Comori de nov-dec 2004 (207)
Raspunsuri - Pagina 6
paxela spune:
Pupam fetele
nu Onita nam uitat, citesc zilnic daca am ce, dar cu noul program nu mai apuc nic sa ma leg la sireturi, de cand este Silviu la club la Contrapunct, mi sa dus programul de tot, si avand in vedere ca de luna asta a mers si Delia sunt zapa rau, avem cursuri de luni pana joi si in weekend spectacole am avut o pauza scurta de spectacole asta dupa ce toata luna dec am avuto full, si weekendu asta o luam iar de la capat, dar ii place si atunci nu ne ramane decat sa ne sacrificam, el nu se resimte, pt ca la el totul e joaca ,placere etc, dar eu dorm pe mine, zilnic am un program mirific, la 3.50 plec de la munca sa ajung la 4 fix la gradi ca la 5 fix sa fim la cursuri( din victoriei la vitan) unde stam pana la 6 jumate inca o ora pe drum inapoi aopi masa de seara, restul de pregateli cat ei se mai joaca, si iar ritual de culcare asta asa in mare pt ca este o zi cand are individual canto si atunci inainte de club depinde de cum poate profu mai are o ora de obicei de la 3 la 4 si atunci alt haos sa gasesc pe cineva sa il duca, dar na ... un baiat are mama si o fata care evident are in unele zile alt program ca e la alta grupa in club si uite asa , se duc zilele si eu nu mai apuc sa fac de niciunele , dar cui ii pasa.... lor sa le fie bine ca restul pot astepta.
acum iam bagat la culcare iam pregatit costumul pt spectacol flacaului,maine suntem doar la vizionari ca unul din costume nu e gata si exact cu ala se canta maine, dar duminica suntem pe scena la baneasa ( nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi cand va avansa si ea suficient de mult sa iasa pe scena)
gata ca m-am plans destul, in mare noi suntem ok, ne luptam acum cu un abces la o masea a lui Silviu, cu fite de Delia (un ingeras, asa zic tot cei care o vad, inclusiv educatoarele, doar eu nui cred, hmmm oare de ce?)
va pupam
Otiliav spune:
Ioana, eu n-as avea asteptari prea mari de la un curs de limba straina la varsta lor. La 4 ani am acceptat sa faca ore de engleza la gradinita ca sa nu fie singura in clasa. Ei invata usor dar si uita usor daca nu o vorbesc. Cel putin Ana cand ne-am intors in Norvegia a avut o perioada de re-invatare a limbii norvegiene. Iar cu engleza avanseaza doar cand se intalneste cu prietenii nostrii romani-englezi sau ne intalnim noi cu alte familii cu care putem comunica doar in engleza.
Ei si sa va povestesc eu ca nu-i chiar asa lejereanu clasa I. Ana a avut saptamana aceasta lectie cu linia de simetrie la matematica. Sincer nici dupa ce am facut decupaj cu triunghi echilateral, cerc, nu stiu cat de mult a inteles ea. Ce ma bucur este ca la mate isi face exercitiile binisor, la citit a prins curaj dar numai in norvegiana ca in romana se incurca in diacritice.
Eveline, o sa vezi ca o sa fie bine. Noul statut de scolarita o va motiva suficient incat sa fie atenta, sa stea in banca ei cuminte. Oricum primele luni se acomodeaza toti copii nu doar ea.
Alexa, dar stiu ca te aleraga nu gluma. De servici mai ai timp? Dar ce artisti sunt Silviu si Delia. Muzica, dans, balet, frumos mai cresc.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
onitza spune:
ALEXA, foarte incarcat programul, vorba ta parintii resimt mai mult, pentru ca totul se face cu placere uiti de oboseala, probabil de aceea copiii sunt foarte multumiti si rezista asa de bine.
Noi avem niste zile nebune, redau ce am scris la pufuleti:
"Ne inscriem si noi pe lista pufilor bolnaviori, azi-noapte am ajuns la urgente cu Dani care tusea pana se ineca, nu mai putea respira, in 6 ani nu am patit cu Paul asa ceva, am intrat intr-o panica de simteam ca imi iese inima din piept, a fost groaznic, mai ales pt Dani. Diagnostic: bronsiolita acuta. CUlmea, cand am ajuns la doc nu ami avea nimik nimik, nu tuse, nu ochi rosi, nimik... A primit prima cura de aerosoli si azi ne=am luat si noi aparat de aerosoli de la omron, sunt multumita de aparat , are masca si pt adulti nu doar pt copii, era si la reducere....macar atat....azi-noapte dupa ce ne-am intors de la spital...alte 3 crize de tuse si treziri....de dim au inceput sa iasa in sf mucii verzi...acum s- alinistit un pic si doarme, dar are nasul infundat si nu stiu cat va dura minunea. Imp este sa reuseasca sa se odihneasca un pic, are nevoie. MI-a mai dat doc tantum verde spray pentru copii, ca are rosu-n gat, apropo de rosu-n gat...miercuri am fost la o doc homeopata care a constatat ca are rosu-n gat, i-a dat vit C si nu a avut niciun efect, apa de ploaie. Sper sa isi revina in 4-5 zile ca mi-e tare mila de el . "
mirandolina spune:
ONITZA citesc ca nu sunteti bine deloc. Sper ca Dani sa nu evolueze in ceva serios. Chiar vroiam sa iti spun de nebulizator, eu il am si il folosesc cand dau ai mei in tuse. Am retetele scrise bine si la indemana, ca sa stiu cu ce intervin. Imi e de folos, chiar daca la mnagalia e mai mult un moft Astia aici nici solutii nu aduc, imi iau din Cta la nevoie.
Si pe Matei il incearca niste muci, dar aposi. El poate duce asa si saptamani in sir, fara complicatii, asa ca maine la gradi. Adam e bine.
ALEXA si eu care credeam ca alerg M-ai luat! In schimb imi place optimismul tau
EVELINE nu iti mai face griji, ca faci riduri traim si vedem cum s-or descurca
OTI ca bine le zici, Matei face engleza de 2 ani si ma surprinde ca uita cuvinte pe care anul trecut le visa
Bine ca stie "I'm in love with an alien" (Kelly's family) si canta in duet cu ala micu'
Sanatate multa si ne citim curand!
FELIS spune:
Buna si de la mine... v-am citit de pe ultima pagina putin in fuga..
Da vad ca oricum toate suntem pe fuga... cu toate... se pare ca secolul vitezei e dat de inaintarea in varsta a piticilor... care deja sunt mari...
Paxela... lasa mama... cum vrei sa te mentii de 18 ani si frumoasa??
Onitza... sanatate puiului mic... imi pare tare rau ca este asa de bolnavior...
Otilia... vai doamne... despre ce vorbesti tu acolo... tringhi echilateral, diacritice... bafta multa la scoala
Mirandolina... alta data sa imortalizati momentul "surpriza"...
Eveline
antoemma spune:
Vad ca cineva a reusit deja sa isi inscrie copilasul la scoala. Eu am intrebat la noi in Sibiu la doua scoli si mi-au spus ca inscrierile se fac in martie, respectiv aprilie. Sper ca nu se inscriu inainte altii, asa cum e pe la noi... Deja am emotii, mai ales ca vreau sa o inscriu la clasa de germana si se da un test pentru a fi acceptati.
Mami de 2004 si 2010
onitza spune:
AM intrat sa ma mai plang putin, poate asa reusesc sa ma mai eliberez : am la activ vreo 10 nopti nedormite, traiasca matinala cafeluta ca nu stiu ce m-as fi facut fara ea!!! Dani e la fel de rau, doar ca acum a dat-o pe o tuse seaca, mi-e tare mila de el ca il aspiram de 2 ori/zi, la aerosoli sta cumintel,pe la sf chiar adoarme, dar eu sunt f nemultumita fiindca nu vad nicio imbunatatire. Are aproape 2 sapt de tuse agresiva, mi-e tare mila el. Aseara farmacista imi spunea sa am grija ca la ei la gradi e epidemie de scarlatina, aflase de la 2 parinti, bine ca aflu de la farmacista si nu de la educatoare! Apropo, am mai aflat un lucru tare neplacut despre edu lui paul mi=e groaza sa il stiu acolo iar daca taica-su nu ar lucra de acasa, l-as lua clar la 12. Se pare ca a tras de par un copil care a venit la ea sa ii ceara permisiunea de a lua un pulover din rucsac fiindca ii este frig, avea febra copilul, frisoane. Mama copilului mi-a spus ca e a doua abatere a educatoarei, prima a constat intr-o palma peste fata.
Otiliav spune:
antoemma, cred ca sunt multi copii inscrisi la scoala de anul trecut. Asa tin minte din discutiile de pe aici.
Ioana, eu zic asa. Mai e putin timp pana la terminarea anului scolar si nu se merita sa-l muti pe Paul. Dar o discutie cu doamna e necesara, sa-i spuneti ca stiti si ca trebuie sa se controleze pe viitor. Nu amenintare ci o discutie constructiva.
Iar cu scarlatina da-o incolo. Nu ai ce sa faci tu ca parinte. E o boala a copilariei si atat. Nu e un capat de tara. Si Ana a facut-o la gradinita. Nu ne-a informat nimeni, am aflat de la doctorul care a vazut-o. I-a prescris antibiotic si dupa consultatie si prima pastila de antibiotic luata repede la farmacie a mers imediat la gradi.
Circula niste virusi tare urati prin Bucuresti. Nu ma mir ca ai ajuns cu Dani la spital si ma bucur ca e doar atat. Cat despre nopti nedormite cunosc prea bine. Mi-a stat azi noapte 1,5 ore treaza. Ba manca, ba facea kk, ba o schimba, iar manca. Nici nu ma mir ca la 7 cand s-a trezit Ana am readormit de vreo 3 ori in jumatate de ora cat a mai stat Iulia cuminte in patut.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
mirandolina spune:
OTILIA poate la voi e mai usor sa tratezi scarlatina, insa la experienta mea din septembrie nici nu vreau sa ma gandesc: internare obligatori la contagioase, antibiotic in doze mari pe vena, se termina cu Moldamin de amorteste copilul de durere si plans.
Gradinita e lasata in urma, pentru ca nu e recomandata recolectivizarea copilului decat dupa cca 3 sapt!!! se considera slabit sin in convalescenta. Vai de steaua mea cate telefoane am primit de la gradi, med de fam, si sanepid pe tema asta
Cat despre violenta educatoarei, avem deja experienta. Cred ca si eu i-as spune ca stiu si orice ar fi, oricat de rau ar fi copilul sa nu apeleze la astfel de metode. Eu am invederat asa ceva in anul I cand auzisem de bataia e rupta din rai si matei si-a luat o palma la fund cam degeaba.. nu am mai avut probleme de atunci.
antoemma spune:
In legatura cu discutia despre scarlatina.... Fetita mea a avut scarlatina la 1 an jumatate si obligatoriu a internat-o in spital la boli contagioase. Si bineinteles ca nu m-a lasat sa stau cu ea. A fost foarte greu dar tratamentul i l-a dat oral, nu pe vena. Ea se simtea bine, doar ca ii aparuse pe piele o eruptie. Problema a fost ca de acolo a luat varicela si a stat iar doua saptamani numai in casa... Imi amintesc faptul ca ne-o arata la geam si noi ne ascundeam sub un copac sa nu ne vada. Ne era foarte dor de ea si cred ca daca o tineam acasa sa-i facem tratamentul nu ar fi fost nici o problema. Dar m-a speriat atunci doctorita ca nu stiu ce se poate intampla.... si am zis ca e spre binele ei sa fie bine tratata. Habar nu aveam ce inseamna boala asta ca nu vazusem pe nimeni cu scarlatina pana atunci.
Mami de 2004 si 2010