Albinute & bondari mar-apr '07 (153)
Raspunsuri - Pagina 14
roxanici spune:
tzuna, f frumoase poze si interesante activitati.
magdutah, bafta maine la vaccin, chiar si noi tb sa il facem pe ala de 6 luni ca l=am sarit din cauze de bronsiolita si concedii de sarbatori
rein, mereu ma gandesc la tine cum rezisti non stop cu 2 pe cap....noroc cu bulele de aer de la bunici 
rosul unghiilor io zic ca are o cauza....subtila....da na, nu-s patita nu comentez prea mult...cert e ca nu e sanatos deloc...pot face panaritii si isi 'mutileaza' unghiile
Kitty spune:
Foaarte frumoase pozele cu domnsoara Minnie si burtica Tzunei, peisajele ingropate in zapada...
Despre ros unghiile, eu m-am documentat si am concluzionat asa: nu e bine sa li se tot atraga atentia, este un stres in plus care nu are cum sa aduca ceva bun, mai bine le distragem atentia cu ceva, le luam mana de la gura, dar nu le tot repetam ca nu e voie. Este bine sa luam urgent masuri gen oja asta amara (eu am gasit Mavala si Ecrinal) care e speciala, asa ca se poate da si la baieti, e foarte discreta, pentru ca daca lasam sa le intre in reflex e mult mai greu sa-i dezobisnuim mai tarziu. Astazi Giulia s-a ferit sa isi bage degetele in gura, in schimb am vazut cum ii rontaia manuta papusii ei preferate
.
Despre inot, noi am cochetat cu ideea, am gasit un bazin in care apa era curatata prin ionizare. Totusi am lasat-o pana in primavara, ca mi-e teama ca se imbolnaveste si nu pot sa imi tot iau concediu sa stau cu ea acasa. Acum facem miscare la sanie.
tzuna spune:
ROXANICI- ce dragut e Rares pe schiuri.... Bravo lui. Asa sunt copiii si au curaj, prind repede..... cumnata mea a avut si monitor anul trecut si degeaba. Nu s-a prins nimic de ea. Cred ca asa as fi si eu.
Nu-i grav ca sunt bune si saniuta si sacul... din pacate anul asta am avut voie numai pe "partiile" pentru copiii cei mai mici. Imi iau revansa la anul daca vom fi toti sanatosi.
Legat de bebe... nu stiu de ce vrem fata... probabil pentru ca avem deja una si stim cum se creste sa nu ma stresez cu decalotat, sa nu se dubleze numarul jucariilor ca nu mai avem unde caza si trenulete si masinute.... In acelasi timp bebe 2 va fi a doua minune din viata noastra si il vom primi cu bratele deschise orice ar fi. Deja ma gandesc la nume, botez, nastere, primele zile acasa. Deocamdata sunt f linistita ceea ce e f bine. Nu stiu cum va fi insa pe ultima suta de metri. Inca mai caut un alt anestezic local in afara de xilina (pentru epiziotomie) si calmante pentru dupa nastere dar care sa fie destul de compatibile cu alaptarea. Nu stiu cum va fi acum dar la Maria lucrurile nu au stat prea bine dupa nastere. Am avut dureri f mari, hemoroizi, taietura destul de mare, fire de scos etc. Si nu imi e atat de frica de durere dar va tb sa fac fata singura situatiei. Trebuie sa fiu in stare sa ma ocup de 2 copii si mai ales sa nu-si faca Maria vreo idee cum ca bebe mi-ar fi facut vreun rau. Am si eu piticii mei ce sa fac.... Asa ca astept idei ca mai multe capete tes idei mai bune.
Noapte buna tuturor!
Siuta spune:
Rein, de Berry ziceam. Colegele mele si-au dus copiii acolo si au fost multumite si de instructori si de apa.
Dar de ce zici Kitty ca ti-e frica de imbolnaveala la inot ?Ca eu as duce-o la inot ca nu o duc la gradi ca sa nu imi vina cu cine stie ce virusei...Oare dau din lac in put?
Rares e mortal pe skiuri. Si eu as vrea sa-mi duc mandra la ski, dar al meu zice ca e prea mica...
Tzuna, Maria in zapada e mortala iar burtica ta incepe sa creasca.Sa ai sarcina fara probleme ! Si sa-ti mai dau eu o tema de gandire: ce o sa raspunzi daca o sa te intrebe Maria peste vreo 6 luni pe cine iubesti mai mult : pe ea sau pe bebe?
Eu cu de-astea ma cofrunt .
Hai, somn usor, vise placute
puricii sa va sarute
pe la nas si pe la frunte
Kitty spune:
Buna dimineata, haideti la cafea!
Nu prea comentez de schiorul Rares ca mooor de invidie ce fain merge, pe cand eu n-am apucat inca sa-mi materializez intentiile cu Giulia. Eu cred ca acum e momentul ca invata foarte repede, uitati-va la Rares dupa cateva ore doar.
Cu inotul - eu l-am tot dus pe Raul la bazine incepand de la 4 ani cand a facut primul curs si dupa obiceiul meu mergeam cu trupa mare, adica erau multi copii cunoscuti care mergeau. Ei...frecvent copiii se imbolnaveau, de ex faceau toti conjunctivita sau otita si concluzia mea a fost ca totusi luau ceva din apa + sensibilizarea data de trecerea de la cald la frig. De aceea mi-a ramas mie in minte ca e un potential de imbolnavire la piscina.
Tzuna curaj, daca a fost mai dificil dupa prima nastere nu e neaparat sa fie si acum asa. In plus sunt sigura ca o sa le duceti toate cu drag!
stefimic spune:
salutare,
TZUNA eu zic ca iti faci prea multe probleme si ganduri, sunt convinsa ca te vei descurca, eu de exemplu ma tot intrebam , si mai ales o zapaceam pe mama cu intrebarea: cum voi putea sa-l iubesc pe bebe2 la fel ca pe STEFI? iar cand am nascut nu mi-a mai trebuit nicio dovada nicio intrebare, am iubit-o din prima clipa.
de descurcat te vei descurca, eu ma descurc singura cu amandoi, e un pic greut la inceput dar te vei obisnui, noi ne-am chinuit mai mult cu colicii.
despre MARIA eu zic ca o sa-l indrageasca pe bebe imediat, eu i-mi aduc aminte de STEFI ca o iubea pe "bebelina" din burtica si cand am venit cu ea acasa nu mai pleca de langa patut, dar am avut si o scena de genul: mami mi-a fost asa de dor de tine cand ai fost sa o scoti pe IOANA(si nu am stat decat 4 zile).
te pup si stai linistita ca esti capabila sa te descurci cu tot.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)
stefimic spune:
despre bazin deocamdata nu stiu ce sa spun din experienta personala dar o am pe nepoata mea care a fost la inot la gradinita si dupa un an s-a mutat la performanta, atat de mult i-a placut si a invatat foarte repede si bine.
are conditii foarte bune si nu s-a imbolnavit deloc, daca vreti cele din bucuresti o pot intreba pe soramea cum se numeste si adresa exacta.
este pe undeva prin MILITARI pe UVERTURII.
VA PUP SI SA AVETI O ZI MINUNATA.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)
madybulancea spune:
Hai sa va spun ceva ce am aflat de Craciun....o sa mai am un bebe!!!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
tzuna spune:
MADY- felicitari si sarcina usoara si bebe sanatos la termen.
Frica mea dupa cum va spuneam nu tine de copii efectiv adica ma bazez pe faptul ca pregatind cum trebuie terenul Maria nu va fi prea geloasa si vom face fata schimbarilor. Dar partea cu durerea si primele zile acasa ramane. Sunt convinsa ca ma voi descurca cumva (ca de asta am si hotarat acum sa-l facem pe bebe 2) dar as vrea sa nu fim stresati cu totii, sa ne bucuram cum trebuie de copii si sa ma pot intoarce linistita la serviciu. Vreau prea multe,nu?
Oricum se pare ca in maxim 5 luni voi avea raspuns la toate aceste intrebari. Legat de nastere voi mai discuta cu dr la urmatoarele intalniri, mai am si o cunostinta farmacista si poate ma mai lumineaza si ea....
SIUTA- sunt convinsa ca intrebarile Anastasiei se vor regasi si la Maria ca e si normal. Nu ar mai fi fetele noastre destepte dc nu ar invarti pe toate partile fiecare problema. Important e sa facem fata cum trebuie acestor provocari. Sunt convinsa ca tu te descurci foartte bine in aceasta situatiei. Iar Anastasia e atat de dulce.... sigur intelege ce-i explici tu.