Iepurasii il asteapta pe Mos Craciun!! (95)
Raspunsuri - Pagina 17
vladimirescu spune:
andira eu nu folosesc deloc linguritele sau capacele dozatoare de la unele siropuri... In timp am adunat multe seringi dozatoare de la siropurile Nurofen si Panadol si cu alea dozez absolut toate medicamentele sub forma de sirop, mai ales ca e mult mai simplu sa administrezi cu alea... bag pe linga falca cit mai adinc si dau drumul la medicament :)
E mult mai usor asa, ca din lingurita se varsa, scuipa etc
n-a citit tot, daca mai gasesc ceva de raspuns o sa revin, daca nu, nu :)
Bumbitza spune:
Hello mamici si iepurici! Hai ca nu ma ia somnul si l-am lasat pe sot langa ilinca in pat sa o vegheze dar sforaie ca un tractor, ma mir cum de nu se trezeste ca e chiar in urechile ei...
Sa va mai povestesc de lungana mea care a inceput sa-si manifeste afectiunea si sa se lase asa pe mine, ma pupa (a se citi prosteala muscacioasa si baloasa), nu mai pot de dragul ei.
S-a mai cumintit in ultima vreme, isi face de lucru singurica, daca o las prin casa nici n-are nevoie de mine teoretic, ca practic stau numai cu ochii pe ea ca se catara mereu si mi-e teama ca se loveste.
Noaptea se trezeste in continuare f des dar macar nu mai urla, tzoncane un pic s ama simta aproape si adoarme la loc. Are 7 dinti, 4 jos si 3 sus + inca 1 lateral gata sa sparga si ma gandesc ca de asta nu mai urla. I-au cam trecut si gazele, ma laud ca nu-i mai dau picaturi de colici si nici debridat de mai bine de o saptamana si sper sa mi-o tina D-zeu tot asa!
Vladi, Floricica cum mai e cu gazele?
Am impodobit bradutul si Ilinca o ia de-a busilea in viteza spre el de cate ori prinde ocazia :))
Cam atat despre noi, sper sa apuc sa recuperez din urma si sa intru mai des ca mi-e tare dor de voi. Va pup si somnic usor!
Aaa sa nu uit, am gasit la Auchan costumas de craciun pt fete, 40 ron, arata f bine daca sunteti interesate. La Kiabi nu mai aveau marimi mici, decat peste 18l.
Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!
vladimirescu spune:
freedelia ma buucr sa te citesc
briza wow! ce tare ca a dormit atit noaptea! Deci se poate! Multumesc ca-mi dai sperante :))
dayanara, ami multa sanatate, aveti grija de voi !
ina good to know de conjunctivita ca se trateaza pina la capat... La noi au inceput simptomele (mucozitati la ochi) seara tirziu, pina dimineata au disparut (trata de 2 ori nopatea cu Oftamezone N - are Neomicina in compozitie). Am continuat cu Tobrex picaturi si unguent la sfatul doctoritei, ieri si azi. ma pregateam sa mai fac miine si gata, dar din cite zici tu cred ca e mai intelept sa fac in total 5 zile - la urma urmelor nu e un tratamanet greu sau dureros :)
samaria sper ca ai citit ce a zis Ina, ai grija cu conjunctivita. Plus mare grija la schimbat mereu fata de perna, prosopul de fatza, tricoul tau si orice atinge ochii puiului, ca se reinfecteaza la nesfirsit daca nu avem grija - asa mi-a zis pediatra si inca un doctor.
Of, m-am saturat de schimbat cearsaf, tricouri eu si bone etc - maia les ca am 2 copii cu conjunctivita ...(dar totusi sa nu ma pling, ca amindoi arata normal la ochi acum :))
irene
carmickey spune:
urez multa sanatate la toti iepurasi bolnaviori...
vladi pana de craciun poate se vindeca si baietii tai,sanatate multa la amandoi
adelina a inceput sa exploreze toata casa singurica cu premergatorul,merge fara sa fiu langa ea,dar o mai urmaresc ca nu cumva sa pateasca ceva,este asa fericita cand o ia de la frate-sau din camera si ajunge pana la mine in bucatarie,iar cand intra in bucatarie este toata numai un zambet :)
fetelor azi fratele ei a facut exercitii cu ea de stat in picioruse singurica,el si-a propus sa o invete sa mearga pe surioara lui,ma amuza foarte tare,sunt foarte haiosi amandoi...adelina a reusit sa stea in picioruse singurica uite aici stau in picioruse singurica :)
eu nu va spun sarbatori fericite ca mai intru cand reusesc asa pe fuga,dar va transmit o noapte buna si linistita...
FILMULETE
POZE
mamica carmen de Adelina Ioana 16.04.2010 si adolescent Paul Florian13.09.1993
vladimirescu spune:
EVAMIKA multumesc de informatie, uitasem ca nu se folosesc mult timp picaturile pt ochi ... Bine ca mi-ai reamintit!
Cu atitea medicamente pt copilasi, ca sa-mi simplific viata mi-am format o rutina, pe care o respect deja in mod automat:
- cind deschid un nou medicament, citesc prospectul, chiar daca l-am mai citit si alta data, pentru ca, de fapt, uit de la un tratament la altul
- verific sa vad daca dozajul recomandat de pediatra corespunde cu ce scrie in prospect (de regula scrie in prospect cite mg/kg corp se administreaza)
- scriu clar pe cutie sau sticla doza de administrat... si copilul (ca eu am 2 acum, si fiind unul mic si altul mare dozele sint f diferite :) De ex: Floricica 2ml x 2ori/zi, Vladimir 3 ml x 2ori/zi
Asta pt ca daca nu-s acasa sa poata da altcineva medicament fara sa greseasca doza...
- scriu pe cutie sau pe sticla "deschis la... data" si apoi "expira la... data", pt ca am mai patit sa dau medicamente expirate, din neatentie, ramase de la un tratament anterior...
In plus, scriu citet pe o coala alba tratamentul, pe ore, ce anume si cit se administreaza. Foaia o afisez in camera copilului. In acest fel, nici eu nici bonele sau tati nu incurcam medicatia, ne putem inlocui intre noi :)
Ca tot vei vorba de astea... am luat-o de la capat cu aerosolii si alte medicamente de bronsiolita. Floricica pare ok cind te uiti la el, nu arata bolnav, dar cica e cam plin de secretii in plamini, zice pediatra care l-a ascultat azi, si problema e ca daca nu scapam de bronsiolita se cronicizeaza si nu o mai scoatem la capat luni de zile...
Bref, am o lista uriasa de tratamente: aerosoli cu ventolin, adrenalina si flixotyde de 3x2 ori pe zi, siropuri Eurespal si Aerius seara, un imunostimulator (Isoprenasine) de 2x pe zi, picaturi Sinupret... Daca adaugam si Tobrex de 3 -4 ori pe zi in ochi, scos mucii seara si picaturi in nas, picaturi Vigantol si Colief. reiese ca toata ziua numaram picaturi si mililitri de medicamente si innebunim copilul cu seringi in gura etc... Of! bashka Vladiir care si el e cu Tobrex, picaturi nas, imunostimulator, sirop de tuse, spray in git etc... Sincer, azi am petrecut in total mai mult de 4 ore dind medicamente copiilor!
vladimirescu spune:
bluekidoo, stanucel, stefanna
bumbitza ma bucur tare pt voi ca ati scapat de gaze!
Noi inca nu, tot asa se trezeste de 7-10 ori pe noapte ca-l supara gazele... Nu e chiar groaznic, ca miriie intii si, daca ii dau suzeta sau ceai sau il urc peste mine, in general adoarme la loc in 2 minute, rar imi da mai mult de furca. M-am si obisnuit cred sa dorm f putin noaptea si sa recuperez cit pot dupa 6,30 dimineata, asa ca e ok, se poate mult mai rau :)
Azi am cumparat Colief, un nou preparat cu care incercam sa imbunatatim situatia sa mai scapam de gaze... Era sa cad cind mi-a cerut farmacista cca 90 lei pe el, dar asta e, am zis sa incerc. Cica contine nu stiu ce enzime care ajuta la digestia laptelui, enzime care se gasesc in mod ormal in laptele matern... Acuma, ce sa zic, nu am sperante prea mari, ca doar si cit l-am alaptat pina la 7,5 luni a avut gaze,si inca nu pusese gura pe nic un lapte praf, iaurt sau brinzica...
Sint ingrozita citi bani las la farmacie pe luna... Cred ca si voi la fel ! :))
Va pup pe toate si acum chiar ca voi lipsi niste zile de pe aici ca nu-mi mai ajunge timpul de niciunele, sint un car de nervi ca nu reusesc sa fac nici macar lucrurile urgente intr-o zi...
irinabobe spune:
neata fetele.
vladi te rog mult dc are efect colieful zi-mi si mie te rog. eu de 2 zile am inceput colostru ala cu probiotice tot in speranta ca scap de gaze, ca doar dasta se mai trezeste noaptea...
carmickey spune:
Lara la multi ani si multa sanatate,fericire alaturi de cei dragi tie....sa te bucuri de fetitele tale...
azi sunt zombi si cu o gramada de treaba pe cap,adelina nu a dormit deloc azi-noapte,iar eu chiar nu imi explic de ce nu doarme???
va urez o zi buna cu spor la treburi
FILMULETE
POZE
mamica carmen de Adelina Ioana 16.04.2010 si adolescent Paul Florian13.09.1993
briza_marii spune:
Neata.
Vladi nici mie nu imi vine sa cred, dar si azi noapte a dormit de la 21 la 6.30. Sper sa o tina tot asa, ca tare bine mai e.
Saracutul Floricica ce de medicamente...of..acum vad ca zici ca si Vladi are o gramada de luat...Bine ca tu esti tare organizata si te-ai gandit la lista aia, ca altfel cred ca bonele se incurcau rau in ml.
Doamne ajuta sa se faca bine micutii
Stanucel ce fetita mare ai!! Bravo ei ca e asa sigura pe picioarele ei de mica. Ce o mai iubeste fratiorul, o mananca din ochi, nu alta.
Lara, La multi ani. Sanantate si tot ce iti doresti sa se implineasca
_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
Bumbitza spune:
Neata fete! Vroiam sa va urez o zi minunata! Ma apuc si eu de trebaluit cat inca e Ilinca cumintica.
Sunt suparata, azi trebuiau sa ajunga rudele mele in tara si pt ca a fost nebunie cu avioanele abia pe 26dec le-a dat bilete...asa ca nu vom petrece Ajunul impreuna nici in acest an. Asta e, mai bine asa decat sa stea prin aeroporturi...
Vladi, am auzit si eu de Colief si aveam de gand sa apelez la el daca nu ii treceau gazele ilincai ca ma disperase cu trezirile si cu plansetele.
Irinabobe, imi pare rau ca aveti si voi probleme cu burtica, uf!
Va pup si daca mai reusesc sa intru mai tarziu va mai pup o data :)
Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!