trezirea la realitate (a mea)

trezirea la realitate (a mea) | Autor: pitzinuca

Link direct la acest mesaj

ma gandeam sa imi iau un alt ID, cine ma stie sa nu spuna, dar, f..k it, oricum in curind cred ca se va rupe pisica...

scriu aici ca sa imi confirmati ca trebuie sa ma trezesc la realitate (oricare ar fi aceea - majoritara)

dupa ani de zile in care am stat in bucuresti intr-o garsoniera, achitata foarte partial, a venit vremea cand proprietara a vrut s-o vanda iar noi am zis sa nu mai investim intr-o camera ca oricum eram 3 persoane, si sa venim aici, unde sotul si fratii lui aveau acest apartament de 3 camere, nelocuit de nimeni de multa vreme.
ok, am venit aici, si sotul a tinut mortis ca pe linga amenajarile ce trebuiau facute la greu, sa mai spargem si toto pe dedesubt ca sa bagam incalzire prin pardoseala... zis si facut. sotul se apuca sa faca majoritatea lucrarilor singur pentru ca asa ii place, pentru ca nu are incredere in calitatea muncii altora. a facut o camera, cea a baietelului, in care ne-am mutat si noi. intre timp ramana gravida, vrem sa pastram bebelusul, doar de-acuma avem unde ne lafai. buuun, vine iarna, nu facem nimic ca e frig. vine primavara, tot frig. las' ca pana nasc e gata, ma gandesc eu. ne aflam in decembrie, la un an si ceva, am si nascut o mandrete de fetita, si noi stam toti 4 intr-o singura camera. restul nu sunt gata. sotul nu mai are chef. nu mai face nimic in afara de a a se uita la tv, de a mai lucra ceva pt clienti, de a dormi. nu are chef. asa mi-a zis. in continuare nu vrea sa angajam pe nimeni. acum o saptamana am vazut un soarece in baie, pt ca ghena e descoperita. nu va mai spun ca nu avem incalzire si apa calda.
ce v-am spus pana acum este bomboana de pe coliva.
in plus, eu il stresez, sa pun eu mana sa fac, eu nu stau de vorba, il deranjez daca nu cu un lucru atunci cu celalt sigur, de fetita nu se ocupa deloc, nu a scos-o niciodata la plimbare, baietelul eu il pregatesc pt scoala, eu fac de mancare ( are nu e buna), eu spal, eu duc copilul la vaccin, eu ma ocup de entertainment, eu fac curatenie (atat cat se poate in claia peste gramada din casa), hainele le-am redus la minim pt ca nu am unde le pune, in afra de camera in care stam e beton pe jos.
s-a suparat foarte tare pe mine pt ca intr-una din dimineti i-am spus ca sa mai lase si el cateva felii de paine pt sandwich-urile baietelului dimineata, sa nu trebuiasca sa ies chiar in fiecare dimineata (printre alaptat, schimbat, etc.) mentionez ca de curind, dupa ce a descoperit tv prin cablu, a descoperit si you tube, asa ca de un an se culca pe la 2, 3, 4 a.m. si se trezeste invariabil pe la 12.00. deci s-a suparat f tare ca nu tin la el, daca nu me deranjez sa ies dimineata sa iau o paine, ca nu m-am gandit ca ii era si lui foame. treaba asta cu mancat toata painea se intampla a n-a oara, acum i-am spus prima oara.

ce face el, ca face si ei ceva: lucreaza pt clienti cand si cand, mai mergeme din cand in cand la cumparaturi, mai are activitati cu cel mare cateodata. ah, si de curind a facut un soi de inventie cu o oala si niste teava prin care trece apa inca;zita [pe aragaz, asa ca de vreo 2 saptamani, pot sa spun ca am si apa calda. cu taraita, dar am.

nu inteleg ce e cu non-cheful asta al lui si nici nu mai am chef sa inteleg. mie mi se pare ca nu ne respecta daca ne tine aici in conditiile astea. ajutor nu vrea sa ia, eu la zidarie nu ma pricep.
asa pot sa invoc si eu ca nu am chef sa ma ocup de nimic si sa stau in pat toata ziua, dar nu vreau, pt ca imi pasa de ei.

vreau sa divortez, dar fetita e prea mica, in plus eu nu prea am venituri decat din traduceri ocazionale si mai am eu personal o garsoiera in bucuresti dinainte de casatorie care e inchiriata, el nu castiga cine stie ce, dar pricum e ceva mai mult.

imi place aici, orasul e mic si curat, toate la indemana, dar nu am prietene, nu stiu pe nimeni, macar de-as fi fost prietena cu el...
vroiam sa va scriu mai multe, sa mai dau detalii, dar acum nu ma pot concentra ca e aici si se tot misca pe linga mine.

ideea e ca mi se pare din ce in ce mai rautacios, lenes, iar el zice ca il consider prostul meu !?

"daca asta mi-am ales" ca sa o citez pe cumnata mea la care am cautat mai demult o vorba buna... dar poate ca avea dreptate. niciodata nu l-a interesat sa construim ceva impreuna, pretentiile mele de casa si job cu venituri constante erau dorinte materiale, eram o materialista care nu ma gandeam si la sufletul lui. imi spuen ca pun o presiune constanta pe el... iar eu am ajuns sa nu ii mai spun nimic,sa nu il mai intreb nimic... dar nici asta nu e bine. nu stiu ce vrea si nici nu ma mai intereseaza.

gresesc?

edit: puteti sa ma intrebati orice, poate am mai sarit peste detalii.

mami de andi si ilinca

traduceri si asistenta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

o situatie ff foarte urat sa spun asa, in mare parte te inteleg ca si eu m-am mutat intr-un loc unde sunt singura fara pprieteni, doar ca eu ma inteleg cu sotu.
incearca sa stai de vb cu el "la rece" cum sa spune si pune pe "tava" ce te deranjeaza la el si convingel sa faca acelasi lucru poate dupa o discutie in amanunt o sa ajungetii la o concluzie buna.
divortul nu este o solutie mai ales ca avetii 2 copii mici.
si eu sint destul de aproape de tine si ai dreptate este un orasel ff dragut si linistit

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

am vorbit la rece si la nerece si i-am pus in toate felurile, l-am intrebat, si i-am spus ca cea mica va creste, va vrea sa mearga, o sa mearga de-a busilea si nu o sa aiba unde, cel mare are si el nevoie de spatiu, de noi nu mai zic. nu mai zic nici de faptul ca cel mare ma intreaba mereu pe mine cand se termina casa, de ce nu am ramas in bucursti, acum nu merge sa ii zic "pt ca aici avem mai mute camere", pt ca tot in una sta, doar ca mult mai mica. si pe deasupra suntem 4.

nu are chef. o sa faca el, chiar daca mai greu. asa zice. dar in realitate, nu face nimic.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off, ce situatie aiurea

cum mama ma-sii il rabda pamantul sa stea asa, sa nu aveti un minim de confort, cu atat mai mult cu cat din vina lui ati ajuns in starea aceasta cu casa.

mai in gluma, daca as fi in locul tau, as rezilia urgent abonamentul la cablu TV si Internet si as face pe nestiutoarea, "vai draga, ce s-o fi intamplat, o fi vreo defectiune, ceva...".
poate lipsa TV si Internet il va determina sa puna mana macar sa termine amenajarile din casa, daca e atat de comod cum descrii, nici n-o sa-si miste fundul la furnizorul de cablu/internet, sa vada care e de fapt situatia.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

un minim de confort avem. dar minim de tot. ce nu-mi convine?

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

tocmai mi-a intrat o musculitza in nas. pt ca avem jardiniere cu rasaduri in casa, pe care le ingrijeste zilnic (iar pamantul are tot felul de resturi bio, unde vin si musculitele). asta e primul lucru pe care il face zilnic cand se trezeste. le verifica, le uda, asta vara, se ducea tot timpul la gradina... oare de asta cum ii pasa?

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu poti tu sa angajezi niste muncitori?
sau sa ii spui ca daca intr-o saptamana nu se mobilizeaza si nu vezi muncitori muncind sau pe el muncind, iei copiii si te muti inapoi la Bucuresti, in apartamentul sau la parinti/prieteni. poate asa se trezeste din starea asta de visare.
iti dai eama ca el o continua asa pt. ca stie ca tu nu vei face nimic in afara de a te plange de situatie.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca sotul tau a devenit atat de lenes si nu vrea sa mai faca nimic in apartamentul pe care il are la comun cu fratii lui, eu as zice sa veniti inapoi in Bucuresti, in garsoniera ta. Daca se poate, bucataria o transformati in camera, iar balconul in bucatarie. In Bucuresti, se si gaseste mult mai usor de lucru. E usor sa divortezi. Gandeste-te ca in mariajele care dureaza cate 20-30...de ani, cei doi trec prin diverse stari si schimbari.
Eu as zice sa schimbati locul.

O alta solutie ar fi sa vinzi tu garsoniera, el si fratii lui apartamentul si cu toti banii astia sa va cumparati un apartament. Poate ca el se gandeste ca e singurul care munceste intr-un apartament la comun, chiar daca cu proprii frati.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu zic ca solutia e sa ai o actiune decisiva si hotarata, sau mai multe una dupa alta

de ex cu telefonul in mana il anunti ca sau incepe ce a promis (de ex incalzirea) ACUM sau in minutul urmator suni la meserias. si evident sa o faci. pana nu se face incalzirea el sa doarma dincolo, unde e frig si bine. poate e molesit de la caldura.

dimineata sa ascunzi painea si daca moare de foame sa mearga frumos sa isi cumpere

si sa-i spui clar ca sau trece si el la jug si trage de caruta, sau esti dispusa sa ii spui tai tai fara drept de apel

poti sa tai cablul si netul, cu foarfeca, sa nu-i mai faci nimic gen mancare, spalat, calcat - iti ajunge pt tine si 2 copii.

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Fa niste glet, asa cum nu te pricepi..ia si intinde-l pe pereti..daca nu ii place ce iese o sa puna el mana sa faca

Mergi la inceput

multumesc de raspunsuri.
din pacate, faza cu sunat la meserias nu merge. cum sa comand eu la el in casa - asa mi-a zis.
nu, nu vreau sa ascund painea, nu as vrea sa ajungem la asemenea actiuni, prefer sa discutam si sa se simta. azi dimineata a mai lasat 3 felii, e un progres.
pot sa ii spun sa doarma unde e frig, evident nu o va face, ba chiar vom mai avea un scandal, iar eu nu mai vreau scandaluri si nu mai vreau ca cel mic sa ne vada rafuindu-ne.
i-am spus, atunci cand am vazut soarecele in baie ca nu mai stau mult in casa asta si dupa cateva zile mi-a spus sa ii spun cand plec, ca sa stie si el.
garsoniera de la bucuresti e destul de mica, nu prea mai ai ce modificari sa faci, eventual doar la nivel de mobila despteapta...
dar, ce garantie am ca se va face ceva? cum sa transformam / contruim? ne apucam, si iar nu terminam, el iar va vrea sa faca singur, iar nu va reusi, etc, asta in cazul in care ar vrea si el sa plecam, dar sigur nu vrea. iar il mut de la scoala pe asta mic, de-abia s-a acomodat si el...
la ai mei as putea sa ma duc, dar asta iar inseamna sa il mut pe cel mic cu scoala, e mai complicat...
eu nu ma mai vad imbatrinind linga el. relatia noastra e una de tensiune si de sicana in majoritatea timpului.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput