trezirea la realitate (a mea)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

dupa cum zici tu la omul asta chiar nu ii pasa de voi.

cu un om la care nu ii pasa de binele sotiei, dar mai ales si mai inainte de toate de binele copiilor, nu as putea sta.

exemplu bun pt copii nu este, eu nu cred ca despartirea trebuie sa se faca doar in caz de alcool sau batai. si sa stai asa, si tu sa tragi toate, iar el sa ridice din umeri si sa il doara undeva e tot o forma de abuz.

mi-as lua copiii si as pleca, nu cred ca l-as anunta inainte, ca nu pare genul care macar sa te ajute la bagaje.

poate asa se mai trezeste la realitate. daca nici de asta nu ii pasa chiar nu merita nici un efort. dar un astfel de om nu se schimba decat eventual cu un soc puternic.

daca momentan nu poti merge la garsoniera ta, ca am inteles ca e inchiriata, mergi la parintii tai, la o prietena, oriunde. la parinti ai mai avea ajutor, cel mic se va obisnui cu o scoala noua, mai ales daca prinzi pauza dintre semestre. mai rau ca intr-o casa cu improvizatii, fara caldura si cu musculite de la rasaduri nu poate fi la parintii tai.

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

sdcristian, daca as pleca asa poate as fi invinovatita de parasirea domicililui conjugal (care oricum nu e comun, eu nu mi-am facut inca mutatie, si niciodata nu am avut domiciliu comun, nici cat am fost in bucuresti, nu a vrut sa il iau in spatiu. stiu asta conteaza mai putin, dar nu stiu, era asa o chestie de familie). in plus, cred ca ar iesi urat daca as lua copiii de linga el asa, stiu ca ii iubeste mult, asa in felul lui. of, intr-un fel mi se face si mila cand mi-l inchipui stind aici singur... (nu ma blamati prea tare, va rog)

edit: in plus, stiu ca baietelului i-ar fi foarte greu, sa il mut asa, dintr-o data, a mai trecut printr-o mutare/pierdere de prieteni, mediu familiar, acum 1 an. eu i-am spus, m-am gandit sa il pregatesc cumva, ca mami si tati nu prea se mai inteleg, si ca exista posibilitatea sa ne despartim. m-a intrebat: "dar nu o sa se intample, nu?" i-am spus ca nu vreau lucrul asta si ca nu are legatura cu iubirea noastra pentru el. el a parut deznadajduit, a fost cumplit. oricum, partea buna e ca m-a intrebat "si unde o sa NE ducem?", adica s-a vazut automat venind cu mine. of...

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

Fa niste glet, asa cum nu te pricepi..ia si intinde-l pe pereti..daca nu ii place ce iese o sa puna el mana sa faca

raspunsul tau nu il vazusem. da, asta o fac, dar dupa sarbatori, acum ma duc sa mai destelenesc casa, sper sa nu iasa cu scandal ca de ce am mutat lucruri, aruncat bidoane goale, etc... (nu exagerez, e foarte strangator, isi propune f multe chestii, probabil animat de fil;muletzele pe care le vede pe youtube, dar... tot timpul se uita [pe you tube, probabil in timpul asta se si inchipuie facind...)

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

eheheee, si al meu a incercat chestii de astea si mi-au trebuit cativa ani sa-l invat sau sa-l dezvat de tipicarii... cand il puneam sa faca ceva parca-i dadeam in cap... de, statuse la mamica lui pana la 37 de ani, a fost greu sa-l schimb, orice-i spuneam i se parea ca-i o impunere, ca el face DOAR cand are chef... si am facut si eu vreo 2 luni cand am avut chef si sincera sa fiu n-am avut deloc . si erau toate claie peste gramada, hainele aruncate pe jos, le mai trageam cate un sut sa le imprastii sau ca sa am pe unde sa calc. i-am spus sa duca gunoiul si n-a vrut asa ca am cumparat sare de aia mare de muraturi si am pus peste gunoi si i-am aratat ce inseamna cand n-are niciunul "chef". N-am spalat, n-am aspirat, n-am facut macare, n-am spalat vase. Nu vreau sa va spun cum arata casa . Pana la urma a venit el si m-a intrebat de unde sa inceapa ca ne mananca gandacii... si, am muncit cot la cot. bine, n-as mai repeta figura ca mi-au iesit ochii stergand si spaland dar acum mai pune si el mana sa faca pe ici pe colo, nu-i mai "rusine" sa duca gunoiul, il duce cine are timp.
La tine e mai greu sa faci ce am facut eu pentru ca sunt copilasii la mijloc si nu-i poti tine in mizerie. Dar evita sa te ocupi de el. Sa-si faca mancare, sa-si spele... Si, afirmatia aia ca tu faci reguli la el in casa... cam lasa de dorit. Copiii VOSTRI (nu ai tai si nici ai lui) trebuie sa traiasca in niste conditii decente. lipsa apei calde si a incalzirii e o problema foarte mare. Pai spune-i ca mai bine v-ati muta la cort ca ar fi acelesi conditii. Dar, eu nu inteleg cum isi permite sa-si tina copii in felul acesta!!! Nici nu cred ca-i meita pe micuti. Ca are el o stare proasta e una dar in momentul in care nu mai esti doar TU, oricat de important te-ai considera, ar trebui sa-ti lasi proasta dispozie la o parte si sa asiguri traiul copiilor tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

isi propune f multe chestii, probabil animat de fil;muletzele pe care le vede pe youtube, dar... tot timpul se uita [pe you tube, probabil in timpul asta se si inchipuie facind...)

daca el crede ca e suficient sa vada filme pe youtube fara sa le si puna in practica, fa si tu la fel, are nevoie de haine spalate, arata-i filmuletele de pe net cum se spala hainele, dimineata, la micul dejun, in loc de paine, arata-i imagini de pe youtube cu altii care mananca. Nu mai ai loc in camera sa depozitezi hainele, foarte bine, scoate-i hainele lui afara din camera, si aranjeaza-i-le frumos intr-o camera racoroasa, poate ca daca-si trage dimineata pe el o bluza inghetata o sa ii revina mai repede cheful de amenajat! nu mai aveti loc in camera?! muta-i o saltea in camera de langa, neincalzita, si da-i drumu la calculator, si arata-i un semineu frumos, sa se incalzeasca la el!! Sta toata ziua pe net sau la TV, fa si tu ca el, te asezi dragastos in brate la el, si va uitati la filmuletele alea, si lasi restul treburilor nefacute. nici tu nu mai ai chef sa faci curat, mancare, si ce-o mai trebui prin casa.

insa mai in gluma, mai in serios, solutia e sa discutati, raspunzandu-i cu aceeasi moneda nu faci decat sa pui paie pe foc (desi daca e baiat destept, poate intelege aluzia din actiunile tale)! inarmeza-te cu rabdare, prinde o zi in care e bine dispus, si abordeaza problema diferit: uite, am vazut promotie la gled in magazinul x, ce zici, nu luam si noi acum 2 saci? ce culoare de gresie crezi ca merge mai bine in baie? mie mi-ar place aia bej, si-am vazut in pliantul de la bricostore un model foarte frumos, ce zici, mergem maine sa ne uitam la el? pregateste-ti din timp o lista cu materialele de care aveti nevoie si locurile de unde le puteti cumpara, il scoti din casa, mergeti sa le vedeti, si poate cine stie, daca reusiti sa mai si cumparati o parte din ele, se va simti dornic sa se apuce de treaba. Poate o sa dea si baiatu o mana de ajutor, (cel putin copii mei, daca e ceva de facut, imediat sar sa-si bage nasul) - ceva de genu: tati, nu-mi explici si mie cum sta faianta pe perete? aaaa....dai cu gled? tare mult mi-ar place sa stau cu tine cand faci asta, si in loc sa-l bati la cap sa faca, ii arati cat de mult v-ar place sa faceti impreuna. Nu stiu, e doar o idee, dar cine stie....poate merita incercata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cum adica iti spune sa nu faci nimic in casa lui ?!
Ma gandesc sa nu-si fi gasit pe vreuna pe net...
Fii mai atenta la el.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

imi pare rau, dar eu nu cred ca-si iubeste copiii. asta in primul rand. daca i-ar iubi, ar munci sa le ofere tot ce poate. al meu in casa nu prea face nimic, dar in schimb, se lupta sa ne ofere tot ce poate. iar daca stam prost cu banii, el nu mananca fructe, ca sa-i lase copilului. sotul tau cred ca a picat intr-o dependenta de tv si internet, intr-o lene din care nu are chef sa iasa, nu-l motiveaza nimic sa faca ceva, l-ar motiva daca i-ar iubi. oricine daca nu are chef de viata reala poate sa stea ore in sir la tv si calculator ca sa-i treaca timpul.
eu in locul tau nu as fi suportat atat, noi stam in chirie si cand am nascut am cautat un apartament cat mai ok, ca sa creasca copilul intr-un mediu bun. Eu in situatia ta as pleca instant la parinti pana mi s-ar elibera garsoniera. nu stiu cum ar afecta asta daca ar fi sa divortati, poti sa intrebi un avocat.
si sa nu-ti fie mila de el deloc, pentru ca lui nu ii e mila de tine deloc. Esti prea buna si inghiti prea multe de la el.

Mergi la inceput

sa va spun un dialog minunat de-al nostru azi. m-am apucat sa mai organizez claia, in fine. la un moment dat, aud in spatele meu: "ai avut multa minte sa pui boxa asta aici?" adica pe un scaun clatinator. spun "scuze, oricum am pus-o provizoriu." peste 5 minute "scuze, scuze dar nu o iei de acolo. sau daca nu poti, trebuia sa imi zici [ia-o tu te rog frumos ca eu nu pot]". i-am spus la un moemnt dat ca m-a deranjat acel "ai avut multa minte", ca putea sa o ia si el fara sa il rog eu frumos, la care imi zice ca a facut asta ca sa fie sigur ca nu mai fac aceeasi prostie a doua oara...
e doar impresia mea, sau sunt un copil mic, o scolaritza proasta in fatza lui? intotdeauna am avut impresia asta, ma ia asa in primire destul de des...

vad putine raspunsuri la subiect (multumesc pentru ele) - probabil va ganditi ca la asa prostie si inconstienta din partea mea nici nu merita oboseala...

daca si-a sau isi gaseste vreuna, ma intereseaza cel mai putin. stiu ca nu face asta, dar daca totusi se intampla, in secunda doi am plecat. si stie si el.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

de ce numai daca te-ar insela ti-ar da curajul sa pleci? aia e limita pana la care suporti tu sa stai in relatia asta?

Mergi la inceput

nu curajul, ci motivul pentru care el nu ar mai avea ce sa vocifereze. altfel, nu pot pleca fara scandal sau divort normal, ceea ce imi doresc.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput