subiecte vechi de peste 5 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Accept, pai vad ca totusi fidelitatea sotului tau conteaza pt. tine, ca tu ai face sex cu altii doar daca e ti-ar fi infidel.

Conteaza, evident. Dar in sensul ca atitudinea mea nu ar fi tot aia si intr-un caz si in celalalt. Insa eu vorbeam despe fericire. As putea fi fericita si daca m-ar insela, fara sa divortez.

Pentru mine sexul este o placere. N-am inhibitii, nu mi-e rusine, nu e o datorie, nu e o corvoada. Cateodata se mai ivesc ocazii, adica barbati interesanti, cu care comunic foarte bine, care se simt atrasi de mine, amicitii interesante. Eu sunt o persoana foarte rationala si stabilesc limita unde vreau eu in relatiile cu oamenii. Acum limita este o bariera pe care mi-o pun nesilita de nimeni, multumita si fericita cu ceea ce am, nu imi trebuie nimic mai mult pe plan sexual si bineinteles sunt si constienta de ce as putea pierde absolut gratuit. Dar daca sotul nu mi-ar fi fidel, limita nu si-ar mai avea rostul. Si cand ridici o bariera multe drumuri se deschid. Nu m-ar mai interesa ceva serios, cu responsabilitati. Dar teoretic as putea trai ceva intens, nu? De fapt nici nu inteleg de ce trebuie dezvoltata si explicata ideea asta. Mi se pare la fel de evidenta ca 1+1=2. Ar fi culmea ca sotul sa se culce cu alta si eu sa ma joc de-a soarecele si pisica din inertie. Nu sunt o femeie sfioasa, sunt doar o femeie care are tot ce ii trebuie acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Desi dupa ce a sris la un alt subiect asta: "Crede-ma ca nu esti singura femeie din lume inselata,stiu ca doare,dar toti barbatii inseala,iar cine nu recunoaste asta,minte,sau se minte pe sine.(stiu ca multe femei ma vor contrazice,dar din pacate nu spun eu asta,ci statisticile,si tot ce vedem in jurul nostru)" as spune ca [...]

Eu as spune ca daca pe asta se bazeaza fericirea ei, pe ideea ca de fapt toti barbatii inseala, atunci fericirea ei se bazeaza pe o minciuna, deci nu are o baza solida. Dar totusi si strict teoretic nu am motive sa nu o cred ca este fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
... va trebui sa angajez pe cineva sa ma ajute si asta imi va displace enorm...groaznic, nici nu vreau sa ma gandesc. Sa cresc de una singura copiii? Sigur ca se poate, asa cum se poate sa-ti pui in spate o cruce grea si sa o cari pana la sfarsitul vietii...dar nu e genul meu.

Tu cam ce-ti imaginezi, ca in noaptea nuntii acele doamne care astazi sunt mame singure au gandit "vai, ce fac eu aici, genu' meu este sa cresc singura copii, ce-i cu omu' asta langa mine"??
Desconsideri cu aceasta apreciere pe acele Femei (nu mi-a scapat majuscula) responsabile si tenace, care trebuie sa fie si mama si tata, calde si hotarate, care alearga nu la clubul de noapte - ci la scoala - slujba - casa - medic - serbare, care nu-si permit nici placerea dusului prelungit uneori, nici o gripa de o zi, care nu se gandesc ca prin divort au pierdut un barter sexual sau bona copiilor, ci pe tatal acestora. Doamne pe care noi, din aparenta siguranta pe care ne-o da casnicia, nu suntem capabile sa le vedem in intreaga lor daruire afectiva.

Crezi ca asta-i genu' lor? Nu, se intampla, uneori mai repede si mai brutal decat crezi - iar ipocrizia si superficialitatea nu apara pe nimeni de acest moment.
Cat despre copiii-cruce - nu oricine merita sa primeasca o asemenea povara.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Divortul nu l-ai inainte pt. ca iti este mai usor sa te ajute sotul cu cresterea copiilor si cu restul lucrurilor, dar daca el ar divorta de tine admiti ca te-ai descurca.

'Restul lucrurilor' nu este absolut deloc un capitol neglijabil si cuprinde subcapitole ce nu au nicio legatura cu aspecte practice ale vietii. Prietenia dintre noi, felul in care unul face o gluma si calalalt o continua si adormim vorbind si chicotind si multe altele...intime si fara rost sa le expun aici...nicio amanta nu ar putea sa ne ia asta decat daca eu nu as mai fi eu si sotul meu nu ar mai fi el. Nici eu nici sotul nu mai suntem niste pustani in formare, deci stau destul de linistita la capitolul asta. Dar repet, mai ales pentru Androix...nu sunt absolut deloc sigura ca sotul meu nu s-ar culca intr-o zi cu alta, insa in topul nenorocirilor care mi s-ar putea intampla asta e pe ultimul loc. Zau!

Mergi la inceput

Da Mediajust, recunosc, nu sunt nici Doamna, nici responsabila si tenace, nici calda, nu alerg intre A-B-C-D-E, fac dusuri prelungite, imi permit nu numai o gripa de o zi ba chiar si o un 'n-am chef' de o saptamana...dar, te rog nu scoate din context interventia mea. Eu vorbesc strict de legatura fidelitate-fericire. OK?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Accept, teoretic as zice ca gandesti corect, realist dar.... insensibil.
Practic iti zic ca gandesti din perspectiva femeii sigure pe cel de langa ea, si pe ea insasi, care nu-si pune - de fapt - problema ca ar putea fi inselata.

Aici e diferenta, tu nu te vezi in ipostaza respectiva

Comparativ, daca mi-as reciti postarile de acum 3-4 ani, cand eram sigura pe casnicia mea, as rade si cu partea dorsala acum. Viata iti rezerva suprize - nu, eu nu am fost inselata, batuta, etc. (jur ca preferam varianta cu inselatul ca sa-i dau mai repede viteza) - dar tin minte cat eram de convinsa ca am langa mine un sot si tata dedicat etc.

Mergi la inceput

Citat:

Da Mediajust, recunosc, nu sunt nici Doamna, nici responsabila si tenace, nici calda, nu alerg intre A-B-C-D-E, fac dusuri prelungite, imi permit nu numai o gripa de o zi ba chiar si o un 'n-am chef' de o saptamana...dar, te rog nu scoate din context interventia mea. Eu vorbesc strict de legatura fidelitate-fericire. OK?

Eu n-am scos din context, tu esti cea care a bagat copiii (si crucea ingrozitoare a cresterii lor ca mama singura) fix in text.
Unde alergi, cum este cu fidelitatea si fericirea si cat ai/n-ai chef - nu face obiectul interesului meu.
In schimb, a minimaliza o atitudine demna de respect, nu de groaza/mila/dispret nu mi s-a parut in regula.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

Accept, teoretic as zice ca gandesti corect, realist dar.... insensibil.

Este adevarat ca nu ma caracterizeaza sensibilitatea, nici nu cred sa o fi mimat vre-o data.

Citat:

Practic iti zic ca gandesti din perspectiva femeii sigure pe cel de langa ea, si pe ea insasi, care nu-si pune - de fapt - problema ca ar putea fi inselata.

Aici e diferenta, tu nu te vezi in ipostaza respectiva

Pe mine sunt sigura. Pe sotul meu nu. E corect spus nu imi pun problema ca sotul m-ar insela pentru ca asta nu ar fi o problema, desi ar fi clar o posibilitate. Uite...o problema ar fi ca de maine sa nu imi mai vorbeasca. Fidel fiindu-mi. As fi foarte nefericita.

Edit
Daca ma imaginez in ipostaza respectiva nu ma imaginez smulgandu-mi parul din cap. Ma imaginez la masa tratativelor...luni iesi tu, marti ies eu,..., vrei si in we...hmmm asta e o pb...pai ce amanta e asta de vrea sa te vada in we...nu puteai sa-ti gasesti si tu una cu familie?

Desigur, radem, glumim, dar eu asa ma vad.

Citat:

Comparativ, daca mi-as reciti postarile de acum 3-4 ani, cand eram sigura pe casnicia mea, as rade si cu partea dorsala acum. Viata iti rezerva suprize - nu, eu nu am fost inselata, batuta, etc. jur ca preferam varianta asta ca sa-i dau mai repede viteza) - dar tin minte cat eram de convinsa ca am langa mine un sot si tata dedicat etc.

Dar ce s-a intamplat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

In schimb, a minimaliza o atitudine demna de respect, nu de groaza/mila/dispret nu mi s-a parut in regula.

Nu minimizez nimic.

Sa ne imaginam o sotie care pune pantalonii sotului la spalat si gaseste prezervative in buzunar. Deci descopera 'repede si brutal' infidelitatea sotului. Cand acesta ajunge acasa ea ii spune...divortez!...vreau ca de maine tu sa fi un om liber si eu sa le fac singura pe toate! Magarule!

Cum as putea sa minimizez asa ceva? E grandios!

Nu pun in discutie situatii care nu depind de noi, ci decizii.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Nu minimizez nimic.

Sa ne imaginam o sotie care pune pantalonii sotului la spalat si gaseste prezervative in buzunar. Deci descopera 'repede si brutal' infidelitatea sotului. Cand acesta ajunge acasa ea ii spune...divortez!...vreau ca de maine tu sa fi un om liber si eu sa le fac singura pe toate! Magarule!

Cum as putea sa minimizez asa ceva? E grandios!

Nu pun in discutie situatii care nu depind de noi, ci decizii.

As vrea sa cred ca doar mimezi neintelegerea.
Nici eu n-am pus in discutie momente, ci tot ce vine dupa consumarea lor.

Mergi la inceput