Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Am gasito si am sa o citesc si eu. Desi nu am incredere am sa o fac. Precizez ca fumez 2 pachete pe zi |
Aoleo mamica, da le sudezi? Eu n-as avea timp fizic sa fumez doua pachete pe zi. Adica la mine fumatu era fumat cu stat frumos la masa, cu cafeluta fierbinte, picior peste picior. Nu intelegeam nici atunci si nu inteleg nici acum persoane ca soacra-mea care isi lasa tigara sa fumege in geam in timp ce toaca ceapa sau spala vase
Spre deosebire de Ilinca eu nu pot sa fumez nici macar 1 singura tigara, daramite 2,3,4, fara teama de a redeveni dependenta. Doar asa m-am reapucat de fumat de 3 ori dupa pauze lungi, acum nu mai fumez de 1 an si 9 luni si inca nu mi-am doborat recordul anterior, deci inca ma simt vulnerabila. Pe de alta parte dupa aceste experiente esuate am inteles intr-un final ca nu exista O SINGURA tigara ci doar PRIMA tigara asa ca atata timp cat stau departe sunt in siguranta
Si mie mi-a placut sa fumez, cred ca si acum mi-ar placea dar pana la urma m-am lasat din motive diverse care mai de care mai practice.
Asa ca ai aici o armata de sponsori, bafta!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ladyJ spune:
Mihaela, tu unde fumezi cel mai mult?Adica in care loc din casa sau din afara ei?
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
andacos spune:
Is in mare graba,dar un sfat important Mihaelka,de la cineva care s-a lasat de fumat acum 3 ani,fumatoare de 1 pachet d ezi!
Va trebuie sa gasesti o alta modalitate de eliminare a stressului,stress pe care (gresit de altfel)il eliminai prin fumat!Este foarte,foarte importanta aceasta latura psihica a problemei "lasat de fumat".Eu am fost la un pas de a cadea intr-o depresie dupa lasatul de fumat!
Am sa mai vin!Bafta!
Ps.Tot cu Nicorette am incercat insa l-am purtat doar 3 zile!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
narcisam102 spune:
ei....se poate sa sti... :) si fumez pe hol de cand am nascut ca asa a fost intelegerea cu sotul (si el fumator dar 1 pac/2 zile).
Si am timp :) acum de ex. copilul doarme de la 10....am facut o placinta, am calcat un munte de toale si am fumat vreo 4 sau 5 tigari. Dar mai fumez si la calc pt ca este pe balcon amenajat biroul. Cafeaua e a 2-a ca e ness si merge mai greu (mi-a fost lene sa ies dupa cafea).
andacos spune:
Androix,eu si dupa 3 ani d ezile,tot mai visez ca fumez!
Mihaelka,inca ceva!Eu zic ca e bine sa iei deja in calcul si varianta ingrasatului,desi am vazut ca cineva (scuze,nu retzin cine)tzi-a recomandat un tzel,si asta ca sa nu fii tentata sa te reapuci din nou de fumat!
va trebuie sa iei in calcul ca organismului ii trebuie cel putzin 2 ani d ezile(asta e o cifra aleatoare,ca depinde de la organism la organism)sa revina la un metabolism cit de ict normal!
Eu inca ma lupt cu efectele lasatului de fumat,deci sa stii ca nu este usor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
terishka spune:
Eu am fumat 10 ani, m-am lasat cand am ramas insarcinata cu primul copil. Dar si asa, recunosc ca mi-a fost foarte greu. Eu pe la 4 luni mi-am dat seama de sarcina:) si am fost luata total pe nepregatite, inclusiv cu lasatul de fumat. Mi-a fost greu mai ales la serviciu, unde pauza de tigara era sfanta si era modalitatea de relax. Am mai fumat cate o tigara vreo 2 saptamani, dar ma napadea asa o vina ca intoxic copilul ca a fost prea mult si am lasat tigara.
Iubitul meu fuma si el, s-a lasat la vreo 2 luni dupa, din solidaritate. Amandoi am citit cartea lui Alan Carr, e si ea buna cat de cat, iti repeta obsesiv la ce boli ajungi daca fumezi, ca un fel de picatura chinezeasca. E buna pentru cine e preocupat sa fie cat de cat sanatos, in forma si peste cativa ani.
Ce e curios cu lasatul asta de fumat si nu m-am gandit eu ca o sa fie asa e ca si acum nene as lua o tigara si m-as reapuca fara sa clipesc. Nu imi mai place cand merg la vreun bar si imi miros hainele a tutun, dar inca ma mai bantuie dorinta sa trag o tigara. Ma napadeste nostalgia dupa pachetele mele de Lucky Strike lung pe care le luam de la chioscul de la metrou, le si simt mirosul acum cand scriu:) E clar ca daca fumatul nu ar fi nesanatos, eu as fi comisa lui pe vecie:)
Am uitat sa zic, nu mai fumez deloc de aproape 4 ani.
miereamara spune:
Si eu m-am lasat tot cu ajutorul cartii lui allen Carr. Nu stiu ce minune s-a intamplat, sincer..sunt in punctul in care visez noaptea ca sunt intr-un bar cu fumatori si eu nu simt nevoia sa fumez:))
In viata reala mai simt nevoia cateodata, dar ma gandesc la copilul meu, are nevoie de o mama sanatoasa si care sa nu miroasa a fum.
am fumat 15 ani, uneori si un pachet pe zi, in ultimii 5 ani de cand am venit in america le-am rarit f f mult, ajunsesem la 3-4 tigari pe zi, am facut pauza cand am fost gravida si am alaptat (destul de greu mi-a fost recunosc).
sotul s-a lasat si el o data cu mine, dar l-am prins fumand pe ascuns o tigara, oricum e un pas urias pt el, fuma cel putin un pachet pe zi.
Tata fumator inrait de 2 pachete pe zi s-a lasat la varsta de 40 de ani cand a facut infarct. Nu s-a mai apucat.
eu m-am lasat exact ca in carte, am fumat ultima tigara intr-o sambatata si mi-am zis asta e ultima tigara pe care o voi fuma, am fumat-o, am stins-o si am aruncat scrumiera la gunoi.
Noi fumam afara, nu am fumat niciodata in casa, si aveam dimineati in care tremuram ca doi caini in fata casei cu tigara in gura la minus 5 grade celsius:))
Am compensat amandoi cu exercitiu fizic, ne-am apucat de un program de fitness, in fiecare zi minim o ora de miscare.
Fizic ne simtim f f bine.
Sotul inca mai doreste tigara, eu nu, f f rar ma gandesc la ea.
Beau in continuare cafea.
Aici ma ajuta si mediul pt ca nu se fumeaza, in campusul universitar unde lucrez este interzis fumatul, in restaurante, baruri, etc nu se fumeaza, este considedrat un obicei f urat si de obicei numai oamenii low income fumeaza:))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Mik spune:
Mihaelka, iti facem grup de sustinere.
Cu tutunul am o problema prin ricoseu : am fost fumator pasiv vreme de 23 de ani, dar dependent de moarte, caci daca nu stateam cu nasul in mirosul de tigara aveam dureri de cap.
Eu am citit jumatatea din carte lui Carr si m-am lasat de cele 2 tigari de dimineata (erau fumate afara, ca sa nu miros inainte de ajunge acasa ).
E clar ca eu fumam din cauza stresului.
Astept sa reinceapa cursurile din ianuarie, sa vad daca ramin pe pozitie.
Curaj !
rrox3 spune:
Succes Mihaelka!
Eu nu-s fumatoare, dar daca zisesi ca accepti si idei de la nepatiti si nepatimiti, iti zic si eu cate ceva.
Evita contextele (locul, ora, conjuctura) in care fumai de obicei. Schimba ceva la ele, sa nu te mai duca instant la asocierea cu tigara.
Si gandeste-te ca e vorba despre tine aici... ce, nu esti tu mai tare decat o amarata de tigara?!
philip spune:
eu m-am apucat de fumat pe la 15 ani, asa cate o tigara-doua la scoala in buda, apoi din ce in ce mai multe, cred ca atunci cand m-am lasat fumam mai bien de-un pachet pe zi. am venit in State cu tigari la pachet din Ro, in 2003, intr-o seara am baut bere si-am fumat pana am terminat toate togarile iar a doua zi n-am mai putut fuma. mi-am luat guma Nicorette dar ma enerva ca era prea picanta asa ca am renuntat si la aia, am pus 10 kg in 2-3 luni ca mancam si simteam adevaratul gust al mancarii. DAR, greutatea s-a mai dus, nevoia de tigara si ea si nu mai fumez de 7 ani. 7 ani de nefumat dupa cei 11 de fumat n-a fost greu, sotului nu-i venea sa creada ca eu as fi fumat si-n somn sau mancand imi amintesc insa ca aveam noaptea dureri groaznice de cap, migrene, asta numai in primele zile, cred ca pana s-a curatat organismul. cred ca intr-un fel am vrut sa-i arat si sotului ca pot (el n-a fumat niciodata). acum mai pufai cand ajung in europa dar nu simt nevoia sa ma reapuc.