trezirea la realitate (a mea)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

de unde e blazarea asta a lui? Cand s-a intamplat? Poti sa o legi de vreun eveniment din viata voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pitzinuca, mai dai o sansa, ia-l cu binisorul. Macar pentru inca o camera(dormitorul vostru), sa aveti intimitate si pentru baie sa se mobilizeze deocamdata, incearca sa-l convingi, stii tu cum, daca ma intelegi...
Pe de alta parte pana se intampla asta, fa in alta camera un depozit ordonat sa nu stati cu toate gramada. Pune o folie pe jos si deasupra pres sau covor, sa poti curata si nici sa nu ingheti de tot cand iei ceva de acolo.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Eu am o singura sugestie, referitor la paine, ca sa nu ajungi sa o ascunzi: fa sandwichurile ptr. baiat seara, inainte de culcare, sau cumpara 2 paini in loc de una/zi, sau, ma rog, cu o paine in plus.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Of, imi pare rau... cred ca esti foarte obosita cu noptile nedormite pe care le presupune un bebelus, plus celelalte treburi.

Problema lui (din cat il cunosc eu) este ca nu s-a schimbat deloc in toti anii astia. Tu ii stii gasca, il stii si pe al meu. In unele momente are acelasi stil: 'fa-i si tu un ceai copilului', 'nu vezi ca n-are papuci'? Ultima data ca a zis asta l-am ignorat si s-a dus si a facut ceai copilului. Nu ca eu n-as fi vrut / putut sa fac, dar ma enerveaza puseurile lui de autoritate, consecinta a modului in care a fost educat, dar asta e alta poveste.

Al tau e la fel ca acum 15 ani, cand erau studenti idealisti si cu capul in nori. Majoritatea au evoluat in directia 'normala', sa zicem, in care isi doresc mai mult spatiu, un serviciu mai bun, el nu. Poate e o dovada de consecventa, asa este si nu se poate schimba, dar asta nu prea te ajuta pe tine; doar daca nu te resemnezi sa-l lasi asa cum e si sa mergi mai departe. Nu prea vad cum il poti face sa fie la fel cu majoritatea. Pe undeva, cred ca si asta il nemultumeste, ca ceilalti nu mai sunt cum erau candva, au devenit prea "adulti", dar asta e viata, te cam vindeca de idealisme.

Pe de alta parte, mutarea din Bucuresti si indepartarea intregii familii de prieteni, prin forta lucrurilor, ii intretin starea asta de letargie. Nu-l mai impinge nimic de la spate, nu mai are poate nici termeni de comparatie. Cred ca izolarea, firea lui si oboseala fireasca din mometul de fata isi spun cuvantul in cazul vostru.

Nu stiu daca divortul e solutia... sunt convinsa ca va iubeste dar stii si tu ca e genul care se multumeste cu ce are si probabil considera normal ca si voi sa fiti la fel. Nu-mi vine nicio idee constructiva in clipa asta, poate doar sa te apuci tu sa pui lucrurile in miscare cu renovarea si sa-l impingi de la spate la modul concret (din experienta personala stiu ca doar cu vorba nu merge, poti sa vorbesti cu el de joi pana mai apoi fara sa ajungi la vreun rezultat). Dar chestia cu "asta e casa mea" e de kko, in orice casa ati sta, e a voastra. I-ai putea eventual aminti ca de fapt nu e 100% a lui, poate isi realizeaza enormitatea.

Off topic: m-ai sunat cumva zilele astea? eu sunt asa de innebunita la birou cu inchiderea de an ca ratez apeluri si pe urma uit sa mai sun. Va pup si mai vorbim, incearca sa nu ajungi la capatul rabdarii si sa faci ceva negandit pe toate partile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cand eram copila, acasa la mama, si eu si sora mea eram niste aeriene care indesam hainele in dulap cu forta - camera era un dezastru si noi indiferente. Mama ne ruga, ne arata...pana intr-o zi cand ne-a dat un termen de o ora sa facem curat altfel ne zboara hainele afara pe geam. Si ne-au zburat, o mare parte:-)))De atunci dulapul meu este perfect aranjat.
Sotul meu este harnic, face mai mult decat multi barbati pe care-i cunosc dar tot nu face cat vreau eu conform pretentilor mele. Asa ca eu il rog frumos, il mai rog odata dupa care fac un scandal adevarat si se face totul...si, daca isi lasa lucrurile aiurea dupa o vreme stie ca-i dispar. I-am spus clar ca le arunc daca nu le strange fiindca la noi in casa nu-i gara si depozit de scule.
Eu i-as da un termen, sa faca ce are de facut, dupa care as pleca cu copilasii, macar o vreme din casa, sa simta ca amenintarile tale nu sunt aiurea in tramvai.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

mda...
de-ar fi numai faza cu amenajarea... dar suntem din ce in ce mai SF in relatie.
azi dimineata l-am intrebat (pt ca imi soune mereu ca nu il implic in nicio decizie comuna), ce ciorbitza ar vrea sa fac/facem, pt ca nu mai avem. mi-a zic ca nu vrea sa se mai implice, sa fac cum cred eu. apoi tot batea apa in piua pe tema asta si m-a injtrebat ce vreau de la el. i-am zis ca nu mai vreau nimic momentan, devreme ce a zis ca sa fac cum cred eu... am avut apoi parte de o intraeaga polologhie despre de ce mai stau eu aici daca nu mai vreau nimic de la el. ca noi nu avem o relatie normala, cu mine nu se poate vorbi normal, el s-a saturat... si mi-a atras atentia ca trebuie sa fc mai des curat in casa, ca in situatia data nu suntem numai din vina lui (eu de doua zile organizez claia dintr-una din camere, astfel incat sa ne putem simti un pic mai bine, macar acum de sarbatori - el in timpul nu a facut nimic...).
apoi mi-a mai zis ceva ca de data asta nu am reusit sa distrug familia... va spun sincer ca eu nu mai am putere sa procesez tot ce imi spune el.

in concluzie, deocamdata organizez lucrurile cat pot, iar lui nu ii zic nimic. credeti-ma ca i-am zis. intr-adevar, termen nu i-am dat. nu mi-am permis.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Imi pare tare rau de conditiile in care traiti, de starea depresiva care si-a pus amprenta, de lipsa intimitatii conjugale din cauza lipsei de spatiu, dar numai voi 2 puteti iesi din marasmul asta.
Daca vezi ca lui ii este greu sa se mobilizeze, incepe tu sa repari, asa cum te pricepi.
Eu nu sunt pt abandonarea casniciei la primul hop.
Ti-am mai scris, cuplurile care rezista chiar si 30 de ani, trec prin multe stari si schimbari. Nimanui nu ii este bine in permanenta.
Incearca sa te apropii de el, asa cum erati inainte de aceste conflicte. Incearca sa ii ierti lenea si morocaneala.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Allinta, eu nu stiu cat timp i-as putea ierta lenea cand imi ingheata copiii in casa, cand imi stau copilasii in conditii neigienice, din cauza lenii lui! I-as ierta ca i-a fost lene sa aspire covorul azi, sau ca ii e lene sa spele vasele sau sa gateasca azi, sau sa bage la spalat (aste asunt lucruri pe care sotul meu le face constant, gatit, spalat vase si haine, mai putin, chiar ff rar aspirat, dar a spalat si pe jos cand eu nu am putut). Astea sunt leni care se iarta, nu faptul ca iti ingheata copiii de frig in casa si nu le poti face o baie in mod civilizat din cauza lenii lui. Nici eu nu sunt pro-destramarea casniciei la primul hop, dar eu l-as fi lasat de mult, copiii sunt priotitatea nr.1 si eu (personal, Nu e sfat, spun ce as face EU) as fi preferat sa stau cu copiii intr-o garsoniera curata in Bucuresti decat intr-un apartament cu (?) 3-4 camere (nu-mi amintesc cate sunt) din care se foloseste 1 pentru ca restul sunt santier in lucru!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
EU as fi preferat sa stau cu copiii intr-o garsoniera curata in Bucuresti decat intr-un apartament cu (?) 3-4 camere (nu-mi amintesc cate sunt) din care se foloseste 1 pentru ca restul sunt santier in lucru!

Si eu la fel.
Dar Pitzinuca a zis ca nu vrea sa il mute iar pe copilul cel mare, ca de-abia s-a acomodat cu noii colegi.

Oricum s-ar intoarce pe toate fetele problema, rezolvarea nu se afla in sfaturile noastre, ci in dorinta de a fi impreuna a ei si a sotului. Daca nu mai exista nici iubire, nici respect, degeaba sfatuim noi ba sa plece, ba sa ii dea ultimatum, ba sa ramana si sa incertce sa ii iertea comoditatea.

Pitzinuca, daca el nu vrea sa se schimbe, nu ai ce-i face.
Nici tu nu imi pari prea hotarata, normal ca te sfatuiesc sa incerci o intelegere cu el, nu sa va luptati care pe care.

Incearca sa discuti calm cu el despre toate problemele voastre, iar daca nu se poate, numai tu poti hotari ceea ce vei face.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Pitzinuca, banuiesc ca il stii de ceva vreme si nu esti chiar mirata de ce poama de sot ai in batatura. Sunt sigura ca semne au fost, insa ai ales sa nu le iei in serios. Eu m-as muta clar 10000% chiar si azi, inainte de sarbatori, cu 2 copii mici dupa mine, cu riscul ca cel mare sa schimbe din nou scoala, colegii, dar macar stiu ca am baie in casa si nu veceu in curte (asa e?) sau ca am incalzire constanta si conditii igienice in casa. Soarece in casa in care locuieste si un bebe???? Tu vorbesti serios??? Si inca MAI STAI sa te gandesti ce sa faci???

Pana la urma el munceste ceva? Nu vise, proiecte, sefeuri de ce-ar vrea el sa faca, ci pleaca sa semneze undeva condica de serviciu? De unde bani de mancare, paine? Este macar constient ca are o familie cu 2 copii mici de ingrijit? Al meu nu doarme noptile, gandindu-se cum sa faca rost de o slujba mai buna, ca sa-i luam celui mic mobila in camera lui (pe care momentan nu ne-o permitem), ma ajuta cu absolut tot ce tine de casa si de copil ca sa pot munci eu mai mult si sa fac un ban in plus. Si s-a intamplat de multe ori sa renunte la el, numai ca sa avem bani pentru cele necesare celui mic. Sa manance ultima felie de paine, cand stie ca cel mic nu ar avea ce sa manance??? Glumesti, nu???

Eu zic sa te bagi in baie, sa faci un dus cu multa APA RECE si sa gandesti la sange toata situatia. Nu stiu ce relatie aveti voi doi ca soti (banuiesc ca niciuna...), insa ca tata a esuat lamentabil. Te-as intreba ce face bun pentru copiii lui, insa ma mir sa gasesti ceva. Mi-e suficienta imaginea cu soarecele in casa voastra, cu copilul care nu are paine pentru a doua zi, caci are un tata egocentric si puturos, cu claia de haine pe jos (probabail ciment) in loc sa stea in dulapuri, in timp ce domnul priveste la teveu.

Edit: am vazut ca vorbeai totusi de apartament, deci nu se prune problema de toaleta in curte. Dar totusi, fara apa calda si restul...

Mergi la inceput