial, il cocotati pe o comoda si ii cantati "gingle bells" de acolo.

otilica, cozonac nu fac azi, da' am in plan ca nu pot manca pannetonele cumparat. astept insa sa vina prietena mea din ro, sa tina de copaie :) si nu mai rade de mine :) ieri a fost una din cele mai bune zile cu laura acasa si realmente m-a ajutat. si-a facut super ordine la ea in camera din proprie initiativa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Nu stiu cum de reusesti sa le faci pe toate.. cert este ca le finalizezi pana la urma pe toate. Oricum constientizez ca este foarte greu fara nici un ajutor, dar in final reusesti sa le razbati pe toate si esti si cu ele la zi. Bravo mamico... esti un exemplu pentru noi. Jos palaria...

Plus ca ai timp si pentru "noi" sa ne povestesti ce fac minunile tale.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Neata!

Noi n-am facut inca bradul. Elisa stiu sigur ca se va comporta exemplar ca in general se oftica daca strica ceva. Si oricum il avem de plastic, globuri la fel iar pentru Ana trebuie.
Felicitari nu facem dar uite asa as mai fi exersat scrisul de mana
Flori, nu suntem chiar pasari de noapte, la noi (eu, Adriana, Alina) e mai devreme decat ora de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Manumanu, nu stiu, eu am untura. De porc. Si inca ceva. daca respecti reteta pusa de mine, si vrei sa nu iasa prea spicy - a mea a iesit cam condimentata - mai redu din cantitatile de condimente, cele care crezi ca pisca, sa pape si copiii. Lui z nu prea-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Noi am facut bradul de duminica, are 1,70 m, e plin de globuri de sticla si beteala (nu are luminite) si este pus la dispozitia mandrei. Pana acum a rezistat , in afara de faptul ca muta beteala de pe o creanga pe alta si mai mangaie globuletele din cand in cand, nu am avut incidente. Nici de bomboane nu s-a agatat, ca se supara Mosu'. Mos de care i-a fost frica aseara (la vazut la tati la serviciu), abia am tinut-o 2 sec la el in brate sa faca o poza. In schimb, a dansat pe langa el, a alergat, s-a distrat toata.

In ceea ce priveste somnul de la pranz ... Thea are inca nevoie de el desi ma agaseaza faptul ca adoarme apoi foarte tarziu seara (dupa 22). Bogdan a renuntat pe la 2 ani la el si (asa cum au zis Otilia, Alra) la 19 dormea beton. Dar, din cauza asta, n-a stat niciodata la program prelungit.

Printesa, pot sa zic ca si in Craiova este aceeasi problema. Eu dau vina pe ploile care au fost in perioada recoltatului graului, probabil l-au depozitat umed si a prins sfoiag. Acum incerc sa ma descurc ca painea de la fabricute mai mici si ma gandeam si eu serios la o masina de paine.
Alra, gata ai fata mare, harnica, sa nu mai zici nimic de ea, ca tare ai mai criticat-o in anii trecuti.
Otilia, .
Corina, multa sanatate, iti dorim fie totul bine.
Ramo, foarte frumos patutul, ingenios lucrat. Cam asa s-a agatat si Thea de mine la Mos, numai ca a sarit din bratele lui instant. Sara tot a mai stat ceva pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

ginye, fluturasha, multumesc de banuti.

manumanu, multumesc.Nu am ancorat bradul, este in suportul lui de platic, dar este intre 2 canapele si perete, deci este aparat din 3 laturi, fix din cele in care il agreseaza David, ca el se urca pe canapea si il jumuleste de acolo.Deci, chiar daca ar fi sa cada, se opreste in canapea, nu vine peste el.Asa ca nu ma stresez.si David ia "gobletu" din "badut" si apoi vine sa-mi arate ce a facut.E fercit si asta e tot ce conteaza.Noi am facut brad artificial, mi se pare mai comod si mai usor de intretinut.Il avem deja de 3 ani.Parca tu ziceai ca faci cozonac la masina de paine.Ce reteta ai? Am incercat si eu o data dar mi-a iesit o paine dulce.

anca, am vazut pozele cu turta dulce.Foarte reusita.Cu ce ai ornat-o?

Otilia, si eu fac din faina alba, cu unt si lapte.La inceput au fost entuziasmati, acum vad ca nu se mai dau in vant.Si ca sa evit un moment mai delicat am preferat sa cumpar.Am tot timpul paine facuta in casa, pt noi, deci daca cineva solicita am si din asta.

BraveGirl, Adriana, la mine curatenia pt Craciun se rezuma la dat cu aspiratorul temeinic, lucru care se intampla oricum o data la 2 zile, sters praful si cam atat.Nu am timp sa ma apuc de sters geamuri. Pe tanti care-mi facea curatenie am pus-o pe liber, fiindca nu stiu ce facea sincer, ca atunci cand veneam acasa ea era gata de plecare, dar asternuturile pe pat erau facute ghem, cum le lasam eu de dimineata, asa ca i-am spus la revedere.Prin urmare fac ce pot, pe rand, dar nu ma omor cu stersul geamurilor, fiindca mi-ar fi imposibil acum.

Ramo, foarte frumos patutul.

www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=609325" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Printesa, noi cumparam paine de la Spicul si e foarte buna...mai nou mama are masina de facut paine si o data pe saptamana ne da si noua...ea isi face la 2 zile.
As vrea si eu o reteta pt . cozonac facut la masina, ca ar vrea si mama dar ii e frica ca nu iese...
Sara doarme de la 13.20...am trezit-o dimineata la 8.15, ca sa ne culcam seara mai devreme...sper sa tina figura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

MALINAS, RAMO, eu voi face reteta de cozonac din cartea de retete a masinii de paine (de fapt, sunt 2 retete, Brioche si Kugelhopf, ambele sunt de fapt cate un soi de cozonac. Acu' o sa fac Brioche). Cand am timp deseara incerc sa o transcriu (ce ma enerveaza la carticica aia e ca retetele nu sunt scrise cu cuvinte, ci cu poze (pictograme) si de fiecare data tre sa dau la sfarsit sa vad legenda, de care ulei, de care faina etc., mai ales la retetele pe care nu le fac asa des...

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

ANCA, nu cred ca mai am timp, dar o sa fac cu unt si-ti spun cum iese. Untura nici nu am si nici nu-mi place. Totusi... imi aduc aminte de alte vremuri cand, la taiatul porcului, facea bunica o prajitura cu un aluat cu osanza (cruda), se numea Haiosh, poate o stii... umpluta cu magiun de prune de la mama lui... mmmmm.... nu cred ca voi mai manca vreodata ceva asa deosebit... coapta in cuptor cu lemne... [am reteta

... ].

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Mama n-are reteta de cozonac in carticica masinii...face paine, o prajitura...nu-i stu numele si gem.

Mergi la inceput

Eu nu fac papa, mi-a facut mama sarmale si piftie, socrela carnati, toba...sambata vom fi numai in vizite, la parintii mei apoi la socrii si apoi la nasi, chiar pe 25 e ziua nasului, iar duminica dupa amiaza petrecem cu finii la niste prieteni.Al meu sot luni si marti lucreaza si miercuri plecam la Sovata pana pe 2 ianuarie.
Cand ma gandesc ca va fi vila plina de copii, in jur de 10-12...sper sa fie ok, fara incidente.

Mergi la inceput